Inadaptabilitate la gradinita si consecinte
Raspunsuri - Pagina 10
Marox spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui amoga Un lucru e sigur: gradintele nu au aparut la cererea copiilor. |
Dar de cind a aparut ceva la cererea copiilor? Cind s-a dat vreodata cuvintul unui pusti de 3 ani care sa spuna la tribuna si in mediu institutionalizat ce doreste generatia lui ? Ce parca e placut sa mergi la scoala si sa faci betigase sau sa cinti imnul? Acolo de ce nu se revolta parintii? Sau sa faci serviciul militar? Aia nu e politica de turma? V-a intrebat cineva daca va convine atunci cind v-a chemat la armata?
Eu n-am spus ca reusita in viata depinde musai de frecventarea gradinitei intre 3 si 6 ani. Sint exemplul viu
Nici nu imi traiesc viata in obsesia de a fi o mama perfecta. Nu pretind ca mai bine decit mine nimeni nu se poate ocupa de copiii mei. Dupa cum sper ca nu voi pretinde acest lucru nici atunci cind vor avea 30 ani ! - nu fac referire la nimeni de la subiectul asta, doar va invit sa-l cititi pe cel despre soacre.
Cit despre adaptare cu/fara plins: vecina mea din România, cind a mers la scoala in clasa I a plins 2 luni. Mama ei nu mai stia ce sa faca. Era un comportament tipic de gradinita pt ca in urmatoarele 5 minute dupa plecarea parintilor nu mai plingea. Deci, ce era sa-i faca, sa n-o mai dea la scoala?!! Eu insami am plins (seara!) mai bine de o luna in clasa IX-a, intrasem la liceul la care am vrut, insa nu ma puteam obisnui cu colegii, fusesem foarte atasata de cei din generala. Care-ar fi fost solutia, sa renunt la liceul ala? Ei, si dupa ce mi-am facut o prietena cine era fericita si zimbareata?!!
In ceea ce priveste copiii abuzati la gradinita, imi pare rau, dar din nefericire se poate intimpla oriunde. Cum ar fi mai expus un copil de 5 ani si 11 luni de la gradinita fata de unul de 6 ani de la scoala? Sint de acord ca trebuie sa fim vigilenti, insa nici nu trebuie sa fim paranoici (nu fac nici o aluzie la nimeni!) si sa ne inchipuim ca toate nenorocirile se abat asupra copiilor nostri in cele 3 sau mai multe ore in care ii lasam la gradinita.
Eunice78,
pentru felul in care iti expui parerile si ne impartasesti din experienta ta in domeniu.
gazzella spune:
marox, al meu om n-a facut serviciul militar
si clar ca nici feciorul nu o sa-l faca
....serviciul militar 
una din cele mai mari idiotenii care pot exista (tot dupa mine) si clar o sa sara serviciul militar
nu cred ca l-am nascut, crescut ca sa moara naibii pe undeva satisfacand jocul de putere al unora
clar, nu cresc marionete
nu, nu rad de tine ci de ideea in sine
e contrar crezurilor mele
imnul, iarasi, unde se canta imnul?
ca la gradinitele din Italia nu se canta
Felix (3 ani si 10 luni) Bendis (1 an si 10 luni)
Marox spune:
Gazella, Amoga vorbea de imn, iar eu de serviciul militar. Cit despre imn, nu mai stiu daca se invata in România, dar s-a reintrodus obligativitatea invatarii in Franta in scoala primara. Tocmai pt ca s-a constatat ca multi adulti/ado nu-l stiau.
gazzella spune:
eunice,
am inceput sa citesc si deja vad cateva nonconcordante intre ce se stipuleaza si ce se intampla in gradinite
deci vezi punctul 4
- recunoasterea copilului ca individ cu nevoi proprii de dezvoltare si nu ca un adult in miniatura (cum pica asta peste alinierea copiilor la baie?)
- recunoasterea copilului ca agent al proprei sale dezvoltari
si spun ca-i bine, chiar foarte bine numai ca nu in toate gradinitele pot fi realizabile aceste deziderate
dupa vezi pagina 6 cu
- valorificarea principiilor invatarii autentice (cu tot ce urmeaza dupa)
si citesc, citesc...au inceput bine si pica in ridicol
"sa apuce cu pensa bidigitala obiecte relativ mici" 
eu nu i-am "educat", in sensul ca nu m-am centrat pe ei si-s doi copii bine dezvoltati, care au reusit sa atinga etape noi de dezvoltare de la sine, chiar anticipandu-le deseori
oricum imi este util documentul, imi place
e un ghid bun ca sa cunosc inspre ce tinde o educatie in gradinite
mi-e util sa stiu ce actiuni sa desfasor asteptand ca ei sa ma urmeze in activitatile mele
gazzella spune:
si acum cate ceva despre o parte din autorii din bibliografie, eu i-am citit
adica ii cunosc opera lui Bowlby si nu-mi rezulta ca transferul de atasament sa fie unul bun, ci unul care poate cel mult sa salveze dupa o trauma
asa cum cunosc opera lui Brazelton, care a afirmat ca Omul este o fiinta sociala, sociabilitatea in Om este innascuta
asta ca tot se spunea ca un copil tre sa invete sa socializeze (e un nonsens)
nounascutul raspunde social intai si intai mamei (sau figurii de atasament) si daca sare peste aceasta etapa a dezvoltarii sociabilitatii cu mama gradinita nu prea are ce sa mai faca
primul raspuns social al nounascutului este zambetul acestuia atunci cand isi recunoaste mama
de aici incolo totul o inlantuire de experiente pe cat posibile pozitive cu mama, catelel, purcelul
deci treptat se maraste campul intarational al copilului in masura ce acesta primeste semnale pozitive de la mama, mediu
Stern mai afirma ca un copil este orientat inspre actul invatarii
adevarat grait
intrebare: atunci de ce trebuie sa-l invete cineva ceva?
