Cum interpretati acest film ?
Raspunsuri - Pagina 2
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alinadel ma intreb..... l-ai urma pe acest lider? ti-ai schimba viata sa-l poti urma? |
Eu imi urmez doar propria constiinta!
elenac81 spune:
citat din mesajul lui denizel Din punctul meu de vedere este un pacalici charismatic, dornic de castig, care mizeaza pe dorinta dintotdeauna a fiintelor create de a fi stapane absolute. ... Mr. Ledwith ne trimite apoi la Biblie, pe care o rastalmaceste intr-un mod absolut jalnic, aratand oamenilor "dovada" ca ei sunt de fapt niste dumnezei |
As fi tare curioasa sa stiu ce ai fi avut de zis despre Iisus daca ai fi trait in timpurile acelea si n-ai fi stiut ca este Mesia. Pot sa pariez ca acelasi lucru ca si despre acest tip... desi cred ca ai fi fost mai curand deja cu biciul sau piatra in mana.
Elena spune:
citat din mesajul lui elenac81 As fi tare curioasa sa stiu ce ai fi avut de zis despre Iisus daca ai fi trait in timpurile acelea si n-ai fi stiut ca este Mesia. Pot sa pariez ca acelasi lucru ca si despre acest tip... desi cred ca ai fi fost mai curand deja cu biciul sau piatra in mana. |
Noroc ca la acea vreme nu erai pe acolo ca i-ai fi zis tu vreo doo 'nerusinatului' de Petru si celorlalti ucenici care (dupa ani de preumblare cu Domnul!) s-au lepadat de El si au fugit care incotro.
Nu cumva chiar noi mai batem un cui-doua in palmele Mantuitorului atunci cand aruncam acuze, punem pariuri si emitem judecati in situatii imaginare la adresa altilor??
Zic si io.
b.nica spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui elenac81
As fi tare curioasa sa stiu ce ai fi avut de zis despre Iisus daca ai fi trait in timpurile acelea si n-ai fi stiut ca este Mesia. Pot sa pariez ca acelasi lucru ca si despre acest tip... desi cred ca ai fi fost mai curand deja cu biciul sau piatra in mana. |
Uite ce este Elenac,mi se pare ca ai depasit o limita!
Am inteles, din pacate dupa ce l-am vizionat pe dl.Ledwith, ca ni l-ai servit via misa-yoga.
Se pare ca nu m-am inselat in ceeace te priveste si in ceeace urmaresti pe aici!
Tonul tau acid dupa cateva zeci de postari nu ne impresioneaza,fii sigura!
Multi si-au ars degetelele incercand sa converteasca persoanele care frecventeaza acest forum.
Ai ghinionul sa nu intelegi ca suntem useri cu vechime care s-au duelat cu argumente serioase fiecare in religia lui.
Ne cunoastem, ne respectam intr-un mod mai greu de inteles pt. cei veniti recent, dar sa fii sigura ca facem front comun, indiferent de credinta, cand cineva doreste sa ne abureasca!
capcaunul spune:
citat din mesajul lui b.nica Uite ce este Elenac,mi se pare ca ai depasit o limita! [...] Se pare ca nu m-am inselat in ceeace te priveste si in ceeace urmaresti pe aici! Tonul tau acid dupa cateva zeci de postari nu ne impresioneaza,fii sigura! [...] Ai ghinionul sa nu intelegi ca suntem useri cu vechime care s-au duelat cu argumente serioase,simtite fiecare in religia lui. Ne cunoastem, ne respectam intr-un mod mai greu de inteles pt. cei veniti recent, dar sa fii sigura ca facem front comun, indiferent de credinta, cand cineva doreste sa ne sminteasca! |
Eu front comun cu tine nu fac!
b.nica spune:
Te cred!
Sunt mai tentante: "integrarea in absolut" si adeptele acelui "guru" decrepit si cu par slinos?
Stanescu spune:
citat din mesajul lui b.nica Te cred! Sunt mai tentante: "integrarea in absolut" si adeptele acelui "guru" decrepit si cu par slinos? |
De acord cu tine, ca sa te citez "mi se pare ca ai depasit o limita". . Cel putin asa consider eu - comparatia respectiva fusese pertinenta in context.
Eu sunt neutra, din punctul meu de vedere ambele pot fi la fel de tentante...sau nu...
Teoretic vorbind, B.Nica, punctul de vedere al preopinentei tale are doza lui de adevar.
denizel spune:
citat din mesajul lui elenac81 desi cred ca ai fi fost mai curand deja cu biciul sau piatra in mana. |
Aoleeeeu!!!! Such a hate speech! .
Pentru o persoana care sustine egalitatea omului cu Dumnezeu, cam repede te aprinzi ;).
elenac81 spune:
B.nica te rog sa continui sa-ti dezvalui mai departe caracterul tau pentru ca astfel nu va mai fi nevoie sa te combat.
Faptul ca tu percepi un film si expunerea unor idei care propun o viziune nedogmatica despre Dumnezeu, ca pe o amenintare, ca simti nevoia sa vorbesti in numele unui regiment de utilizatori ca sa dai putere spuselor tale si ca invoci vechimea pe forum ca argument forte, arata ca esti cam nesigura pe ceea ce crezi si sustii... Ilie era singur impotriva profetilor lui Baal insa il avea pe Dumenzeu de partea lui. Modul tau de a reactiona n-are oricum nici o legatura cu crestinimul sau cu credinta adevarata.
Daca doar furnizand linkul http://video.google.com/videoplay?docid=5232648268464398777 tu pretinzi ca se incearca o "convertire" atunci ce parere ai de linkurile cu "sfaturi ortodoxe"? Astea nu mai sunt propaganda? Crezi ca aveam vreo jena sa dau un link catre site-ul yogaesoteric sau catre blogul MISA? Aceste site-uri le gaseste oricine cu un simplu search pe internet daca e interesat de yoga. Iti aduc aminte ca subiectul discutiei era Dumenzeu si Yoga asa ca te-ai cam enervat si speriat degeaba de "invazia yoghina".
Ar trebuie sa te linistesti si sa te relaxezi un pic. Niste yoga chiar ti-ar prinde bine dar sunt sigura ca nu-mi vei urma sfatul. Macar mergi la un psiholog, la duhovnic, la un medic holist ori roaga-te sa fii ajutata sa vezi daca gresesti si unde gresesti. Faptul ca in loc sa discuti idei pe text asa cum ti-am propus, ai inceput sa jignesti oamenii, arata ca pe undeva tu ai o nemultumire interioaara care se transforma in agresivitate. Pe deoparte e bine ca iti versi aici pe forum agresiviatea acumulata in loc sa ti-o versi la birou, pe strada in vreo intersectie aglomerata sau acasa cu sotul ori copii. Nici sa tii in tine negativismul si sa te imbolnavesti n-ar fi bine. Dar forumul nu e decat o rezolvare temporara. Ar trebui sa vezi unde e adevarata cauza a nemultumirii tale interioare.
elenac81 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui denizel
Aoleeeeu!!!! Such a hate speech! . Pentru o persoana care sustine egalitatea omului cu Dumnezeu, cam repede te aprinzi ;). |
Te rog citeaza-ma unde sustin "egalitatea omului cu Dumnezeu".
Nu e hate speech. Te-am pus doar intr-o situatie ipotetica: cum ai reactiona daca ai fi fata in fata cu Iisus si n-ai stii ca e "El". Si bineinteles daca ai fi o credincioasa sau un credincios al acelor vremi care nu se departeaza de dogmele impuse de prelati, farisei sau cum le-o zice.
Deci ce ai spune?
un tip "charismatic"?
"mizeaza pe dorinta dintotdeauna a fiintelor create de a fi stapane absolute"?
"ne trimite apoi la Biblie, pe care o rastalmaceste intr-un mod absolut jalnic, aratand oamenilor "dovada" ca ei sunt de fapt niste dumnezei"?