Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (194)
Raspunsuri - Pagina 14
lizzy spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Donia dianarus, nu mai stiu exact link-urile, dar promit sa caut. O sa ma uit la cele care au explicatii bune si pe inteles si ti le dau. Imi pare rau ca ati ajuns iar in spital... eu deja ma gandeam ca te-au lasat puterile, dar vad ca tu ai reusit sa stai pe pozitii. Spune-mi te rog, Marc are medicatie pe care o ia in mod regulat? Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat. |
pai sa fac un istoric al medicatiei (cele principale):
- 2 sapt: pneumonie = axetin intravenos, aerosoli cu ventolin
- 7 sapt: stenoza de pilor operata = antibiotic intravenos
- 7 luni-10 luni: 3 otite, 2 infectii urinare = 5 antibiotice in 4 luni
- 10 luni: bronho-pneumonie obstructiva (prima criza de sufocare, oct 07) = axetin intravenos, hidrocortizon intravenos, aerosoli cu ventolin; tratament ambulator puf-uri cu becotide 2 luni
- 14-15 luni (martie-aprilie 08): 2 bronsite astmatiforme una dupa alta, aerosoli, eurespal, fara antibiotic; continuat tratament ambulator singulair 2 luni
- sept 08: bronho-pneumonie = axetin intravenos, hidrocortizon intravenos, aerosoli cu ventolin
- oct 08: bronsita astmatiforma cu criza obstructiva = hidrozortizon intravenos, aerosoli cu ventolin; tratament ambulator prescris ieri: prednison 2 zile, puf-uri cu ventolin inca 5 zile, apoi flixotide timp de 6 luni si singulair timp de 6 luni.
cam asta e istoricul lui. ma gandeam sa-l vada si alti medici, la cluj poate... dar nu stiu de unde sa incep. vreau doar sa castig timp sa mai creasca fara alte crize.

Marc 2- si Ianis 4
Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113084" target="_blank">Nasterea lui Marc
Dia1609 spune:
| citat din mesajul lui dianav Voi dati cartofi prajiti copiilor? Sincer va intreb. Saptamana trecuta i-am dat sa guste si normal ca i-a placut. E ceva ce se face repede si in pana de altceva cand ajung acasa la 7, cum am ajuns ieri de ex, merg super. Totusi nu as face-o des. Oana nu a mancat pana acum deloc si am descoperit ca ii plac. Si tot aseara, a mancat floricele si ii plac si alea. Ciocolata sa nu vada, nu vrea, tot e bine. Fetelor, Oana nu vrea sa mai tina pampersul pe ea dar nici la olita nu face. Vrea sa stea in fundul gol prin casa si e rece. Imbracatul e un calvar, lupte corp la corp si plans de lesina. Asa stie ea sa planga, inecat si se inroseste si stiu ca nu e alintatura, adica plange din tot sufletul. Cand se mai alinta are un marait asa de testare. Nici a mea nu vrea sa se joace constructiv. Fac castele, le darama, sortam cuburi pe culori, le amesteca, desenez, nu se uita, baga varful creionului sub al meu sa ma impinga, dar nici nu ma da la o parte, musai sa stau la masuta cu ea. Povesti......nu are rabdare decat pentru cateva fraze. Intelege si colaboreaza excelent, daca ii explic ca ar fi bine sa facem ceva se executa, insa nu vb decat pe limba ei si cearta pe toata lumea. Foarte putine cuvinte inteleg. E foarte teatrala, mimeaza lucruri, are un ton ff puternic al vocii, asta de mica am observat. In timp ce alti copii plang delicat, ea se aude de jos fara sa urle, noroc ca plange rar de tot. De 2 saptamani nu mai da jucarii copiilor. Chiar daca ea nu se joaca cu ele, musai sa le tin eu in mana. Ea nu facea asa ceva, nu stiu de unde are apucatura asta, e noua. Sper sa nu inceapa sa loveasca copiii. . Mai demult vroiam sa va spun ca masuta de la Ikea e de un plastic oribil, plastilina si culorile se iau foarte greu, raman urme....nu luati de la ikea, in afara de design-ul ergonomic si poze frumoase sunt niste porcarii majoritatea lucrurilor. A, nici dupa tv nu se da in vant, bine nici noi nu prea ne uitam la tv, adica ea nu stie de desene animate, foarte putin ii plac. Ei ii place sa mestereasca, sa desfaca sa vada ce e inauntru, sa scoata, sa incerce sa puna la loc. Scotoceste peste tot, mimeaza ca se da cu parfum, cu crema..A, si e in epoca "nu". Niu asa, niu pe aici, totul e "niu". V-am plictisit cu povesti despre noi. |
daca vorbesti de masuta mammut de la ikea, nu sunt de acord cu tine... eu sunt f multumita si de masuta si de scaunele si o avem de 1 an deja... la mine nu se lipeste plastelina (poate nu e ok plastelina, ca o plastelina buna nu e lipicioasa), iar cariocile si creioanele se sterg f bine cu servetele umede in 2 timpi si 3 miscari, ia incearca! eu o curat f bine asa.
cartofi prajiti nu-i dau in primul rand ca noi nu mancam decat 1-2 ori pe an... a gusta oadat la restaurant si nu i-au placut. dar si dc i-ar placea, nu cred ca i-as da, ca uleiul ala prajit.. bleah... nici la gradi nu le da asa ceva, sigur! (la gradi e listat meniul pe toata saptamana, si dc ceva nu imi place pot cere sa-i inlocuiasca, dar de regula e mancare fiarta, la cuptor, etc, mancare gatita, dar nu prajita)
si la noi e o lupta cu pampersul, nu-l mai vrea si pace! nici pipi la olita nu vrea si pace! dc as lasa-o sa umble la putza goala ar fi cea mai fericita, din pacate acum e deja prea frig pt asta, nu o pot lasa toata ziua in fundul gol, asa cate jumate de ora mai prinde ea
Dia1609 spune:
| citat din mesajul lui dandusa [Dia, asta-i un apt modest de 2 camere,mobilat f simplu si aranjat cat sa ne ofere comfort maxim ,noua! adica dormitorul are pat mare de mijloc in care doarme noaptea Crinuta si ziua Claudiu , doua sifoniere cu lucrurile mele si ale sotului,iar sufrageria este amenajata ca o camera a copiilor cu un alt pat imens de mijloc ,cu sifonierele copiilor,toate jucariile,calculatorul,patutul, plastelina lipita de pereti(opera lu' tati)si cu viitoarele desene ale Crinutei...de musafiri fitosi care sa stea la cafea si la barfa pe canapea...,nu avem nevoie!daca vine careva de genul,il poftim la bucatarie,unde sta tv-ul,scaune confortabile si destul spatiu pentru ca bucataria propriu zis cu chiuveta si aragaz se afla in balcon... ne place f mult locatia si cum este impartit apt...,am inceput sa ne obisnuim aici si-i chiar super as spune...cu toate astea nu cred sa stam mai mult de 2 ani,poate chiar mai putin cine stie... Mamica stralucitoare 36+ cu Raducu + Crinuta 1 Nov 2006![]() |
dana, n-am avut nici o indoiala ca e un apart amenajat pt copii :)... asa e si la noi, desi nu a fost conceput asa... si la noi sufrageria e spatiul oanei, are masuta cu scaunele, vreo 3 cutii mari de jucarii, plastelina, desene - de ieri inclusiv pe pereti: se juca linistita la masuta si m-am dus la buc sa-i fac mancarea... si cand m-am intors, peretele de langa masuta era pictat tot cu carioca verde si rosie ... dar intens de tot... si am intrebat-o:"ce ai facut acolo, oana?" si ea mi-a zis" melcu"
... nimic nu mi se pare mai frumos decat o sufragerie calda, plina de jucarii imprastiate, desene pe pereti si carioci imprastiate peste tot deci, sunt convinsa ca e superb apart vostru si ca toata lumea se simte bine
cat despre raducu, eu una cred ca va semana cu crinuta bucatica rupta! :)) asa-s de curioasa!
acs spune:
Danita
Sa fii sanatoasa si sa ai parte numai de bucurii!
Dianarus, multa sanatate lui Marc! Sa mai creasca muschetarul si veti scapa de toate problemele! 
Am vorbit cu prietena mea si a zis ca-ti scrie. Tot ea mi-a dat si un www.lungusa.org/site/c.dvLUK9O0E/b.22782/" target="_blank">link. Sper sa-ti fie de folos. Am inteles ca pe net e bine sa cauti "astm la copii" nu doar "astm", caci ar fi diferit. La "Parintii..." e un subiect deschis de ellej, numit "Penumonii repetate". Iti dau link-ul cand il gasesc.
Felicitari m_monique in primul rand pentru burtica! Sa stapaniti sanatosi apartamentul si sa aiba zmeul loc destul!
Dianav, daca noi mancam cartofi prajiti (se intampla rar, cam o data la 2 saptamani, daca nu si mai rar), atunci ii dau si lui. Insa portia lui e mica (la fel si a fetelor) si acompaniata de multa branza, rosii...
Dandusa, iti faci probleme de kilograme? Daca-ti spun ca eu am luat (la fiecare) peste 30 de kg (chiar spre 36 la Victor) te linistesti? E-adevarat ca acum am ramas cu cateva, dar la mine isi spune cuvantul si varsta, deci sigur nu e cazul la tine. Esti frumoasa si Crinuta te mosteneste!
Lacramioara, multa sanatate lui Stefy!
Si acum despre bursuci:
Lui Victorila ii plac povestile. Seara, cand ne adunam de prin parcuri, imi aduce cartile lui sa citim sau (mai ales) sa povestim. Aseara, spre exemplu, m-a tot pus sa-i explic ce facea ursuletul Teddy. Era foarte incantat cand il intrebam pe el si stia sa-mi raspunda. Dupa baie, cand sunt toti trei in pat, le citesc fetelor cate un capitol din vreo carte de povesti. Vrea nu vrea, asculta si el. Dar de obicei se plictiseste si ne mai povesteste cate ceva :).
In parc nu vrea sa dea jucariile. Daca-s copii mai mari, atunci mai e cum mai e, dar celor de varsta lui sau mai mici nici vorba. Chiar daca el nu se joaca cu o masinuta sa zicem, o ia si o ascunde la carucior, ca sa nu i-o ia vreun copilas. In schimb el ar lua tot ce-i place. Dar daca insa e vorba de o minge, atunci accepta sa se joace si cu cei mai mici. Si, mai nou, a inceput sa ridice mana la copii. Sper sa-i treaca repede.
Manuela, Stefan si cele 3 minuni
acs spune:
Diana, am gasit subiectul de la "Parintii..."; uite aici. Insa e mai vechi subiectul; poate n-ar fi rau sa deschizi unul nou. 
dianav spune:
Of of, ma gandeam eu ca nu e de bine cartofi prajiti, stiu, e optiunea parintilor, a mea va fi sa ii dau sa guste atunci cand fac pt. noi odata la 3 luni (mie imi plac de mor dar nu prea iau masa acasa, doar la serviciu, asa ca fac rar).
Plastilina nu stiu care e buna sau nu, avem de vreo 4 feluri dintre care una a fost scuumpa si proasta, in sensul ca e tare, e de la alex toys si scria pe ea ca nu se usuca ever. Aia nici nu poate fi modelata. In rest avem din astea din cora, diverta, nu stiu cum se numesc exact. Culori, creioane avem doar cerate si alea nu se iau decat fff greu de pe masa Ikea. Nu stiu ce model e, e rosie dreptunghiulara, cu picioare conice, adica se ingroasa spre baza. Scaunul e asortat cu spatar. Masa o sterg cu de toate, inclusiv spirt. Adevarat, nu avem carioci lavabile, poate alea se iau.
Si da, si eu urasc mobila. Cand am facut apartamentul l-am imaginat mobilat minimalist desi atunci nu ma gandeam ca o sa am copii. Dulapurile le-am bagat in nisele de pe hol, nu avem masa decat in bucatarie si masuta Oanei, fireste, de jucat. In sufragerie avem decat canapea si un fel de dulap inghesuit intr-un colt pentru carti si o chetie pe care sta un TV.Avem in schimb tricicleta, mingi, cosuri cu jucarii, maimutoi, 2 caruturi de plimbat papusile, roti si alte impingatoare (multe, in fiecare zi iese cu altceva afara, le tin eu, nu cumva sa impinga alti copii la ele cat are ea treaba la topogane, casute si alte cele). Ba chiar vroiam sa cumpar si o casuta dar am abandonat ideea.
Intrebare: Eu carnetul de vaccinari nu prea il inteleg. Are multe pictograme si coduri. Care ar fi urmatorul vaccin obligatoriu si la ce varsta?
bamboletta spune:
| citat din mesajul lui dandusa nu mai stiu cum sa pun poze... adica frumos asa...cu titlu...,la naibahttp://picasaweb.google.com/dandussa/Poze# scuzati prezentarea ![]() Mamica stralucitoare 36+ cu Raducu + Crinuta 1 Nov 2006![]() |

,parca vreau si eu burta 
super Crinuta cu parul cret

Bamboletta
si www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">
Antonia-Gabriela(1 nov 2006)
acs spune:
Dianav, din cate stiu eu, intre 30-35 luni (deci pe la doi ani si jumatate) se face DTP.
dianav spune:
In carnetul de meu de vaccinuri sunt coloane cu varste si pe linii vaccinurile. Ei, dupa coloana cu 24 luni urmeaza una cu vreo 7 ani daca nu ma insel,poate spun prostii, cert e ca mi-a ramas in cap faptul ca urmatorul vaccin, dupa cum ma pricep eu sa citesc carnetul e pe la scoala. Trebuie sa intreb dr, clar. Vorbesc aici de vaccinurile obligatorii.
Dia1609 spune:
dianav, uite www.ikea.com/us/en/catalog/products/90099493" target="_blank"> aici masuta care o avem noi, si www.ikea.com/us/en/catalog/products/20099496" target="_blank"> aici scanelele
plastelina folosim numai play doh, se modeleaza f usor, culorile sunt f frumoase, au chiar si din alea stralucitoare, si nu e lipicioasa. dar, dc o uiti afara se usuca si nu mai ai ce face cu ea (are si o parte buna in asta, e facuta asa tocmai ca dc vrei sa pastrezi vreo 'opera de arta', se usuca si ramane 'bibelou'
)
cu vaccinarile, dc ai mama si copilul, acolo sunt trecute toate , cred ca la 36 luni e urmatorul. o sa caut mai tarziu cartea, ca acum n-am gasit-o :)

, doua sifoniere cu lucrurile mele si ale sotului,iar sufrageria este amenajata ca o camera a copiilor cu un alt pat imens de mijloc ,cu sifonierele copiilor,toate jucariile,calculatorul,patutul, plastelina lipita de pereti(opera lu' tati)si cu viitoarele desene ale Crinutei...
cu Raducu + 
adica frumos asa...cu titlu...,la naiba