Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (27)
Raspunsuri - Pagina 15
Daria_Ioana spune:
Alina_anto, Alysh...cu toate ca ma repet,va zic si eu din experienta mea.
Eu am avut cezariana la prima nastere, si am ramas gravida a doua oara cand primul copil avea 6 luni.
Am avut o adoua sarcina mult mai usoara ca prima, a trecut timpul parca si mai usor , eram intr-un fel obisnuita sa fiu gravida.
Nu am avut nici o problema cu cicatricea.
Amandoi copiii mei au fost mari , primul 4.500kg ,al doliea 4.200 kg..
Si eu am citit inainte de a -mi veni idei de bebe 2 ca e ok sa ramai a doua oara gravida dupa cezariana , daca lasi un timp de minim de 3 luni ca sa se vindece uterul.
E foarte groaznic de greu cu 2 copii mici unul dupa altul.
Cu toate acestea, nu cred ca exista un timp mai potrivit de facut bebe 2..sau bebe 3..etc..decat atunci cand simti tu ca mama ca e bine!
E greu, dar e si frumos...mai ales cand incep sa se joace impreuna.
Insa nu mai poti da aceeasi atentie la primul copil , asa cum o faceai cand nu era bebe2.
Tot timpul , unul din copii o sa fie un picut neglijat..pana ii dai san la unul..altul vrea la plimbare..sau sa se joace cu tine..tu trebuie sa schimbi pamersul la unul...altul urla ca ii e sete..ca ii e somn..unul vrea sa doarma..altul urla si il scoala...sau plange ca vrea ceva si nu poate sa il ia..sau umbla aiurea pe unde nu trebuie si tu trebuie sa te uiti si la bebe mic ca plange ca vrea in brate, sau ii e foame..te uiti si la cel mai marisor ca e gelos si te solicita si el.
De aceea , un ajutor ,gen dadaca, o mama , chiar o soacra...e mai mult decat bine venit...caci le face bine la copii.
Una se ocupa de nevoile unui copil, alta se ocupa de nevoile altui copil...insa vor fi si momente cand indiferent cat incerci sa ii imapaci pe amandoi..ei vor urla a,adoi in acelasi timp...si atunci e asa funyyyyyy
..te gandesti asa in gluma...unde te-a mancat de ai facut 2 copii unul dupa altul...
HAhah ...asa ca gluma...zic...ca in rest e super sa fi mamic de copii unul dupa altul..dar e mai greu ca atunci daca ai fi avut gemeni....deoarece nevoile lor sunt diferite..si ca mancare..unu suge lapte la san..sau ii trebuie biberoane fierte...spalate..umplute..lu altu ii trebuie sa ii gatesti alta mancare ...
..si ca somn...( nu o sa apuci mai niciodata sa doarma amandoi in acelasi timp ziua si tu sa te odihnesti)...si ca plictiseala...caci unui copil ii trebuie o alta joaca...alte jucari ..alti stimuli . si celuillat copil ii trebuie alt joc...
Unul vrea la plimbare...altula joaca..unu vrea neam neam..altu plange ca vrea desene....
Si intre timp ..mai e si piata, si ordinea , si una si alta...si mai esti si tu printre ei pe acolo.
Deci e clar!!!!
Fara un ajutor real..e super greu de descurcat cu 2 copii unul dupa altul ...caci tu vei fi super obosita..iar ei vor fi cei care vor suferi.
Cu cat e distanta mai mica intre copii , cu atat e mai greu.
MAi ales ca apare si gelozia..si crize de plans...si tot tacamul.
Te cam pune pe chituci

In alta ordine de idei...
va tin pumniii sa fiti cat mai repede din nou in clubul graviduteleor.
DA ..e frumooooosss ...sa stiti...sa nu va speriati.![]()
Glumeam si eu ( mai in gluma , mai in serios)
inais spune:
Seara buna!
Am citit tot, tot...dar sunt obosita si efectiv nu pot face conspect.
Acum scriu pe intuneric, noroc ca nu trebuie sa ma uit la tastatura cand tastez.
Vroiam doar sa ii urez bun revenit Dianei_d si sa ii spun ca ii tin pumnii sa iasa totul asa cum isi doreste ea. Ai un baietel de nota 10 si tu esti mamica de nota 20!! Eu una recunosc cu mana pe inima ca fara al meu sotz nu as fi facut fatza, deci U are my hero daca te-ai descurcat singura!!
