Copiluti de mai-iunie 2005 (87)
Raspunsuri - Pagina 10
elisor spune:
Andreea multumesc frumos
! Pai ele nu se uita sa vada cate zile a venit Filipu sau cat a consumat din efectele personale, ele atata stiu ca tu trebuie sa-ti duci norma de hartie, sapun, s.a.m.d. 
Daniela vazui si eu pozele cu prima zi de gradi, imi place cum ati marcat fiecare moment, de la trezitul de dimineata, imbracat si pana la intrarea in gradi, calmi, linistiti, parca totul s-a oprit in loc ca sa mearga Isabella la gradi
...sa ne fi vazut pe noi in prima zi de gradi "hai, mai repede ca intarziu si ma ia sefa la treipazeste". Pentru mine e un stres continuu de cand suna ceasul si pana las copiii fiecare la jobul lui si intru pe usa de la birou, abia atunci ma linistesc.
Am vazut c-ai reusit sa pui si pozele din vacanta...dar merge atat de incet webshotul ca de abia imi incarca cate-o poza, o sa le vad cand o merge mai bine.
Mare lucru ca se imbraca singura, nici eu n-am probleme cu Bianca, se descurca singura cu imbracatul si dezbracatul, dar o las sa faca activitatea asta doar in weekend sau cand venim de la gradi ca dimineata nu avem timp, in schimb Andreas ma terorizeaza cat se lalaie dimineata.
Cine e mireasa Simona? O votez si eu daca-mni spui cine este ![]()
Sanatate bolnaviorilor!
Eli cu Bianca (13.06.2005)
Andreas (17.08.1998)
www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
nelia spune:
Danelutza, uite-ma aici. Dar sa stii ca si ieri si alaltaieri am scris cite un mesaj luuuung pentru voi si s-au dus.
Ca mi-a picat calculatorul. Sper ca de data asta ma tina pina la capat. Dar de citit am citit tot, sa stii.![]()
Si ca dovada:
Gabitzam, felicitari micutei vedete!
Pisik, ce mult ma bucur ca aud ca a venit puiutul mic acasa! Sa fie sanatos si sa creasca mare repede si frumos! Sa ne spui despre reactia Oliviei!
Elisor, ma bucur ca ai scris, chiar ma intrebam ce e cu tine!!!!
Newmami, cite stie Patrick!!! Woau! Bravo!
Denisa(tie iti scriam ieri, ca am primit mesajul tau pe PM, pentru care iti multumesc mult, dar cind vreau sa scriu pe PM se bloca calculatorul si am renuntat sa-ti mai raspund), eu nu vreau sat-i spun sa stai linistita, ca nu spun niciodata unei mame asa. Dar vreau doar sa stii ca aici educatoarele nu se pling niciodata de copii parintilor (in afara de nemincat, tuse si alte simptome de boala, dar nu de comportament). Toate conflictele le rezolva acolo, pe loc, intre copii, daca s-a lasat cu ochi umflati sau cu buze sparte, se scrie in caiet dar doar cu titlu de informare, nu ca sa luam masuri. Dimpotriva, totul e OK pentru ele, face parte din dezvoltarea copilului, care nu are cum sa invete ca nu e bine sa faca ceva, daca nu face si vede ca nu e bine sau i se spune de nenumarate ori ca nu este, i se explica de ce si copilul intelege. Asta pe partea gradinitei, pe partea lui Cristian... Tudora face, vorbeste si stie mai putine decit el! Sincer! Sta intr-un picior si ne spune mami si tati (dar nici nu stie cum ne cheama, desi i-am spus de nenumarate ori). A invatat culorile foarte greu si foarte tirzu, cifrele abia acum si-a dat drumul, numara pina la 10 in engleza si in romaneste (dar citeodata il uita pe 7 si pe 9) si in franceza pina la 5. Literele stie sa mi le arate pe puzzle, de vorbit vorbeste in engleza binisor, dar departe de perfect, in romaneste poceste cuvintele de numai eu o inteleg (ia sa vad, ghiciti ce e dadidou, lacheucici, sache si multe altele, ca la ea toate cuvintele in romaneste suna cam