Cum interpretati acest film ?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica
Puterea crucii este covarsitoare si nimic rau nu ii poate resista!

In concluzie, incasii si aztecii erau rai ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui fdoina

Lady, Chipul il avem cu totii, dar prin pacatul adamic, il avem falsificat, otravit...prin Botez primim Taina, dar trebuie sa facem si noi raspunsul nostru personal

uite cum vad eu dilema asta cu icoanele si Sfintii...evreii farisei cunosteau Scrierile sfinte, ca asta era job-ul lor nu? adica stiau litera...dar nu aveau Duhul (ca zicea Denizel sa ne inchinam in Duh si Adevar...pai cine-i Duhul? si cine-i Adevarul? le cunoastem noi?

si respectivii farisei, care se ocupau cu studiul Scripturii, care Scriptura vorbea despre Hristos si despre intrupare, cand Iisus le spune ca El si Tatal sunt una, dau cu pietre si se indigneaza...blasfemie!!!

vine Ioan Botezatorul (mai nestudiat, dar mai cunoscator in ale Duhului) si I se inchina...

pe urma, vin altii care I se inchina, timp de doua mii de ani, in Duh ... care aprind candele, de inchina la icoane, isi fac cruce, si stau vesnic de vorba cu un Dumnezeu viu ...si in ei se face simtita prezenta Lui

si altii care studiaza, si iar studiaza, un Dumnezeu cuprins in paginile unei carti... si spun ca astia de se inchina la icoane se inchina la idoli...blasfemie!!! poruncile!!!

intelegi de ce prefer Dumnezeul Sfintilor? cum zicea Nikole, pentru ca uneori, acela din carti mi se pare mai rece, mai neinteles, mai departat

Eu inteleg variante pe care mergi tu,insa nu mi-o pot asuma..
Poate sunt vreun fariseu

Stii,in legatura cu cea ce-ai spus,poruncile raman porunci si stau la baza credintei nu?
Ca daca nu mai corespondeau,IIsus le schimba.Dar El le respecta.
Si Iisus nu se ruga niciodata ´´sfintilor´´ El se ruga lui DD.Nuci nu a sugerat vreodata (din ce cunosc eu) ca ar fi primita mijlocirea sfintilor in rugile noastre.

Si sfintii de care pomenesti s-au nascut cu pacatul lui Adam...acum vrei sa spui ca ei,in viata lor dedicata Divinitatii,s-au rugat la alti sfinti?Eu cred ca nu...

Daca o luam asa..pe bune atat fariseii evrei cat si romanii au implinit Scriptura prin reticenta lor fata de Iisus.
Adica se stia ca nu va fi primit cu bratele deschise.
Asa ca eu zic ca si fariseii(oamenii fara duh) au un rol acolo mic,dar exista.

Cine are duh?Adica,cum stim ca cineva are duh?
Stefan cel Mare avea duh?
Imparatul Constantin avea duh?
De unde stim?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Poate sunt vreun fariseu

eu una sigur sunt

eh, si apropo de cine e Sfant, sa nu uitam ca suntem pe taramul credintei, nu al stiintei

evident, eu cred in Sfintii Biseicii ...daaar...uite, ca sa fac o concesie, recunosc ca sunt sfinti pe care ii iubesc, sunt sfinti pe care ii respect, si sunt si sfinti pe care doar ii marturisesc (pentru ca ii marturiseste Biserica)

hehe, si fireste mai sunt si sfintii pe care nu-i cunosc...cred ca astia sunt cei mai multi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Citat:

Ham,f. urat din partea ta!Asa cum spunea si Lady J si asa cum si eu am spus cu alta ocazie, unele postari sub nick-ul tau sunt scandaloase si nu se pot compara cu altele care ne-au dat impresia ca esti o persoana rezonabila si cu simtul masurii.

Fdoina .
Eu as vrea sa va spun ca pt. mine simbolul Crucii este f. important.
Eu cred ca este mai mult decat simbolul crucificarii lui Iisus.
Cine incearca sa aduca in derizoriu puterea inchinaciunii o face ,fie din nestiinta, fie cu rea intentie!
As dezvolta subiectul prezentand si alte aspecte dar nu vreau sa deviez subiectul si acum nu am timp ca sa aduc si argumentele f. interesante care m-ar sustine.