Fetele cu menajerele...ma puneti pe ganduri! Parca, parca m-ar tenta si pe mine asa ceva! Deocamdata pe mine ma ajuta barbate-miu si face curatenie si el. Azi spre exemplu insa, sunt rupta. Am aspirat de dimi, am sters praful. Acum pe seara am facut o ciorba. Intre timp 3 masini de rufe si copilu' racit cobza si marait ingrozitor! A venit si pediatra sa ne vada. A ascultat-o si a zis ca la plamani e k. Gatul e putin rosu asa ca ne-a mai prescris si Sumetrolim, insa nu i-am dat deocamdata. Sunt tot cu Eurespalul si atat.
Intr-o zi de felul asta eu am mancat pana la ora 16 doar 3 ciuperci facute la cuptor.
Deeeeci...ma tenteaza si pe mine o menajera. Maine am de calcat 2 balcoane de rufe de bebe...nici nu mai stiu pe ce planeta sunt! Azi am iesit pana la farmacie si eram ca un caine scapat din lat. De 3 zile sunt numai in casa. Am iesit si am luat-o in directia opusa farmaciei spre care trebuia sa merg si pe drum ma intrebam ce naiba caut in directia aia dar am mers inainte...si apoi m-am intors pe alta strada. Am mai stat si eu putin pe afara!!! ![]()
Inchei aici ca nu mai am putere sa scriu!!
Aaaaa
pentru taticul surorilor!
Si inca unul pentru Lorich...imi pare extrem de rau de Robert si de tine mai ales! Nu stiu ce sa-ti zic...nu vrei sa-l vada si dr Stanciu? Mie mi se pare un medic ok...desi cam expeditiv. Cabinetul lui e foarte aproape de mine.
Va
!
Noapte buna!
mamica Iasminutei...adica
lui mami si a lui tati
Vianne spune:
Salutare fetelor!
Diana, esti o eroina si ai un baietel scump tare. Sper din tot sufletul sa se rezolve lucrurile si sa te mai linistesti. Esti o curajoasa, nu uita...
Lorich, scumpa, iti tin pumnii sa rezisti... Du-te totusi la doctor sa fii sigura ca nu e nimic..
Reallaura, Simonacip multa, multa sanatate taticului vostru. Mama e asistenta medicala la fizioterapie si din cate stiu eu sciatica nu necesita operatie. Probabil ca are nevoie de odihna la pat si fizioterapie.
Si nu am reusit sa va zic, sa stapaneasca mama sanatoasa masina.
Simo, multzam ca te-ai gandit la mine...
Eu sunt.. un pic necajita. Mi-a iesit papanicolau nasol. Maine ma duc sa imi ia din tesut sa vada daca celulule anormale sunt de origine canceroasa sau nu. Acum 1 an juma' am mai trecut prin asa ceva, celulele nu erau canceroase dar nici normale asa ca mi le-au inghetat cumva (procedura de criogenie) si mi-au zis sa repet papanicolau la fiecare 6 luni.. Si uite ca iar sunt aiurea.. macar sa fie doar asta..
Stefana e bine, Slava Domnului... tot la 2 ore mananca noaptea...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://community.webshots.com/user/alinavillanova
inais spune:
Vianne
! O sa fie bine...simt eu!
mamica Iasminutei...adica
lui mami si a lui tati
Vianne spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui inais Vianne ! O sa fie bine...simt eu!mamica Iasminutei...adica lui mami si a lui tati 05.06...07...08 sau "Povestea Iasminutei" Cat de maaaare sunt!! |
Multzam din suflet!
Si eu sper sa fie...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://community.webshots.com/user/alinavillanova
CamiM spune:
salut fetelor!!
si hai la
Si noi in zona dar e cam greu cu scrisul. Sabinuta mea e tare "high maintenance" zilele astea.. nu plange dar nici nu doarme ca inainte.. doarme putinel si apoi se trezeste sa pape iar.. sunt capiata. dar imi revin eu. Trebuie!!!![]()
Vianne multa sanatate, tinem pumnii sa iasa rezultatele foarte bune.
