Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (27)
Raspunsuri - Pagina 10
mihaser spune:
melly la bebelac scrie 66 kcal ptr 100ml de lapte reconstituit si 480 kcal 100g pudra
Am fost la vaccin...I-am facut Pentaximul...mi-a zis dr ca avusese sedinta...minunatele vaccinuri gratuite vor fi scoase...de minunate ce sunt! Au nenorocit sute de copilasi cu ele si au ajuns in sfarsit la concluzia ca trebuie sa nu le mai faca. Din noiembrie se va da Pentaxim gratuit.
Am platit 190 ron pe vaccin...nu a plans bebelina prea tare...i-am baga o jumate de supozitor de paracetamol si mi-a zis sa nu o scot afara si sa nu ii fac baie azi si maine.
Trebuie sa o duc la pediatru ortoped ca are pb la un piciorus...mi-a zis si dr care i-a facut vaccin la 2 luni...O sa mai mergem si la oftalmo ca se uita cam aiurea cu un ochisor...
O sa o duc si la eco TF din nou ca sa vad daca e ok.
Mi-a zis dr sa incep diversificarea...i-am zis ca am inceput deja si a zis ca am facut f bine. Mi-a zis sa nu uit de Vigantol!
Bebeluna are 6200 gr si 62 de cm.
Aseara am visat ca ne-am intalnit cu alina_anto si cu Sara
In visul meu stateam in acelasi bloc si vroiam sa iesim la plimbare impreuna.![]()
Laura, Doloress se poate trai fara dulciuri...in studentie un an intreg nu am mai mancat ptr ca dupa atatia chiken burger ma duceam usurel in sus cu greutatea...Acum am mancat dulciuri in weekend..ca l-a mancat in fund pe sot sa-mi aduca bomboane de cioco cu martipan din Polnia...Si eu ... fata simtita ...le-am papat!
Simo imi pare rau ca te-ai ales cu avertisment...cel mai bine e sa nu intrati in polemici...din pacate printre noi sunt si multe persoane care tin mortis sa fie alba si nu neagra...Si eu sunt perfect de acord cu religia in scoli...La noi era optionala, insa toata clasa statea la orele de religie...Am amintiri foarte frumoase! Cantam colinde in corul bisericii si la serbari de Craciun...Sper ca si Cri&Eli sa traiasca bucuria asta!
Va pup!
Lorich spune:
Buna si de la mine!
Dupa o noua zi de cosmar, ieri a plans exact toata ziua pana la 11 noapte cu mici pauze, nici sa pape nu mai vrea ca lumea. Gata, scot si laptatele din dieta mea, de parca mancat f multe, maxim 250 ml lapte pe zi, asta era tot. Si rarism o branzica fagaras.
Doamne, nu stiu ce are copilul asta, o sa merg la pediatra, ca efectiv sunt la capatul puterilor! Si cand ziceam ca nu mai pot, m-am culcat aseara umflata de plans ... se trezeste la 3, papa, adoarme, il pun la san si la ora 5.30 incepe un plans din patut (lucru pe care nu-l face noaptea). Il iau, pun la san, instinctiv, prin somn, nimic, cand ce sa vezi... era super infundat, nu putea sa respire, tusea si plangea, pt ca nasul era super infundat. Am pus aspiratorul si nu mi-a venit sa cred ce a scos. Am mai stat vreun sfert de ora, iar fornaiala lumii, iar aspirator, iar plin plasticul ala. A treia oara a fost gol. Si a adormit copilul si s-a trezit la 9. Ideea e ca de atunci nu a mai formait si tusit si nici mucuti nu se vad in nas. Acum sunt cu ochii pe el, e super marait, nu vrea sa pape, cu mare greu a adormit.
Cred ca a racit de la plansul de ieri, in care bineinteles ca mai si transpira si probabil ca asta a fost 
Inais multa sanatate Iasminutei, imi pare tare rau ca si ea e cu mucisori.
Iulia am innebunit cand am citit, nu stiu ce i-as fi facut, cred ca ma vedeati la stirile de la ora 5.
Andrada imi pare rau de buba de bebe, voiam sa spun poate mai mergi si la alt pediatru - in privinta diversificarii? Nu zic de miere, ca asta e arhicunoscut factor de risc, dar zic de graba asta de a baga totul o data. Plus ca nici citrice stiu ca nu-s bune pana la 1 an.
Tiberiu
Ralufelicitari pentru bebe intrs de la extraterestri!
Gabi si asa sunt io labila zilele astea, m-ai facut sa-mi dea lacrimile cu "mami du-te acasa la Raducu". Ma bucur ca-i place.
Lori, mami de pui drag si iubit Robert
Poze Robert
cleo78 spune:
buna fetele
am avut verisoara in vizita- deci am scuze, da? Miss, aici sunt, am avut calc. inchis becoze perishoara a dormit in camera asta... si mi-a fo jena sa stau noaptea sa o clampan la taste
. Si io am mai renuntsat la laptele dulce si a functionat la colici! Am bagat iaurt si branzica insa. Desi acu beau 1l lapte dulce pe zi.
mai alysh, arati bine cu par mai scurt!! atat ca la par pana la umeri, tre sa ne facem timp sa mai bagam o perie, un feon, etc. Chestii la care nu ma pricep si nici nu am timp
(dar la prajiturit am
)
conspect rapid: imi pare rau de bebe-le andradei cazacios!!! Uof, ce ne asteapta.... io cand plec, o las NUMAI la ea in patuts. Chit ca urla. De frica....
Si daca Doamne fereste tre sa ma ridic din patul mare, pt 1 min, sa iau de ex. o fasha uda sau etc., trag patutsul fetei si il lipesc lanaga patul mare, sa nu aiba pe unde cadea. Partea ailaltya la patu mare, e pusa veshnic patura, perne, ursu mare, ca io ma rezem de ele cand alaptez, joc cu fata, citesc, tricotez etc (deci is testate).
Inais, tot Nan HA1 dam si noi. recomandat de pediatra din spital, de pediatra de la medicover care a venit in vizeta acasa, si de pediatra la care mergem lunar. Si de prietena mea din copilarie, rezidenta neonatolog. Deci vrei mai multe recomandari? nu am intrebat de ce, 4 pareri pro, sunt mai mult decat confortabile.
nicole, nu zi ca mergi la 2 medici. Treaba ta, zi-le ca ei, tu fa ca tine. Io am zis dr de familie, ca firma ne acopera cardu Medicover
si ca profitam de asha afacere, ca e infarixu inclus, etc. Si ne-a inteles. Si i-am zis, ca inscriu copilu la ea (inca nu am facut-o!!!) , ca daca ne schimba firma 'oferta', o sa vin la ea, ca e aproape si ne e draga. [pinochio] (va imaginati voi imoticonu)
Si avem un carnet de vaccinuri din spital, dat, in care scrie medicu ce vaccinez, serie, si stampila cu semnatura ei. Si gata.
melly, tot NAN HA1 am in casa. Io zic ca nu e cazul, inca, sa o tii la cura. Doar cand incepi diversificarea sa fii putin atenta: sa nu ii bagi cereale, cand o sa fie, sa ii dai supica iar piureul de legume mai apos, banana cat mai rar,etc. chestii asha, de bun simt, care le urmareshti si pt tine. Si da, intradevar, e acu un tamtam mare cu simpozioane, articole si etc pt medici,cum: copiii grasi duc la obezitatea de mai tarziu,pe la 30 ani, si bolile cronice date de grasime duc la incarcarea sist. medical etc etc. Si cum la romani: e grasa, deci frumoasa.... (sau la mine la moldova mea..., unde io, cea mai slaba dintre verisoare eram taaare compatimita....si mi se baga farfuria sub nas etc etc)
desireee, felicitari pt botezeala! cat despre prezenta nedorita, pot sa zic ca ai invins. A 2a oara nu o sa mai vina cu fiica sa si cu prietenu, ca nimeni nu i-a bagat in seama...din 3 oameni, cel putin 1 e ofticat, nu???
getutza, tu cu soacra ta ai multe de tras: de acu o refuzi, pe motiv clar: esti la cura. Si nici cupilului nu ii dai. Asha o zis dr. Si la fel iulia, ca iti faci tu sange rau si chinui cupilu pe la dr... io am show cu socru meu, ca de ce nu ii dau apa. Ca nu a zis dr. Pai sa intrebi dr. Am intrebat. Si de ce nu ii dai? Ca nu a zis dr.
Si va promit, ca urmatoarea data cand mai trec peste ce zic EU, il dau afara. Sa nu comenteze deciziile mele, nu ii convine, nu ma intereseaza, nu tre sa ii dau lui explicatii. Si sa faceti la fel, ca pe ei ii doare undeva, se duc si dorm linishtiti, nu dr, nu drumuri, lacrimi, griji, doar e puiul vostru.....carne din carnea voastra, ce faceti, acu, faceti depresie acu, dupa ce o trecut tot greul???
Mihaser, da repede reteta de slabit!!
Fetelor, de diversificare, faceti cum credeti voi mai bine. Curentele vin si pleaca, ba sa dai de la 4 luni, ba sa dai legume, ba sa nu dai de la 4 luni, nu e nik clar, sunt doar 'articole si tratate' care apar si dispar. Io o sa aman pana in momentul cand zice dr: acum, sau cand vad ca fiica mea nu mai ia in greutate. Am zis.
de muci, incepem si noi cu ei... si urlaaaam la batista bebelushului....
alex@sara, sanatate la toti!!! unde e exact cabinetu lui dr stanciu? e f. aproape de unde stau, undeva intre mine, Inais si Socrate, dar inca nu am localizat unde...
ylari, asta e si coshmaru meu... cu cerceii. Acu imi pare rau ca i-am pus! cand o vad ca ii pipaie, trage de ei...
ralu_t, si nashii au luat baloanele de la botez pt fifitsa lor. Si cand s-a dus heliul, a gasit pe unde sa mai sufle nashu aer din cand in cand. Adica zilnic
.
gabitzam, cat costa gradinitsa? si mai ales, ce program? e bine ca au curticica, numai sa ii scoata cat mai des si catr mai mult. Prinde bine... Si io ma gandesc sa caut de la 1.5 ani sa dau cupilu....
reallaura, niciun crac!! caciuli! acu caciulim!!!
. Io cand fac psihoze, fac....Cred ca cracii aia o sa dea bine cand o sa ionceapa sa mearga, si sa ne arate fundu zambarets. Dar io o sa fiu la munca,a sha ca nu mai fac nik. Doar o sa ii pictez ![]()
intre timp vazui ce frumos zice gabitzam de gradi noua. Uof. 12 mil? pai.... uof inca o data.
andrada, cand mai vine pediatra, zii ca i-ai dat prima data doar mar, ca asta aveai in casa
etc. SI le-ai amestecat treptat, functie de cum le gaseai si le cumparai. SI asha si fa. Ia-le pe rand.... fa ca tine, zi ca ea, numai ca uite ca asha ai apucat sa cumperi, ca cupilu nu e colaborant....
ralu_t, despre ieshit intalnire cu fetele.... luni dim. ma iau fetele mele (fostele colege de serviciu, acum fiecare lucreaza in alta parte) pe mess:
-cleo, city grill la ora 13 in primaverii.
Io in sinea mea: scump domnle, scump...
- da cine vine?
fetele: - pai A. din danemarca, noi 3, I din militari, X de la..
io: PAI VIN SI IO DIN BERCENI!!! cu Mara.
Si uite asha, la 13 cu taxiul am ajuns in Primaverii, la un tiramisu si o limonada. DIn primavara nu am mai ieshit asha multe fete. Si fiica mea, in marsupiu, a fo adorata, zambitoare, veselie, am mancat tiramisu si apoi am pus cupilu pe masa, pe burtica
, Mara voia sa traga de pahare, de telefoane.... batea cu miinile pe masa.... 50min a rezistat. Apoi s-a plictisit. Tot e ceva, nu?
. Am pus planu la punct, la anu mergem in Gretzia toate, cu cupii, cu toate. De anid e zile zicem asha.
mai fetili, fifilica mea e cuminte foc! adica chiraiie ea, acolo, dar ii dau jucarii, si o mai las si singurica. Mai plange putin, mai tace mai mult... ma duc sa o mufez, o iau im marsupiu, coboram la banci, si apoi... la ortoped. Uof.
Va pupez. Cu drag! SI poa ne videm si noi, pe ici, pe colo. Uite, azi e soare si frumos, daca si miine e asa, iesim la un parc ceva? orice! Mi-a propus Noemi sa iesim in parc dar inca nu m-am sincronizat cu ea... chiar si asha, de o sa dau alocatia pe taxi, dar mai bine asha decat la psihiatru pt tratat depresie
. Asha ii zic lui tati, mai bine dam banii pe regimuri de slabit decat pe anti depresive 

o
potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii
mihaser spune:
Vai ce scumpa e gradi in bucuresti...noi dam 7 mil. si tot asa sunt conditii super! Sper sa nu se mai scumpeasca.
YLARI spune:
Cleo, ce m-am bucurat cand am vazut ca ai scris... ma luasem de ganduri. Cu cerceii nu stiu ce sa fac... i l-am pus la loc, m-am asigurat ca e bine inchis si i-am pus caciulitza pe cap, sa se traga de caciula pana n-o mai putea. Ideea e ca fi-mea se cam mutileaza singura, se trage de parul din crestetul capului.... 
Mai patzeste cineva asa???
Gabitzam, ma bucur pentru Andreiutzu' ca a acceptat bucuros noua gradinitza. Ce simpatic a fost el si cum s-a gandit la Raducu, sa te duci tu acasa la el!!! 
Simonix, am uitat sa iti spun ca Eva a fost superincantata de
de la Robertel si mi-a zis sa il pupam si noi pe el!!!!
Fetelor sunt asa stresata (iar!!!!). Mi-e o frica teribila sa intru/ies din bloc deoarece am niste caini foarte foarte agresivi in fata bloclului. Nici nu stiu ce sa fac, stau cu fata numai in casa si maxim pe balcon de duminica de cand am venit aici... Astept cu nerabdare sa mergem la cumparaturi astazi... Ce sa mai, azi socializez!!!!
Tre' sa sun sa programez si eu o consultatie la Medicover (rapelul la Rotarix si controlul de 5 luni, ma rog, cantar si masurat probabil si sper sa imi spuna mai multe si despre diversificare)
YLARI
http://community.webshots.com/user/YLARI
http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png
YLARI spune:
Cleo, poti sa imi spui si mie mai multe te rog despre NAN HA? Mie mi-a zis pediatra la 4 luni sa incep sa ii dau HA, ptr ca Eva tot face mici pete de dermatita si nu ne dam seama de la ce e si mi-a zis sa i-l schimb si eu ca o handicapata n-am facut-o, ca am zis ca fata papa bine NAN 1 normal si ca ia bine in greutate si ca mai am putin si incep diversificarea, bla, bla. Tampita ce sunt si acum iar facuse pe la sprancene (i-am dat cu diprosalic si i-au trecut) si la umar (astea de pe corp ii trec mai greu nu stiu de ce....)
Merci mult... Cand ai tu timp. Pup!
YLARI
http://community.webshots.com/user/YLARI
http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png
ancaurn spune:
'Neata si de la noi pe la pranz.
M-a innebunit azi copilul meu cel mic. E tare marait. Nu vrea sa se joace (rezista max 5 minute cu ceva nou), nu vrea nici macar in brate. Asa ca l-am pus in patut si dupa o jumatate de ora de plans a adormit. Ma dor salele cum am stat aplecata peste patut. Noi dormim in continuare foarte bine si sper sa o tina toooot asa. Aseara a adormit la 6 jumate, a papat in somn la 10 jumate si la 4 si s-a trezit la 9 fara un sfert. Va doresc si voua asa copilasi somnorosi daca va doriti si voi. Sunt sigura ca cel putin Lorich isi doreste. Este?
Robert sa se molipseasca de la Dragos.
Inais uite asa se nasc marii cofetari si apar cele mai bune retete. Dovada? Uite ca nu ti-a ramas nici o felie.
Desiree frumos botez si dulce Victoria. In ceea ce priveste fosta, sunt convinsa ca a facut-o intentionat ca sa te supere si sa provoace scandal daca se poate. Dar sac ca nu s-a putut. ai fost mai desteapta. Bravo!
Simonapupam si noi obrajor lovit. In ceea ce priveste colajele, oi fi postat si nu mi-am dat seama. Scuze. Da' nu erau alea de aseara ca le-am verificat acum si sunt ok. Uite-le aici
Gabitza ma bucur ca-i place lui Andrei la noua gradi si ma ingrozesc cand aud ce preturi sunt. Pe aici o gradi particulara te costa 500, max. 600RON. Cezara e la una de stat, dar cu conditii excelente. Sunt multumita si platesc 6 ron pe zi, doar pt zilele in care merge. Convenabil.