asa, cu foarte putine exceptii) si le amesteca frate, vorbeste o romanogleza perfecta. Asta cind nu e obosita sau bolnava, ca altfel, chiar ca nu o mai intelegi. Cu toate acestea, citeodata scoate niste cuvinte de o claritate care imi bucura sufletul: astazi a zis foarte (r)ece sau pune asta aici! Nu zice l, lucru cel mai grav din toate, ca am citit ca r-ul e normal sa nu fie pronuntat, dar ca lipsa pronuntiei corecte pentru l si p pot prevesti oarecare intirzieri de vorbire. Cu toate acestea, ori m-am timpit, ca la Agata eram stresata la doi ani ca nu vorbea, si acum am fost un pic la inceput, ori cu cit ai multi copii, devii mai imun la probleme din astea care nu se vad imediat si care nu cer o rezolvare imediata. Nu mai am nici un stres legat de vorbirea ei! Va vorbi cind va vrea ea, daca la 5 ani nu vorbeste corect sau stagneaza progresele, voi vedea daca are nevoie de ajutor. Ah, si am uitat sa spun, mie mi se pare ca e sisiita! Sisiie tot timpul cind vorbeste, Octav zice ca nu, eu zic ca da... Agata spune citeodata ca parca aude si ea prea multe s-uri. NU stie cintecele (nici nu-i invata), nu stie poezii (Agata doar anul acesta a inceput sa invete poezii, nu au nici un cult al poezioarelor aici). Stai sa auzi poezie: atelus cu paul chet, fua ata din cotet... el pune ca nu fua, da' am pins... te alai, te etanai... miau-miau-miau (partea asta o stie cel mai bine
). Vine poaia, pae bine! Poezia pe care ti-o spune cind ai si cind nu ai chef. In schimb, vorbeste toata ziua, dar toa-taaa ziua, nu-i mai tace gurita ai mica si glasciorul ala pitigaiat cit e ziulica de mare! Si maaaami, maaaami, maaaami... tot timpul ma striga si niciodata nu spune de fapt nimic, dar cred ca ii place cuvintul mami.
Am scris acest mesaj si ieri, il trimit, ca daca il pierd iar, nici ca-l mai scriu. Dar l-am scris pentru ca voiam sa stii ca se poate si mai rau... sanatosi sa fie!
Dar daca instinctul meu de mama imi spune ca nu e nimic in neregula, si aici e bine sa-l lasi si pe al tau sa-si spuna cuvintul, atunci eu cred ca nu e! Pina la proba contrarie, bineinteles! Nu-i asa ca te-am ajutat mai mult de o gramada!?! In schimb, daca ceva se intimpla la gradinita respectiva si copilul nu e ajutat sa progreseza, inhibindu-l, asta e fff grav, mai grav decit lipsa limbajului corect la 3 ani si un pic! Asta ar trebui analizat, observat pina afli adevarul si rezolvi situatia... sau muti copilul!
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
NewMami spune:
Apropo de facut misto ... ma duc alaltaieri sa-l iua pe Patrick si fiu facea misto de una din educatoare - o striga Mia - o draguta si jumatate, ea ii spune: Patrick ti-am spus si stii ca ma cheama Melissa. Patrick cu zambetul pe buze : Hi, Miss Mia ". La care tipa, OK, atunci si eu iti spun Peter
. Patrick de acolo - Peter is my daddy. Melissa :Who? Your daddy Patrick ?si tot asa se distrau ...
Elisor, ei dar vad ca v-ati invartit si voi cum s-ar spune "in jurul cozi"
Bine ca pana la urma totul s-a terminat cu bine. Eu pe asta cu TV-ul in daycare nu o inteleg si pace. Adica nici acasa e foarte limitat timpul la TV, apoi sa mai dau si bani ca sa se uite tot la TV, nu m-ar lasa buzunarul. N-ai intrebat de ce le trebuie TV si DVD? Au materiale educationale ? Trebuia sa-i spui, lasa Doamna ca acasa sta cuminte in fata TV-ului si e pe gratis. Voi aici sunteti platite sa faceti activitati cu ei.
O astia mici sunt niste profitori si jumatate, miros momentul si stiu cum sa te joace.
