Va rog din tot sufletul sa mi dati un sfat!!!
Fetelor, va rog din suflet sa mi dati si mie un sfat in legatura cu ce as putea face in continuare fiindca in clipa asta nu stiu incotro sa o iau si nici ce sa fac. Am sa va spun pe cat pot de scurt prin ce am trecut: dupa 2 avorturi, unul la cerere (imi dau pumni mereu pentru ce am facut atunci si regret amarnic) si unul spontan acum 2 ani incerc sa raman gravida si din pacate nu se mai intampla si colac peste pupaza mi s a dereglat si cilul in sensul ca dupa avort mi a mai venit la 6 luni si dupa nimic. Intai am fost la ginecolog, care dupa investigati amanuntite, inclusiv HSG mi a dat tratament cu duphaston, clostybegyt, pregnil si alte alea dupa care mi a venit ciclul insa nu am ramas spre uimirea si a doctoritei. Anul trecut in decembrie am facut pauza pana in martie fiindca nu mai puteam nici fizic si nici psihic. Fizic, am luat peste 20 kg si tot citind pe aici am aflat de d. Bajenaru de la medlife unde am si fost. Iar analize si tratament cu siofor dupa care a incept sa mi vina ciclul regulat cu ovulatie si toate cele in regula. A, am uitat sa zic ca am si slabit 14 kg. in 5 saptamani. Insa, ca si la ginecolog minunea nu s a intamplat, iar spre uimirea doctroritei care m a indrumat catre un ginecolog. Acesta dupa o discutie lunga si o analiza meticuloasa a dosarului meu mi a spus ca daca nu mai am rabdare sa incerc o inseminare artificiala. Problema este ca pur si simplu atata timp cat pare totul ok de ce sa recurg la asta????
Acum, va intreb pe voi, fetelor, care aveti mult mai multe cunostinte despre problema asta incotro sa ma mai duc???
As incerca orice, va spun din suflet
Citeam aici de d. Tutunaru, insa ma gandeam ca daca o fi o problema de la tiroida oare daumnealui ar putea afla? Are asemenea copetenta?!
Iar ar fi d. Puia.....
abcdef
Raspunsuri
KoraPop spune:
Eu te sfatuiesc sa faci o laparoscopie cu dr. Tutunaru ( mai intai te va monitoriza 3 luni sa vada dansul cum stai cu ovulatia si daca nu ramai gravida in cele trei luni , te programeaza la laparocopie + histeroscopie).Dupa aceste investigatii vei stii exact pe ce drum sa o apuci.Nu se trece asa direct la inseminari.Timpul e pretios.Mult succes!
Kora
CARPE DIEM!
Delphinas spune:
tocmai acum am ascultat la un post de radio, nu dam nume sa nu facem publicitate gratuita, ca vestita cristina spatar dupa 1 an de casnicie nu a ramas insarcinata. in urma analizelor s-a dovedit ca din cauza tiroidei nu poate face copii. intai sa-si trateze probl cu tiroida si apoi sa incerce.
uite ca eu la asta nu m-am gandit. daca oi fi avand si eu probl cu tiroida si de asta nu raman? ma rog am ramas de 3 pana acum si de 3 ori am pierdut sarcinile.
si eu m-am ingrasat dupa ultima sarcina pierduta. 9 kg.
cum ai reusit sa dai jos?
si eu CM neregulat. acum am o intarziere de 4 zile si nimic.
poze
Just Me
arianutza spune:
Kora Pop, sa stii ca si eu m am gandit sa fac laparoscopie si chiar i am spus doctoritei Bajenaru insa mi a zis ca sa mai astept si sa incerc pe toate caile pana sa ajung la laparo fiindca o asemenea chestie nu stii cu ce urmari se lasa. Acum, iti spun sincer ca ma gandesc serios sa o fac insa sper sa nu lase urmari si sa o fac lata de tot......
abcdef
arianutza spune:
revin hai ca sa i zic lui delphinas ca m am gandit si la tiroida insa banuiesc ca dupa ce am batut usa cabinetului unei doctore endocrinolog mai bine de 6 luni ar fi trebuit sa si dea seama daca ar fi o cauza si de acolo. La primul consult m a pus sa ma dezbrac in sus si m a luat la palpat de la ochi si pana sub sani asa ca isi dadea, zic eu, seama daca ar fi fost vreo chestie anapoda in zona glandei.
A, si in legatura cu slabitul daca vrei iti dau regimul. Mie m i l a dat doctora dupa o serie babana de analize si mi a mers super cu el. Am zis ca il mai tin 5 saptamani ca sa ajung la 60 de kg.....ca pe vremuri ![]()
abcdef
Littlelight spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui arianutza A, si in legatura cu slabitul daca vrei iti dau regimul. Mie m i l a dat doctora dupa o serie babana de analize si mi a mers super cu el. Am zis ca il mai tin 5 saptamani ca sa ajung la 60 de kg.....ca pe vremuri abcdef |
Arianutza,
Nu stiu restul de fete daca vor, dar eu te-as ruga frumos sa-mi dai si mie regimul ala, impreuna cu alte detalii folositoare in materie de pierdut kg (ce serie babana de analize ai facut?). Eu m-am pricopsit cu multe dupa un tratament si cu pastilele dr endocrinolog am slabit f putin si am pus inapoi kg alea dupa ce nu le-am mai luat.
