Cum interpretati acest film ?

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui ham
si nu-mi pasa CUM ma idolatrizeaza el, odata ce este evident c-o face.

Ham, nu cred ca e ok. Adica, da, la prima vedere pare perfect in regula ce ai spus.
Dar, daca ar fi asa cum zici tu, nu ar mai fi existat primele porunci: alea cu cati dumnezei trebuie sa ai , cate reprezentari ale lui Dumnezeu trebuie sa-ti faci sau in care zi sa te inchini in mod special.

Si, normal, poruncile astea nu sunt date fiindca Dumnezeu vrea sa fie idolatrizat intr-un anume fel. Nicidecum!!!
Au fost date pentru binele nostru. Pentru ca uite, ajungem sa ne rugam la oameni si zicem ca, de fapt, ne rugam lui Dumnezeu ---> Dumnezeului din oamenii aia, adica... .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Citat:
citat din mesajul lui BeLucci

Ute ca asa de subtil mascheaza tot ca nici cei care citesc Biblia nu-si mai dau seama ca si icoana este idol. In zilele noastre e la fel ca acum mii de ani doar ca satan sa emancipat si el.

unde mai pui ca ortodocsii chiar si din Biblie isi fac idol...ia sa vezi cand pune preotul Evanghelia in fata poporului, la inceputul Liturghiei, si cu mic cu mare, toti trec si o pupa, i se inchina, unii fac metanii...

ce ti-e si cu satana asta domle

Denizelai si tu dreptatea ta (ma refer la mine si la fi-miu)

da nu zisesi ca nu mai zici nimic de Sfinti?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui nikole

Sf.Nicolae imi este f drag, am citit mult despre el, ii stiu viata,e la sufletul meu, dar tot...nu ma pot ruga la el.Am incercat si...m-am oprit.Nu pot sa-i cer nimic, ba chiar parca ma incearca un sent de frica cand o fac.Ptr ca numai DUMNEZEU imi poate da, daca El cnsidera ca merit, ca e in folosul meu.

as vrea sa pot vb cu ai meu ce va spun eu voua dar lor, bietilor mei bunici nu le pot spune ca ar face infarct, stiu sigur ca ar suferi enorm...asa ca va citesc pe voi, mai vb cu voi, ma recunosc in unii dintre voi...

mie mi-e placut paragraful asta mult, da mult de tot

ce e rugaciunea? rugaciunea e comunicare, stare fata in fata, inchinare, recunoastere

cea mai mare rugaciune e iubirea...unde e un strop de iubire acolo e si putina rugaciune

Sf Nicolae nu e decat un bunic, care se roaga pentru mine...pentru ca eu tin la el, si el tine la mine...cam asa vad eu sfintii, ca pe niste bunici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stanescu spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui b.nica
Puterea crucii este covarsitoare si nimic rau nu ii poate resista!

In concluzie, incasii si aztecii erau rai ...

Sigur ca da, dovada faptul ca au fost exterminati...in numele credintei, evident.
Chiar, ca vad ca ati ajuns la sfinti cu discutia - lamuriti-ma si pe mine care sunt atributiile sfantului Stefan cel Mare? El la ce departament functioneaza? Am io o banuiala, de altfel...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui fdoina

Citat:
citat din mesajul lui nikole

Sf.Nicolae imi este f drag, am citit mult despre el, ii stiu viata,e la sufletul meu, dar tot...nu ma pot ruga la el.Am incercat si...m-am oprit.Nu pot sa-i cer nimic, ba chiar parca ma incearca un sent de frica cand o fac.Ptr ca numai DUMNEZEU imi poate da, daca El cnsidera ca merit, ca e in folosul meu.

as vrea sa pot vb cu ai meu ce va spun eu voua dar lor, bietilor mei bunici nu le pot spune ca ar face infarct, stiu sigur ca ar suferi enorm...asa ca va citesc pe voi, mai vb cu voi, ma recunosc in unii dintre voi...

Sf Nicolae nu e decat un bunic, care se roaga pentru mine...pentru ca eu tin la el, si el tine la mine...cam asa vad eu sfintii, ca pe niste bunici

Uite, asta e o explicatie altfel,mai realista, pe care o pot ´´inghiti´´ fara probleme

E alta perceptie..neindolatrizata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Ham dar cum ai reactiona ca fiul/fica ta sa vrea sa mearga( de maine incepand) la directorul scolii acasa, sa vrea sa doarma acolo, sa mance acolo , sa se joace acolo, sa mearga sa se plimbe doar cu directorul, sa aprecieze doar ce face directorul, sa-l pupe pe director cum ar trebui sa faca cu tine tata lui/ei, sa-l imbratiseze, si doar lui sa-i spuna ca-l iubeste. Tie evident ca nu ti-ar arata nici o afectiune. Si cel mai aiurea sa-i zica tata lui, nu tie care ai participat ca "creerea" lui, nu tie care ai petrecut nopti cu el, nu tie care ai investit in cresterea si educatia lui. L-ai protejat, ii cunosti caracterul, sti ce-i place si ce nu...etc. De asta ce zici? Asa ca tie nu ti-ar pasa? Si atunci cum ti se pare tie comparatia asta si cea cu Dumnezeu caruia nu-i pasa ca unii pupa crucea si fac mii de alte nimicuri(n-am gasit alt termen mai potrivit!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Citat:
Si atunci cum ti se pare tie comparatia asta si cea cu Dumnezeu caruia nu-i pasa ca unii pupa crucea si fac mii de alte nimicuri(n-am gasit alt termen mai potrivit!)

