Strumfi de 1 an (iul-aug 2007) (107)
Raspunsuri - Pagina 13
musso17 spune:
multumesc mychidutza,timi...seamana si cu ta-su dar induce in eraore prin faptul ca e blond ca mine.
ddanagh,cocheta foc fetita ta si dragalasa...fii-miu nu se da pe topogan, se urca pe el in sens invers sau pune nisip.
CarlaV spune:
Iar raspund din ce-mi aduc aminte, mea culpa.
Musso, ti-am admirat baietelul, e frumos foc, se vede ca a luat ochisorii de la amandoi. Eu gasesc lapte de capra la un supermarket in Bucuresti, este bio, dar 1 litru costa 13 lei!!! Daca asa putea avea o capra pe balcon ar fi super, altfel nu am incredere in conditiile de igiena de la tarani, si mie imi place sa-l beau nefiert. Daca stie cineva o sursa de lapte de capra in conditii decente de igiena, eu vreau sa cumpar in mod regulat.
Carla, mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Bulgaria 2008
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
ddanagh spune:
waw Musso ce baiet frumos! Ochisorii ca ochisorii da buzele d' le desenate, nu alta. Si cred eu ca de la tine is luate. Sa va traiasca.
Mie mi se pare scarbos laptele de capra. Are un miros aparte. Imi aduc aminte ca mica fiind, la bunici, am si incercat sa mulg o capra. Stiti ce greu e??
Nu a iesit nici un strop , doar multe cacareze . Daria mea nu cred ca va avea prilejul sa incerce asta. Ai nostri parinti nu au asemenea indeletniciri si, in plus, din cate am observat, capre sunt din ce in ce mai putine fatza de oi sau vaci. Poate de- asta e si asa scump.
Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007)
lorinaoo1 spune:
Ce bine ca am intrat pe forum inainte de nani!
Dana ce gingasa e Dariuca, e o dulceata, pacat ca nu o pot rontai un pic 

Si cum mai Georgiana ai tinut ascuns asa comoara de baiat? M-a topit cu ochii lui albastri si cu gurita aia rotunjoara 