AHA!
Este scandalos sa ne inchipuim ca ne-am face semnu'...ala, da' nu-i scandalos ca ne facem semnu' celalalt, chit ca-n ambele cazuri ar fi vorba de ceva ce l-o ucis pe Fiu' Domnului, si asta numai pentru ca un imparat care-o realizat ca nu poate anihila crestinismu' i-o aresta imaginea si-o folosit-o k sa aibe putere asupra prostimii (tot el, Constantinus Chlorus jr.- http://ro.wikipedia.org/wiki/Constantin_cel_Mare a hotarat ca ziua sfanta nu mai este sambata ci duminica).
Este revoltator sa consideri sfant un semn ce reprezinta arma cu care o fo' ucis Iisus; de ce nu ne facem semnu' satanei, fiindca in spatele celor ce l-or suit pe cruce o fo' fix diavolul?

Apropo de sfinti (sfinti a caror sfintenie este stabilita de oameni ce NU sunt sfinti!), DE CE sa nu te rogi direct Lui Dumnezeu ci sa folosesti intermediari?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Citat:
Apropo de sfinti (sfinti a caror sfintenie este stabilita de oameni ce NU sunt sfinti!), DE CE sa nu te rogi direct Lui Dumnezeu ci sa folosesti intermediari?

Chiar asa! Pai mai Ham noi suntem atata de obisnuiti cu pile si spaga pe pamantul asta incat credem ca asa e si dincolo. Te duci la sfantu' x sa-ti puna o pila. Ne mintim ieftin....dar dupaia platim scump din nefericire.

Citat:
fiindca in spatele celor ce l-or suit pe cruce o fo' fix diavolul?
Pai asta e tinta lui sa lupte impotriva binelui. Ute ca asa de subtil mascheaza tot ca nici cei care citesc Biblia nu-si mai dau seama ca si icoana este idol. In zilele noastre e la fel ca acum mii de ani doar ca satan sa emancipat si el. Si scrie in Biblie ca in zilele de pe urma va fi ca pe vremea lui Noe si Lot. Si exact asa e. Sunt vremurile de pe urma si ....suntem ca in vremurile din urma.

Mergi la inceput

BeLucci, k sa lamurim cum vaz io treaba:
Nu am nimic cu icoanele, statuile, crucea, sfintii, ziua de duminica ce inlocuieste sambata si multe alte chestii care contravin textului biblic!
Unele chiar imi plac, mi se par OK.
Este mult mai trista si mai putin umana o biserica reformata sau o casa de rugaciuni iehovista...
Ma deranjeaza in schimb lipsa de logica si senzatia ca suntem luati de tampiti de catre cei ce incearca sa ne explice ca ele nu se contazic cu Biblia; sa faca bine sa editeze textu' biblic (cum de altfel s-o mai facut de-a lungu' timpului, voit sau accidental) astfel incat sa nu trebuiasca sa-ti anulezi tendinta naturala spre analiza, atunci cand ai contact cu ele.
Sincer, cred ca Dumnezeului nu-i pasa de nimicuri d-astea!
E k si cand as face eu un caz fiindca unu' din cainii mei a dat un partz!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Citat:

Pai o sa fi foarte surprins, pentru ca ii pasa. Altfel nu ar fi pus prima porunca sa nu ai alti Dumnezei in afara de mine. Si citeste si link-ul care l-am trimis sa vezi. Acolo scrie despre asta.
http://www.imaginelife.ro/credinta/credinta-religie-biserica/cele_10_porunci_cu_citate_din_biblie/
Cand te inchini icoanelor sau sfintilor nu te mai inchini Lui Dumnezeu. Aste e un ambalaj frumos, de suprafata. E o minciuna. Evident ca daca Dumnezeu vroia sa ne spuna sa ne inchinam la sfinti ca El zice asa, sau sa ne inchinam la icoane ca e El acolo, ne lasa asta lege prin Isus sau prin prooroci incepand din vechiul testament pana acuma in zilele noastre. Cand nu te mai inchini Lui Dumnezeu direct te inchini altcuiva. Eu credca sunt destul de clare cele 10 porunci. Acuma ca unii mai sucesc si invartesc pe toate partile, ca sa le pice lor bine e altceva.
Nu spun nimica de bisericile iehoviste pt ca nu am fost in una. Ca ei se incalcesc in scriptura si abereaza in unele chestii e altceva. Din cate stiu eu ei nu se inchina la icoana, cruci...etc. Comparatia asta cu cainele tau si cu faptul ca lui Dumnezeu nu ii pasa ca unii se inchina la idoli e chiar aiurea. Daca o sa citesti Biblia bine o sa vezi cat de mult nu-i place lui Dumnezeu chestia asta. Dar citeste macar ce am trimis in linkul ala. Ca e scoasa "esenta" nu trebuie sa te pierzi singur prin Biblie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:

In concluzie, incasii si aztecii erau rai ...

cam asa ceva...

Mai, eu nu mai intru in discutii despre icoane si despre incalcarea atat de flagranta a unei porunci (chiar daca e facuta, sunt convinsa!!, cu cele mai bune intentii). Fiecare face cum crede ca e mai bine pentru el insusi.

Cele 2 vorbe pe care le-am scris au fost numai si numai pentru Nikole .
Adica, pe mine m-a atins foarte tare experienta ei, am gasit-o minunata si, pur si simplu nu m-a lasat inima sa nu scriu nimic atunci cand am vazut pledoaria pentru icoane.
Bine, Nikole e matura, poate sa ia o decizie si fara interventiile mele , da' as fi avut mustrari de constiinta daca nu as fi zis ce cred.

Citat:
PS Lady, vreau sa cred ca nu e malitioasa intrebarea cu "functionarii" ...Sfintii nu sunt functionari, sunt "fii" evident ca omul nu poate nimic singur, asadar nici Sfintii nu ar avea cum sa poata, dar Sfintii nu sunt numai omeni, ci oameni purtatori de Dumnezeu...ok? si apoi, cum as putea eu sa-i refuz lu fi-miu ceva?

Doina, cand te crezi vierme care nu merita nimic, cand te inalti pana peste poate....
Mie nu mi-a placut niciodata paralela asta "eu sunt pentru copilul meu, la fel cum e Dumnezeu pentru oameni"...Presupune cam multa indrazneala si self-esteem urias, as zice....

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui BeLucci

Citat:

Pai o sa fi foarte surprins, pentru ca ii pasa. Altfel nu ar fi pus prima porunca sa nu ai alti Dumnezei in afara de mine. Si citeste si link-ul care l-am trimis sa vezi. Acolo scrie despre asta.
http://www.imaginelife.ro/credinta/credinta-religie-biserica/cele_10_porunci_cu_citate_din_biblie/
Cand te inchini icoanelor sau sfintilor nu te mai inchini Lui Dumnezeu. Aste e un ambalaj frumos, de suprafata. E o minciuna. Evident ca daca Dumnezeu vroia sa ne spuna sa ne inchinam la sfinti ca El zice asa, sau sa ne inchinam la icoane ca e El acolo, ne lasa asta lege prin Isus sau prin prooroci incepand din vechiul testament pana acuma in zilele noastre. Cand nu te mai inchini Lui Dumnezeu direct te inchini altcuiva. Eu credca sunt destul de clare cele 10 porunci. Acuma ca unii mai sucesc si invartesc pe toate partile, ca sa le pice lor bine e altceva.
Nu spun nimica de bisericile iehoviste pt ca nu am fost in una. Ca ei se incalcesc in scriptura si abereaza in unele chestii e altceva. Din cate stiu eu ei nu se inchina la icoana, cruci...etc. Comparatia asta cu cainele tau si cu faptul ca lui Dumnezeu nu ii pasa ca unii se inchina la idoli e chiar aiurea. Daca o sa citesti Biblia bine o sa vezi cat de mult nu-i place lui Dumnezeu chestia asta. Dar citeste macar ce am trimis in linkul ala. Ca e scoasa "esenta" nu trebuie sa te pierzi singur prin Biblie.

De la inceputurile umanitatii si aparitia credintei, Dumnezeu este acelasi, religiile/dogmele/ritualurile sunt diferite, dar evident inrudite (daca stai si citesti o sa descoperi originile si sursele de inspiratie ale crestinismului ).
Comparatia cu dulau' meu nu este deloc aiurea fiindca, cel putin din cele ce se scriu in Biblie, diferenta intre noi si Dumnezeu este cu mult mai mare decat intre cainele meu si mine; iar eu chiar nu stau sa contorizez fiecare gest al cainelui si nu-mi pasa CUM ma idolatrizeaza el, odata ce este evident c-o face.
Iar eu sunt doar un om, cu orgolii prostesti si curiozitati tampite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui ham

Citat:
citat din mesajul lui BeLucci

Citat:

iar eu chiar nu stau sa contorizez fiecare gest al cainelui si nu-mi pasa CUM ma idolatrizeaza el, odata ce este evident c-o face.

"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."

Stai asa,mai HAM,
vanturile cainelui tau nu au legatura cu faptul ca el te serveste si preamareste

Dar daca catelusul tau nu ar veni la tine sa-i dai papa din mana ta si s-ar duce la nevasta ta,care ar veni la tine sa ia papa cainelui,aia inseamna oare ca, cainele are incredere in tine sau in nevasta ta?
Sau e ok ca acul catelus te considera stapan prin...mijlocire?
Nu ma ameti,zi asa da au ba

Mergi la inceput