Comori de nov-dec04'(188)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

V-o prezint pe draguta mea, BEEA!!!

Eu m=am topit dupa ei, mi-au dat lacrimile! Am rugat educatoarea sa le faza o poza ca sa vada si tac-su pe Beea ca ma stresa de 2 sapt sa i-o arat si lui pe prima fata dupa care i s-au aprins calcaiele lui Paul!!!

Oana si Paul Constantin (28.11.2004)

PUIUTUL MEU, PAUL
Varsta Paul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Ce frumosi sunt amandoi! Si e tare scumpica fata! N-are gusturi rele Paulica!

Dar daca voi o aveti pe BEEA, atunci aflati si de la noi ca-l avem pe PATRIC. Pai, ce? Fii-mea sa ramana mai prejos? Si inca ceva, l-a agatat la toaleta. Ca sa stiti!

Are 4 ani si este blond si vorbeste cu multi de R si are falcute cat casa, ca l-am vazut. Na! Cum ii zic de el se ascunde si inchide ochii.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

ROXANA - Si eu ma gandeam la fel, dar nu pot continua sa fac o treaba care nu-mi prea place si sa visez la alta.
Nici celalat sediu nu-i foarte, foarte departe, adica nu se compara cu tine. As avea cu ce ajunge, doar ca la asta fac 5 minute cu masina si 20 pe jos in pas de plimbare.
Munca este, insa, diferita si echipa la fel.

Of! Of! Ce ma fac?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Ma simt vinovata ca pe aici nu am mai avut timp sa intru, am citit, am vazut poze dar nu am zis nimic.

Asa in mare (ca in detaliu am scris la odisee si mi-e lene sa scriu din nou ) sunt mucioasa si cu ceva rosu in gat. Am fost azi la doctor, m-a intors pe toate partile sa fie sigur ca nu ajung la antibiotic si de azi sunt in medical 6 zile, adica si saptamana viitoare. Si mai am si probleme cu respiratul din cauza sarcinii care a urcat si apasa pe diafragma, plamanii sunt inghesuiti. La 2-3 inspiratii normale trebuie sa trg aer adanc in piept ca simt ca ma sufoc daca nu fac asa. Ei nu mai este mult si incepe sa coboare burta, atunci ma voi vaita de sale .

Acum voi fi o saptamana acasa dar se pare ca trebuie sa incep ceva recuperator cu Ana, merge defectuos, tine piciorul rupt stramb si asa merge cu el . Eu sper sa reusesc s-o pun pun pe picioare la propriu pana nasc ca dupa-aceea nu stiu cat timp voi mai avea si cum voi fi eu fizic. Nici nu stiu in ce directie sa o iau kinetoterapeut, chiropractor, fizioterapie. Luni incep cu telefoanele, in primul rand la spital ca ea nu calca bine si pentru ca o doare.

Roxana, prima reactie a fost sa te invidiez profund ca prea bine te-ai simtit, dupa care mi-am adus aminte ce obosita am venit din ultimul teambuilding ca acela a fost in afara tarii si s-a acumulat si oboseala cu avionul. Dar clar o data pe an se merita si e necesar sa mai fugi si de acasa putin.
Monica, ai noroc ca seara iar am greturi putintel plus ca nu vad bine pozele pe Picassa, ca altfel sigur sughitai. Prin Norvegia nu veniti sa am si eu la cine comanda produse de cofetarie ?
Fulgule, traiesc, ma tarai de la o zi la alta dar sper sa ma odihnesc saptamana viitoare. Vine mama peste 3 saptamani si sotul va fi sigur pe aici la ziua Anei. Bai dar ce te invidiez, in primul rand ca David este nascut pe 1 asa cum vroiam eu pentru Ana si in al doilea rand ca tu faci sigur cezariana daca nu s-a intors plus ca mai ai o cezariana si astfel ai sanse mari la scorpion ca se programeaza cu ceva vreme inainte si iaca variatie in familion. Eu am sanse sa o prind pe Dama, daca se naste mandra in aceeasi zi cu sora, daca nu vanez datele de 30 noiembrie, 1 si 10 decembrie, altfel nu ma mai joc.

