Aspirante optimiste > 20 (357)
Raspunsuri - Pagina 14
lalala13 spune:
bubu eu recomand polidin....,mie mi-a facut tare bine la raceala
rallu ma bucur pt vestile bune
uite aici http://www.emedonline.ro/calculator+index.htm
my somebody.... 
Rallu spune:
Lala...e de bine pt. foliculi dar endometru e cam mititel.
Sa speram ca se va face mai maricel.
Edit ca uitai sa-ti multumesc pentru link.
"Nu conteaza ce ti se intampla in viata ci conteaza cum reactionezi la tot ceea ce ti se intampla."
Luna asta
iulia_30 spune:
Rallu,uite aici http://www.emedonline.ro/calculator+index.htm .nu am citit daca ti-a pus cineva acest calculator.bafta!

iulia
11+
lalala13 spune:
iulia
cum te mai simti?
rallu eu zic ca mai e timp sa creasca si endo si foliculii!!!
si hai sa va zic ce imi mai trece prin cap, ca alte noutati, nu am cum sa am! ma gandeam sa-i fac o vizita lu' tutunaru!!! ca tot citesc pe la fetele care se duc la el si vad ca-s multumite. ce parere aveti?
my somebody.... 
iulia_30 spune:
Lala,Bea,multumesc de intrebare.Tot racita.Stare este buna dar am ramas cu raguseala si tuse cu secretii.la ce scot din gat sigur aveam nevoie de antibiotic.Asta e.Miercuri mergem la eco.Uraaaaaaaaa!!!!!!!!!Fetele ieri seara m-am produs cu bebele pe scena.Mi-am luat o rochita neagra de graviduta si mi-am pus un cordonel sic.Cred ca toti se intrebau daca sunt sau nu graviduta.Asta ma amuza.Inainte de a intra in scena incepuse starea de greata(la mine senzatiile de greata sunt doar seara)si i-am spus bebelui sa sada bland ca nu avem timp de voma.Sper sa fie bine si in seara asta.Va pup si va doresc succes!

iulia
11+
Vrancioaia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui lalala13 NEATZA VRANCIOAIA eu nu am auzit de ultima ta analiza! ce este? si.....hai oana si rallu Titi..poate cine stie.. carmen e bine ca esti ok acum, nu conteaza cervixul, se face cerclaj!! pe mine ma cam dor ochii!! my somebody.... ![]() |
Buna lalala13,
Inca n-am rezultatele...marti o sa le am. Am fost la un alt dr. si i-am zis ca ne "grabim" si nu vreau sa astept un an sa vad ca nu se prinde nimik, asa ca ne-a dat trimitere sa facem analizele hormonale si spermograma....Joi o sa le descifreze
Vad ca deja am o scurgere maronie...maine ar trebui sa vina rusii. Numai bine, pana joi o sa-mi treaca CM-ul si o sa incep monitorizarea. O luam frumos de la zero...Va tin la curent.

http://tt.lilypie.com/UCDJp3.png
lalala13 spune:
iulia ma bucur de noutati!
pana la urma cine te monitorizeaza? ce doctor? sila ce spital?
my somebody.... 
iulia_30 spune:
LAla,acu o sa merg la medlife sa-mi fac dublu test si apoi trebuie sa-mi fac programare la un medic recomandat de o cunostinta.Asta imi este soarta.Stiti proverbul de ce ti-e frica nu scapi.am oroare sa merg la barbati ginecologi.
iulia
11+
buburuza1979 spune:
lala si eu ma gandeam la polidin numai ca in cazul in care printr-o minune s-a prins ceva luna asta... nu dauneaza?
Vrancioaia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui buburuza1979 lala si eu ma gandeam la polidin numai ca in cazul in care printr-o minune s-a prins ceva luna asta... nu dauneaza? |
Uite ce am gasit:
" Clasa A contine medicamentele care sunt testate in cursul sarcinii si nu au efecte nocive asupra fatului. Ex: acidul folic, vitamina B6, medicatia din bolile tiroidiene.
Clasa B contine medicamente folosite foarte des la femeile insarcinate si care nu par a determina defecte la fat. Ex: paracetamol, aspartam, cortizon, insulina, indometacin.
Clasa C cuprinde medicamentele la care se banuieste ca au efecte nocive la fat si cele pentru care studiile nu sunt inca finalizate. Ex: fluconazol, unele antidepresive, proclorperazina, ciprofloxacina.
Clasa D include medicamentele cu risc clar asupra fatului. Ex: antimaniacalele, antiepilepticele, chimioterapicele. In unele cazuri, se face totusi chimioterapie in timpul sarcinii.
Clasa X cuprinde medicamentele pe care au fost facute studii ce releva defectele severe asupra fatului si nu se vor prescrie niciodata in timpul sarcinii. Ex: thalidomida, antipsoriazicele, alte medicamente folosite in bolile pielii.
Iata cateva medicamente care sunt permise in sarcina: paracetamol, indometacin supozitoare (pentru dureri si febra); spray-uri nazale cu apa de mare (pentru nasul infundat); difendidramina hidroclorida (Benadryl, pentru alergii); guaifenesin (Robitussin, pentru tuse); Maalox, Gaviscon, Zantac (pentru arsuri stomacale); ampicilina, penicilina, eritromicina, cefalosporine (pentru infectii urinare, respiratorii); Prozac (pentru depresie).
Printre medicamentele cu efecte severe asupra fatului se numara unele chimioterapice (aminopterina, metotrexat, mercaptopurina, fluorouracil, citarabina, ciclofosfamida, busulfan, clorambucil), fenitoina, trimetadiona, acid valproic, litiul, streroizii androgeni si anabolizanti, warfarina, inhibitorii ACE (lisinopril, captopril etc), diazepamul, fenobarbitalul, chinina.
Medicamentele cu risc incert cuprind unele chimioterapice (clormetina, procarbazina, dacarbazina, cisplatina, azatioprina, daunorubicina, doxorubicina), amfetaminele, antidepresivele triciclice (amitriptilina), aspirina, vitamina A si D in doze mari.
Dintre antibiotice, tetraciclina, cloramfenicolul, chinolonele (ciprofloxacin etc), aminoglicozidele (gentamicina, streptomicina, kanamicina etc) si sulfamidele (biseptol, metronidazol etc), nu trebuie administrate in sarcina.
In concluzie, nu trebuie sa iei medicamente, nici chiar din plante fara sfatul medicului, citeste cu atentie prospectul oricarui medicament si discuta cu medicul orice neclaritate ai. Daca suferi de o boala cronica si urmezi un tratament, discuta cu ginecologul despre acestea! "
http://tt.lilypie.com/UCDJp3.png