Cum interpretati acest film ?
Raspunsuri - Pagina 7
BeLucci spune:
Daca Isus considera ca trebuie sa ne facem semnul crucii ne invata E asta, asa cum ne-a invatat si sa nerugam si altele. Asa ca dupa mine...semnul crucii nu este Bibic. Ca a visat nush cine nush ce....fix...si eu visez multe...
ladyJ spune:
Mai,Constantin se vedea el insusi o mare piatra de hotar.Parerea mea este ca a cam exagerat cu aprecierea.
Crucea era un obiect de tortura.Asa se torturau oamenii atunci.Ca si cum la noi se trageau pe roata...Ma intreb,daca Iisus era omorat altfel,sa zicem de sabie,era azi sabia simbol si obiect sfant?
Crestinii se inchina unui obiect de tortura,pe care insusi Iisus a suferit.Cred ca se pierde putin din vedere ROLUL mortii lui IIsus.Asta e important si nu cum a murit.Ma rog, e parere proprie.
Pribabil ca, Constantin a fost extrem de impresionat de moartea lui Iisus si a considerat ca prin jertfa Lui acest obiect de tortura devine sfant...
Atunci sa sfintim si cuiele si coroana de spini(doar a fost pe capul Mantuitorului)
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Adela99 pai, cine detine adevarul? cine stie care e realitatea ca sa vorbim de eroare? poate unii - a se citi un anumit tip de auditoriu - considera ca ajung la adevar |
Pai, atat mr. Ledwith cat si...eu , luam ca referinta Biblia. Presupunem ca in Biblie avem Adevarul, nu?
Ca sa nu mai spun ca, nu poti ajunge la adevar atunci cand nu iti accepti limitele (care exista!!!) si nu iti vezi lungul nasului.
De asemenea, n-ai cum sa ajungi la Adevar atunci cand iti storci creierii gandindu-te, de pilda, la Isus insurat, la motivele insuratorii si alte chestii absolut stupide si care nu ne folosesc la nimic. Eu nu dau nici un credit unei persoane care se vrea lider spiritual si care are asemenea preocupari de chivuta.
E ca si cum ai descoperit Neptunul si, in loc sa umpli o biblioteca scriind despre asta, te gandesti cum i-ar sta in halat si papuci, oparindu-se cu ciorba de burta .
ham spune:
citat din mesajul lui ladyJ Mai,Constantin se vedea el insusi o mare piatra de hotar.Parerea mea este ca a cam exagerat cu aprecierea. Crucea era un obiect de tortura.Asa se torturau oamenii atunci.Ca si cum la noi se trageau pe roata...Ma intreb,daca Iisus era omorat altfel,sa zicem de sabie,era azi sabia simbol si obiect sfant? Crestinii se inchina unui obiect de tortura,pe care insusi Iisus a suferit.Cred ca se pierde putin din vedere ROLUL mortii lui IIsus.Asta e important si nu cum a murit.Ma rog, e parere proprie. Pribabil ca, Constantin a fost extrem de impresionat de moartea lui Iisus si a considerat ca prin jertfa Lui acest obiect de tortura devine sfant... Atunci sa sfintim si cuiele si coroana de spini(doar a fost pe capul Mantuitorului) |
Bre, da' daca-L violau aia cat o fo' legat cu infractorii si murea, ce semn ne faceam?
Adela99 spune:
da, in Biblie avem Adevarul; numa' ca e greu de gasit. la cate interpretari sunt ... a gasit cineva Adevarul?
denizel spune:
Pai, daca in Biblie scrie ca "Isus si ucenicii Sai au fost invitati la nunta", iar cineva sustine ca "stati asaaaa, va zic ioooo, de fapt ierea nunta lui Isus acolosa", cate adevaruri crezi ca sunt? :-)
Iti suna a parabola, a figura de stil sau macar putin criptica afirmatia "Isus si ucenicii Sai au fost invitati si ei"?
Si=apoi, nu cred ca sunt sanse ca Adevarul sa fie descoperit din momentul in care principala grija (mai mult sau mai putin mascata) a "descoperitorului" este sa uniformizeze Divinul si Umanul.
