Piticodromul Festiv de Sept - Oct 2005 (214)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Kid, ce sa zic, naspa program. Eu inseamna ca sunt fericita, in fond Ana nu se scoala peste noapte fara motive intemeiate. Nu stiu ce sa-i faci ca sa doarma toata noaptea fara treziri...asta-i caracterul, atomic.
Ruxandra, se dezvata de deget dar in ani. Asta asa, de incurajare. Ana isi baga si-acum degetul in gura inainte sa adoarma... Eu am lasat-o asa, sper sa renunte si la chestia asta cat de curand, suzeta n-a folosit deloc. Mai sunt obiceiurile-alea cu leucoplast pe deget, sau ardei iute....eu nu le-am aplicat.
Tonnia, ,multumim de link, pacat ca sunt doar 2-3 magazine in Bucuresti si nu in drumul meu....cu exceptia carrefour si cora. Demult imi propun sa cumpar cat mai multe produse bio. Doar sa fie bio de-adevaratelea.
Dana_Lucia, distractie placuta, te-asteptam cu impresii! O sa culegeti frunze ruginii?

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Tonnia deci zici ca suzeta e forever? la noi e forever and after!!! In fiecare zi ii reamintesc ca vom da toate suzetele lui Mos Craciun care ne va aduce o masina (a inceput sa mai adauge la lista, acum vrea si un tren si un elicopter - "liopter" cum ii zice ea), ii aduc si mama elicopterelor numai daca ii da toate suzetele lui Mosu' si scapa de obicei...Deja mi-e rusine, cand o iau de la gradi (acolo nu are voie cu suzeta) prima intrebare e "unde-i tzutzi meee?" (zice "meee", ca o oaie, pe un ton plangacios nu "mea", pentru ca si obiectele de gen masculin sunt tot "me" si nu "meu")

Hai ca eu mai mult ma plang!

Andreeea sarcina usoara si fericire! E super cu doi copilasi, o sa vezi, mie imi place mult, traiesc si eu cu fericire si nu cu depresie, bucuria de a tine un bebe mic-mic in brate! Apreciezi altfel al doilea bebe (poate eram si eu cam tzacanita la primul, d-aia o fi iesit si ea asa nebunatica).

de Ege stim ceva? Ii fac galerie

Briuseleza ce ai hotarat cu scoala Ilincai? Te-ai decis?

si...ce mai face canadianca noastra draga de Valen Nu mai dai niciun semn?

Nu mai zic nimic de Anya20 ea e demult disparuta de pe forum.Dar am mai vorbit cu ea acum cateva saptamani si era bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Sal'tare zanelor,

Ege, bafta multa, tinem pumnii sa fie totul bine si sa te refaci cat mai repede dupa nastere.

La Multi Ani, David!

Maine nu lucrez deci slabe sperante sa ma apropii de pc, deci voi ura anticipat,

La Multi Ani, Maria ai Iulia!

Ziceam si ieri, treaba cu somnul lui Victor ma dispera si pe mine, el se culca tarziu, in jur de 22:30 si de vreo cateva zile se trezeste singur inainte de 7 dimineata. Uneori se trezeste si noaptea, fie viseaza urat, fie vrea suc sau sa faca pipi. La pranz doarme la scoala vreo ora si jumate, iar in weekend ori nu doarme deloc ori cate 3 ore ca-l rapune oboseala si apoi se culca dupa miezul noptii. Si mie mi-e teama ca doarme prea putin , asta e felul lui, lupta cu oboseala si nu vrea sa doarma.

Ruxandra, nici Sonia nu a acceptat suzeta, ii venea sa vomite cand i-o dadeam. Si acum tot cu degetul in gura adoarme. Nu stiu cum/cand se va dezvata de asta, sper sa se lase singura. Victor a renuntat destul de greu la suzeta (noua ne-a luat-o Zana Marii s-o dea la bebe- pestisori cand eram in concediu) si ma tot gandesc ca daca suzeta poti sa i-o iei in disperare de cauza, degetul nu ai cum.

