Comori de nov-dec04'(188)
Raspunsuri - Pagina 15
onitza spune:
Sanatate lui Vladut si Biencutei!!! 
La Multi Ani primei sarbatorite din lista, Ioana Maria!! 
ADRIANA, curscrita, te astept cu niste poze promise!!! Nu te iert, bre, nu vezi????
Mi-d dor si drag de gemenasi. 
Oana
si
Paul Constantin (28.11.2004)
PUIUTUL MEU, PAUL
Varsta Paul
miria_cristina spune:
Bravo, ONITZA!
Unde ati mers, la Panduri?
Cristina si D
amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
monica-elizabet spune:
Buna fetelor
sanatate multa tuturor
bolnaviorilor si bolnavioarelor sa se faca bine repejor ca tare-i rau cand au astia mici ceva...
azi noapte ruxi a dormit relativ ok...nu a mai tusit decat asa...de cateva ori da azi dim...iar incepuse...totusi am dus-ola gradi...ca n-are nici o legatura, nu imprastie virusi ![]()
Oti, cand am pupacit-o de noapte buna mi-am dat seama ca e mai calda ca de obicei...
sunteti nite frumoase amandoua
Paxelina, La multi ani!
sa fii sanatoasa si tu si copilashii tai
Onitza
ma bucur ca a fost ok la logoped
cuscra...ce putin ai pus...felicitari!
nici tu Oti n-ai pus mult...eu ca si miria...am pus 35 de kg
la alex si 26 la ruxi ![]()
da tot e bine ca le-am dat jos ![]()
Felis
pe mihaitza cred ca e un dulce...abia astept sa va revad
va
pe toate si pe pitici
monica
Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Papa de post
miria_cristina spune:
Bine, si nu te mai doare nimic acuma?
Eu sunt beteaga de unele chestii, dar mi le duc pe picioare ca n-am ce face. Daca as mai ramane gravida o data as face tot posibilul sa nu ma mai ingras asa. Dar vezi, atunci ma bucura orice kg in plus, credeam ca-i face bine lu'bebe
si chiar ma mandream.
Iar acuma sunt 
Cristina si D
onitza spune:
MIRIA, am fost la scoala 195, vis-a-vis de policlinica Titan...unde este si inspectoratul sectorului 3. 
Oana
si
PUIUTUL MEU, PAUL
Varsta Paul
miria_cristina spune:
Da, stiu de care zici. Credeam ca vei merge La Institutul de Fono-Audiologie din Panduri. Dar poate ti-a fost mai usor sa ajungi.
Cristina si D
try spune:
Ba da, Oti, sigur ca fac poezii si cantecele in grup. Tocmai asta am vrut sa subliniez (nu mi-a iesit probabil): faptul ca, daca baietu’ nu reproduce acasa nimic, nu inseamna ca acolo la gradi nu face. De fapt dovada am avut-o in weekendul asta cand am inceput sa-i citesc din “temele” saptamanii si am constatat ca unul din cantecele il stia un pic. Si ii placea foarte mult. Semn ca deja il auzise la gradi. Rugaciunea la fel (fiind scoala catolica, astia pun accent si pe religie), a stiut sa-mi completeze finalul de vers.
Nu exista gradinitza cu program intreg decat daca e privata. De fapt nici nu stiu cum sa le mai numesc. Sunt de fapt daycare-uri care fac si programa de gradinitza. Cele in sistem de invatamant montesori sunt ceva mai scumpe. De ex. ca sa-l am pe alex program intreg cum spui tu as avea 2 optiuni: ori il tin la gradi (program de 3 ore) cu completare de daycare inainte si dupa aceste 3h (autobuzele gradinitei l-ar aduce si duce la daycare in cursul zilei), ori il dau pa o gradinitza gen montesorri (cum o are Cici pe Alexia) cu program 7-6 unde se face si educatie, si ingrijireasupravegherea copilului pana vine parintele sa-l ia (deci le combina pe amandoua in acelasi program).