Vad ca s-au pus baietii pe inselat nevestele alese. Oare si Ana este inselata ?

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 32+
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Am disparut ca magaru-n ceata, dar am fost superprinsa cu de toate si acasa si la servici. De-o sapt. nu am apucat nici sa citesc. Multam fulguletului de ingrijorare (vezi ce ti s-au apmplificat instinctele de mamica? Cand zisesi ca-ti sare dopu’? Ti-am vazut pozele. E prea scump copilasu’ asta al tau, cand ii vad roseatza buzelor si parul ala blond nu mai pot de dragu’ lui).

Miria, clar aparatul ala de aerosoli nu e pt adrian. Poate alti copii stau la 2 ani la o tura de 5-10 minute, dar adrian al meu de-abia sta la pus de pampers, ce sa mai zic de fineturi de-astea de aerosoli.

Andrea, cum adoarme sara acasa? Singura sau cum? Plange pana o ia somnul probabil pt ca nu stie sa adoarma singura. Ma gandesc ca acasa o ajuti tu sa adoarma si de-aia. Daca asta e motivul pt care plange, atunci sigur se va obisnui, trebuie doar sa faci zilnic treaba asta ca sa aiba continuitate si in felul asta va invata sa adoarma si singurica in carut afara (daca iesi afara inconstant atunci se va obisnui mai greu). Poate ca ea a asociat carutul cu starea ei de plans dinainte de somn si de-aia plange cand o pui acolo. In parc cand ajungeti ai zis ca nu mai plange, dar sta tot in carut sau la tine-n brate?

Miria, pai si io iacata ca la 35 dadui iar de carnet. Ala din Ro expirase si a trebuit s-o iau de la zero aici: cu examen teoretic, cu mers si facut orele teoretice (aici sunt 25, nu 10 cum era in Ro – nu stiu daca mai e asa acum), cu ore luate cu instructor si examen in toata regula. Si aici seriozitatea si corectitudinea sunt la alt nivel decat in Ro cand vine vorba de ex. auto. Pune mana si ia-ti carnetul. Mie mi-a schimbat total viatza de zi cu zi. E adevarat ca aici distantele sunt astronomice comparativ cu Bucuresti, dar deja la 2 copii e greu sa mai faci fatza fara sa faci uz de masina.

Bits, bravo lui Ken pt performantele sportive.

Ochi verzi sa stii ca alex al meu izbucneste mai usor in lacrimi de cand cu gradintiza (ca mi-a atras atentia povestea ta cu Diana si plansul ei). Desi ii place f mult la gradinitza, realizez ca totul e insotit si de un stres la nivelul lui, trebuie sa se tempereze acolo, sa isi controleze comportamentul (deh, nu e ca acasa), sa se concentreze la ce se spune si face acolo. Si asta per total la el se traduce printr-un stres sporit si acasa a inceput sa planga cu lacrimi mari de crocodil si intr-un stil neconsolat atunci cand il iei mai tare cu anumite lucruri si cand e obosit sau incert (de-abia sculat din somn). Dar o sa-i treaca, stiu.

Si a propos de bostani, miercuri a fost in vizita la o ferma de bostani. F frumos a fost, am primit acasa brosura fermei si am vazut e-au facut acolo, caci de la el ncii eu n-am ce sa scot. Inca nu da raspunsuri elaborate. Doar raspunde cu da si nu la cel intreb eu (a propos Onitza de ce vorbeam cu tine acum ceva timp). Stiu doar ca are un baietel Don care e cam galagios si nu e “chiminte” (cum zice alex) si am aflat ca e o fetita pasionata de el pt ca taticul ei i-a spus sotului meu ca numai de alex vorbeste fetita aceea acasa. Dar… cine sa stie cum ii cheama pe copii de la el din grupa. Si din vizita la ferma a venit si cu un bostan mic tare dulce. Pe 30 sau 31 o sa scobim si noi dovlecii caci pe 31 “colindam” de Halloween dupa bombonele. Asteapta alex ca pe butelie ziua de Halloween. Mereu ma intreaba cand merge dupa bombonele pe la oameni.

