Inadaptabilitate la gradinita si consecinte

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

PRINCIPE apropo de baietelul ala,eu i-am zis de cateva ori sa nu mai le smulga jucariile sau sa nu ii impinga pe copilasi,ca or sa planga,ca ii doare,l-am intrebat ca nu ii e mila de ei ca uite cum plang etc. dar se uita asa senin la mine si continua,nu stiu,chiar am avut senzatia ca nu intelege ce ii spun Ba mai mult ,odata era de fatza educatoarea si mi-a zis " degeaba, ca nu intelege ..." Ma gandesc ca au incercat si ele tot ce se putea in astea trei saptamani,nu cred ca ar fi zis ca va apela la psiholog,daca nu se simtea depasita de situatie.Cat despre atentia parintilor asa e ,si a mea e zburdalnica rau si face o multime de boacane, cand vrea sa imi atraga atentia ,cand ar vrea sa ma joc cu ea,nu sa lucrez ... dar asta se intampla uneori,nu in permanenta . Nu stiu daca e valabil si la baietelul ala,care chiar e un frumusel si pare bine ingrijit.Si nu cred ca i se spune cel putin la gradinita,doar "nu face,nu e voie" ,am inteles ca si daca i se spune sa faca ceva, nu reactioneaza defel.Ieri a "lupt flolile" dupa spusele Dianei - au multe ghivece cu flori frumoase in sala - deci nici alea n-au scapat de manutza lui.

MONI SI www.dropshots.com/DIA1#date/2008" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele."

www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank"> www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris-cris spune:

Speram si eu ca la acest subiect vor posta mamaicile care si dupa aproape o luna de gradi (ca noi), tot au probleme cu piticii plangaciosi, ca deja aceste mamaici sunt aproape de exasperare cu copiii care nu vor la gradi,pt.ca si asta este o forma de inadaptabilitate la gradi, prima si poate cea mai sacaitoare.De exemplu eu simt ca nu mai am nici putere sa ma trezesc de dimineata cand stiu ce circ urmeaza pana la gradi.Este oare copilul meu inadaptabil? Si daca da, ce consecinte ar avea fie ca voi continua sa-l duc sau nu?
Dar vad ca sunteti mai preocupate sa va ciondaniti pe divergente de opinii decat sa impartiti din experiente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Este falsa ideea "ce sa faca o educatoare singura cu 25 de copii" si este indusa si sustinuta de educatoare.
Asa credeam si eu cand copilul a inceput gradinita la 3 ani si 9 luni, pentru ca asa isi sustinea educatoarea motivatia faptului ca tipa, iar eu pe atunci destul de nestiutoare, ii dadeam dreptate. Asa ca dupa ce a tipat un an intreg la copil, iar acesta a sustinut un an intreg ca nu vrea la gradinita, m-am hotarat pentru gradinita privata.
Nu-mi placea faptul ca merg incolonati la baie si baietii faceau pipi cate 5 odata in acelasi closet (pe urma ne miram ca apar faze de genul urinat pe alt copil), al meu nu fusese invatat asa...
Deci anul urmator l-am inscris la o gradinita particulara...si surpriza mare in toamna cand in clasa erau 27 si o singura educatoare. Mi-am spus ca iar va tipa la el, ca asa stiam eu ca trebuie sa tii in frau 25 de copii...SI iar supriza mare...educatoarea cu adevarat talentata si instruita, nu a tipat in cei doi ani ce au urmat niciodata la ei. Aveau cabine de WC separate (vreo 10) cu vase de WC pe marimea lor, cine avea nevoie il duce doamna pana acolo (erau organizate pe un hol, astfel incat sa poata fi supravegheati din clase) si venea singur, se spala singur, aveau chiuvete la inaltimea lor...Pe stat il doare in cot de ce ar trebui facut, dar am senzatia ca si pe majoritatea educatoarelor.