Ca sa am copiii asigurati de la ora 7 la 5-6 seara (ca e gradinitza, daycare sau cum le-o mai zice) m-ar costa cel putin 6-700/luna de copil. Deci ar trebui sa dau cel putin 1400/luna pe gradinitza. Pana si rata la casa e mai mica decat plata daycare-lui aici. Cici are ambele fete la gradi/daycare de ex.. Daca nu o aveam si eu pe maica-mea sa vina cand ridic degetu’ as fi avut amandoi copiii la gradi/daycare toata ziua.
Bits, la mine alex n-are prea mare idee de ce inseamna bani. Stie el ca atunci cand cumparam ceva trebuie sa platim cu bani, stie ca muncim pe bani ca unele lucruri sunt mai scumpe si altele mai ieftine. Toata interactiuena lui cu banii tine de jucatul cu maruntisul din portofelul meu. Priveste banii ca pe un alt obiect de joaca, nu ca pe ceva ce il poate ajuta sa obtina ce vrea. E adevarat ca nici nu l-am incurajat, dar nici nu l-am oprit, asa e felul lui probabil. E mai usor si pt ca aici peste tot platesti cu cardul. Ei nu prea vad bani fizici cand platim. Doar maruntisul de la mami din portofel, atat.
Ma gandisem deunazi ca poate e la varsta cand as putea sa-i fac cunostinta cu ideea de pusculitza. Ma gandesc la aspectele pozitive: sa invete sa aiba rabdare, sa inteleaga ca pana ajungi sa strangi o suma de bani iti trebuie timp, sa invete sa stea focusat mai multe zile-n sir pe ceva, sa invete sa faca alegeri si sa-si prioritizeze preferintele (caci nu va putea cumpara tot ce va dori cu o suma de x $). Ma gandesc ca asta-i ofera si-un soi de incredere si il va face sa se simta mandru de sine, probabil va avea senzatia ca aia sunt primii bani “munciti” de el (caci va fi greu sa-i stranga, cu siguranta ![]()
). Si ma gandeam ca in anii viitori poate de ziua lui as putea sugera prietenilor ca-i pot da bani de pusculitza (desi nu-s prea incantata de idee pt ca sa strange o suma mare pt el si va avea la dispozitie prea multi bani de cheltuit – mai vedem).
Mergem si noi duminica la prima sedinta de speech therapy. Sunt curioasa cu ce impresii o sa vin de-acolo. La noi e diferit pt ca fiind asa mic (2 ani) se foloseste mai mult terapia prin joc si “instruirea” mamei sau a persoanei care petrece cel mai mult timp cu copilul. Pt ca sedintele nu produc efecte mari pe moment (adica nu iese copilul cine stie ce mai castigat dupa terminarea sedintei), de baza este lucrul acasa si zilnic cu copilul. Dupa 4 ani incolo e diferit pt ca poate copilul sa exerseze in timpul sedintei si odata facut un progres (sa zicem reuseste sa-l spuna pe r) dupa-aia e simplu, doar repeta si-si intareste reusita. Pe cand la varsta lui adrian se lucreaza diferit, greul tot pe mine pica in sensul ca performantele lui vor depinde in mare masura de mine, de timpul dedicat de mine lucrului cu el.
Pupici la bolnaviori: Vladutz, Damiana, Bianca.
Pupici pt Mihaita, ce-mi place ca stie sa inoate si se descurca. Inotul va fost recomandat ca recuperare dupa operatia de inima sau a fost o alegere a ta la care tii f mult?
Ce adidasi smecherosi are Ana.
Io zic sa stam aici pana se termina de sarbatorit si ultimul copilas. Asa am facut si cand ne-am mutat de la gravidutze la bebelusi, am asteptat pana au nascut toate mamicile.
Onitza, nici alex al meu nu pronunta R si L, zice ii (al doilea e i de la inceput). Si are f multe cuvinte unde inverseaza literele in cuvant sau le adapteaza dupa cum paote el pronunta, dar nu ma agit prea tare, nu vad o problema in asta. In sensul ca stiu ca se va indrepta mai tarziu. Eventual daca ii raman fonduri anul asta din speech therapiul pt adrian pot sa fac ceva sedinte si pt alex, dar asa, de fun, nu ca sunt ingrijorata. Dar intr-adevar daca s-ar balbai asa cu mspui tu de Paul, mi-as face si eu probleme. Sigur nu tine de timiditate balbaiala lui?
