Eterna intrebare
Am ajuns si eu in fata eternei intrebari: un job sigur, platit asa si asa, cu sefi amabili si program lejer sau unul foarte bine platit, antrenant, mai pe placul meu ca structura dar riscant si foarte solicitant? Am de ales, si inca repede ... si nu stiu ce sa fac. Unde lucrez acum am un program foarte flexibil asa incat ma pot ocupa perfect de casa si copil, salarul e bunicel, atmosfera super dar ... nu fac ce-mi place si ma simt plafonata. Am o propunere pentru ceva ce-mi place la nebunie, salarul e peste dublu dar ... acolo risti sa zbori la prima abatere mai grava, e foarte solicitant, intr-un domeniu in care se poarta "sapaturile" si unde nu cunosc bine pe nimeni din colectiv. Nu astept de la voi un raspuns la dilema mea, dar macar pareri ... poate ma mai limpezesc.
Mamica de spiridus
"Nu inteleg cum o femeie poate iesi din casa nearanjata - e o lipsa de politete. Si nu poti sti niciodata, poate chiar aceea este ziua in care-ti intilnesti destinul. Iar in fata destinului trebuie sa apari cit poti tu de frumoasa."
Coco Chanel
NOI
Spiridusul meu drag
Raspunsuri
alinaalex spune:
eu in locul tau as alege sa plec, mai ales daca e ceva ce-ti place si salariul este mai mare. Programul de lucru la posibilul viitor job cum e? acum lucrezi la stat?
sunt cam in situatia ta, am un job cu program f. flexibil, colegi faini, atmosfera super, am vechime, dar m-am plafonat, ma plictisesc, desi imi place ceea ce fac, si totusi vreau altceva...si daca as gasi ceva care sa-mi si placa cred ca n-a sta prea mult pe ganduri, chiar daca e riscant (acuma tocmai asta fac, incerc sa-mi caut ceva interesant de lucru)
Alina si Marc Alexandru (28.03.2006)
pozele noastre
ladyJ spune:
Danitin,daca familia ´´iti permite´´ sa-ti aloci mai mult timp joobului,atunci pleaca.Cand spun ´´iti permite´´ ma refer la faptul ca nu s-ar da totul peste cap in lipsa ta sau din caza lipsei tale de timp.
Daca urmaresti o cariera in domeniul care-ti place,daca vrei sa dai din coate sa ajungi sus,daca ai chef si putere acum sa lupti cu ´´sapaturile´´ daca stai bine cu psihicul in acest moment,atunci pleaca.
Daca nu,ramai unde esti si iesi din plafonare facand altceva,in afara joobului.Depinde ce-ti place sa faci si depinde ce anume faci in acest moment la joob.Poate reusesti un reloaded
marius spune:
In mod sigur deci 100% optiunea mea ar fi job antrenant, satisfactii profesionale si bani.
Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank">Video
Pagina legislativa
danitin spune:
Marius, asa as gandi si eu ... dar mi-e frica. Toate atsea implica si o responsabilitate mult mai mare, si posibilitatea sa "zbor" cand mi-e lumea mai draga. Si fara un job, tare greu mi-ar mai fi.
Lady, familia mi-ar permite, adica sigur s-ar obisnui cumva si fara "mama" care drege si face tot. Pe langa job-ul actual mai am 2 semijob-uri, tocmai ca sa mai umplu golul, dar unul e aproape neinteresant iar cel de-al doilea ar putea sa pice dintr-un moment in altul.
Alina, nu lucrez la stat, daca ar fi asa poate ca as fi convinsa 100% sa raman. Iti admir atitudinea, mi-ar place sa fiu si eu asa hotarata....
Mamica de spiridus
"Nu inteleg cum o femeie poate iesi din casa nearanjata - e o lipsa de politete. Si nu poti sti niciodata, poate chiar aceea este ziua in care-ti intilnesti destinul. Iar in fata destinului trebuie sa apari cit poti tu de frumoasa."
Coco Chanel
NOI
Spiridusul meu drag
capcaunul spune:
Daca nu pomeneai de "sapaturi" ti-as fi dat si eu un raspuns identic. Asa insa, mai ales daca te intelegi bine cu colegii de-acum, poate ca este mai bine sa nu te aventurezi. Vin vremuri foarte grele si sapaturile se vor inteti in domeniile afectate. Sanatatea este mai importanta decat un spor salarial.
andira spune:
Danitin - ce inseamna ca "zbori" la prima abatere? si ce inseamna abatere grava?
Poti sa faci ce-ti cere jobul ala sau nu?
Pentru mine "a zbura" dintr-un job poate interveni numai in perioada de proba cand ambele parti pot renunta frumos si fara discutii suplimentare la partea cealalta, sau intr-un contract cu perioada determinata - nu ti-l mai prelungeste. In rest, "a zbura" mi s-ar parea un abuz din partea angajatorului.
Iar abatere "grava" din punctul meu de vedere inseamna frauda, absente nemotivate, refuzul de a iti indeplini sarcinile de serviciu etc, ceea ce inteleg ca nu e cazul.
Si daca "zbori" de acolo, experienta pe care o acumulezi te ajuta sa-ti gasesti (relativ) repede alt job?
Te duci cumva in spionaj? Bani multi, job riscant si solicitant...
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danitin Lady, familia mi-ar permite, adica sigur s-ar obisnui cumva si fara "mama" care drege si face tot. Pe langa job-ul actual mai am 2 semijob-uri, tocmai ca sa mai umplu golul, dar unul e aproape neinteresant iar cel de-al doilea ar putea sa pice dintr-un moment in altul. Mamica de spiridus "Nu inteleg cum o femeie poate iesi din casa nearanjata - e o lipsa de politete. Si nu poti sti niciodata, poate chiar aceea este ziua in care-ti intilnesti destinul. Iar in fata destinului trebuie sa apari cit poti tu de frumoasa." Coco Chanel NOI Spiridusul meu drag |
Ok, daca cu familia treaba sta asa, atunci gandeste-te doar daca esti tu pregatita pentru un joob stresant care te va secatui de energie.Daca esti pregatita sa faci fata ´´sapaturilor´´ daca crezi c avei gasi calea de a avansa si a-ti face bine treaba in ciuda rezistentei colectivului.
Un joob stresat in care te vei simti permanent cu securea deasupra capului te va schimba, te va face mai repezita.Ca o leoaica care-si protejeaza teritoriu.
Banii nu sunt totul.Pe langa bani,trebuie sa te gandesti bine si la celelalte coordonate.Eu asa as face:-)
andira spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ladyJ Un joob stresat in care te vei simti permanent cu securea deasupra capului te va schimba, te va face mai repezita.Ca o leoaica care-si protejeaza teritoriu. |
Pe mine nu m-ar face decat sa fug incotro vad cu ochii
Am avut un job super stresant 4 ani de zile. Mi-a ajuns si ras-ajuns.
anamaria spune:
eu as alege din toata inima FAMILIA, adica jobul vechi cu bune si rele... plus flexibilitatea si timpul pe care il pot dedica casei si familiei!
atata timp cat salariul e bunicel si colectivul este ok, deci nu am probleme mari care sa ma determine sa caut altceva!
Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
danitin spune:
Nu-i spionaj ... e in tv.
Abatere grava inseamna sa pierzi o stire importanta sau sa "gherlesti" un material. Si atunci gasesc ei modalitatea sa te faca sa pleci, indiferent de contract....
Imi place asa de mult ceea ce as avea de facut incat, cred, ca as putea trece peste stres si sapaturi. peste stres sigur, am o atitudine constructiva in fata acestui gen de stres.
Cat despre familie, parerea mea e ca, decat o mama cu destul de mult timp liber, dar nervoasa si fara chef pt ca o afecteaza nerealzarile de la serviciu, mai bine una cu mai putin timp dar multumita pe plan profesional.
Va multumesc tuturor pentru pareri. M-au ajutat mult sa filrez si sa ma lipezesc. Zarurile sunt aproape aruncate, de fapt, metaforic vorbind, le-am aruncat deja si astept sa vad cum cad
Mamica de spiridus
Coco Chanel
NOI
Spiridusul meu drag