copilul de 8 ani si scoala...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Violeta, nu vreau sa te supar, dar poate ar trebui sa incepi prin a-l lasa la absolut toate zilele la care este invitat...sa nu mai faci din asta o pedeapsa , ca aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=117873&whichpage=13
Io nu te-am iertat ...nu stiu daca Mihnea..da.
Ar mai putea sa-i faci de ziua lui petrecere si sa inviti toata clasa...daca ii pica ziua in vacanta,petrecerea o poti face de Sf. Mihail si Gavril.
Suna aiurea, dar copii invita de obicei copii care i-au invitat si pe ei si pe cei care au venit si la alte petreceri.
Nu cred ca poti face un copil de 8 ani sa nu se supere ca nu este invitat la ziua de nastere a unui coleg...sincer.
Sper sa nu te superi prea tare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

multumesc,
Filfteia ma gandeam eu ca nu ma ocolesti
nu m-am suparat,de fapt aceea a fost singura data cand l-a invitat cineva si eu nu l-am lasat pt ca apucasem sa-i spun ca daca nu se concentreaza la test nu-l las la ziua copilului....dar de atunci au mai fost zile o gramada
sigur ca mi-am invatat lectia si nu-l mai pedepsesc in felul acesta
Donia,de fapt copii din clasa lui se cunosc de la gradinita,el a facut in lata parte ...
nu sunt toti dar cred ca trei sferturi cel putin sunt...
el e un copil mai zburdalnic si-i place sa faca poante cu altii...si copii evident ca nu gusta glumele lui totdeauna
activitati scolare impreuna nu prea au cum ca scoala e destul de departe de noi si desi el face go-ju riu la o scoala din apropiere nu are tangenta cu colegii lui...
sigur ca au fost in excursii impreuna....si eu ii spun mereu sa fie mai potolit ca or fi vazut parintii cat e de zburdalnic si de asta nu-l invita nimeni
pe de alta parte am incercat sa-l fac sa inteleaga ca daca e ziua unui copil si acela nu-l vrea e normal,ce el ar chema toata clasa la ziua lui?! rapuns"pai da,ca sa nu se simta nimeni nefericit!"
si da am incercat sa spun la o sedinta sa nu se mai dea invitatiile in calsa de fata cu cei care nu sunt invitati ca ...deh....
dar,nu stiu unii se simt mai bine cand fac asta si-i vad pe altii suferind,nu stiu...ma gandesc si eu...

filofteia o sa-i sarbatoresc ziua,numai ca de fiecare data am fost singura cu el in perioada aceea si imi e f greu....
la anul nu o sa mai ratez orice ar fi ...si poata ca asa o sa-l cheme si pe el altii...

altfel el e un copil bun,sensibil si nu mai prejos decat altii...
e normal sa nu fie agreat de toata lumea, dar el nu intelege asta ca e mic

scuze de off-topic yo_myky

dupa mine pt fetita ta intr-adevar e nevoie de incurajare...chiar si cand greseste.....
eu ii spun lui Mihnea mereu ca daca a ratat acum ceva merge mai departe si data viitoare o sa fie si mai bine...
nici el nu prea se implica,e comod...
dar constat ca citeste cu intonatie lectiile de la lb romana...
inceraca sa faci lectiile inainte cu ea,mai ales sa jucati impreuna rolurile respective...ma gandesc ca daca stie deja dspre ce e vb o sa prinda curaj...
sigur ca e vb si de firea copilului,ca un copil timd nu prea se schimba peste noapte...dar nici nu e bine sa ramana asa...
incearca si extrascolar...de ex,la restaurant eu il trimit sa ceara un servetel,sau un pai....
nu prea vrea el sa se duca,e invatat sa faca mama tot pt el...dar daca nu are incotro se duce pana la urma....
si la clasa l-am invatat daca are ceva de spus sa spuna,fara insa sa fie obraznic...
repet,e vb de firea copilului...unii raman mult timp timizi....

Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betiana spune:

Draga yo_miki, unii copii au darul de a povesti, altii sunt "mai exacti", adica le place arealul numerelor. Poate ca fiica ta este mai atrasa de lumea exacta avand sfera imaginativa mai redusa. Oricum, invat-o sa povesteasca un film, o carte. Care este ideea principala? Care sunt personajele ? Chiar daca nu7 este cea mai buna povestitoare se poate inscrie in limitele normalului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

yo_myky,

baietelul meu este mai mic (4 ani) si vb putin, in fine e legat si de faptul ca-i bilingv. dar nu ma las pt ca si io am fost la fel, nu imi veneau cuvinte, si eram in dezastru la romana. asa ca ii spun povesti si el trebe sa imi povesteasca acolo 2,3 propozitii, sau ce ii place lui tare mult sa jucam roluri, in genu: ii dau un cos cu mere si el este odata baba cea urata din Alba ca zapasa, si io Alba si invers. Dar le jucam intens, in genu, ca il trec pe balcon deschidem geamu si cam tot ce se poate, sau pregatim masa/ facem o prajitura si vorbim vrute si nevrute, pt ca daca ne asezam pe canapea sa discutam, nu scot cuvintele de la el nici cu clestele, ar avea impresia ca e la interviu pt un super job.

violeta, cred ca nu e o solutie cu toata clasa. in afara de ce au scris doamnele mai sus, ti-as propune ceea ce noua ni se intampla des. am vreo 3 mamici care imi iau baiatul cel mare impreuna cu al lor la teatru/film, spectacole. Noi suntem la extrema cealalta dar preia tu initiativa, sau incearca sa ii faci un grup de pieteni extrascolar. si io am suferit ca nu am fost invitata la nici un majorat, si peste ani, am intrebat cand am avut prilejul : de ce?! si stii ce mi-au raspuns: ma stiau tocilara si credeau ca nu ma voi simti bine sau nu ma intereseaza sau mai stiu ce, oricum nu la ceea ce ma gandeam io.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

yo_myky, si al meu era inhibat la gradi. Am schimbat gradinita, acolo era mai degajat. Iar la scoala s-a deschis de tot. Invatatoarea le-a dat roluri egale la fiecare serbare, daca intr-o scena era personaj princpal, in cealalta scena avea un rol minor...
Nu mai zic de fiimea, care in 4 ani de gradi nu stiu daca a schimbat doua vorbe cu educatoarea, iar acum la scoala isi zice ofurile chiar si in timpul orelor... bineinteles invatatoarei:))) Ea e la fel de timida si retrasa, ca si fiica ta, dar ii place mult de invatatoare (e aceeasi, la care era fiul meu) si se pare ca doamna se descurca bine sa-i traga de limba
Poate fiita nu ar avea nimic, dar sunt alti copii la care le emrge mai bine gura si le place sa fie in centrul atentiei, iar ea... politicoasa, le face loc. Nu ai ce face, daca invatatoarea nu reuseste sa-i activeze pe toti in mod egal, e vina ei.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses1#" target="_blank">poze si mai noi

Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
filofteia o sa-i sarbatoresc ziua,numai ca de fiecare data am fost singura cu el in perioada aceea si imi e f greu....
la anul nu o sa mai ratez orice ar fi ...si poata ca asa o sa-l cheme si pe el altii...

Pai nu-i faci acasa...ci la un Mc, ceva si sigur te descurci singura...inviti toata clasa+ afterschool caci probabil nu vor veni toti...

Citat:
violeta, cred ca nu e o solutie cu toata clasa. in afara de ce au scris doamnele mai sus, ti-as propune ceea ce noua ni se intampla des. am vreo 3 mamici care imi iau baiatul cel mare impreuna cu al lor la teatru/film, spectacole. Noi suntem la extrema cealalta dar preia tu initiativa, sau incearca sa ii faci un grup de pieteni extrascolar.

Si ideea asta este foarte buna...Eu am luat pe unul dintre colegii lui Adi cu noi la Planetariu (aveam un loc in plus si mi-am spus ca-i pacat sa se piarda si sa invite Adi pe cineva)...Ghici cine a fost singurul din clasa invitat la ziua baietelului?

Mergi la inceput