| Citat: |
| deci sa fi pegatita sa prinzi dopu , mey... |
Mai, cica am fost buna la activitati sportive. Stau concentrata sa-l prind. Tu numa’ incordeaza-te cum trebuie. Ai grija sa nu trimiti si baietu’ cu tot cu dop. Nu de-alta dar un al treilea baiat imi lipseste mie
Ca vorbeati de sarbatorit, eu nici nu-mi pot imagina sa trec peste ziua unuia din baieti fara sa le fac petrecere cu copilasi invitati. Ca acasa, ca la un loc de joaca (desi sunt adepta lui “acasa” desi ma costa dublu decat la un loc de joaca, dar mai tarziu daca ei vor dori la un loc de joaca ma conformez), dar eu nu pot simti bucuria unui asa eveniment daca as face ceva doar cu noi 4 – e adevarat ca sunt o persoana dornica de socializare si-mi fac o deosebita placere petrecerile, dar si copiii mei sunt la fel, cand vien vorba de intalniri cu prietenii sunt in al noualea cer. La o petrecere de ziua mea renunt oricand, dar pt ei nu pot.
| Citat: |
| dar numa "scutece" nu suntem |
Noroc cu copiii nr doi pe ici pe colo de mai aducem a scutece
Onitza, spune-i lui Paul ca mersul la logoped e ca un fel de gradinitza unde merge sa se joace cu alti copii si cu doamna aceea. Ca o zi pe sapt. va merge la acea gradinitza (de-aia parintii nu trebuie sa stea inauntru, e numai pt copii) si ca doamna il va ajuta sa-l spuna sa-l spuna pe R corect si pe C (in situatia lui). Poti sa iti faci un tabiet sa mergi cu el undeva unde-i palce lui dupa sedinta de logopedie si asta il va motiva mereu sa mearga (ma gandesc si eu, nu stiu).
Eu sunt un pic confuza ca adrian se trezeste de 2 nopti si plange si cu mare greutate il readorm, de fapt readoarme singur caci toate incercarile mele de a-l adormi au esuatam. Nu-l doare nimic, e evident, nu e vorba nici de muci sau alt soi de discomfort. Mi-e teama ca a intrat in perioada cand stie ce-i frica. De curand l-am suprins la 2 desene animate ca s-a speriat rau de o faza (alba ca zapada si Monster Inc., nu inteleg ca doar nu e prima data cand vede desenele asta). De fapt nici nu ma asteptam ca adrian sa se sperie de ceva, el e un copilas lipsit de frica, in 2 ani de zile copilasul asta nu mi s-a speriat de nimic, n-are frica de nimeni si nimic (nu vorbesc de tresaririle de bebelus, orice bebelus tresare din cand in cand). El priveste la desene animate de la 1 an de zile. Tot felul de desene, iar Alba ca zapada (ecranizarea veche) l-a vazut probabil de 100 de ori pana acum), ei, zilele trecute s-a speriat la o faza cu baba cloanta care fugea (alergata de pitici) prin padurea aia intunecoasa. Si ma intreb de ce acum si nu pana acum? Si nu pot decat sa inteleg ca a trecut probabil intr-o alta etapa noua cand copiii inteleg ce-i teama si frica de intuneric. Ambele faze din desene la care s-a speriat au avut de-a face cu o scena intunecoasa. Si a fost ca o mare mirare pt mine sa-l vad speriindu-se. Daca l-ati cunoaste pe adrian v-ati da seama ca e un copil f curajos din pct asta de vedere. Iar daca s-a speriat e clar ca e serios, in sensul ca nu e genulde copilas sperios care face din orice o teama. Mi-aduc aminte ca si alex a trecut exact la aceeasi varsta (2 ani si doua luni) printr-o teama de-asta de intuneric cu plansete amarnice si sculari dese noaptea si a durat cam o luna jumate pana s-a calmat.