e suficient doar ca sa aiba un mediu favorizant invatarii restul e treaba copilului
iar acest mediu favorizant dupa mine se poate construi si acasa, cu conditia ca parintele sa vrea sa o faca
au facut apel la opere considerabile, au cautat sa dea o legimitate institutionalizarii si chiar obtin atunci cand mama este constransa ori sa ramana singura intre peretii casei cu copilul (se vrea un sat pentru a creste un copil) ori sa-si reinceapa serviciul
pentru ca in situatia ideala (situatia ideala fiind cea in care mama este introdusa intr-o comunitatea activa cu tot cu pruncul, comunitate alcatuita din adulti, copii) copilul este capabil sa ajunga de la sine toate aceste etape de dezvoltare nefiind nevoie ca cineva in mod expres sa-i explice mecanismul actului hranirii
patou, aveai dreptate
principe spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gazzella eunice, am inceput sa citesc si deja vad cateva nonconcordante intre ce se stipuleaza si ce se intampla in gradinite deci vezi punctul 4 - recunoasterea copilului ca individ cu nevoi proprii de dezvoltare si nu ca un adult in miniatura (cum pica asta peste alinierea copiilor la baie?) - recunoasterea copilului ca agent al proprei sale dezvoltari si spun ca-i bine, chiar foarte bine numai ca nu in toate gradinitele pot fi realizabile aceste deziderate dupa vezi pagina 6 cu - valorificarea principiilor invatarii autentice (cu tot ce urmeaza dupa) si citesc, citesc...au inceput bine si pica in ridicol "sa apuce cu pensa bidigitala obiecte relativ mici" ![]() eu nu i-am "educat", in sensul ca nu m-am centrat pe ei si-s doi copii bine dezvoltati, care au reusit sa atinga etape noi de dezvoltare de la sine, chiar anticipandu-le deseori oricum imi este util documentul, imi place e un ghid bun ca sa cunosc inspre ce tinde o educatie in gradinite mi-e util sa stiu ce actiuni sa desfasor asteptand ca ei sa ma urmeze in activitatile mele Felix (3 ani si 10 luni) Bendis (1 an si 10 luni) |
Ba nu a picat deloc in ridicol,acestea sunt exercitii ptru dezvolatarea motricitatii fine....
ca si umplutul cu culoare a diferitelor sabloane
ca si lipitul margelutelor sau a cocoloaselor de hartie
ca facutul bratailor din macaroane.
Eunice

Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i
Sabina spune:
haideti mai...:)
azi a avut Sofia prima zi de gradi, a fost excelent, dar ea e maree, 6 ani.
A a vut si primele ore pt grupa pregatitoare..mi-a laudat-o, ca e isteata, ca stie toate cifrele(haha! )etc etc.
dar, imi zice f serioasa tinerica educatoare(f draguta de altfel ) ca trebuie neaparat sa exerseze mult acasa semnele grafice.
eu , cam interzisa, ce-s alea?
si-mi zice: bastonase, liniute...
pfiuuu. Adica cpilu meu joaca sah, canta la pian si face inmultiri
si eu s-o pun acasa sa faca jdemii de bastonase, lOL.
Si eu am urat bastonasele:)))
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina,
Sofia Galagia si
bb Gheo
principe spune:
Sabina,
cum altefel crezi ca o sa aibe o caligrafie,nu frumoasa,macar descifrabila?...din cate stiu eu, sahul este bun ptru dezvoltarea logicii,pianul ptru educarea miscarilor coordonate,alternative,simultane..plus alte beneficii
insa,liniile astea,cat par ele de banale,au si ele rolul lor .....
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i
gazzella spune:
principe,
feciorul apuca in pensa bidigitala cam de cand avea 5 luni, rasfoia reviste pagina cu pagina tot cam de pe atunci
iar aici citesc la pag 22: "exersari libere, sub forma de joc..." (vezi intregul paragraf)
deci copilului i se sugereaza, este impins sa se exercite in prinderea bidigitala ca si cum singur n-ar ajunge la ea
cum spuneam si prinderea asta bidigitala e specifica Omului, parca-i una din caracteristicile care ne diferentiaza de alte regnuri animale
sabina,
caligrafia e arta ori arta presupune sensibilitate
zau ca nu i-as rupe fetii cu bastonase
si mi-l amintec pe Musashi, care a devenit si un maestru in ale caligrafiei
la varsta Sofiei nu prea facea bastonase, deci inca clar n-a pierdut trenul
Sabina spune:
da, stiu teoria, si le va face, dar nu vreau sa fie mai importante decat altele, importanta exagerata pe care o dadea educatoarea m-a amuzat, nu liniutele in sine.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina,
Sofia Galagia si
bb Gheo