Pupici, o zi buna,

Anto, mamica de Sonia ( 22iunie 2007) si Victor (8 octombrie 2005)

Poze noi
Sonia la Un An!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sarmisa spune:

Salutare si de la noi!
La multi ani tuturor copilasilor care au implinit 3 ani de cand n-am mai trecut pe aici!
Ege sa fie totul bine, recuperare rapida, bebe sanatos si mancacios!
Andreeea
kid programul de noapte descris de tine e identic cu al mayannei, inclusiv sotul care adoarme cu ea . Diferenta e ca a mea doarme la amiaza 2 ore. Astazi s-a intamplat insa sa doarma dimineata pan la 9,dar a fost prima noapte cand nu a mai tusit si pot zice ca a recuperat,ca de-o saptamana tot tusea noptea si tare agitata dormea.
Iar referitor la deget...eu n-am vrut sa-i dau suzeta si mayanna si-a supt degetul de avea o batatura mare si mie imi venea sa , dar a renuntat cu vorba buna la el in momentul in care a fost constienta de"buba" asa-i zicea ea.Asta a fost in jurul a 2 ani, dar a durat ceva vreme pana a renuntat noaptea la el, adica daca se trezea cate putin si-l baga in gura apoi adormea la loc.Definitiv abia la 2.6 ani.
asta ma face sa ma gandesc daca acum voi apela la suzeta.

sarmisa11+ si mayanna (19 Oct 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norina spune:

Salutare gagici,Am bagat si eu azi okiul pe forum, ca nu mai stiam nimic de voi. Am citit asa pe diagonala, din 2 in 2. Sunt in urma cu urarile, scuze, dar urez inca odata tuturor piticlontilor sanatate cat incape si mult-mult noroc! Miflore, exact acelasi program de somn il are si Teodora, nu reusesc sa o fac sa adoarma mai devreme de ora 15 si doarme 2-3 ore ca popa. Daca sar somnul de pranz , am crezut ca fac o sfaraiala, dar se culca pe la 22, adica doar cu 1 ora mai devreme decat de obicei. Sper sa ne reglam odata cu schimbarea orei de iarna.Kid, ce frumos povestesti tu de bb 2, chiar ca ne faci pofta.De viroze m-am saturat, am fost bolnave amandoua. Of course ca mi-a adus fata si mie de la gradi un virusoi, de am tras-o impreuna cam 10 zile. Eu inca mai am un soi de laringita, dar bine macar ca este ea ok.Apropos, nici eu nu aflu mai nimic din ce face la gradi, nu spune nimic, schimba vorba de cate ori o intreb ceva de acolo. Parca zici ca e de la SRI Si acum o intrebare intrebatoare: Cum procedati voi invelitul noaptea?? Pentru mine e un chin toata noaptea, ca nu sta nicicum invelita si de cand s-a racit in casa m-am mutat cu ea in pat. Daca o las singura, o gasesc dimineata bocna Am incercat sa o i8mbrac mai bine, dar transpira. Sosete nu vrea deloc, deci nu mai stiu cum sa procedez. Offf, eram asa de mandra ca doarme singura, dar uite ca mi-e ca in iarna asta stric tot cu invelitul asta Sa-mi ziceti si mie cum faceti voi, ca eu sunt in plop..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Cu invelitul...ai doua variante.
1. Bagi copilul in sac de dormit si nu se mai poate dezveli. Asta daca suporta sacul...
2. Faci mai cald in camera in care doarme copilul si il lasi dezvelit.

Cat despre gradinita...ieri a fost prima zi in care mi-a spus ca a facut "bine". Pana acum era doar "rau". Si am aflat ca are o iubita. O fetita de 3 ani si 9 luni care sta lipita tot timpul de el, ii pastreaza scaunel langa ea, are grija de el...o fi iubita sau surogat de mama?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Salutare si la multi ani Luca si David!