Nu stiu cum sa-l ajut sa treaca peste asta mai usor. Nici nu doarme cu noi in pat (ca ar fi fost simplu, cand ii era urat il luam cu noi si dormeam toti linistit), daca il aduc la noi in pat se da la joaca, pt el nu e nani, n-am nici o sansa sa-l culc. Am incercat si sa ma culc eu cu el separat (la alex in pat si l-am trimis pe alex la taica-su - dar fiasco total, intr-o astfel de situatie n-a mai dormit nimeni: nici copiii, nici parintii. Nu adoarme nici daca stau langa el, pt ca ridica (,) capsorul la fiecare minut sa verifice daca mai sunt acolo. Pana acum, si ieri noapte si azi noapte a adormit in final dupa ce i-am explicat ca ma duc la mine-n camera pt ca trebuie sa dorm si eu si l-am lasat singur. A plans inca un timp, dar in final s-a potolit si a adormit singurel. Mi-e teama ca daca-i pun lumina de veghe nu mai doarme nici atat. Odata, acum multe luni, i-am aprins seara lampa lui cu pestisori (am vrut sa-l bucur si pe el si sa adoarma pe nesimtite) si am uitat-o aprinsa peste noapte. S-a trezit noaptea din cauza ei si a inceput sa planga. Mi-e teama ca daca-i las lumina de veghe o sa fie un motiv in plus sa se trezeasca peste noapte. La mine ambii baieti au dormit ca oamenii mari de mici: adica pusi in patucurile lor, fara prea multe gadilituri, lasati sa adoarma singuri si fara nici un fel de lumina.
Om vedea daca se mai repeta. Am suspectat pe undeva ca i-a fost frig (acum 2 seri am uitat sa dam drumul la caldura si am zis ca de la frig s-a trezit), dar azi noapte n-a mai fost frig, dar sunt sigura ca el are mereu mici treziri peste noapte de care noi nu suntem contienti, insa readoarme singur fara sa scoata vreun sunet (asa cum si noi cand ne rasucim de pe-o parte pe alta ne mai trezim, dar readormim in urmatoarele 10 secunde). Dar de ce acuma nu readoarme singurel si de ce incepe sa planga si sa vrea sa stau cu el, eventual tinut in brate daca se poate. Ca si alte dati cand mai plangea noaptea, doar ma duceam la el, il inveleam, mangaiam de 2 ori si totul era ok, ieseam de la el si el readormea. Sau il tineam in brate in fotoliu vreo 10 minute (depinde cum il simteam de cooperant) si apoi cand il repuneam in patut, adormea fara aer. Acum imi pare ca e speriat si nu stiu prea bine cum sa procedez cu el.
onitza spune:
Ne-am intors de la Paxela, unde copiii s-au jucat fff cuminti in camera la Silviu, iar noi adultii am apucat sa mai vorbim pe indelete...ce pot spune cu tarie este ca Alexa si ALex sunt foarte dragastosi unul cu celalalt, se vede ca se iubesc fff mult, de acolo probabil si fata , minunea zambareata care e toata numai o veselie!!!
Paxela arata senzational!!!!
Sper ca n-am deochiat-o, ma tot minunam ca a slabit frumos!
TRY, o sa incerc si asa, sa ii spun ca merge la gradi, doar ca sunt mai putini copii...
Paul nu se balbaie din cauza timiditatii, ca se intampla frecvent inclusiv cand e acasa cu noi, deci unde ar trebui sa se simta cel mai in laargul lui si mia in siguranta. Si lui Paul mai nou ii e urat sa se culce singur, ii e teama de intuneric.....sa ii cumpar o veioza? Parca nu l-as invata asa, pt ca devine clar o obisnuinta, eu asa am avut acasa si acum batrana
adorm fff greu fara o sursa de lumina, care mie in inspira siguranta si linistire. Nu stiu cum sa fac....imi tot spune ca vine fantoma ![]()
Oana
si
PUIUTUL MEU, PAUL
Varsta Paul
Otiliav spune:
Azi prima zi de medical, sunt mai obosita decat daca mergeam la servici. De abia mi-am gasit un costum de baie din doua piese ca acum nu-i sezon si nu eram dispusa nici sa dau 100 de euro pe la magazinele sport avand in vedere dimensiunile actuale. In final am avut noroc ca am gasit la un magazin cu mancare exact ce vindeau la articole sportive doar ca m-am chinuit ceva vreme sa gasesc o pereche sutiem/slip. Am gasit si casca pentru mine si Ana si ochelari si s-a facut ora 2 si ceva. Am luat-o de la gradinita, venit acasa, facut niste peste la cuptor cu legume, am mancat si am plecat la bazin. Mi-am facut abonament pe jumatate de an, tot sa ma balacesc ceva vreme si sper sa ii fie cu folos Anei. Din fericire ii place in apa, de abia iese cand se termina ora de program. Ah si casiera de ieri m-a taxat pentru copil fara sa intrebe cati ani are, noroc ca m-am prins azi ca sub 4 ani nu se plateste, asa ca ea nu are deocamdata abonament.