La noi cu gradinitza e cum spune bits dpdv al performantelor (activitati, targeturi pt copii) si cum spune oti dpdv social, relatiile dintre copii, incredere in sine, concurenta etc. M-a uimit cat de apropiat e sistemul canadian de cel japonez ca programa. Partea cu mancare si dormit aici nu e valabila pt ca gradi aici e de 3 ore/zi, gustarile sunt aduse de acasa si copii au la dispozitie doar 15 minute sa manace singuri, daca nu au terminat, strang si aduc acasa.
Legat de sedinte e tot la la tine, Bits. Discutii individuale intre parinte si educator, chiar daca toti parintii si copii sunt in clasa, zile speciale unde poti sa mai stai de vorba cu educatoarea dupa program etc. E adevarat ca si problematicile sunt diferite si aici n-ai sa vezi tonuri ridicate la astfel de sedinte. Si in felul asta se rezolva riscul de a aparea fronturi intre parinti si educatoare sau tabere intre parinti. Plus ca aici se considera intimitate ce face copilul fiecaruia la gradi, nu e musai sa asculte o intreaga armata de parinti ce face copilul tau (in ro s-a practicat tot timpul un soi de umilinta a elevului, pana nu te facea de ras in fatza clasei nu se lasau. Si eu cred ca asta e un atac direct la increderea in sine a copilului. Nu stiu cum se mai procedeaza acum, vorbesc din experienta mea de eleva). Si in felul asta se evita si competitia care stiu ca pe vremea mea era alimentata de parinti acasa, copiii erau montati de acasa ce sa faca in privinta competitiei. Mama lui cutare era imposibil sa nu stie ce fac alti 5-10 copii la scoala si cum se situeaza ei in raport cu copilul ei si copilul era era “instruit” cu msa procedeze in spiritul competitiei. Iar educatoarea sau invatatoarea/diriginta, nu se sfia sa-i dea mamei lui x informatii despre copilul lui y sau z. de-abia acum mare imi dau seama cat de nelalocul lor erau astfel de practici.

Bits, acu’ 2 zile am mai vazut aranjamentele alea de mancare si mi-au placut tare mult. Da’ sa fac asa opere de arta zilnic copilului… departe de mine. Probabil ca acolo tine de un stil de viatza de o traditie si inclinatie spre respectul fatza de mancare, nu stiu.

Oti, mersi de linkul cu logopedia.

Citat:
Va vine sa credeti ca de la inceputul gradinitei a invatat doar o poezie cu toamna?