Melly am intrebat o prietena ce foloseste Milumil si Milumil 1 are 473kcal la 100g pudra si Milumil2 are 462kcal la 100g pudra. Se pare ca e cel mai putin caloric.Cel putin din cate s-a scris pana acum aici pe forum.
POZE
Poze 2008
Povestea nasterii lui Dragos cel capos
Mami de
Cezara (19.07.2003) si
capos Dragos (11.06.2008)
gabitzam spune:
Mihaser, in Bucuresti la gradi particulare, program lung 8-18, preturi am vazut cam intre 8 si 15 milioane, depinde de locatie, de conditii, de ce au in program. Daca mai vrei si ceva optionale (aikido, balet, pian, modelaj, pictura, etc) te mai costa si acelea 50-100ron pe luna. Inca nu m-am bagat cu el la optionale ca e mic. Intai sa vorbeasca cum trebuie si pe urma, poate de la patru ani. Are o optionala care imi place cum suna, "Educatia pentru viata", facut cu un psiholog, scria pe pliant ca prin joc ii pregateste pentru a lua decizii, a relationa cu ceilalti, ii pune in diverse situatii, le cladeste increderea in ei, si chestii de genul asta.
Banii care ii iau in plus cu promovarea asta o sa se duca pentru ce dau in plus la gradinita asta. Dar daca fac chiar tot ce promit ei acolo, nu-mi pare rau. O sa ma cam stranga papucii cand o sa trebuiasca bona sau gradinita si la Raducu.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
diana_d spune:
Buna mamici dragi,
Ma mai tineti minte? Ma mai primiti?
Sunt mamica fericita a lui Daniel, obtinut dupa a doua fertilizare in vitro si o extrauterina in antecedente. Mi-a fost f f greu singura si inca imi mai este. Tatal francez ne-a abandonat dupa ce-am ramas insarcinata, culmea dupa ani de eforturi si nu m-a ajutat cu un cent pana acum. Bebelusul e bine, a trecut prin multe: o cazatura in cap si tomografie computerizata (a facut din fericire doar edem cerebral), o infectie urinara, o viroza,... De multe ori am avut senzatia ca nu mai rezist, inca mi-e f greu (folosesc nenumarate cafele si niste tablete asemanatoare amfetaminelor ca sa am ziua energie). Uneori nu am putere nici sa-i zambesc bebelusului. Vi-l arat sa vedeti si voi ce dulce e. mai ales la Botez si intre 3-4 luni.
http://community.webshots.com/user/diana_demyan
Mi-as dori sa-mi tineti pumnii sa rezist psihic si financiar ca mi-e tare greu, dar mai ales sa reusesc sa scap de tot de acel tata, care doreste sa faca proces pt custodie comuna (adica bebelusul sa stea ½ an in Fr si restul in Ro). Poate si de aceea nu vrea sa ma ajute deloc, ca sa ma constranga financiar, (eu nu-l pot obliga la pensie alimentara pt ca oficial in Fr nu are nici un venit, isi desfasoara bussinesul in Londra si cred ca-si face cumva banii sa dispara). Mie mi se pare o nebunie custodia comuna, copilul va avea grave tulburari psihologice, sunt stresata de mor, un motiv in plus sa nu dorm noptile, abia mai rezist de stres.
In ultima luna v-am citit apropape zilnic, insa pana azi nu am avut putere sa si scriu.
Va pupup pe toate si va doresc numai bine,
Diana
ancaurn spune:
Cascata ce sunt, ca de obicei de altfel, am uitat sa va povestesc ieri ca ne-am intalnit cu Aldaesme. Nu strigati dupa poze ca de emotii am tinut aparatul in geanta (puteti sa-mi spuneti cum vreti pt asta), dar sper sa ne mai vedem pana se intoarce in Belgia. E o super tipa. M-am simtit de parca ne-am fi cunoscut de cel putin 100 de ani. Iar Lorelei e o scumpica cuminte... Din pacate Dragos a tratat-o cu un somn bun. Deh, ca barbatii...mai bine un somn si-o bere (in cazul nostru lapte) decat o fata draguta. Da' nu-i bai ca o sa creasca el mare...
Am primit si pupicul trimis de Simonix. Multumim si raspundem inzecit
.
POZE
Poze 2008
Povestea nasterii lui Dragos cel capos
Mami de
Cezara (19.07.2003) si
capos Dragos (11.06.2008)