Cu programul la serviciu, nici aici nu e chiar asa de formidabil, dar macar cand fac o schimbare iti dau - uneori
- daca mai au nevoie de tine - obtiunea sa alegi. Mie nu-mi convine sa lucrez si mai mult pe zi, caci oricum imi raman doar 2 1/2 maxim pe zi ptr. Patrick. Iar cu lucratul de acasa - asta e doar ptr. mine si inca una doua persoane ptr. ca suntem f. constincioase si de cele mai multe ori lucram si pana-n zorii zilei. Deci n-au decat de castigat sa mai inchida ochii din cand in cand. Si again - ca au nevoie de tine ...
Totusi astazi mi-a prins tare bine caci daca aveam de gand sa dorm de la ora 10 aseara, n-am reusit, Patrick are din nou infectie la ureche - si s-a trezit to timpul, a plans, am stat cu el in brate saracutul. Azi la 3:45 p.m. ma duc inapoi la doctor caci dupa 20 de zile de amoxicilina suntem inapoi - ceea ce ma asteptam ptr. ca la el nu lucreza - dar doctorii nu vor sa inteleaga. Asa ca mergem azi inapoi, le cer Zitromax, si in 5 zile va fi bine. Caci asta lucreaza la el.
Azi au picture day - saracutul avea niste cearcane de dimineata ...
Cloreta, stai linistita caci Teodora nu e singura, Patrick cred ca va sta la imbracat pana-l va lua nevasta-sa in primire. Si nu ca nu stie, dar e un lenes - daca poate sa faca mama - de ce sa se agite el...Iar dimineata cum sunt tot in graba, n-am timp de asteptat, il gat repede si la masa
.
Ma gandesc ca oricum la dayacre n-are incotro trebuie sa se descurce pe cont propriu - asa ca acasa daca ii mai merge de ce sa nu profite ?
Nu mai mergi cu micuta la calarie? Din poze am vazut ca-i placea mult de tot.
Eu cu dansul, l-am inscris, ptr. ca mi-ar place sa aiba habar si de social dance - gen waltz, tango, nu numai disco lcare se prinde oricum de ei. Acuma sa vedem daca ii place.
Laura , aloha - la apellllllll....
Pisik, ma bucur mult ca micutul e bine si a venit acasa. Asteptam impresii - daca mai gasesti timp si ptr. asa ceva.
Elisor, m-am delectat cu pozele voastre din ultima excursie. Foarte frumoase - imi place ca ati luat si voi drumetiile in brate - welcome to the club.
Weekend-ul asta va fi foarte frumos si pe aici - deci fac planul ...
OlgaM, nici un semn - maine sunt set-ata pe Detroit Zoo - vrem sa plecam de la noi pe la 12:30 p.m. deci sa fim la Zoo undeva pe la 2 p.m. si sa stam pana la inchidere. Iti trimit cell -ul pe PM si mail (daca cumva nu-l mai ai). Mi-ar placea sa ne intalnim.
Danelutza, oare imi miroase de o micuta Nadia ?
La fel face si Patrick cand ajunge acasa, papuceii jos, pusi la loc - dar hainuta inca uita sa si-o puna la cuier - o lasa pe langa ca n-are rabdare sa stea sa o potriveasca in cui
.
Denisa, ChrisDun - nu mi se pare normal ca la daycare sa-i strige pe copii pe numele de familie. Mi se pare asa de rece. Normal ca se simt afectati astia mici din start. E clar ca la Cristian comportamentul agresiv se datoreaza si din cauza frustrarii ca nu intelege limba si nu se poate exprima. Deci normal daca la suparat cineva, el nu poate raspunde in cuvinte si atunci face si el ce poate - zgarie. Educatoarele ar trebui sa lucreze cu el, sa-l ajute. La daycare-ul din Canada aveau un logoped - aici se numeste speach teraphy care venea si petrecea cel putin 1 ora / zi cu copii care inca aveau probleme de exprimare. Lucra cu ei in grupulet separat. La noul daycare nu stiu, nici n-am intrebat ca nu m-a interesat Dar mi se pare o idee exceptionala. Acolo in cadrul lor, sa-i ajuti, sa ii faci sa se simta comfortabil.