Ege, asteptam vesti de la tine, sper ca sinteti bine.
Anto, multumesc, esti draguta ca ti-ai si mi-ai amintit ca trebuie sa invat. Merg foarte greu cu invatatul, dar ... nu abandonez.
Mihaela, da, m-am apucat de invatat la batrinete. Vreau sa-mi dau o certificare, care mi-ar putea folosi in momentul in care o sa emigram.
Codruta, eu fac 10 km dus si 10 km intors zilnic pina la serviciu si inapoi, dar stiu o gramada de stradute si scurtaturi.

Ioana, mama Mirunei si a Smarandei

Mergi la inceput

Sarmisa nu stiu ce sa zic cu suzeta asta...eu inca o prefer degetului, asa ca in momentul cand Maria avea 3 saptamani si si-a gasit degetul, i-am bagat suzeta (pana atunci m-am tinut tare, am zis ca o scap pe asta de suzeta). Totusi, am in fundul creierului ideea ca e mai bine decat degetul murdar...Cand avea Alexandra un an si o luna am plecat fara suzeta la noi la o aniversare, la un restaurant destul de soios. Mai misunase ea pe sub mese si prin alte localuri, dar avea suzeta in gura deci risc de bagat deshtu'n gura zero (ca era plina gura cu suzeta)...ei , nu stiu daca a fost de la chestia asta, dar asa mi-a ramas mie piticul, peste o zi a inceput sa vomite, apoi a facut diaree, apoi am ajuns la spital cu rotavirus...Prima si ultima data cu deranjament stomacal.
Acum i-am facut piticei vaccinul pt rotavirus (e nou, la ai nostri mai mari nu era ) si i-am dat suzeta...Nu e ea mare fan deocamdata dar macar sa se obisnuiasca cu ea si sa uite de deget.

Norina eu am grija sa fie mai cald in casa (adica minim 23 de grade)...Alex nu mai vrea sacul de dormit de anul trecut, nu doarme invelita decat primele minute, cand o bag eu in pat, cand vine peste noi se aseaza peste plapuma si doarme asa...s-a obisnuit, ce sa-i fac? Sa stii ca nu mi-a racit niciodata de la asta, nici anul trecut nici acum, desi picioarele sunt bocna dimineata. Eu zic sa vezi cum e in camera si eventual ii faci mai cald sau ii pui un calorifer electric cu termostat. Daca ti se pare ca e prea frig. Cand eram copil era destul de frig in casa (stiti cum era, cu "mai puneti o haina pe voi"), eu nu dormeam nici cu caciula, nici cu sosete (cum insista bunica), dezvelita si nu imi amintesc sa fi clantzanit de frig. Si sacul de dormit e o idee, daca il suporta! Poti sa il confectionezi tu, ca la dimensiunile lor nu cred ca mai exista!

Mergi la inceput

Anya Mare pishicher fii-tu...deja cu gagica Sa vezi ce-ti umple asta casa de fete, sa nu mai zici ca n-ai avut tu fata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Salut zanele!
Ana a adormit chiar acum. In ideea in care e 12 noaptea si n-a dormit la pranz deloc. Deci din bine in mai bine. Asta e, ne-om regla noi cumva pana la maritis.
Ege? Sper ca sunteti bine, si tu si puiul mic! Da-ne un semn!
Norina, nici Ana nu sta invelita, cred ca majoritatea copiilor se dezvelesc noaptea. Ideile fetelor sunt si-ale mele. Optez in principiu pt. aceea cu caldura in camera copilului. Asta ca sa nu zic ca eu ma mai scol noaptea cand si cand si-o invelesc; si ea in secunda 2 da din picioare si gata cu paturica, o ingramadeste la picioare sau se culca pe ea.
Ma duc la culcare ca azi dimineatza a sunat ceasul, l-am inchis si m-am culcat la loc... m-am trezit stresata si-ntr-un sfert de ora ieseam pe usa...

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput