***Capsunele-n scutecele de mai iunie 2007 (79)***

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Victorieeee! da, se vad!! Ce seamana Daphne cu frat'su si amandoi cu taica-su (parca).

mami de Ana (22 mai 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

poohy, nu ziceam de bebe 3 am zis ceva gen fetita/baietel, m-oi fi exprimat gresit
An@of eu am o mare indoiala cu laptele, adica gasesc avantaje si dezavantaje la fiecare. Livia e mare bautoare de lapte. Aseara a papat bibe la 10 fara un sfert, 210 ml de vaca simplu, slava domnului l-a baut. Peste 2 ore jumate a ras unul de 240 ml de vaca si peste alte 3 ore am papat unul de lapte praf de 210 ml apra plus 7 masuri, ca nu o satura ala de vaca. Am incercat sa ii dau mai mult de vaca o data gen 500 ml, dar nu il bea pe tot o data. Nu as mai intoarce-o acum la praf ca sunt constienta ca va trebui in tmp sa renuntam la el si iar o iau cu convinsul, nu stiu cum sa nu mai imi ceara toata noaptea "apte apte"...

Chiquitita, mami de Livia (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

An, cred ca e o chestie de opinie personala. In primul rand, eu pe oricine naste sfatuiesc daca are posibilitatea sa ceara o rezerva - de 1 sau 2 persoane. Eu nu am cerut ca nu am vrut sa fiu singura cu bebe (mare greseala). Pe langa faptul ca nu sti cu cine nimeresti, dupa nastere in Municipal aveau voie "apartinatorii" sa stea in salon de dimineata de la 6-7 pana seara la 8-9 (nu oficial). Si tot timpul in salon erau cate 3-4 persoane la celalalte paturi, geamuri inchise, 5 lauze, 5 copii... Cosmar pentru mine.
La mine in salon, desi majoritatea fetelor au fost super-calumea, una dintre ele se lua de mine la unison cu asistentele de la copii - cum adica nu am lapte, nu se poate, ca uite cat lapte are ea si imi demonstra :D.
Dar asta e doar partea organizatorica peste care treceam usor daca ceream rezerva.

Ce nu mi-a placut:
1) Mie mi s-a rupt apa, am ajuns cu col cam rigid si dilatatie 0 la 11:30-12 noaptea. Doctorul meu mi-a zis sa il sun cand ajung la dilatatie 1
2) Moasele chiar daca le-am dat s-au uitat doar de 2-3 ori numai la dilatatie, ziceau 0, mai stai. In rest am fost abandonata intr-un salon.
Aici e si vina mea, trebuia sa imi sun doctorul, dar am zis ca moasele stiu ce fac (fraiera, proasta, tampita am fost). Dureri aveam f mari, nu f regulate, dar oscilatiile nu erau mai mari de 30 de secunde.
3) La 9 dimineata ma suna doctorul ce fac. Ii zic ca am dilatatie 0 si ca moasele mi-au zis sa mai stau, ca am din 2 in 3 minute "contractii". Vorbeste cu moasele care pentru prima oara se uita la mine si imi zic - tu nu ai contractii, ai dureri pt ca apasa copilul pe bazin pentru ca s-a rupt apa de aproape 10 ore.
4) Imi pun perfuzii, la 11 vine doctorul. Incep contractiile - surpriza, dureri mult mai mici. Imi pun epidurala, trai neneica :D
Ma dilatez rapid, la 14 ma controleaza doctorul - dilatatie 8, bebe e sus, mai ai cel putin o ora si nasti, incepe sa impingi.
5) In 5 minute simt ca iese Manu si strig dupa moasa. Doctorul se dusese pe undeva (baie, camera de garda, nu stiu, oricum aproape).
Moasa nu ma crede dar vine totusi. Se panicheaza ca iese copilul. Ma suie pe masa, vine imediat neonatologul, dar doctorul nu. Suna 2-3 minute dupa el (asta nu mi s-a parut mult), si vine in alte 2. Deci rapid, dar problema e ca Manu a vrut sa iasa mai devreme. Deci moasa ia o ceva de acolo si o impiedica pe Manu sa iasa afara, pur si simplu se impotriveste si striga la mine sa nu imping. he he, de parca pot.
6) Pentru ca Manu a venit super repede, m-a facut praf si a cusut doctorul 2h30 la mine. Aici super palaria, a facut treaba extraordinara, mi-a trecut mai repede si m-a durut mai putin decat pe alte fete doar cu epiziotomie.
In timpul asta apare neonnatoloaga sefa care probabil credea ca nu mai sunt in sala de nasteri la 2h dupa expulzie si incepe sa tipe la moase - sa nu mai faca asa niciodata, ce daca nu era doctor, sa lase copilul sa se nasca, ca daca facea pneumonie, daca murea, daca mai pateste ceva - ea ce spunea parintilor?
Va dati seama ce frumos m-am simtit.
7)Asistentele de copii s-au purtat super urat (nu numai cu mine, cu toate). Urlete, smuls termometrul de la sub-brat, smucit sa stau in fund cand aveam interdictie si drene. Nu se uitau la tine si ziceau ca ai lapte si de fapt nu vrei sa hranesti copilul etc. Cand am plecat mi-au zis - mda, pleci, sper sa fie ok...
Pe scurt, am plecat cu o depresie crunta care mi-a trecut in luni de zile.

Mie cel mai groaza mi-e ca Manu putea pati ceva, a mai fost un caz mediatizat parca tras la indigo la cateva luni, si copilul a ramas cu sechele pe viata...

Insa - am auzit si oameni super multumiti de municipal. E vorba de o opinie personala.
Hai ca am scris 10 ani :D

Anca 12+ & Manu 02.06.2007

Poze1 Poze2
www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Aoleuuuuu, Anca! brrr!! Dar stii care e problema? ca peste tot sunt d-astia/d-astea, incompetente, proaste, nesimtite, inconstiente (vorbesc aici de asistente, moase,...) si parca aud din ce in ce mai des de copii nenorociti in maternitati. Nici experienta mea in Elias nu a fost fericita. Si eu am facut depresie.

mami de Ana (22 mai 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

poohy imi pare tare ra......... prin ce ai trecut.....
io am fost tratata super si STEFAN la fel da' asta l-a costat pe sotul meu insa el zice ca merita si peretul a fost corect.
Dai un ban da' face

Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007

POZE 1 AN

www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_So spune:

Anca, si pe mine m-a luat cu fiori cand am citit povestea nasterii tale. Ce am invatat eu: gura mare rezolva orice, si decat sa plang eu, mai bine sa planga ele. La mine au dat acatiste de bucurie c-am plecat (dar am avut rezerva si am fost bine tratata). La mine a tinut treaba asta cu gura mare.

Mergi la inceput

Da, Carmen, mare dreptate ai. Eu sunt mai fraiera de felul meu si am tacut, eram si ametita, emotionata, nu imi dadeam seama exact ce se intampla. Mare prostie - mai ales ca era Manucu la mijloc. Cu gura mare cred ca se rezolva... A doua oara nu o mai fac.

Doxinu, si noi am dat bani, multi, dar nu a contat. Cred ca ai dreptate, conteaza doctorul. Si am observat ca se purtau mai frumos cu cele din rezerva (era una de 2 langa noi)

Poze1 Poze2

Mergi la inceput

Intr-o nota mai vesela, ca totul e bine acum ;)

Intreb de fetite - mai face cineva ca fimea? Fimea' are o fixatie pe baietei de la 3 ani in sus pana pe la 7-8. Alearga dupa ei, ii ciupeste, ii "mangaie" (mai mult le da una ca la leapsa)
In Cipru ne-a exasperat, noroc ca baietii erau cuminti :)) Incepeau sa vorbeasca in limba lor cu ea si nu intelegeau de ce nu le raspunde :)))

Singurul baietel mai mic in care a aratat interes pana acum e Cipri al Florentinei Roman :))))) Dar pe el nu l-a ciupit si nu l-a alergat :)))

Sotul zice ca trebuie sa cumpere de pe acum bazuca si este foarte indignat ca are tupeul sa faca asa ceva de fata cu el :)))

Poze1 Poze2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

fetelor, sunt si eu o oaie ratacita de-a vostra , iar azi intru sa va anunt ca in martie voi fi mami iaaarrrrrrr!!

Mami de fetita si de baietel 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

Chris, acum ti-am vazut filmuletele! Ce mare s-a facut papusa ta! O adevarat domnisoara! Mortala cu ardeiul!
An@ ce cereale ai lut? Am aruncat si eu ce mai aveam de la Nestle sia m luat ceva de la milupa, fara lapte, bio nu stiu cum numai ca sunt de la 6 luni in sus si miros asa de...natural fata de cele de la nestle care parca erau vanilate.

Chiquitita, mami de Livia (8 iunie 2007)

Mergi la inceput