Simona si Laurita multa sanatate tatalui vostru.
uff.. ma striga...datoria..![]()
Cami - mami de
de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008
YLARI spune:
Neatza.
Pupic ptr Vianne, sa fie totul bine! Tinem pumnii.
Laura, Simona, tinem pumnii si ptr tati al vostru sa se faca bine doar cu tratament.
Ralu_t asa este, dermatita Evei este atopica. Ieri am cumparat din cora NAN 1 HA si de aseara am inceput sa i-l schimb (treptat, cum a zis Cleo, asa imi explicase si tanti doctora) Vad ca il accepta, nu e mofturoasa. Sa vedem, chiar sunt curioasa daca mai face.
Ieri am fost la cumparaturi, am blindat frigiderul, deci cateva zile sunt superfericita. Papa bun
. Eu vreau sa imi fac o mancare de masline, mi-e superpofta. Mi-am luat si o cutiutza cu inimi si pipote, poate imi fac o ciulama, yummmyyyy...
Of, of, vad ca voi va pregatiti de intalneli, ce va mai invidiez... Cleo, azi ma urc si eu gramada pe site-ul ala (l-am salvat in favorite) sa chem hingherii, ca nu se mai poate. Ieri cand am plecat la Cora asa prin spatele lui Iuby am iesit ca iar vroia catzeaua aia tembela sa ma atace...
Fetelor si eu ma gandesc la bebe 2, abia astept, Doamne, de mi-ar ajuta din nou Dumnezeu sa raman asa repede cum am ramas cu Eva, a fost o mare minune. Sa vedem insa, ne-am hotarat sa mai asteptam pana vara viitoare
Poate facem treaba buna in concediu. Oricum ar fi frumos sa nasc tot asa in primavara - inceput de vara, pentru ca poti iesi cu bebe mic afara la plimbare, sa dai tzitzi in parc daca e nevoie... Asa, iarna... brrrrrrrrr
In rest, sunt la fel ca si voi, franta de oboseala si parca imi e din ce in ce mai greu cu treaba din casa, rufele au ramas pe sarma, alaltaieri ma apucasem sa calc o serie, dar nu le-am terminat ca a inceput fi-mea sa se caraie-maraie si am lasat o camasa de-a lui Iuby calcata pe jumate. Socra-miu si-a calcat niste lucruri si el, dar sa nu credeti ca a terminat de calcat camasa lu' fi-su, ca ii cadeau unghiile, a dat-o la o parte. Isi spala farfuria in care mananca dar nu si cratita in care incalzeste sau din care termina mancarea, nici paharul din care bea in fiecare seara bere sau vin la televizor......... Ma simt tare aiurea uneori, ca n-am nimic impotriva sa fac ptr mine si ptr sotzul meu, dar sa mai imi bage si el sub nas treaba de facut deja e prea mult. Cand am venit de la mama nu mai avea Iuby nimic de imbracat, dar socramiu isi spalase toate hainele din cos. Al meu oricum ar fi pus si el masina dar a venit la mama ca murise bunica-mea si saracul a ramas fara haine. Nu i le-ar fi bagat si socramiu in masina. Se gandeste numai la el...
In fine... om care se gandeste numai la el... 

YLARI
http://community.webshots.com/user/YLARI
http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png
cleo78 spune:
niatsa fetele
io o sa sun la ecarisaj, azi, Ylari! mi-e frica. Nu eram asha, pana sa ies cu bebeluna, vorbeam cu caiini, le dadeam oasele din casa, etc. Insa... cu copiii mi-e o frica....macar sa ii castreze, ca uite, catseaua asta in calduri are cardu dupa ea. Si daca face si pui.....
fetelor, am vb cu verisoara mea de la Tulcea. Ea e profa intr-o comuna langa Tulcea, Cataloi, unde sunt multi oameni saraci si gravidutse. Daca aveti lucruri mici, care nu va mai trebuie, va dau adresa verisoarei, facem colete si trimitem - in casa nu vreau sa le tin, si daca unui pui mic si sarac ii prinde bine nishte body, si pantalonei, si bluze, de ce nu? cand mi-a zis de un caz care abia acu isi trag curentul la casa... of, Doamne, si noi ne mai plangem. Nici macar eco nu a facut ca nu are cu ce, sa stie daca e bebe bleo sau roz.