L. asta face. Aduce Divinul in ograda Umanului si urca Umanul la nivelul Divinului, aruncand pe ici pe colo bucatele de adevar ca sa ia ochii :D.
fdoina spune:
citat din mesajul lui Adela99 da, in Biblie avem Adevarul; numa' ca e greu de gasit. la cate interpretari sunt ... a gasit cineva Adevarul? |
pai, crestinii cred ca Adevarul nu e abstract, nu e un concept, ci e chiar o Persoana, e Iisus Hristos...si da, L-au gasit Sfintii
pe mine ma intrista ce se scrise pe aici despre cruce, n-as vrea sa contrazic, n-as vrea nici macar un dialog sa am pe tema asta, pentru ca nu-mi place mai ales tonul cu care s-a scris
dar vreau sa postez cateva randuri scrise de un mistic crestin contemporan despre Taina Crucii, poate ajuta pe cineva sa vada altfel "instrumentul de tortura"
volumul se cheama "Omul, HOTARUL de Taina", si parintele incearca cumva sa intre in semnificatia pozitiei de rugaciune (stiti cum sunt zugraviti uneori rugatorii, cu mainile intinse catre cer, cu breatele deschise, ca intr-o asteptare a imbratisarii)
Anticii au Logica Raportarii duale-contrare "Divinul si lumea iluziva" ce se neaga reciproc, ca sa se poata evidentia. (...)
In Crestinism este o alta Logica, Logica CRUCII, in care DIVINUL si Lumea nu se "raporteaza negativ", ci se "OPRESC" reciproc, unul fata de altul.
Taina CRUCII ca Arhemodel Ontologic, de Origine, este putin inteleasa.
Omul este "CHIP al DIVINULUI" prin SUFLAREA DUMNEZEIASCA si Chip al Lumii prin "tarana-pamantul" (care se continua prin "nasterea" din Parinti).
Omul este "INTRETAIEREA"-CRUCEA dintre Dumnezeu si Lume, este "HOTARUL de Taina" al DIVINULUI si al Creatiei.(...)
Omul este Chipul "RASTIGNIRII Transcendentale", dar nu spre moarte, ci tocmai spre Viata.
CRUCEA nu este simbolul mortii, ci simbolul VIETII; pacatul aduce si un antichip al "Crucii mortii".
Iata Menirea Omului, CRUCEA fata de Dumnezeu si Crucea Lumii in sine insasi. Omul este HOTARUL intre Lumi, si Omul le UNESTE prin Menirea CRUCIFICARII Sale de Taina.
Iata Practica mistica de Taina Crestina, DOMNUL HRISTOS este OMUL Desavarsit ce IMPLINESTE toate acestea si se face Model -ICOANA.
RUGACIUNEA Crestina este tocmai Taina CHIPULUI CRUCII Omului
Omul se Inalta cu Mintea in patrunderea Cereasca, Induhovniceste cele pamantesti si face UNIREA prin DARUIREA Mainilor sale.
CRUCEA este Taina IUBIRII Absolute.
BeLucci spune:
Doina, nu vreau sa te supar sau sa te enervez sau stiu eu mai ce. DAAAAAR, nu crucea trebuie sa fie venerata, nu ei trebuie sa ne inchinam, nu ea ne vindeca , nu ea ne iarta. Este gresit pus punctul pe i. Jetrfa de pe cruce este importanta , ea ne iarta de pacate, ne vindeca si ne promite ca intr-o zi vom fi cu El in rai. Este gresit pus accentul. Noi nu trebuie sa ne inchinam la idoli. Crucea este idol. Noi nu mai stim sa facem diferenta dintre adevarata valoare si un obiect. Daca tu ma salvezi de un accident si eu spun uite daca nu ar fi fost biciclistul ala(absurd!) eu muream. Dar tu mai salvat si e normal sa ma laud ca tu mai salvat nu biciclistul care oricum era pe partea cealalta. Isus este calea adevarul si viata si nimeni nu ajunge la Dumnezeu decat prin Isus(jertfa).
nikole spune:
citat din mesajul lui BeLucci [ Crucea este idol. Noi nu mai stim sa facem diferenta dintre adevarata valoare si un obiect. Daca tu ma salvezi de un accident si eu spun uite daca nu ar fi fost biciclistul ala(absurd!) eu muream. Dar tu mai salvat si e normal sa ma laud ca tu mai salvat nu biciclistul care oricum era pe partea cealalta. Isus este calea adevarul si viata si nimeni nu ajunge la Dumnezeu decat prin Isus(jertfa). |
Eu nu stiu daca crucea sau icoana este idol, dar din nefericire mi s-a intamplat exact ce povesteti mataluta aici.
...am realizat in timpul rugaciunii, ca de fapt veneram o fotografie, si ca mi-a scapat esenta...Il pierdusem pe D-zeu din gand,(nu-s daca ma fac inteleasa) si ma inchinam, concentram pe o bucata de hartie...pe icoana.
De atunci evit sa ma inchin in modul in care am facut-o o viata,desi undeva ma intristeaza toata trebusoara asta...probabil educatia isi spune cuvantul, stiu eu, oferita de doi bunici ortodoxi comvinsi...
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=2cfbb99e9546e611e2a484&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Albastrel