Inadaptabilitate la gradinita si consecinte

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns principe spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

principe, armonios si echilibrat doresc si eu, nu toata ziua numa bastonase si cifre dupa punctulete:)) le facem si pe astea, dar nu ca principala activitate, ci printre picaturi.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

in invatamantul initial totul este principal ,nu exista un "mai principal"... daca vrei acel echilibru si armonia de cre-ti spuneam.

fata ta a fost o zi la gradi si spui ca fac numai bastonase?
Eu zic sa dai timp si credibilitate educatorilor.

gazella,

stiu ca acest cuvant"moral" poate sparge timpanele multora dar,aspecte care sunt precursoare ale moralitatii adultului se dezvolta la copii inainte ca noi adultii sa le putem asocia cu aceasta.

ce aspecte se iau in calcul in educatie morala la varsta 0-6 ani?pai..
sa poate face diferenta dintre permis si nepermis,bine si rau...
in functie de varsta.
sa empatizeze verbal cu un copil care sufera.
sa ajute un coleg care nu poate realiza o activitate.
sa controleze agresivitatea.
sa se joace in grup
sa colaboreze in activitati
sa-si recunoasca drepturile si datoriile.

as mai scrie dra iar mi s-a terminat timpul.

Mata Emma lupta iar cu cancerul

http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

hai ca e deja ...
de cate ori sa explic?? la gradi poate sa faca ce vrea, nu ma deranjeaza, m-a mirat ca imi spune MIE, sa fac EU cu ea ACASA incontinuu semne grafice.
acu s-a inteles?:)))))

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

daca nu ai trage atat de bastonase...
te intreb ceva, esti in Venezuela, si acolo se pune astfel accentul pe bastonase?
armonios si echilibrat poti sa ai copilul si fara bastonasele acelea

intre timp ma interesez si io daca se fac bastonase astea in italia
si in acelasi ritm ca si in Romania

Citat:

ce aspecte se iau in calcul in educatie morala la varsta 0-6 ani?
pai..

iarasi 0-6 ani? multe din cele exemplificate de tine trebuiesc incadrate corect pe varste
pot doar sa inteleg ca si pana in 6 ani sa se noteze in copil caracteristicile enuntate de tine
dar eu spun ca astea se nasc spontan, adica de la sine, ca o rezultanta fireasca a modului in care a fost tratat copilul
nu-i nevoie sa-i explici virtutile, ci doar creste virtuos daca i se permite

Citat:
in invatamantul initial totul este principal ,nu exista un "mai principal"... daca vrei acel echilibru si armonia de cre-ti spuneam.

iarasi m-am pierdut
ce intelegi tu prin invatamant initial?
adica copilul este modelat sau i se permite sa se modeleze?
pentru ca eu cred ca un copil creste bine permitandu-i-se sa se modeleze intr-un mediu sanatos cu oportunitati de crestere

si referitor la gradinita cred ca asa cum este ea propusa in curriculum citit este vorba derspre laboratoare ale vietii
adica se mimeaza viata in diferitele ei aspecte
nu ar fi rau, raul intervine (dupa mine) cand se considera ca-i singurul mod de-a introduce copilul intr-un "sat", adica comunitate complexa alcatuita din adulti, si copii si singurul mod de-a introduce copilul in cunoastere

eunice spunea ca are laborator de coafura, parca
care se schimba saptamanal

dar inchid ca-i duc la gradinita, mai incercam o zi

si ceva ce da masura discutiilor noastre aici, ce vreti de la copiii vostri?
musai sa termine universitatea, si nu oricare, daca s-ar putea primele 12 din lume sau v-ati multumi cu ei si camionisti, salariul ii bunicel si in Italia si in Canada, chiar si un mecanic care lucreaza in atelier plin de uleiuri traieste decent
poate sa aiba familie, copii frumosi, o casa decenta, plus ceva vacante ..si-o nevasta draguta :-))
va intreb pentru ca eu recunosc ca sunt nitel intimidata in fata voastra
adica aici se vorbeste despre competitia aceea acerba, fara bastonase nu reusesti in viata cand pe forumurile italiane ii asa un relax la bastonase
ii drept, ca pe italieni nu-i vezi visand pe toti sa le devina pruncii medici