Asa ca-ti multumesc de pe acum pentru raspuns
.Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...
Delphinas spune:
normal ca vreau regimul, mai ales daca e sanatos si nu tb sa ingurcitez pastile sau alte minunatii. chiar te rog sa-l postezi sau da-mi un PM
| citat din mesajul lui arianutza revin hai ca sa i zic lui delphinas ca m am gandit si la tiroida insa banuiesc ca dupa ce am batut usa cabinetului unei doctore endocrinolog mai bine de 6 luni ar fi trebuit sa si dea seama daca ar fi o cauza si de acolo. La primul consult m a pus sa ma dezbrac in sus si m a luat la palpat de la ochi si pana sub sani asa ca isi dadea, zic eu, seama daca ar fi fost vreo chestie anapoda in zona glandei. A, si in legatura cu slabitul daca vrei iti dau regimul. Mie m i l a dat doctora dupa o serie babana de analize si mi a mers super cu el. Am zis ca il mai tin 5 saptamani ca sa ajung la 60 de kg.....ca pe vremuri abcdef |
poze
Just Me
arianutza spune:
| citat din mesajul lui arianutza Fetelor, va rog din suflet sa mi dati si mie un sfat in legatura cu ce as putea face in continuare fiindca in clipa asta nu stiu incotro sa o iau si nici ce sa fac. Am sa va spun pe cat pot de scurt prin ce am trecut: dupa 2 avorturi, unul la cerere (imi dau pumni mereu pentru ce am facut atunci si regret amarnic) si unul spontan acum 2 ani incerc sa raman gravida si din pacate nu se mai intampla si colac peste pupaza mi s a dereglat si cilul in sensul ca dupa avort mi a mai venit la 6 luni si dupa nimic. Intai am fost la ginecolog, care dupa investigati amanuntite, inclusiv HSG mi a dat tratament cu duphaston, clostybegyt, pregnil si alte alea dupa care mi a venit ciclul insa nu am ramas spre uimirea si a doctoritei. Anul trecut in decembrie am facut pauza pana in martie fiindca nu mai puteam nici fizic si nici psihic. Fizic, am luat peste 20 kg si tot citind pe aici am aflat de d. Bajenaru de la medlife unde am si fost. Iar analize si tratament cu siofor dupa care a incept sa mi vina ciclul regulat cu ovulatie si toate cele in regula. A, am uitat sa zic ca am si slabit 14 kg. in 5 saptamani. Insa, ca si la ginecolog minunea nu s a intamplat, iar spre uimirea doctroritei care m a indrumat catre un ginecolog. Acesta dupa o discutie lunga si o analiza meticuloasa a dosarului meu mi a spus ca daca nu mai am rabdare sa incerc o inseminare artificiala. Problema este ca pur si simplu atata timp cat pare totul ok de ce sa recurg la asta???? Acum, va intreb pe voi, fetelor, care aveti mult mai multe cunostinte despre problema asta incotro sa ma mai duc??? As incerca orice, va spun din suflet Citeam aici de d. Tutunaru, insa ma gandeam ca daca o fi o problema de la tiroida oare daumnealui ar putea afla? Are asemenea copetenta?! Iar ar fi d. Puia..... abcdef |
abcdef
elly_me spune:
Ariana- si eu sunt aceiasi situatie ca si tine
Ti-am scris o ona de intrebari la celalalt sub. postat de tine - cu regimul
Am luat si eu siofor - am tinut regim si am slabit doar 5 kg
Oricum povestea este asemanatoare- singura diferenta este ca eu nu am ramas niciodata insarcinata- macar stiam si eu un lucru- ca pot ramane
Eu cred ca se va rezolva - mai ales daca ti s-a reglat cm- ai ovulatie ..
Sotul tau si-a facut vreo analiza?? El este ok??

Elly
http://tt.lilypie.com/nss9p3.png
madaluta spune:
| citat din mesajul lui Delphinas tocmai acum am ascultat la un post de radio, nu dam nume sa nu facem publicitate gratuita, ca vestita cristina spatar dupa 1 an de casnicie nu a ramas insarcinata. in urma analizelor s-a dovedit ca din cauza tiroidei nu poate face copii. intai sa-si trateze probl cu tiroida si apoi sa incerce. uite ca eu la asta nu m-am gandit. daca oi fi avand si eu probl cu tiroida si de asta nu raman? ma rog am ramas de 3 pana acum si de 3 ori am pierdut sarcinile. si eu m-am ingrasat dupa ultima sarcina pierduta. 9 kg. cum ai reusit sa dai jos? si eu CM neregulat. acum am o intarziere de 4 zile si nimic. poze Just Me |
este adevarat k tiroida afecteaza foarte mult fertilitatea. am simtit-o pe piele mea. am avut hipertiridie Basedow si pana nu am tratat-o am pierdut 2 sarcini si nici nu ramanem asa de usor...mi-au trebuit vreo 5-6 ani de tratament( am refuzat operatia), dar acum am doi copii minunati.
Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)
www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html?msg_ok=1" target="_blank">Semneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata
in Programul national de Sanatate!
arianutza spune:
Da elly me, sotul meu are toate analizele la zi avand in vedere ca lucreaza in armata si a fost sportiv de performanta inainte iar in vara a facut si spermograma la sugestia doctorei bajenaru si a iesit super asa ca eu tre sa rezolv ce o fi de rezolvat ca actualmente nu stiu........
abcdef