Adica il trec pe Dumnezeu undeva pe locul 2...poate nici acolo. Dar in schimb daca copilul face cancer sau oricine altcineva..da-i cu pietre in Dumnezeu...ca doar El e cel mai mare...
Si da....uite asa gandesc unii. Fain nu?
Chiar ma enerveaza sa vad cum mii de oameni merg sa pupe moastele nushcui. Deci efectiv ma enervez. Nu este interzis sa citesti in Biblie, oamenii mare parte stiu sa citeasca, dar casca gura la un popa care habar nu are nici el de Biblie din moment ce incurajearea pupatul moastelor. Deci cum pt oamenii sa vie atata de naivi incat sa creada ca acolo in cosciugul ala de "aur" sta sfanta/sfantu nushcare. Si-i vezi batrani si bolnavi si saraci si vai de ei, cum strabat mii de km sa pupe...ce? sa-i vindece...cine?
In fine asa cum zicea cineva educatia este de vina. Dar totusi sa nu vrei tu sa te pui sa cauti un adevar? Te pui si inghiti ce-ti indeasa unu altu pe gat? Cine-l gaseste pe Dumnezeu cu adevarat, sigur nu mai pupa mana nimanui si oasele nimanui, si nici o piatra si nici un lemn.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Doina, nu am zis nimic despre sfinti :-).
M-am referit doar la inchinarea adusa altora decat lui Dumnezeu si la faptul ca Dumnezeu stia El ce stia cand a dat poruncile alea...
Lumea nu se multumeste doar sa materializeze duhurile. Mai si impodobesc materializarile astea, le mai pun si ceva nestemate, le mai pun si oleaca de aur, le mai scot si la plimbare prin lume si mai pun si pe 'ai de mor de foame sa pupe oleaca materializarile alea incrustate cu nestemate.

Apai, stii cum e. Dumnezeu e in toate. Si, nu te supara, dar e mai prezent intr-o lacramioara decat intr-un om :-). Mai bine ne-am ruga Dumnezeului din lacramioare, adica lacramioarelor :-). Ups, dar n-avem voie nici asta... :-)).

Citat:

Sfantul Nicolae nu e un bunic. Cel putin, nu un bunic oarecare.
Sfantul Nicolae e o personalitate a lumii ortodoxe, i se dedica o zi speciala pt. a fi sarbatorit cu ceva fast, pe seama puterii lui inca se sprijina multe minuni sau realizari ale oamenilor, de prezenta icoenei lui intr-o casa se leaga casniciile fericite. Nu-i chiar un bunic ca toti bunicii...

Si, chiar asa, ce inseamna "sa nu ai alti dumnezei in afara de mine"?
E traducerea lui "hai, fie, poti avea vreo cateva sute de bunici"?

Citat:
pentru ca eu tin la el, si el tine la mine

iar te inalti...:-))))
De unde stii ca esti atat de importanta si atat de puternica si penetranta d.p.d.v. spiritual incat sa te stie Sfantul Nicolae???
Dumnezeu te stie sigur, fiindca erai pe listutza atunci, demult. Sfantul Nicolae...poate da...poate nu...

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Denizel, eu nu sunt sigura ca Dumnezeul prezent in lacramioare e unul crestin...pare mai curand o perspectiva panteista, un piculet hindusa samd

dar ca omul poate sa se indumnezeiasca, ca asta ar trebui sa fie scopul vietii crestine...aaa, ca eu sunt departe de asta...dar daca Dumnezeu exista, atunci cu siguranta unii L-au cunoscut...mai, Hristos si Duhul Sfant odihnesc in om, nu in lacramioare

cat despre Sf Nicolae, evident ca ma inalt(nici o noutate) dar daca Sf Nicolae exista, atunci eu sunt sigura ca sunt la fel de importanta pentru el cat esti si tu pentru Iisus

in rest, stii si tu ce delicat e sa discuti despre ceva la care tii foarte mult...tu iti pui sufletul pe tava, si vin altii si-l toaca marunt...asa ca mai bine s-o lasam asa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui fdoina

Denizel, eu nu sunt sigura ca Dumnezeul prezent in lacramioare e unul crestin...

Exista doar unul Singur...vazut in mod crestinesc,islamist,budist...asta e altceva.
Dar creatorul e unul.Deacord cu mine?

Mergi la inceput