Contract de economisire-creditare - are cineva?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rapsody spune:

La inceput, cand faci contractul, poti sa depui o suma mai mare?sau cat e suma minima? Unde e mai avantajos, la ce banca? si daca dupa cei 2 sau 5 ani nu-ti ajung banii cum faci?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jorj0902 spune:

Citat:
citat din mesajul lui karligutza

am uitat sa adaug ca evident si eu am un astfel de contract!
il am din 2005 si o sa il pastrez ani la rand! nu am de gand sa iau credit.... si ma incanta mai ales ideea ca primele de stat imi vor ramane mie! si nici nu voi justifica nimic dupa 5 ani de zile ... sa ma tina sanatatea si puterea sa pun bani deoparte, ca nu se strica daca stau acolo niste ani si nu la supermarketuri saptamanal!

karligutza
sunt mamica Adelutei

Buna!
Eu am un contract la HVB in valoare de 50.000 lei incheiat in februarie 2008. Am calculat ca in luna iulie 2010 strang 40% din suma (20.000 lei) si pot sa cer imprumutul. (am depus in fiecare luna, fara exceptie bani asa incat nu cred sa fie probleme la acordarea creditului).
Cine poate sa/mi spuna:

1.cat timp dureaza de la cerere pana la primirea banilor (citisem undeva ca nu mai devreme de 4 ani)
2. daca trebuie sa demonstrez ca folosesc banii (70% din suma din cate stiu)pentru achizitie, modernizare, etc chiar daca nu vreau prima de la stat.
3. daca banii luati inclusiv prima de la stat pot fi foositi pentru a moderniza o locuinta care nu este proprietatea mea

Multumesc anticipat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Daca acest contract de economisire seamana cu ce este pe aici ai dreptul sa-l folosesti numai dupa o perioada de 4 ani de cand l-ai deschis iar acesti bani ca si creditul care se da in functie de cate economii ai facut se acorda numai pentru modernizarea si achizitia locuintei proprii.Nici macar pentru cea secundara nu merge. Prima de la stat se acorda numai daca se face un credit si care se foloseste pentru ce am spus mai devreme.repet asa sunt reguliile pe aici pentru acest fel de contrat.

Cait
Home is where heart is...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moana spune:

Am vazut ca sunt pe piata 3 banci care ofera un astfel de produs: Raiffeisen, BCR si HVB. Stie cineva care are oferta cea mai buna?

In alta ordine de idei - am citit o recomandare ca cel mai bine este sa faci mai multe contracte, pentru fiecare membru al familiei in parte, ca sa incasezi mai multe prime de la stat. Intrebarea este: cand vreau sa iau credit pot unifica aceste contracte? Chiar si in cazul copilului, care va fi tot minor dupa perioada minima de economisire?

Mergi la inceput