Felix (3 ani si 10 luni) Bendis (1 an si 10 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Gazzella, ca sa raspund la intrebarea ta, da, eu as vrea sa faca o facultate copiii. Dar nu depinde numai de mine. Eu o sa incerc sa le creez toate conditiile ca ei sa urmeze studii superioare daca si ei vor si daca-i va duce capul.

Cit despre betigase & comp., nu stiu prin alte parti cum e, insa aici, la sfirsitul grupei mari copiii trebuie sa fie capabili sa-si scrie numele in litere mici...adica sa "realizeze" ceva mai mult decit niste simple liniute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

si eu as vrea sa faca o facultate daca s-ar simti ei interior orientati inspre aprofundirea unui camp al cunoasterii
dar cred ca as fi la fel de multumita sa devina contadini, aici in Italia
sau prin alte parti, dar sa aiba un standard de viata decent
acum doi ani am fost undeva prin regiunea Emilia-Romagna si din masina i-am vazut pe tarani pe camp, munceau
dupa ne-am apropiat de case si i-am invidiat
ei isi conduceau cotidianul in case mari, largi, spatioase, aveau curte, iar eu fac pe snoaba intr-un apartament de 60mp (dupa unii is norocoasa), undeva langa Milano, zono bine cotata, dar si rau mizerabila
si pe bune ca tare multumita as fi sa guste o viata linistita
ce mai visez? sa-i initiez in dans, muzica, pictura, arte martiale nu pentru a face performata ci doar pentru placerea pe care o aduc fiecare din aceste arte
sa le placa sa citeasca, sa calatoreasca si sa fie onesti
iar o ocupatie de agricultor le-ar permite o astfel de viata
nu fac elogiul vietii la tara, dar vreau sa spun ca e si asta un mod de viata care poate sa confere demnitate unui individ

marox,
si aici tre sa-si scrie numele, dar fara a trece la bastonase
pana la urma se intampla la fel ca in colectivitatile romanesti, unii au o caligrafie frumoasa, altii mai putin
toti copiii romani fac bastonase, italienii nu
deci eu deduc c-o fi si-o alta maniera de a-ti insusi o caligrafie frumoasa fara bastonase
trebuie doar individualizata

Felix (3 ani si 10 luni) Bendis (1 an si 10 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Hai ca nici la noi nu se mai fac chiar asa bastonase ...In clasa I fac cam o luna, diverse semne grafice, dar care alcatuiesc literele, deci ii ajuta foarte mult la scris. Nu se mai face caligrafie deloc si scopul in sine este sa scrie citet.
Sabina, eu am refuzat pana la scoala sa fac vreo tema acasa...educatoarea a inteles si n-a mai insistat.

Gazzella..eu imi doresc pentru copilul meu sa aiba cat mai multe posibilitati, deci trebuie sa se straduiasca sa invete cat mai multe si cat mai bine. Dar incercand sa evitam stresul.