Monica...in ce priveste baietelul de care vorbeti, sincer mie imi este mila de el...deja are o eticheta pusa de educatoare, iar ce face el se numeste atragerea atentiei negative...Parerea mea ca educatoarele sunt incompetente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

eunice, si io is pe fuga..
deci intrebare: vrem copii perfecti chiar noi fiind cele care admitem ca nu exista parinti perfecti?
pe ei incercam sa-i facem ("noi ii facem!") mai perfecti decat noi?

va cunoaste diferenta dintre bun si rau prin insusi raportarea la bun si rau
practic un copil este intr-atat de competent incat mai devreme sau mai tarziu va copia doar ceea ce e autentic in parinte
iar un parinte caruia ii place barfa degeaba ii va spune copilului ca nu-i frumos sa-ti barfesti vecina pentru ca copilasul tot va imprima ceva din atitudinea parintelui, cea care-i creaza placere

Citat:
Actiune negativa ..bate si imbrabceste copiii...
alternativele pozitive pe care vrem sa i le intarim ..ce altceva poate sa faca cu manutele ? cu manutele se mangaie,cu manutele se imbratiseaza,nu sa bate.Alta alternativa pozitiva ..cum ne tratam colegii?..cu dragoste,cu grija,nu-i facem sa planga.

si tu ajungi sa modifici efectele, inspre comoditatea celor care sunt in contextul copilului cu pricina nicidecum sa lucrezi la cauzele care au dus copilul la un comportament agresiv
dra tre sa ies si eu
aveam in minte Alexander Neill (educatia morala) si tot dce rezulta din scrierile lui Alice Miller
copilasu' asta de mai sus inca e un copilas sanatos, care inca lanseaza semnale ca are nevoie de ajutor
altii doar au devenit buni invatand sa mangaie atunci cand simteau sa loveasca

nota bene: nu spun ca tre lasat sa improaste pumni, ci tre inteles contextul, istoria copilului
de ce a devenit agresiv? intelese cauzele acestei agresivitati si inlaturate, dupa copilul va inceta de la sine nefiind nevoie sa i se spuna ca cu manutele se poate si sa se mangaie
e suficient sa fie mangaiat, dar intr-un mod autentic, sa-i fie mangaiat sufletul, nu doi pupici ai unei educatoare atunci cand il aliniaza la baie

de ce spun asta, felix nu e agresiv, nu imparte pumni, dar sufera, se inchide in sine cand tre sa aplaude pentru ca altii o fac
n-a batut pe nimeni la gradinita, a inteles ca l-as lasa acolo, deja azi noapte a avut cosmaruri cu toate ca aseara parea senin

felix e un copil care lasa sa transpara multe la modul sau

Felix (3 ani si 10 luni) Bendis (1 an si 10 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

FILOFTEIA la gradinita noastra tot de stat sunt chiuvete si wc-uri la inaltimea lor si chiar nu cred ca ii pun sa-si faca odata treaba pe toti baietii intr-un wc N-am mai auzit asa ceva!

Cat despre baietelul aceela si mie mi-e tare mila de el,dar chiar nu cred sa fie incompetente educatoarele.Poate ca puteam sa ma gandesc si la varianta asta,daca nu l-as fi vazut cu ochii mei cum se manifesta Nu e primul copil agresiv pe care il vad,dar majoritatea sunt agresivi mai cu motiv,mai se cearta pe jucarii,se mai imbrancesc sau incaiera in joaca,se mai prostesc ... e altceva.Si sunt din cand in cand,nu in permanenta.Sau sunt agresivi in majoritatea timpului, dar pot fi si atenti la ce li se spune,pot colabora,te poti intelege cu ei ... el nu e asa!

MONI SI www.dropshots.com/DIA1#date/2008" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele."

www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank"> www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Cris-Cris, eu pot sa-ti spun ca dupa 2 saptamani in care fiica-mea plangea cand ieseam 5 min afara pe hol, in care se tinea de pantalonii mei, in care tremura dimineatza cand o imbracam, am luat hotararea sa mai astept, am considerat ca nu e pregatita. Daca si dupa o luna al tau face la fel, ori schimbi gradinita, ori e prea mic inca. Eu n-am de ce s-o schimb, e foarte buna, educatoarele nu ridica tonul, copilul e problema, nu se poate desprinde de mine, nu e gata sa socializeze.
Eu nu cred ca e ok ca si dupa o luna sa se manifeste asa. Pur si simplu, nu stiu ce sfaturi sa-ti dau in afara de retragere (cum am procedat noi) si sa revii dupa un timp. Poate alte fete iti pot da sugestii mai bune.
Monica, si la noi era o fetitza total absenta, 2 ani si 9 luni, nu reactiona deloc la vorbe, arunca tot ce prindea pe jos, se uita prin tine, nu la tine cand vorbeai cu ea. Educatoarele numai in brate stateau cu ea, o antrenau la jocuri, din pacate fara niciun rezultat. Mi-au spus ca are probleme si ca ar trebui dusa la un psiholog...chiar e in neregula. Ma mir doar ca parintii nu si-au dat seama, bunica ei imi spunea ca si acasa face exact la fel, probabil ca au dat-o la gradinita ca sa scape de ea. Trist, dar adevarat.

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Mergi la inceput

Multumesc,Ingrid.Chiar nu mai stiu ce sa mai cred si ce sa mai fac.Stefan se comporta tot cam ca fetita ta, dar nu cu mine,ci cu bunicul, cu mine nici nu prea mai vorbeste, mi-a zis ca il enervez ca il duc la gradi si el nu vrea, nu ma mai tine de mana,la gradi trebuie sa-l duc cu tataie, ca nu vrea doar cu mine, si tot asa e nedespartit de tataie, nici la baie nu-l mai lasa sa mearga,daca iese din camera e dezastru.Faza e ca dupa ce plecam noi de la gradi se calmeaza, deci nu plange decat acasa si pe drum, apoi se linisteste cand nu ne mai vede.Ma gandesc ca deja s-a chinuit aproape o luna, dac il retrag si la anul face la fel, o luam de la capat, alta luna de chin?Sau daca nu mai gasesc loc la gradi, pt.ca as vrea sa-l las tot aici, e chiar in spatele blocului.
Sunt super ingrijorat, nu mai stiu cum e mai bine.Toata lumea zice ca o sa se obisnuiasca si n-o sa mai planga, dar CAND?

Pupici tuturor...

Mergi la inceput

Citat:
Sunt super ingrijorat, nu mai stiu cum e mai bine.Toata lumea zice ca o sa se obisnuiasca si n-o sa mai planga, dar CAND?

Cand o sa se resemneze.
Cati ani are baietelul tau? caci pare mic...mic.

Mergi la inceput

Nu e chiar mic-mic, e de grupa mica.Are 3 ani si 5 luni.

Mergi la inceput

Cris-cris...nu este foarte mic, dar nici mare...Nu trebuie la toti copii sa se potriveasca aceeasi reteta...unii pot fi socializati la 2 ani, altii abia la 5...baietii in general sunt mai greu de socializat. Eu spun sa nu-ti faci probleme, daca ai cu cine sa-l lasi acasa, retrage-l, asa cum spune si Ingrid, sincer...are timp sa socializeze si nici nu va avea un handicap fata de ceilalti.

Citat:
FILOFTEIA la gradinita noastra tot de stat sunt chiuvete si wc-uri la inaltimea lor si chiar nu cred ca ii pun sa-si faca odata treaba pe toti baietii intr-un wc N-am mai auzit asa ceva!

Monica eu iti spun cum era la gradinita la care il dadusem pe fiimiu.

Oricum se pare ca numai ce crezi tu este adevarul absolut.
Asa ca ma retrag .

Mergi la inceput