Tot la vechiul daycare imi aduc aminte ca acum cateva luni venise un baietel nou care nu vorbea Engleza deloc si cand vroia ceva, eram chiar de fata si l-a lovit pe Patrick ca vroia masinuta lui. Educatoarele l-au luat si au incercat prin semne, prin cuvinte simple, bland sa-i explice ca nu e bine ce afce. Chiar si reactia lui PAtrick a fost calm i-a spus replicat NO si i-a aratat cu degetelul ca nu e voie. Deci chiar si celorlalti copilasi li s-a explicat ce se intampla cu baietelul, si fiecare incerca sa-l inteleaga si sa-l ajute. Ceea ce e si normal.
Cloreta, Oana - mami de Alex - mai pune doua burticoase la lista
? Asteptam rezultatele ...
nelia spune:
Hai, ca scriu si ce am facut la medic, vad ca astazi tine calculatorul. Dar marti vom avea calculator nou-nout si ultimul racnet! L-a cumparat Octav ieri, dar abia marti ne vine acasa. Pe asta il stabilizam, il golim si lasam doar strictul necesar si i-l dam Agatei.
Tudora e bine, nu are nimic nici la plamini nici la urechi, mai tuseste dimineata, daca ar si minca ar fi si mai bine. Dar bebe are infectie la urechea cu pricina, tusea e de la viroza, dar e din cauza secretiilor, nu are nimic in rest. Dar cu urechea aceea sint suparata. De unde nu avea nimic, acum e clar (pina acum oare de ce nu le-a fost?) ca are o infectie cu un microb rezistent si i-a dat 10 zile de antibiotic. Spun ca sint suparata pentru ca urechiusa lui prezinta aceleasi simptome de cind avea Lisandru o luna-doua si am tot spus la cei care l-au vazut si abia acum m-au scos din paranoia mea si mi-au dat dreptate. Bine ca macar acum o tratam, poate scapam usor, mi-a spus ca daca e de atitea luni, s-ar ptuea sa nu cedeze la antibiotic din prima.
Tudora are dupa masuratorile de acolo 103 cm si 14.200 kilograme, iar Lisandru 70.9 cm si 8.500 kg. Sint in grafic si normal dezvoltati amindoi cica.
Si voiam sa va mai spun ca sint deprimata, ca ma doare rau capul, ca aseara am scapat lucrurile de sub control si m-am rastit rau la fete, la Agata pentru lectii si la Tudora pentru jucariile imprastiate peste tot... dar nu e joi, am luat un paracetamol si am baut un ceai de sunatoare si ma simt mai bine, asa ca nu ma mai pling, ca mi-e teama ca apar altele la orizont.![]()
Dar ma duc la bucatarie si ma binedispun, cum a spus si Danelutza, ca mi-a luat Octav ingrediente de sushi, am bostan si vreau sa fac o placinta, o supa de pui cu paste, piure de cartofi cu friptura pentru fete si o mincarica de fasole verde pentru noi. Ah, plus clatite cu dulceata de cirese si o pizza pentru diseara, ca vinerea am facut-o seara de film, mincat si baut ceva bun si de culcat tirziu.
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
NewMami spune:
Mercedez, nici Patrick nu vrea sa-mi povesteasca prea multe din ce au facut la daycare. Cand il intreb ce ati facut , cum a fost el din spate : Of, mommy si-si roteste ochii peste cap ![]()
Dar vad din lucrarile care le primim acasa ca fac foarte multe, cel mai mult, pe cuvant in masina imi dau seama cate si ce stie copilul meu
asa din joaca isi da drumul.
Acasa se joaca singurel, si lasat in pace, isi ia cartea si citeste, sau litere pe frigider, sau se joaca cu masini si canta cantecele. Intrebat - nu scoti mare lucru de la el. Macar de la noul daycare nu mai aud aceiasi placa : "ne-am jucat "
!!!
Danelutza spune:
Elisor multumesc pentru vizionarea si comentarea pozelor
. Probabil noi nu eram stresati (sau mai bine zis nu se vedea pe fata mea
) in prima zi de gradinita, pentru ca am facut totul cu calm, iar la 8.30 am iesit din casa. Ca sa nu mai zic, ca ne-am invirtit vreun sfert de ora sa gasim parcare pentru masina, de aia acum sotul se duce pe jos la serviciu ca ajunge mai repede, 3-5 minute pina la gradi, apoi inca pe atit pina la serviciu.