Miha, sa stii ca nici alex n-a invatat nici o poezie pana acum, in sensul ca nu l-am auzit reproducand nimic acasa. Il mai aud cateodata reproducand cateva expresii, franturi eventual dintr-un cantecel cum a fost acum 2 seri la baie. Vine cu cuvinte, expresii si idei noi. Insa nu reproduce ceva substantial cum e Silviu Paxelei ( sa-i zic lui Silviu harddrive de-acuma-n colo la ce memorie de elefant are, i s-o fi tragand de la meseria lui tati ). Dar nici nu mi-am pus problema ca nu vine cu reprodus acasa. Stiu ca fac o gramada de lucuri acolo, ca au povesti/istorioare pilda pe care le lucreaza in cate-o zi. Stiu sigur ca spun poezii in grup si cantecele, dar faptul ca alex nu reproduce acasa (a propos, nici el nu exprima prea multe ce face acolo, dar nu e pt ca ar refuza sa-mi spuna, ci pt ca nu are inca abilitatea de a rezuma si reda ceva) nu inseamna ca nu face acolo nimic. Plus ca pe mine nu ma sensibilizeaza asa tare treaba cu invatatul poeziilor pe de rost. Ma bucur mai mult ca fac lucruri cu insemnatate. A fost Thanks Giving Day si au avut tematica axata pe asta, si au venit cu curcanel facut din reciclabile, a pictat un curcan folosindu-se de amprentele mainii, le da de colorat, dar cu o noima si cu ceva de invatat (de ex. au lucrat litera C in ziua aia si are acasa o foaie cu 10 obiecte conturate si el trebuia, ca tema, sa coloreze doar obiectele care incep cu litera c. Sau au avut o poezie despre toamna in care spunea acolo ce culori pot avea frunzele toamna si una din sarcini era sa coloreze cele 4 frunze de pe foiae in culorile specificate in poezie. Ii punea sa identifice cuvintele care rimeaza in strofa aia de 4 versuri si sa ne jucam sa gasim rime la diverse cuvinte, la alegerea noastra). Pt mine astfel de lucruri ma incanta ca le fac, le pun mintea, logica si simturile in miscare. Nu li se dau sarcini mecanice sa le execute. Totul trebuie sa treaca si prin filtrul mintii micului invatacel.
Poezia de invatat e simpla memorare, ma tem ca prea multe nu dezvolta dincolo de memorie.

Bits, ti-am vazut pozele si amon e o minunatie de copil. E asa dulce in poza aia in colacel cand sta in apa. Seaman f bien cu tine, iar ken parca aduce mai mutl acum cu tati decat inainte. Ai baieti mari, ce sa mai.

Paxela, sanatate pt Delia, sa se faca bine cat mai repede.

Pupici Damianei ca s-a adaptat asa repede la gradi cea noua. E si asta un soi de calire emotionala si psihica. Sa invete sa se adapteze mai usor mediilor noi. Mi-ai last o impresie atat de trista despre gradinita cealalta ca parca un copilas acolo n-are nici o sansa sa fie fericit.
Ma bucur c-ai avut o zi buna. Din mesajele tale razbate un soi de deznadejde si lipsa de speranta in ultima vreme. Ce-i cu tine?

La multi ani, Daniela si Miria, sanatate multa si numai bucurii, fetelor.

Ochiverzi, vazand desenul cu frunze al dianei, inutil sa-ti spun cat de departe suntem noi la indemanari de genul asta. Al meu alex inca sare conturul la desenat si nu stie sa umple tot. Si cu mare greutate si imbolduri desenam. Da’ zic si io ca o prinde din urma dupa primul an de gradi. Sapt. viitoare au treatru de papusi la scoala (si merge de dimineata), sunt curioasa cu ce impresii o sa vina.
Ce frumos a desenat cu doua culori pe frunza, ca deja respectarea conturului la ea e o banalitate. Bravo ei.
Si mie mi-ai dat o idee cu picatul dovlecilor ca ai mei pitici sunt mici si vreau sa fie ceva vesel. Pe la casele de adolescenti vezi numai dovleci sinistri si decoratiuni gen tunelul groazei (au fan-ul lor, dar nu vreau sa i isperii pe copii) – o sa ajungem si noi acolo, sigur .

Mai ce mai stiti de Miki a noastra?
Asa-i, unde-i gazzella si Dama cu baietii ei?

Citat:
Baga ceva si pentru Natalia mea

Onitzo, daca vrei sa iasa, tre’ sa prestezi. Ori, daca prestezi, tre’ fara prezervativ. Nu stiai? Cum vrei sa se prinda Natali daca tu nu lucrezi in sensul asta?

Andreap, ai doua frumuseti acasa, sa-ti traiasca. Cu asa frumusti parca treci peste orice galagii in parc. [;D]

Citat:
roserbino, ce tort cu turle ne mai pregatesti si anul asta?

Cred ca anu’ asta o sa faca un tort cu vrabiute ca e timpul Mihnea sa invete ce-i cu sexul opus. Aia cu turle era la doi ani – cunoastere de sine. Hai ca i-am trimis un challenge Roserbinei, poate da mai des pe-aici .