Gegea...strict la subiect... la 3 ani nu cred ca se poate vorbi de inadaptibilitate la gradinita. Mai asteapta un an, apoi daca poti schimba gradinita...este clar ca acolo sunt probleme mari. Nici un copil nu reactioneaza asa fara un motiv mai serios decat acela ca nu-i place.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Eu sunt dintre cele care NU isi vor lasa niciodata copilul plangand la gradinita. Daca plange inseamna ca nu e pregatita, ca e speriata, ca nu e ok pentru ea iar eu n-o s-o pun sa treaca prin asta "pentru binele ei".
Nu-mi place deloc sintagma asta.
Aproape de 3 ani, pana acum Carla nu a plans vreodata fara motiv, chiar daca motivul ei poate parea nejustificat, chiar daca moare de oboseala si plange ca nu vrea sa o culc, poate plange ca mai vrea dulciuri, poate plange ca mai vrea a patra tura de pasta de dinti pe periuta, poate plange de nervi si de frustrare, ea plange cu un motiv, ala al ei in mintea ei mica de copil de 3 ani. Cine sunt eu sa hotarasc daca e justificat sau nu?
Cine sunt eu sa afirm ca doua saptamani e plans la gradinita vor fi justificate de vreun beneficiu? De unde stiu eu ca raul nu va fi mai mare decat beneficiul?
Si eu cred ca un copil ajunge sa-si inghita suferinta si sa se conformeze - oare e ok asta?
Sunt sigura ca va socializa (pentru dificultatile de socialzare trebuie sa va uitati in alt loc, mai exact la relatia primara cu mama!) sunt sigura ca le va invata pe toate in ritmul ei (nu cred ca toti copii sunt interesati fix in acelasi moment de bastonase, insa vor fi interesati sau cumva vor ajunge sa scrie lizibil). Si sigur va intelege ca nu e buricul pamantului chiar si locuind cu o singura persoana in casa, daca cealalta persoana ii da de inteles ca are nevoi care trebuie respectate. Si nu vad sensul invatarii la aceasta varsta a trezitului la ora fixa si a punctualitatii.

In curand ma voi interesa de o gradinita - vreau sa o duc la program scurt, sa se joace, sa se simta bine insa nu-i voi face bine cu forta...

Desigur inteleg 100% mamele care trebuie sa duca copii la gradinita din motive financiare sau lipsa de optiuni. Insa personal nu cred ca totul e ok dupa ce un copil a plans la gradinita cateva saptamani. Si nu cred ca e gresit sa il retragi dupa cateva zile daca vezi ca nu e bine doar de dragul consecventei.

Eu nu am fost la gradinita, nici fratele meu - chiar daca suntem fundamental diferiti nu am avut probleme de integrare, avem prieteni adevarati, suntem oameni integri. Nici unul dintre noi nu a fost egoist vreodata.

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Citat:
citat din mesajul lui J G

Eu nu am fost la gradinita, nici fratele meu - chiar daca suntem fundamental diferiti nu am avut probleme de integrare, avem prieteni adevarati, suntem oameni integri. Nici unul dintre noi nu a fost egoist vreodata.

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Depinde din ce unghi privesti. Te poti vedea pe tine ca exemplu, dar nu uita ca multe s-au schimbat in ultimii 20-30 de ani.

Daca e sa dam exemple, eu am fost la gradinita si am plans mult la inceput, nu am vrut sa merg si, la fel ca tine, "nu am avut probleme de integrare, am prieteni adevarati, sunt om integru". Alte lucruri mi-au intunecat copilaria, dar gradinita - nu. Nu se compara gradinita mea cu cea a copiilor mei sub nici un aspect. Mi-as dori sa lucrez acolo daca s-ar putea, atat de mult imi place.
Am bona interna f buna si totusi am preferat sa-i dau la gradinita pt. ca le place si pt. ca ceea ce fac acolo le foloseste.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoga spune:

Citat:
citat din mesajul lui eunice78
Tu interpretezi tot ce am scris eu cum vrei tu: eu am dat doar niste exemple. Asta nu inseamna ca in fiecare zi copiii intre 8 si 9 deseneaza sau coloreaza. Pentru cultura ta, te informez, ca in intervalul orar 8 - 9 cand se face primirea copiilor, grupa trebuie sa fie organizata pe ateliere de lucru. Exemplific: se grupeaza masutele cate 2 si se pun asa: la un grup de masute cuburi pentru construit, la alt grup creioane, foi, carti, la alt grup plastelina. De asemenea, grupa trebuie sa aiba diverse spatii amenajate conform unor anumite activitati: eu de ex. aveam un colt amenajat gen coafor: cu masuta, oglinda, pieptene de jucarie papusi, foarfece de jucarie etc. Alt colt: bucatarie.Periodic, spatiile se reamenajeaza in functie de tema saptamanii sau de sezon (magazin, bradut, etc). La sosirea la gradinita fiecare copil se duce la atelierul dorit. Nu i se impune sa faac un anumit lucru, in acest interval orar. De asemenea, activitatea se desfasoara tot pe ateliere de lucru in intervalul orar 11 - 12.

