Viata in Germania (53)
Raspunsuri - Pagina 9
Miriluta spune:
| Citat: |
si...cum a fost? ai reusit pana la urma sa termini? a fost greu? ce anume(exact)ai terminat?acum lucrezi in domeniu? e cautat ce ai facut tu? imi raspunzi doar daca vrei,da?nu vreau sa te chinui cu intrebarile... te pupicesc! livia |
Buna Livis,
pana la urma eu am renuntat dupa 2 semestre, nu musai pt ca era greu sau nu ma descurcam cu limba. La scurt timp dupa ce am intrat la facultate am ramas gravida cu bebe 2. Pe langa faptul ca eram singura (din ce stiu eu) care avea copil, mai eram si cu burta la gura si toti se zgaiau la mine ca la urs. Cu toate astea am facut si semestrul 2 si apoi am nascut. Cu 2 copii dintre care un sugar, nu ma puteam ocupa si de scoala. Initial am zis ca iau o pauza, dar apoi am primit oferta de la firma unde lucrez acum si m-am decis ca totusi nu vreau sa mai astept inca 3 ani pana o sa castig ceva bani si ca mai bine accept jobul.
Scoala era foarte solicitanta, cu laboratoare, lucrari practice, desen tehnic, etc. Ma decisesem pt Maschinenbau pt ca eu sunt jurist si e greu de obtinut echivalarea studiilor aici si ne-am pus si problema ca daca e sa ne mutam in alta tara, va trebui sa o iau de la capat cu echivalarile. Ca inginer nu prea ai batai de cap cu recunoasterea (stiu asta pt ca sotul meu e inginer) si mi-as fi gasit de lucru imediat.
Astea 2 semestre mi-au prins bine, in primul rand pt. ca m-am pus la punct cu germana, am avut o ocupatie si a fost si interesant.
Acum lucrez intr-o multinationala care se ocupa cu fonduri de investitii si eu lucrez la departamentul de ''ausland'' - America de Nord si Europa de Vest...
Nu stiu daca am fost coerenta..daca mai ai intrebari, iti raspund cu placere.
Miriluta spune:
| citat din mesajul lui livia Wirtschaftsinformatik si Betribswirtschaft...de aici ideea de a studia daca tot mi-au recunoscut... livia |
Am o prietena care a studiat 3 semestre Wirtschaftsinformatik (apoi s-a mutat in alta tara). Stiu de la ea ca era suuuper greu. Foarte multe seminare, lucrari practice, laboratoare...de multe ori ajungea acasa seara la ora 9...abia facea fatza cu multe eforturi...si stia bine limba, nu avea nici copii si e si o persoana foarte inteligenta si capabila..deci cand spunea ea ca e greu, eu cred ca e foarte greu. Acum mai depinde si de fiecare in parte...
Nora spune:
Buna seara,
revin cu noutati: cei de la Bundeswehr Hospital of Berlin, clinica Magforce, unde se face acest studiu la care va participa mama ne-au sunat sa ne propuna data de 29 oct pentru internare
!
Angiuta (multumesc frumos
) a sunat la Guest House din campusul Virchov al spitalului Charite si s-a interesat de pretul unei camere, doar ca 70 de euro/noapte mi se pare mult, din pacate nu prea ne permitem sa dam cel putin 1500 de euro doar pentru cazarea tatei.
In plus, din cat am cautat eu pe internet, intre spitalul militar si Charite sunt vreo 2 km, poate ca ar trebui sa ma interesez direct la Bundeswehr (adresa lor este Scharnhorststrasse 13, 10115 Berlin Mitte) daca au o posibilitate directa de cazare.
Din experienta voastra, credti ca ar fi posibil ca tata sa stea in camera cu mama, pe un fotoliu-pat, orice acolo? Nici nu ar vrea mai mult, oricum vrea sa fie in permanenta langa ea.
Oof, e complicat. Eu o sa vin dar nu pot sta oricum toata perioada asa ca trebuie sa vad cand ar fi cel mai bine.
O alta problema: Angiuta pleaca in Romania intre 4-11 noiembrie. Ar mai putea cineva din Berlin sa ma ajute? Ma gandesc ca poate nici n-ar trebui neaparat sa fie din Berlin, poate si numai prin telefon ar putea sa ajute cu o traducere.
Cand a fost Crisa la Bruxelles, s-a intamplat de multe ori sa nu pot veni cand trebuia exact sa traduc o convorbire dintre parintii fetitei si doctori.Asa ca am tradus direct la telefon (doctorii ii explicau ce si cum iar eu le explicam parintilor
).
Astept cu nerabdare mesaje de la voi.
Va multuesc tuturor.
Cu drag,
angiuta spune:
Nora tare ma bucur ca Mihaela iti e de real folos, eu din pacate prea mult nu te puteam ajuta. Insa alaturi de Mihaela voi incerca sa va ajut si eu.
Poate reusesc sa intru si eu diseara pe mess si facem o conferinta
.
Angiuta, mamica lui Vladut(8 iunie 2007)
Nora spune:
Dragele mele, Angelica
m-a pus in legatura cu o prietena de-a ei, Mihaela, care a rezolvat intr-un timp record cazarea pentru tata, la un pret extrem de decent!!! Sunt impresionata, absolut!
Internarea se va face pe 29, ai mei ajung pe 28, Mihaela si/sau Angelica ii vor astepta, la spital totul e pregatit, ce mai, totul merge minunat, Slava Domnului!
Sunt asa fericita, am senzatia ca mama e deja vindecata, mai sunt niste pasi de parcurs
!
Va multumesc tuturor din suflet, mesajele si ajutoarele voastre sunt extraordinare.
Angelica, esti extraordinara
!
liutzica spune:
| citat din mesajul lui Nora Dragele mele, Angelica m-a pus in legatura cu o prietena de-a ei, Mihaela, care a rezolvat intr-un timp record cazarea pentru tata, la un pret extrem de decent!!! Sunt impresionata, absolut!Internarea se va face pe 29, ai mei ajung pe 28, Mihaela si/sau Angelica ii vor astepta, la spital totul e pregatit, ce mai, totul merge minunat, Slava Domnului! Sunt asa fericita, am senzatia ca mama e deja vindecata, mai sunt niste pasi de parcurs Va multumesc tuturor din suflet, mesajele si ajutoarele voastre sunt extraordinare. Angelica, esti extraordinara !Nora cu Andrei si Victor |
ce fain ca mai sunt oameni cu suflet mare mare pe lumea asta!!!!
Mihaela sa-ti rasplateasca Dumnezeu ca esti un exemplu viu!
Nora, mamei tale ii doresc multa sanatate.
Asteptam numai vesti bune de la tine.
Nora spune:
Dragele mele,
Parintii mei au ajuns cu bine la Berlin (avionul a avut intarziere...)iar Angie si Mihaela i-au asteptat si pentru asta le multumesc din suflet
!
Acum sunt la pensiunea unde va sta tata si maine dimineata va fi internarea.
Asteptam cu nerabbdare si ziua de maine dar sunt increzatoare ca totul se va desfasura bine.
Va multumesc tutror pentru suport
! Doamne ajuta
.
Cu drag,
Alina spune:
Nora ,sanatate multa mamei tale
.
Sunt impresionata de fetele care au ajutat
.
Fetele,cum e cel mai bine si avantajos de trimis bani din Ro spre De?
Danke!
Alina
tumpi spune:
Nora, sanatate multa mamei tale.
Alina,depinde cred ca de suma, ori prin cont bancar sau daca nu e mare valoarea prin transfer la WU.
Fetele, acum vin si eu cu o intrebare.Stiu ca pe aici sunt fete care si-au schimbat pass-ul la consulat, cat dureaza si ce costuri sunt.E mai avantajos sa il fac aici sau prin mandatar in tara?
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
angiuta spune:
tumpi, sotul meu si-a schimbat pasaportul acum 2 ani. La consulat i-au spus ca dureaza max. 6 saptamani si cred ca 170 de euro costa.
El a ales sa-l fac prin mandatar si i-a facut o procura soacrei (tot la consulat) care a costat cu tot cu atutentificare 70 de euro. La asta s-a adaugat trimisul actelor in tara (prin Atleassib 10 euro) si costurile pasaportului cu tot cu taxa de urgenta, vreo 50 de euro. De adus pasaportul i l-am adus eu, asa ca n-a mai platit transportul. Totul a durat 2 saptamani.
A, in ambele cazuri (daca-l faci prin consulat sau prin mandatar) o sa ti se opreasca buletinul romanesc (in caz ca-l mai ai) si o sa-ti puna un abtibild in pass cu domiciliul in Germania.
Angiuta, mamica lui Vladut(8 iunie 2007)

cu