Gata, pot visa frumos acum, fug la nani. Noapte buna!
Tzontzonica mea
Lorina Maria (5 iulie 2007)
karligutza spune:
m-am gandit ca poate sunt mamici care nu au timp sa citeasca ce-am citit eu azi in cartea Anei Savin si am extras cateva paragrafe care mi se par foarte bine spuse si care se aplica grijilor noastre curente daca le pot numi asa:
O alta problema delicata pentru mame este hranirea copilului. Aceasta este, de fapt, varsta la care apar problemele de alimentatie. Cu toate ca, in afara cazurilor unei boli serioase, nu ar trebui sa existe probleme. Singurul motiv psihologic este acela ca, probabil, parintii nu sunt prea buni profesori in domeniu.
Sa vedem impreuna ceea ce se intampla deseori. In jurul varstei de un an, un copil se arata a fi putin mai dificil si mananca mai putin bine. Sa nu fim surprinsi, deoarece daca ar continua sa manance la fel ca inainte, curand l-am putea duce la circ, ca pe un fenomen. Copilul isi manifesta individualitatea in preferintele alimentare. In plus, ca si la adulti, apetitul sau variaza de la o zi la alta si de la o saptamana la alta. Deseori o mama se nelinisteste vazand copilul care mananca prea putin. Contrariata si speriata, mama incearca sa-l forteze sa manance. Din acest moment intram intr-un cerc vicios. Cu cat mama insista mai mult, cu atat copilul este mai capricios si ostil. Cu cat mananca mai putin, cu atat mama se nelinisteste mai tare. In scurt timp mama se gaseste in fata unei probleme, acolo unde nu era de fapt nici una, cu putin timp inainte.
Toate acestea sunt perfect inutile. De ce? Deoarece noi parintii avem un aliat de talie mare: foamea naturala a copilului. Daca ii oferim meniuri variate, echilibrate, si daca il lasam sa se descurce singur, va manca suficient din ceea ce se gaseste in fata sa pentru a ramane sanatos si puternic. Trebuie sa respectam propria sa individualitate in obiceiurile alimentare. Lasati-i gustul sa se schimbe din luna in luna si apetitul din zi in zi. Daca refuza in mod brusc un fruct sau o leguma dupa care era innebunit saptamana trecuta, ce ii puteti face? Dat-i libertatea sa o refuze si nu incercati sa il fortati sa o manance. Daca oferiti copilului mese complete, variate si bine echilibrate si daca il lasati sa manance dupa nevoile sale, nu veti avea niciodata o problema de nutritie.
Varsta primilor pasi este aceea la care copilul poate incepe sa “ciuguleasca” intre mese. Aceasta se datoreaza, in parte unui apetit mai putin viu si deoarece exista pentru el elemente mult mai interesante decat hrana. Pur si simplu incepe sa se joace la ora mesei. Prin “alte elemente”, inteleg, activitati cum ar fi transformarea continutului farfuriei in ciorbita, prin adaugarea de apa, batutul cu furculita in masa, sau aruncarea mancarii pe jos. Acest fel de comportament este uneori foarte iritant pentru mama. Dar, este important sa acceptam ca aceasta este o activitate normala pentru un copil mic. Nu este un gest deliberat de provocare sau de opozitie vis-ŕ-vis de mama. Cum reactionam? Uneori pacaliti-l sa ia cateva ingitituri in timpul jocului. Alteori, daca vedeti ca nu il intereseaza ce mananca si ca vrea sa se joace, spuneti-va ca s-a saturat. Coborati-l de pe scaun si strangeti farfuriile. Daca incepe sa planga, mai incercati o data.
Am ajuns la un moment important: cum invatam un copil sa manance singur? Va spun un singur lucru: dati-i ocazia. Daca ati lasat copilul la sase luni sa tina singur biscuitul din care manca, l-ati pregatit deja sa invete sa manance singur cu lingurita. Copilul care nu a fost niciodata lasat sa manance singur, cu degetele, intre sase luni si un an, va avea probabil putina intarziere in a invata. Cand copilul dumneavoastra va ajunge aproape de varsta de un an, va remarca probabil lingurita si va arata printr-un oarecare semn ca este pregatit sa invete sa manance singur. Lasati-l sa incerce. Fara indoiala ca dumneavoastra il puteti hrani mai repede si mai bine, dar este indicat sa rezistati tentatiei. A continua sa-l hraniti dumneavoastra va intarzia cresterea increderii in el insusi si a initiativei.
Chiar la inceputul primilor pasi, intre 12 si 16 luni, majoritatea copiilor doresc sa manance singuri, cu lingurita. Daca nu ii dati posibilitatea la aceasta varsta, a incerca sa manance singur nu va mai fi atat de interesant pentru el si va dori ca mama sa continuie sa il hraneasca.
Un alt domeniu care aduce parintilor o suma de dificultati inutile, este invatarea curateniei (igiena proprie). Marea majoritate a cartilor de puericultura sunt foarte vagi in acest sens. Unul din punctele esentiale este de a sti exact cand sa-l obisnuiti pe copil sa fie curat. Dupa cum am spus in capitolul precedent, copiii nu au o maturitate neuro-musculara suficienta pentru a-si putea controla intestinul sau vezica inainte de aproximativ doi ani.
Daca incercati sa il educati inainte, aceasta va fi un dezastru, din punct de vedere psihologic, sau va fi o pierdere de timp si un stres inutil atat pentru mama cat si pentru copil. Abandonati aceasta chestiune pana la varsta de doi ani. Vom mai discuta despre aceasta in capitolul urmator, cand vom aborda acest stadiu de dezvoltare.
Probabil ca veti intalni o vecina care se va lauda cu mandrie ca a reusit sa educe in acest sens pe micutul ei de 15 luni, chiar fara greutate. Este posibil de asemenea sa fiti impresionata de aceasta performanta si sa va intrebati daca nu ar fi cazul sa incercati si dumneavoastra acelasi lucru. Ceea ce nu stiti, nici dumneavoastra nici vecina, este ca micutul va face pipi in pat la varsta de cinci ani si ca asta se va intampla de-a lungul multor ani de zile. Luati loc, relaxati-va si resemnati-va la a mai schimba scutece inca ceva timp.
eu una m-am "lovit" deja de problema cu mancatul Adelutei... de cateva zile mai ca nu mananca nimic, dar nici nu pare sa sufere de foame... ba mai mult, ma gandeam eronat si asupra "ciugulelilor" si mi-am zis ca "eh, nu-i mai dau sa ciuguleasca, ca asta-i strica pofta de mancare" dar incercand si asa am aflat ca si asa nu mananca mai mult... nici cu ciugulit, nici fara.... si-atunci? care era explicatia? iata, e mai sus! pentru ca nici de dinti nu sufera, nici de nimic altceva! sufera de "creste mare" si-si dezvolta preferintele ![]()
va pup, credeati ca fac nani? v-am pacalit! am avut o tentativa, dar m-am razgandit din motive de Badea la tv, Adeluta fosnareata, grijile mele de maine... etc! stiti voi...
acu' cred ca ma retrag, beau un pahar cu apa si ma duc la nani!
pupici la strumfici!
karligutza
sunt mamica Adelutei 
cafera spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui loredana_76 Si i-a sa vad daca imi traduce si mie cineva ce inseamna babu ca ma inebuneste fimiu de o saptamina si cica mami trebuie sa gaseasca. Deci babu babu si arata pe jos,si mai zice si uite-o,uite-o. poze |
Babu, babu = banu', banu' , de cand cu criza asta nu ma mir ca-i cauta si pe jos. Dar cand i-o gasi, o trimit si eu pe Iilinca
.
cafera spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui musso17 am mai pus poze,si vechi si noi,sa ne vedeti in diferite etape de dezvoltare...na,cum sa spun mai bine,ca sa ma mandresc si eu cu puiu' http://community.webshots.com/user/georgianamoldoveanu? |
Frumosi totiiiiiiiiiiiiiiiii!
cafera spune:
Mihaito, maica, spune tu drept: nu cumva pe forum te vaiti ca nu iesi din casa, ca esti depresata si cand colo tu esti cu fi-tu la cursuri de dans? ![]()
![]()
Eu asa banui, ca are clasa baiatul.

zzzzzzzzzzzz