Mersi de informare. Ce se-ntimpla cu copiii care n-au chef de niciuna din optiunile de pe "meniul zilei"? Sa zicem ca unu' a ramas fixat pe studiu' carabusilor pe care-i prinsese cu o seara-nainte in gradina, iar altu' e cu gindu' la Hawaii de unde tocmai i-a trimis o vedere verisoara prietenului vecinului de peste drum... Pe astia cum ii "racordezi" la fericirea din gradinite?

Si ai uitat sa-mi spui cum se potriveste in inflatia asta de optiuni la-ndemina copiilor chestia cu incolonatu' si marsaluitu' la toaleta. ('Au si acolo au optiuni? Gen: toaleta cu motorase, tractorase, vaporase vs. toaleta cu manichiura, pedichiura, coafura vs. toaleta cu televizor si pop-corn, etc.?)

Citat:
Referitor la persoana mea: exemplele date cu activitatea desfasurata de adulti acasa sunt cu caracter exemplificativ. Nu e cazul sa tragi tu concluzia ca nu am eu timp pentru copii si toata ziua as face treaba prin casa si pentru mine s-a inventat gradinita. Mai mult decat atat, eu merg la serviciu, nu stau acasa. Asta iti spun ca sa subliniez ca eu am dat niste exemple.

S-ar putea s-ajute daca n-ai folosi persoana a I-ia, singular la datu' de exemple aleatoare. Orisicit, observatiile mele ramin valide si se aplica la ipoteticele persoane din a caror activitate au fost date exemplele tale.

Citat:
In procesul de invatare repetitia si consecventa au un rol important.

Au. Pe linga astea, exemplul personal joaca si ala un rol de seama. Intrebare: cind ai vazut ultima oara educatoarele si conducerea unei gradinite incolonati sa intre la buda? (Eventual "facind tlenuletu'", ca tot am citit p-acilea c-ar fi popular in astfel de ocazii :-).)

A.M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoga spune:

Citat:
Eu personal nu am vazut nici un copil care sa zica "nu vreau la toaleta" si sa prefere sa stea singur in grupa. Asta si pe considerentul celor spuse de Monica, toti vor sa se joace cu apa.
De asemenea, nu am vazut nici un copil luat cu forta si dus la toaleta . Dupa cum vorbesti tu, ar trebui ca educatoarele sa aiba si catuse, probabil.

Eu personal am vazut copii care, intrebati fiind, au zis ca n-au nevoie sa mearga la toaleta. Nu pareau bonavi, asa ca am luat de bune raspunsu' lor.

Ca sunt multi copii care vor sa se joace cu apa e o treaba; ca sunt fortati sa mearga la toaleta e altceva. Sesizezi diferenta?

Cit despre catuse la educatoare -- sigur ca da! Cu conditia sa le foloseasca pentru propriile miini, eventual sa se lege cu ele de tevile din baie :-)...

Citat:
Referitor la respectarea opiniei unui copil de trei ani...give me a break!

Sa stii ca mi-s tentat s-o fac...

Citat:
Si daca acel copil vrea sa iasa afara la -20 grade in pijama ar trebui sa il las, nu? Ca doar e trebuie sa respectam opiniile copilului!

Ar fi bine dac-ai pune de-un ceai inainte de a-l insoti la derdelus.

Orisicit, e o mare diferenta intre a impiedica actiunile unui copil ce pot cauza probleme evidente (i.e. ranirea altora sau a propriei persoane, etc.) si impunerea unui comportament oarecare, ce n-are nici o alta justificare decit cresterea comoditatii celui care supravegheaza un copil.

A.M.

Mergi la inceput