Cand sa plecam imi spune "mami , sper ca nu ai uitat sa iei paine pentru lebede"
, n-am uitat dar nu am avut noi paine cate zburatoare erau acolo.
In primul rand multa sanatate bolnaviorilor.
Aime, nu te mai poate ajuta doamna care a stat cu Vlad pana acum sau altcineva doar pentru perioade cand nu poate merge la gradinita. Tu parca spuneai ca cei de la servici nu inteleg ca esti mama si ai nevoie sa stai acasa cu el.
Ioana, Andra, eu acum dupa ce m-a vizitat hotul, dorm numai cu veioza si lumina aprinsa in hol. Of si de abia scapasem de obiceiul cu veioza, prinsesem si eu curaj.
Andra, e scump, cam atat costa si aici numai ca la cele norvegiene pune si comuna jumatate din bani, eu dau 300 de euro, comuna 400, dar impozitul este destul de mare si din salariu platesc impozit si la stat si la comuna. Sistemul nu-i corect fata de cei care nu au copii ca ei cotizeaza pentru gradinite si nu beneficiaza.
Norocul cu parintii este si ca are cine sta cu ei cand sunt bolnavi sau cand aveti voi ceva treaba in oras. Pe mine m-a obosit destul de mult ultimul an de cand sunt singura cu Ana, mi-e si jena ca trebuie sa o iau cu mine prin diverse locuri.
La scutece s-a facut mutarea inainte sa nasca toata lumea. Uite aici primul capitol, eu inca nu nascusem.
Si eu am observat-o pe Ana ieri ca s-a gasit sa planga la Uggly Duck ca e singur puiul desi pana acum nu plangea. Si sunt foarte putine desene fara o scena mai de speriat.
Ioana, suna interesant ce povestesti, e util sa bagam si noi la cap.
Eu am o dilema si sunt convinsa ca e comuna mai ales pentru parintii copilasilor nascuti in decembrie. Ana tocmai si-a ales 2 cadouri mai consistente(un set de doctor si unul Little People imagination), unul acum 10 zile ca a stat cuminte cand i-au taiat gipsul cu flexul si altul saptamana trecuta ca a mers cu mine la servici si a stat cumintica pe scaun si a colorat, nu a mai alergat pe acolo, nu a vorbit tare.
Si ar mai urma inca 5 cadouri: de mos Nicolae, de Sf. Ana pe 9 decembrie, de ziua ei, de Craciun si un cadou de la bb cand venim din spital. Nu-s cam multe cadouri intr-o perioada asa scurta? Mie mi se pare ca as exagera, chiar si daca 2 dintre ele nu ar fi decat simbolice. Oricum azi i-am luat un alt set Little People imagination, destul de scump care stiu sigur ca ii place mult. Si am ochit o casuta pentru omuletii astia ai ei, cadou pentru mos Craciun, iar in rest nu prea mai am idei.
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica
33+
Pozele noastre
andreap spune:
salutare
eu iar am pierdut sirul..din pacate
sara e bine,de 2 zile incercam sa papam niste cereale,asta ptr.ca mi-a luat ffff prost in greutate.in continuare se trezeste din 2 in 2 ore noaptea,deci sunt zombi.in seara asta am incercat lapte praf...esec total
nici sa nu vada bibe..iar laptele il scuipa.
Mariuca incapatanata rau..in rest sanatoasa
sunt tareee pe fuga
pupici
BOTEZ SARA
Septembrie-octombrie 2008
www.onetruemedia.com/my_shared?" target="_blank"> FILMULET
Andreea, SARA(16.06.2008) si MARIUCA(7.11.2004)