Citat:
incepusem sa fac socoteala cat ani mai sunt pana tb sa fac educatie sexuala lu' monsieur Paul!!!! Mama mia, 9 ani deja mi se par putini!!!!

Pai bine, mai, Onitzo, tu il instruiesti pe Paul la 14 ani? Ai toate sansele sa invete singur pana atunci si tu o sa vii sa-i spui banalitati la 14 ani. Ia incepe cu educatia de-acum, mai ales ca are modelul (beea) in fatza ochilor.

Mai, Diana, bravo tie. Felicitari pt titulatura!

Monicutz si interesatelor, eu pun coca intr-o punga de palstic si o tai la un colt. Si storc pe acolo compozitie in tava, asa fac eu minieclerasele astea. Eu le fac mult mai mici decat tine pt ca sunt destul de incomode de mancat si caut sa le fac cat sa le bagi odata-n gura. Si le umplu cu budinca de vanilie (pliculete de la mag) si apoi un pic de frisca.

Una peste alta sutn tare incantata ca lui adrian ii place la daycare. De n-ar fi asa de scump l-as da zilnic. E foarte incantat de mersu lal gradi, nu-i greu cu el dimineata, chiar daca il scol din somn si toate cele si la ora 7 e afara pe usa deja. Dar cand il vad ce mult ii place acolo si cat de bine se comporta nu mai pot de dragul lui. Ma bucur asa mult si pt ca am avut experienta aia nefericita cu alex la 2 ani cand l-am dus la daycare si nu i-a priit deloc. Inca o chestiune total diferita la copii mei. Sunt temperamente si firi total diferite. Parca n-r fi facuti din aceeasi parinti (dincolo de faptu lca nici fizic ei nu seamana deloc). Cre' ca ncii n use putea sa fac doi copii mai diferiti. Nu e unul mai bun ca celalat, sunt doar foarte diferiti si trebuie sa-i iau si sa ma raportez la ei diferit. Iar asta cred c-o sa ma tina in "training" tot timpul.

Mergi la inceput

Ups, am uitat sa o felicit pe Diana. Sa te bucuri de noua titulatura si sa nu fie nevoie de un nou ecamen prea curand. Desi ca medic trebuie mai mereu sa stii ce-i nou prin lume, nu-i loc de plafonare dar pana la urma este un aspect pozitiv, nu .

Andra, mi-e greu sa cred ca nu fac poezii in grup. Nici Ana nu-mi spune poezii acasa, la modul recitat dar ei canta foarte multe cantecele in grup, cantecele de copii din care eu nu inteleg nimic, pana si strofele sunt facute sa rimeze nu mereu sunt cu un inteles clar. Ideea este sa-si dezvolte memoria. Au avut un fel de serbare in iunie si pentru serbare au invatat un text dar mie acasa nu mi l-a prezentat, ei invata dar acasa uita sa dea raportul.

Mai nou ma uit peste lista cu copiii din grupa ei si o trag eu de limba ce mai face cutare si cutare si a inceput sa-mi debiteze niste telenovele sa te tii. Cristian nu mai este iubitul lui Rike, acum este iubitul ei iar Boo care ii era iubit si-i construise o casuta pentru ea si prietena ei Charlotte este acum iubitul lui Charlotte si asa mai departe...si tare frumos mi le spune la ureche cateodata, mie imi place atitudinea aceasta de secret si cum se rusineaza ea cand povesteste. Ma simt confidenta ei si tare-mi place rolul .

Cat este de scump un loc 100% la gradinita la voi ca vad ca voi nu aveti nici un baiat cu program intreg?

