Cum interpretati acest film ?

Cum interpretati acest film ? | Autor: b.nica

Link direct la acest mesaj

Am spus pe alt subiect ca ar fi interesanta o discutie in legatura cu filmul acestui personaj:
http://video.google.com/videoplay?docid=5232648268464398777
Nu vreau sa-l popularizez, dar nici nu trebuie sa lasam pe oricine care are limba mieroasa sa ne corupa sufletul!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

se vede ca respectivul nu cunoaste adevarul Bisericii si al Scripturii.Eu nu am auzit propovaduita in Biserica, si n-am citit nici in Scriptura ideile despre rai si iad pe care el le prezinta ca fiind ale crestinismului. Ale crestinismului ortodox nu sunt, nici un caz.La final, se citeaza versetul in care IIsus zice "daca veti crede in Mine mai mari decat acestea veti face", dar "uita" sa mentioneze ca Iisus a spus ca "cine ma iubeste face ce Ii spun eu, implineste poruncile Mele, isi ia crucea, se leapada de sine si urmeaza Mie, etc.". Multi vor sa faca "lucrari mai mari decat Iisus",sa umble pe ape si restul, dar sunt ei gata sa se urce pe cruce, cum a facut El?sa-si rastigneasca eul, patimile, poftele, voia? dupa mine acest domn nu este decat un alt "invatator mincinos" asupra carora suntem avertizati in Scriptura Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

slabut, slabut, sunt mai periculosi Xenocid cu Dorulet in tandem

da altminteri, e mai carismatic decat Dan Puric

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

mi-a placut foarte mult filmul,
Multumsesc pt link.

Sophia 2ani
+14

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinadel spune:

Acest personaj este unul dintre cei multi care cred ca stiu si cred ca sunt in masura sa invete si alti oameni, vorbeste in numele crestinismului, se foloseste de cateva concepte din filozofie, face o ciorba, are parul carunt, e imbracat decent si iaca e un lider spiritual!
Daca vrem invatatura adevarata trebuie sa mergem la sursa: Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie! Sa nu iutam de duhovnici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinadel
Acest personaj este unul dintre cei multi care cred ca stiu si cred ca sunt in masura sa invete si alti oameni, vorbeste in numele crestinismului, se foloseste de cateva concepte din filozofie, face o ciorba, are parul carunt, e imbracat decent si iaca e un lider spiritual!
Daca vrem invatatura adevarata trebuie sa mergem la sursa: Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie! Sa nu iutam de duhovnici!

Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie au fost scrise tot de unii cu parul carunt, imbracati decent, ce foloseau concepte din filozofia vremii, vorbeau in numele iudaismului/crestinismului, au crezut ca stiu si ca sunt in masura sa-i invete pe alti oameni iar imparatii vremii sustineau ca fac o ciorba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui alinadel

Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie au fost scrise tot de unii cu parul carunt, imbracati decent, ce foloseau concepte din filozofia vremii, vorbeau in numele iudaismului/crestinismului, au crezut ca stiu si ca sunt in masura sa-i invete pe alti oameni iar imparatii vremii sustineau ca fac o ciorba.

Sursa NU este Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie, fiindca ele NU existau pe vremea cand CRESTINISMUL era crestinism, NU ortodoxism, catolicism, iehovism, mormonism si alte ZECI DE MII de "isme"(neli) ale unor insi cu barba, in cautare de putere!
SURSA este BIBLIA, dar si aia e falsificata de aceiasi neni cu barba...

Tipul este clar partizan, dar il mananc pe crestinul care-l poate contrazice punct cu punct!

Dupa:

26. Si a zis Dumnezeu: "Sa facem om dupa chipul si dupa asemanarea Noastra, ca sa stapaneasca pestii marii, pasarile cerului, animalele domestice, toate vietatile ce se tarasc pe pamant si tot pamantul!"

si

22. Si a zis Domnul Dumnezeu: "Iata Adam s-a facut ca unul dintre Noi, cunoscand binele si raul. Si acum nu cumva sa-si întinda mana si sa ia roade din pomul vietii, sa manance si sa traiasca în veci!..."

Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie sunt doar palide incercari de falsificare a scriselor biblice, caci, SINGURA diferenta intre Dumnezeu si noi este NEMURIREA!
Deci Iisus, cand spune ca oricare din noi POATE face minuni mai mari k El, NU MINTE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenac81 spune:

Mie mi se pare ca tipul are un discurs destul de socant ce poate fi considerat usor blasfemiator pe alocuri, dar care ii poate zgudui cu folos si aduce la realitate pe cei care au credinte religioase dogmatice. Ii poate in acelasi timp trezi catre lumea spirituala si pe cei care il refuza pe Dumnezeu pentru ca resping ceea ce este fals, absurd si manipulator in cadrul religiilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui elenac81

Mie mi se pare ca tipul are un discurs destul de socant ce poate fi considerat usor blasfemiator pe alocuri, dar care ii poate zgudui cu folos si aduce la realitate pe cei care au credinte religioase dogmatice. Ii poate in acelasi timp trezi catre lumea spirituala si pe cei care il refuza pe Dumnezeu pentru ca resping ceea ce este fals, absurd si manipulator in cadrul religiilor.

Crede-ma ca dogmaticii mai tare se vor aprinde cand vor auzi discursul asta
Poate au o sansa ateii..Xeno,mi s-a parut sau te-am zarit prin preajma?

Parerea mea este ca...e un discurs tipic care acuza dogmele religioase de prosteala in masa a populatiei.Nu e primul discurs pe care il aud in acest sens..nu va fi nici ultimul.
Mi se pare cam fortat,argumentele sunt jumate solide jumate..bla-bla-ieli.Sunt emise ipoteze,ca un fel de filozofie despre cea ce suntem.

Cum spunea si personajul,nu prea stim cine suntem,dar suntem liberi zic eu sa ne dam cu parerea,nu? Asta face si el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinadel spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui

ma intreb..... l-ai urma pe acest lider? ti-ai schimba viata sa-l poti urma?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Eu n-as zice ca filmul este slabut.
Adica, da, daca stii sigur in ce crezi si ai o identitate spirituala, este slabut.
Daca esti insa in cautari, filmul este tot ce iti trebuie...Tot ce iti trebuie ca sa nu mai ajungi vreodata la liman. Il urmezi pe Ledwith si tot astepti ziua in care vei deveni ca Dumnezeu...

Tipul e foarte subtil si alunecos, vorbeste aproape o ora despre bunul simt spiritual care demult s-a pierdut (chestie absolut adevarata), despre clerul care a schingiuit de-a lungul vremii spiritul oamenilor (alta chestie adevarata), care a pus piedici in calea descoperirii lui Dumnezeu.
Abia in ultimele minute ale filmului isi arata intentiile.

Din punctul meu de vedere este un pacalici charismatic, dornic de castig, care mizeaza pe dorinta dintotdeauna a fiintelor create de a fi stapane absolute.

Incepand cu minutul 53 incepe sa-si defineasca adevaratele crezuri.
Cu minutul 54,21 discursul devine de-a dreptul penibil si ridicol:

"De ce oare noi, ca rasa umana, suntem atat de speriati de maretia noastra?
Oare pentru ca ni se pare ca Il ispitim pe Dumnezeu?
Sau pentru ca ni se pare ca ne confundam cu pacatul mandriei si ne indreptam astfel spre damnare?" (cine oare a mai spus asta?...)

Mr. Ledwith ne trimite apoi la Biblie, pe care o rastalmaceste intr-un mod absolut jalnic, aratand oamenilor "dovada" ca ei sunt de fapt niste dumnezei .

Concluzia? Imi pare rau ca am pierdut o ora si ceva ca sa ma uit la filmuletul asta si ca am pierdut inca vreo aproape jumate de ora pentru a-l comenta (aici si pe topicul celalalt).

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput