Sanse reusita histeroscopie pt.trompe infundate

Sanse reusita histeroscopie pt.trompe infundate | Autor: magdita

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,

Apelez la experienta voastra pentru a ma ajuta sa iau o hotarare. Anul trecut am facut laparoscopie, cu rezultat ok, in afara catorva puncte de endometrioza cauterizate in timpul operatiei. Iar anul asta am facut o histeroscopie de diagnostic, datorita vizualizarii unui polip la o ecografie. Din fericire, acel polip nu exista, cavitatea fiind libera, insa cu aceasta ocazie am descoperit ca ambele trompe sunt infundate la intrarea in uter. Nu ma intrebati cum in decembrie anul trecut ambele erau permeabile, scrie pe biletul de iesire din spital, iar anul asta, dupa 10 luni de la laparo, sunt ambele infundate. Sunt intrebari care ma framanta si la care inca nu am raspuns. Insa nu despre asta vreau sa discutam.
Rugamintea mea este sa imi spuneti, din ce ati auzit, din experienta voastra, daca merita sa incerc sa le desfund printr-o alta histeroscopie, din nou cu internare in spital, din nou cu anestezie generala, cu riscul evident de a se infunda in cateva luni, sau sa ma resemnez si sa ma pregatesc psihic, sufleteste si financiar, pentru ca nu-i deloc usor, sa fac FIV.
Astept parerile voastre cu mult interes.
Va multumesc, sanatate multa si bebelusi sanatosi tuturor femeilor si familiilor care si-i doresc .

Cu siguranta se va intampla minunea !!!
aspiranta din aprilie 2004

Doamne ajuta tuturor
In asteptarea ingerasului
"Am invatat ca indiferent cat de mult suferi,
Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta."
"Avem timp" - Octavian Paler

www.flickr.com/photos/12786534@N04/" target="_blank">

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

magdita imi pare tare rau sa vad ca ai asemenea probleme.Ar fi foarte important de stiut de ce s-au infundat trompele.Poate nu ar fi rau sa refaci analizele pentru chlamydia si alte boli care duc la infectii pelvine.Se poate datora chiar si unei raceli ( cistite,anexite ) netratate bine si la timpul potrivit.O explicatie trebuie sa existe.Hotararea iti apartine daca vrei sa incerci o noua laparo ( la histeroscopie nu prea cred ca se poate rezolva evaluarea corecta + desfundarea trompelor deoparece prin aceasta procedura se vizualizeaza doar orificiile tubare si bineinteles interiorul uterului,deci histeroscopia se face mai mult pentru evaluarea uterului).E foarte important si de stabilit daca exista sau nu hidrosalpinx in trompe,acesta fiind un lichid toxic care nici prin FIV nu da sanse de reusita pentru ca omoara embrionii ( in acest caz trompele trebuiesc clipsate sau scoase).Parerea mea e:o noua laparocopie si dupa verdict vei stii daca mai sunt sanse natural sau trebuie sa treci la FIV.
Sanatate si bafta multa!

Kora

CARPE DIEM!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdita spune:

Kora, multumesc frumos pentru raspunsul tau. La mine practic orificiile tubare sunt infundate, si din cate am citit pe net ( " metoda histeroscopica prin care s-ar cateteriza orificiile tubare si s-ar depasi obstacolele, in dreptul carora s-ar lasa niste "stent"-uri care ar mentine lumenul trompei si al orificiului tubar deschis" ), se pot desfunda prin histeroscopie, insa nu stiu pentru cat timp vor ramane asa. Iti doresc sa iti reuseasca acest FIV si sa iti implinesti visul de a deveni o mamica fericita. Meriti din plin.
Doamne ajuta .
Fetelor, astept in continuare pareri.

Doamne ajuta tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luca2008 spune:

Of Magditule,
eu inca nu am stat de vorba cu T.
Ai reusit sa-ti iei iesirea din spital?
Acum sa-ti spun ce stiu eu de la o prietena care este asis.
medicala si nu reusea sa faca bb.( acum are o fetita superba)
A avut acelasi diagnostic iar doc. ei i-a facut instalatii ,
(parca asa se numesc) , cred ca fetele care au facut HSG stiu mai
exact ce sunt... Din cate imi amintesc spunea ca au fost destul de dureroase..
Deci asta este o alta posibilitate..cred..
Pup fata draga
”Construieste-ti in minte o imagine a reusitei tale. Pastreaza aceasta imagine cu tenacitate, nu ii permite sa dispara. Mintea ta va cauta modalitati de a dezvolta aceasta imagine ... Si nu-ti imagina nici un fel de obstacole.“Norman Vincent PealeDoamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamaryllis spune:

Eu cred ca ar trebui sa incerci tot ce se poate pana la FIV.
Pe biletul de externare nu scrie decat trompe infundate? Trompele infundate din uter ar putea avea ca si cauza polipi intracavitari care se pot situa si la nivelul ostiumurilor tubare, blocand astfel intrarea in uter.Poate de aici si contradictia dintre diagnosticul laparo si cel de la histero.
Daca asta ar fi cauza infundarii trompelor din uter, banuiesc ca se poate rezolva prin histeroscopie.
Ar trebui discutat cu medicul avand in fata cele 2 bilete de externare.
Bafta!

Mergi la inceput

Multumesc pentru raspunsuri fetelor.
Luca, am mai citit despre instilatii, insa medicul la care merg acum nu este de acord cu ele si nici nu le practica. O sa ma mai interesez, sa vad ce aflu. Iesirea din spital inca nu a ajuns la mine, insa mi-a ridicat-o azi o prietena si scrie despre cavitate libera si normala, insa si despre ambele intrari in uter blocate.
Tamy, asta am in plan, ca sambata viitoare sa ajung la medic cu ambele iesiri din spital si sa cer niste explicatii pertinente. Insa in momentul asta pun la indoiala tot.

Doamne ajuta tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Magditule hmmmmmmm....ai spus ca ai vorbit cu dansul pt ca ati stabilit si de cand sa faci diphe.Si spunea imediat dupa histero ca esti ok.Stii de ce fac hmmmm?Ca am o vaga banuiala ca iar si-o bagat necuratu' coada in foile de externareVestea buna ar fi ca in acest caz ai trompitele bine merci.Deci la laparo=>trompe permeabile.Da?La histero cand ai vb tu cu dl dr =>totul in ordine,da?nimic despre trompe...eu stiu exact ce am avut dar pe foaie ghici?si foaia nu e completata de dansul,eroarea e naspa insa mai putin naspa decat sa fie trompitele blocate,nu?Chiar astept sa vad cand revii de la prezentarea ambelor foi de externare.Si iti tin pumnii sa fie fibrilatii fara fond real chiar daca e scris pe foaie,uficial

www.flickr.com/photos/14052028@N08/" target="_blank">
nu mor caii cand vor cainii...

Mergi la inceput

Lucicule, tare mult as vrea sa fie cum spui tu, dar nu este. Initial cand am vorbit cu el la telefon, mi-a zis de cavitate libera ( ceea ce ma interesa, din cauza acelui "polip" care nu exista ) si a mai zis ceva si de trompe si uter, insa nu am inteles eu bine, stii cred cum vorbeste la telefon , cand mai mult trebuie sa intuiesti ce spune... Insa in momentul cand mi s-a citit de pe foi ce scrie, de catre altcineva, parca am avut o revelatie si am inteles si ce imi spusese el initial la telefon. Stiu, e greseala mea ca nu am auzit bine de la inceput, insa nici prin cap nu-mi trecea ca as avea ceva la trompe, atata timp cat ele fusesera verificate in urma cu 10 luni laparoscopic si erau "ok" ( am mari dubii ca asa erau ). Iti dai seama ce soc am avut cand am aflat ca am trompele infundate. Insa asta e o alta discutie.
Ma tot gandesc ce sa fac, sa incerc sa mai fac o histeroscopie, sa se incerce desfundarea lor, si ma intreb la cat timp se poate face o noua anestezie generala dupa cea de acum o saptamana, sau sa ma scutesc de chin inutil si sa incerc sa ma linistesc pe cat posibil, incepand sa strangem bani pentru FIV. Oricum de diphe nici nu mai poate fi vorba acum, mai degraba l-as face mai aproape de FIV ca inhibare. Nu stiu inca ce sa fac. Si ma macina rau aceasta nehotarare.

Aaa, si inca ceva, asta cred ca ar fi cea mai pertinenta cauza pentru care in 4 ani si jumatate de cand incercam sa facem un copilas nu am reusit nici macar o data sa raman insarcinata.

Doamne ajuta tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Magdi asteapta sa vorbesti cu dansul cand mergi.Normal ca stiu ca esti data peste cap ca si pe mine m-ai cam datNu te grabi,azi zici ca ai avut o revelatie...poate e asa poate e cum zic eu.Ideea e ca pana nu vorbesti cu dansul nu ai cum sa stii situatia exacta,macar asta de acum si poate ca si o explicatie pertinenta si profesionala daca totusi atunci ok si acuma ba.Nu te pripi.Oricum suma respectiva pt FIV inteleg ca inca nu este...deci va trebui sa astepti,pai daca sa spunem nu ai un hidrosalpinx si nu cred ca e vb de asta-caz in care oricum va trebui sa te operezi inainte de un FIV...si eu cred ca ar fi bine sa incerci o reparare a trompitelor si incercari la liber.Operatia in sine nu dureaza mult deci nu e nevoie de anestezie de durataDar asteapta sa vb cu dansul.K?
Incearca sa te linistesti iubita.Sa nu faci si mai rau la burtic punand stres.In dl dr eu am incredere.In tine nici nu se pune problema.Trebuie sa fie o explicatie si probabil ca pana nu o vei afla nu vei fi linistita,dar trebuie neaparat sa te impui tie.Pana cand mergi la dansul nu mai e mult.
Imi pare rau ca nu ti-am respectat rugamintea sa discuti aici strict pe ce ai vrut,dar nici nu vreau sa tac daca stiu o probabilitate care poate sa te linisteasca macar un pic.

www.flickr.com/photos/14052028@N08/" target="_blank">
nu mor caii cand vor cainii...

Mergi la inceput

Multumesc mult pentru sustinere iubita mea .

Doamne ajuta tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia_ spune:

Magdita daca dupa ce vorbesti cu dr afli ca sigur sunt infundate trompele proximal (la intrarea in uter), eu zic ca ar fi bine sa mai faci o histeroscopie. Eu stiu ca daca trompele sunt infundate undeva pe traseu sau la capatul dinspre ovare, se incearca desfundarea lor laparoscopica, iar daca sunt infundate la intrarea in uter, nu se pot desfunda decat prin histeroscopie.
Poate acum 10 luni erau ok si s-au infundat intre timp in urma unei anexite ceva... poate erau si atunci infundate, nu stiu... stiu doar ca nici la fiv sansele nu-s prea mari...

poze www.slide.com/r/dCBFcIkWyT8qTm6zqmE3_Z0Uzm4PEDxK?view=original" target="_blank">noi2
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank"> campania noastra

Mergi la inceput