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 32+
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

salutare..salutare
Diana,felicitari..pe 24 vin la Pitesti si beeeeemmmmmmm
Miria...e bine la munca?eu una ma bucur de statutul de casnica..si daca apuc cu 85% din salariu CIC,stau 2 ani cred .oricum tie cred ca-ti prinde bine dupa atata pauza.sa fie intr-un ceas bun.
Monica,pastreaza-te draga ptr.Romania..sa nu obosesti si aici sa ma lasi fara prajituri..ca de,sunculitzele mele cu muuuuult dulce se intretin
Multumesc ptr.aprecierile voastre....
Try,nu prea mai plange in carut....e drept ca atunci cand mergem i l-am ridicat 1 treapta,dar nici cand o adorm nu mai face asa urat.inainte era jale,chiar daca o leganam ..probabil ca a fost o etapa..sper sa fie uitata.Si cred ca nu-i placea noaptea in carut..nici acum nu-i place,mai 'maraie',eu ii cant,vorbesc cu ea,o mai iau de manuta....nasol e ca nici nu merge cu fata la mine,sa ma vada.
In casa o adorm in cosulet leganand-o.cand nu o sa mai incapa in cosulet..nu stiu cum voi face.Mai nou mai accepta si suzeta,mai ales cand vrea nani.Iar in casa..e o DULCE.eu nu am mai vazut copil sa rada atat de mult.
pupici si mai vb

BOTEZ SARA
Septembrie-octombrie 2008
www.onetruemedia.com/my_shared?" target="_blank"> FILMULET
Andreea, SARA(16.06.2008) si MARIUCA(7.11.2004)

Mergi la inceput

ANDREEA - Multumesc de urare!
Am dat de un colectiv bunut si sunt incadrata acolo unde am vrut, asta vis-a-vis de institutie, dar ca departament, inca nu-s multumita, dar nici nu ma agit ca-s toleranta si de bun simt. Astept sa-mi fac debutul in domeniu.

Da, imi prinde bine reinceperea serviciului, dar si acasa ma simteam bine. Eu sunt destul e activa si imi gasesc ce face, dar vroiam sa lucrez cu acte in regula si mai ales in domeniul social. Deci mi s-a implitit visul.

Mergi la inceput

TRY - Eu sunt inca dornica sa-i iau aparatul Damianei, dar preocupata de inceperea serviciului plus faptul ca ea s-a simtit bine m-a facut sa aman. Tot o sa cumpar, insa.

Imi voi face si scoala, dar la primavara. Trebuie si daca n-as vrea, desi tot mai multa lume renunta la masini in favarea motoarelor si-a bicicletelor din cauza aglomeratiilor de pe sosele.

Da, si mie mi-a lasat un sentiment de tristete gradinita anterioara. Le-am dus multe lucrusoare si chiar si bani le-am lasat, ca am vorbit cu educatoarele sa-mi treaca fondul clasei in contul unui copil curatel, dar care nu-i poate da.
Pacat ca sunt si genul asta de gradinite. Fara sa constientizezi, atmosfera din gradinita iti induce un sentiment de bine sau nu.
L-am simtit si eu si clar l-a avut fata.

Nu stiu cata deznadejde si tristete s-a simtit dn tonul cu care am scris, dar clar este ca imi era, si mi-e frica sa zic ca a trecut raul cu totul, pentru ca nimic nu mai mi se lega si atmosfera in care ajunsesem era tensionata si vesnic frustranda din diverse motive. Acuma sunt ceva mai calma, dar am gandurile mele in continuare, dar sunt constructive. Asa ca, astea nu mai deranjeaza. fata e la o gradi buna, eu am luat examenul intr-o institutie buna de stat....restul s-or mai aranja pe parcurs.

Multumesc pentru spiritul tau de observatie si pacat ca il simt de peste ocean si nu de langa casa!

Mergi la inceput

Miria, si eu cred ca-ti prinde bine ca ai inceput serviciul. Erai ocupata acasa dar serviciul presupune mai multe aspecte, si socializare si invatat lucruri noi, plus ca este alta satisfactie.

Cam banui doua motive pentru care ai cam stat in umbra si ai fost trista in ultima vreme, dar te las pe tine sa ne spui cate ceva cand vei simti ca vrei sa te mai usurezi.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 33+
Pozele noastre

Mergi la inceput