Uitai sa-ti spun, mireasa Simona e ieseanca de a mea
Nelia eu intrasem la canadience sa vad ce-ai mai scris de sanatatea copilasilor, ca te zarisem ultima oara la subiectul nostru, de ziua lui Elisor si atunci ai fost protocolara si ai disparut. Vezi ca te detectivez
. Aaa, te-ai impacat cu sotul, i-a trecut supararea ca l-ai lasat cu Lisandru acasa iar tu ai fost la spital cu Tudora ? Mama, ce soacra sint vreau sa stiu tot ![]()
NewMami sanatate multa lui Patrick. Si Isabellei greu i-a mai trecut durerea de urechi dupa otita colectionata, cine stie pe unde
.
Mercedes nici Isabella nu povesteste ce a facut la gradinita, doar daca a impins-o vreun copil, atunci spune repede. Astazi de exemplu, era foarte dezamagita ca nu stia sa faca gimnastica precum ceilalti copii. E si vina mea, ca ar fi trebuit sa o duc anul trecut sa faca gimnastica mama si copilul, dar fac acum aerobic cu ea
.
Noi o sustinem pe Simona! www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=21" target="_blank">si1 si si2 

Elvetia in miniatura
andutzy spune:
D:"mami, tu ai putza?"
EU:"nu,ti-am mai zis"...
D:"pai si pe unde faci pipi? pe fund?"
EU:"nu mami, las ca iti explic maine"-vizibil incurcata
D tot nu se lasa:"faci pipi din par?" 
Eu: "da, mami"-bucuroasa nevoie mare ca am scapat de alte intrebari incomode![]()
Andra, mami de
Horia Andrei si
Dragos Alexandru
CELE MAI RECENTE POZE CU DRAGOS, HORIA SI NOI...![]()
Nasterea Micului Print, Horia Andrei
andutzy spune:
neatza tuturor!
Fetele, v-a rusinat intrebarea lui DRagos? Eu am incheiat si deschid o noua zi????
Haideti la cafea
si daca va rusineaza mesajul de mai sus, il sterg....
Andra, mami de
Horia Andrei si
Dragos Alexandru
onixone spune:
Bine ai venit pe lume Gabriel.Sa cresti mare si sanatos.feleictari Pisik4ever!
elisor, daneluta...multumesc ca v-ati gandit la mine.parca sunt mai bine azi, ieri am fost la farmacie si dupa ce ca ime rau de nu puteam a iesit doamna dupa paravan sa vorbeasca cu mine.In farmacie mai erau oameni, iar doamna fiind dragutza imi vorbea in soapta de abia puteam intelege ca imi venea sa urlu si sa ii spun sa vorbeasca dreacului mai tare ca nu ma pot concentra in romana ce vorbesc altii darmite in engleza si ca ma doare undeva dar ceilalti de langa mine afla ca am diaree sau dau la rate sau sunt gravida.Bineinteles ca nu am zis nimic, dar nici nu mi-a dat nimic ....pt faptul ca daca as putea fi gravida si sa ma duc la doctorul de familie.Atunci m-am rastit putin la ea si am intrebat-o ce o sa imi faca dr de familie?Zic:o sa imi dea un test de sarcina care sunt mai slabe decat ce sunt in farmacie, si nimic altceva.Oricum concluzie: nu mi-a dat nimic.Asa ca o duc pe picioare.Sper sa fiu mai bine.
da Elisor as putea spune ca nu e momentul potrivit.Sa vad poate ma duc la spital poate isi face cineva mila de mine si imi face un control ginecologic.
Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR
www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex
andutzy spune:
Onixone, tot ce pot sa-ti urez este sa fie cum vrei tu! Sanatate si daca e bebe, sa va bucurati de el sau mai stii, de ea ![]()
Stie cineva ce pot folosi pt dureri mari de picioare? ma dor gambele de imi vine sa urlu si durerea se duce in jos pe glezne. E adevarat ca eu nu am stat bine niciodata cu circulatia si stau mai mult in picioare toata ziua dar in dimineata asta m-am trezit cu durerile cu care m-am culcat aseara. Si asta dupa ce aseara am stat vreo ora cu picioarele ridicate tocmai pt stimularea circulatiei...cred ca e inceput de sfarsit ![]()
Andra, mami de
Horia Andrei si
Dragos Alexandru