Inadaptabilitate la gradinita si consecinte

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cris-cris spune:

Sa nu ma intelegeti gresit, nu sunt genul care sa tina mortis copilul la gradi, oricum ar fi, pe principiul: "Las' ca se obisnuieste el...".Nu sunt de acord cu asta, desi toate vecinele ma toaca la cap cu expresia asta. Nu e cazul.Sunt mai rationala de-atat, nu mi-as chinui copilul aiurea...Doar ca acum vad ca suntem pe drumul cel bun, in sensul ca de o saptamana nu mai plange.Astazi am mai avut o realizare: am mers fara bunicul la gradi (pe motiv ca trebuie sa meraga la dentist) si tot nu a plans.In plus, nu e trist, doar mai retras decat inainte de gradi, si foarte dependent de tataie..Dar cred ca e o faza trecatoare.
Parerea mea e ca socul ruperii de familie pt.cateva ore a trecut.Oricum, niciodata nu e prea tarziu sa-l retrag, daca vad ca ceva continua sa fie in neregula, o voi face cu siguranta.

Va pup mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

La noi problema e una din educatoare. In saptamana in care e de dimineata educatoarea mai tanara, ramane fara nici-o problema la gradinita. Saptamana asta e de dimineata cealalta educatoare si urla ca nu vrea la gradinita. Azi n-am reusit sa-l las in clasa la el. Noroc cu educatoarea de la grupa mare, unde e fratiorul lui, care l-a luat la ea la micul dejun. Ramane fara probleme cu educatoarele de la grupa cealalta si cu ed. mai tanara.
Ieri a fost bunica la pranz sa-l ia (de obicei sta la program lung, dar irei a fost o exceptie) si aproape toti copiii + educatoarea pe care n-o agreeaza stateau pe o banca si vorbeau, el si inca un copilas erau pe alta banca.

L-am intrebat daca i s-a intamplat ceva, sau i-a is ceva...mia zis ca nu, doar ca "Doamna nu iubeste copiii!".

Gradinita e ok, tot personalul e ok, ingrijitoarele il iubesc, toata lumea ok mai putin aceasta educatoare. Totusi numai el plange. Ceilati copii stau cam crispati, adevarat, dar nu plang.

Cum pot eu sa-i explic unui copil de 3 ani ca nu toata lumea trebuie sa-l iubeasca?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luizax spune:

A mea Giulika nu mai plange...gata. Nici dupa vacanta de 2 sapt nu a zis nimic cand a inceput iar gradinita. hewh...bine ca m-au tinut nervii alea 2-3 sapt cat a urlat :)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Din proprie experienta, iti pot spune ca da, un educator poate strica tot ce am cladit noi in anii de viata ai copilului.
Cand fetita mea avea 3 ani si jumatate, am dat-o la 4 ore.
Ii placea, dar in privinta imbolnavirilor a fost un cosmar.
Anul urmator, am inscris-o la o gradinita de stat de 8 ore.
Aici, i-a placut si mai mult,dar, surpriza: dupa 3 saptamani de gradinita, se imbolnaveste rau - dureri de cap, urechi, masea ( desi nu are nici o carie ). Imi spune ca educatoarele deschid geamurile si tin usile intredeschise numai la ora de culcare, adica atunci cand sunt in pijamale.
Bineinteles ca o cred, si, la sedinta cu parintii, discut cu directoarea care a fost foarte deranjata de intrebarile mele si mi-a dat raspunsuri evazive.
Am retras-o de acolo.
Ne-am intors la gradinita de 4 ore si au inceput problemele de comportament: fetita nu mai manca si nu ma mai asculta absolut deloc, practic, imi declarase razboi.
Inca din prima zi, imi spusese ca ea se plictiseste la gradinita, ca ii place doar cand se joaca cu copiii in curte.
Am intrebat-o daca educatoarea si celelalte persoane din cadrul gradinitei se poarta frumos cu ea si mi-a raspuns pe un ton nehotarat ca da.
Concluzia la care eu am ajuns, a fost aceea ca fata de gradinita de 8 ore de unde o retrasesem, la aceasta gradinita nu prea avea activitate,iar copilul se plictisea. Educatoarea avea in permanenta o figura obosita, probabil fiindca era si studenta, si cred ca ii tinea mai mult pe scaunele; fetita mi-a spus ca nu ii lasa sa se joace cu jucariile de pe rafturi.
Din decembrie, nici acolo nu am mai dus-o. Acum, am inscris-o la o alta gradinita de 8 ore, dar despre care am auzit numai lucruri bune. Sistemul educational este Waldorf.
Cand apar asemenea schimbari de comportament, fara nici-o sovaiala, iei masuri: intai discuti cu persoana despre care banuiesti ca i-a facut rau copilului si, daca nu reusesti sa te faci inteleasa nici macar de conducerea acelei gradinite, schimbi gradinita.

lisaelisa

Mergi la inceput