Asha ca, daca aveti lucruri care va prisosesc, cereti-mi adresa sa va dau sa trimiteti colete . Verisoara are si o prietena acolo, la poshta, si nu le returneaza, le tine ea. Scriem si pe colet, donatie pt baietsel bebe 0-3 luni, si sa le poata imaparti la cele 3-4 mamici.
o
potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii
YLARI spune:
Cleo, chiar sunt curioasa daca reusim sa facem ceva cu catzeii astia... Nu iti spun mie ce frica imi este, mi se taia respiratia aseara cand a trebuit sa trec pe langa catzeaua aia... 

Iar in parc, acum cateva saptamani m-au atacat vreo 2 caini (si dupaia au mai venit vatziva) asa, aiurea, noroc ca au latrat ca altfel eu habar n-aveam, ma aplecasem peste carucior sa ii aranjez paraiutza Evei. M-am ridicat atat de brusc incat mi s-a rupt snurul de la gat de care tineam atarnat mobilul... Deci m-au atacat aiurea ca nici macar nu eram cu fatza la ei, ce amenintare sa simta????
Cleo, stii cumva (mie imi e lene sa ma uit) Kid cardul nostru acopera si analize de sange ptr bebe? Fetelor, voi ati facut vreuna analize de sange la bebelacii vostri? Cand este recomandat sa se faca? O intreb eu maine pe doctoritza si va spun si voua daca nu stiti. 
YLARI
http://community.webshots.com/user/YLARI
http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png
cleo78 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui YLARI Cleo, chiar sunt curioasa daca reusim sa facem ceva cu catzeii astia... Nu iti spun mie ce frica imi este, mi se taia respiratia aseara cand a trebuit sa trec pe langa catzeaua aia... ![]() ![]() Iar in parc, acum cateva saptamani m-au atacat vreo 2 caini (si dupaia au mai venit vatziva) asa, aiurea, noroc ca au latrat ca altfel eu habar n-aveam, ma aplecasem peste carucior sa ii aranjez paraiutza Evei. M-am ridicat atat de brusc incat mi s-a rupt snurul de la gat de care tineam atarnat mobilul... Deci m-au atacat aiurea ca nici macar nu eram cu fatza la ei, ce amenintare sa simta????Cleo, stii cumva (mie imi e lene sa ma uit) Kid cardul nostru acopera si analize de sange ptr bebe? Fetelor, voi ati facut vreuna analize de sange la bebelacii vostri? Cand este recomandat sa se faca? O intreb eu maine pe doctoritza si va spun si voua daca nu stiti. ![]() YLARI http://community.webshots.com/user/YLARI http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png |
da, acopera.
Daca dr considera ca ceva nu e in regula, si tre analizat, iti face trimitere la recoltare, si iti poa lua proba din gat, secretie ochisor, sau sange, sau ecografii, sau urocultura, sau coprocultura, sau consult ortopedic, orl, tot ce trebuie. Dar la cat de mic e puiul, si cat de putin sange are... nu se fac analize periodice, ca la oamenii mari. Ca... de unde sa iei o fiola de sange???
Oricum, cele mai dese analize la copii sunt de pipi, din gat, si de kk - pt infectii, paraziti etc. Mamicile cu bb nr2 stiu mai bine
Vianne, imi pare rau e analiza. Mai fa investigatii, e bine sa tii sub control strtict, de la un papanicolau anormal pana la o boala, sunt nishte pashi, ce dureaza ani. Uite ca si verisoara mea a venit la Buc. tot pt un control amanuntit, la dr meu. Si... are motiv asemanator. A zis sa vada o alta parere decat cea din Tulcea. SI imi dau seama ca nu degeaba e regula generala: papanicolau anual obligatoriu- tocmai ca intr-un an se mai pot schimba multe acolo, dar nu suficient de repede incat sa fie complicatii.
Edit: am sunat la ecarisaj. A raspuns o doamna, am dat adresa, nr meu de tel, mi-a inregistrat reclamatia, mi-a dat nr de inregistrare, i-am zis ca am bebe mic, si ca m-au incoltit de 2 ori, si ca imi pare rau de situatia asta dar io si puiul suntem mai importanti.
o
potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii