Pepenasi de iulie-august 2008 (14)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns truli-luli spune:

Multumesc mult Didi, Dia, Narcisa, Kimmy, Atb, Mada pt grija si pt sfaturi. Intr-adevar nu i-am dat antibiotic si azinoapte parca a fost deja mai bine. Il voi urmari si azi sa vad daca e asa dar oricum am sperante ca va scapa mai usor.
Diana Mirela multumesc din suflet.
Va doresc sanatate tuturor si sper sa scap si eu de raceala ca la mine inca dureaza si sa intru mai des. Si noi avem botezul sambata, pe 4 octombrie, la fix 2 luni asa ca pregatirile sunt in toi.

O zi buna si pupici!

poze Ana
varsta Anei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns truli-luli spune:

Ileanna Victor al meu inca nu isi tine capul f bine. Adica are momente si pozitii in care si-l sustine f bine si timp destul de indelungat dar si momente cand, stand pe umarul meu, si-l balangane de mi-e tot teama sa nu dea cu nasul de oasele mele. Cand e pe burta si-l intoarce singur de pe o parte pe alta si asta de multisor dar nu-l tine ridicat mult timp.

poze Ana
varsta Anei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

gagix, o saptamina buna sa avem!

cami multa sanatate pt toata familia! vad ca ti-au raspuns deja fetele, ma bucur ca sunteti mai bine

narci gata promit ca ma execut, doar tre sa gasesc o solutie. cind dau upload pe picasa imi da eroare, nus de ce...

ileana si al meu isi tine capul, e drept ca mult mai bine cam de la 2 luni dupa ce l-am tot pus sa se chinuie si sa stea pe burta. mai pierde controlul cind e obosit.

hai sa vorbim si chestii mai serioase dupa atitea valuri...

in primul rind mai sun, nu ai dat si tu o sampanie ieri, de zgircita ce esti...

despre diversificare (ce stiu eu si cum am facut/voi face eu ):

-inceput la 6 luni daca e alaptat pina atunci, altfel pe la 4-5 luni, depinde si de copil.
-diversificarea se face LA LINGURITA (nu la biberon). Ideea e nu numai sa introducem alimente noi dar sa-i invatam sa manince, ca sa bea deja stiu.
- incep cu cereale - intii de orez, cel mai usor digerabil, apoi se pot introduce treptat altele. NU am dat cereale/fainoase din griu - adica cu gluten - pina dupa 10-12 luni. exista un risc poate mic dar bine definit de boala celiaca din cauza glutenului si eu nu risc. Deci cereale amestecate in putin laptic (se poate folosi lapticul propriu sau formula) sau chiar in apa, la lingurita, cu rabdare, pina invata sa inghita. initial ei au reflexul sa scuipe ce le dai, caci nu stiu sa inghita, tehnica e diferita de cea de supt, asa ca multa rabdare pina invata sa inghita. deci: nu scuipa ca nu le place! consistenta sa fie ca o supa crema asa, mai apoasa.
- am inceput cu asta la ora prinzului, cind copilul era odihnit si receptiv. si usor flamind. daca e prea flamind nu va avea rabdare si e bine sa ii dati un pic de lapte intii. treptat pe masura ce se obisnuieste si-i place se creste cantitatea, daca initial accepta vreo una-doua lingurite se ajunge pe la 8 luni la o canuta cam de 100 ml. puteti initial ca sa simta gustul sa-i dati pe deget sa linga piureul. daca plinge nu fortati, sa nu asocieze negativ aceasta experienta. se poate chiar intrerupe tot procesul citeva zile-o saptamina si luat apoi de la capat.
- cam la o saptamina se poate amesteca in cereale piure de fructe sau legume. le-am introdus destul de treptat, cam la 3 zile schimbam cu ceva nou sau le combinam, alternind o leguma verde ( fasole verde/dovlecel/mazare) apoi una galbena (yams, morcov). atentie la eventuale reactii de alergie sau intoleranta - eruptii cutanate, diaree, vomitat.
-cind le accepta mai greu ce mi-a mai zis pediatra a fost sa amestec putin lapte praf in piureul respectiv si asa le vor
-eu am introdus rapid si fructele dupa cele 5 legume enumerate mai sus. teoria ca sunt dulci si se invata cu gustul respectiv nu sta in picioare caci doar si laptele de mami sau formula tot dulci sunt. am dat piure de mar, para, banana, piersica. merge si pruna dar e mea facea kk mai moale asa ca nu i-am dat.
-cind accepta bine hrana asta se poate trece la 2 mese pe zi, apoi la trei.(o sa pun si schema imediat)
- fiecare masa se suplimenteaza in continuare cu lapte la discretie
-deci schema dupa care le-am introdus eu:
4-6 luni (sau dupa 6, de la caz la caz) - legume:fasole verde, mazare, dovlecel, morcov,yams, patrunjel-radacina; fructe: mar,para, banana, piersica
7 luni -se adauga iaurtel, brinzica de vaci facuta acasa
8 luni - galbenus de ou; carne de pui/curcan; spanac, conopida, cartof
deci toate astea evident treptat, sa vad cum reactioneaza etc
de la 7-8 luni dupa ce invata bine sa inghita legumele le zdrobeam mai grosolan, sa zic asa, deci nu f fin, sau nivelul 2 la borcanase.
exemplu de meniu
-la inceput la prinz masa diversificata, va ramine ca masa principala in viitor, axata pe legume si apoi cu carne/ou/brinza etc
-a doua masa adaugata dimineata cereale+ lapte, apoi cereale+fructe+lapte
-a treia - seara, tot cereale cu lapte, brinzica/iaurt

am schema completa pe undeva, astea sunt doar din amintiri dar o gasesc eu.
apropo a fost un subiect pe forum despre asta, cu diversificarea in diferite tari, f interesant. f diferite obiceiurile. mariana din suedia (unde esti??) spunea de pilda ca acolo se incepe cu cartof.
ar fi frumos sa punem si aici diferite scheme, ce ziceti?
laremi sunt f curioasa, cum se face la voi?

pupici

Mami de Anna (5.02.2007) si Anthony (27.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

multumesc ca ati citit povestea lui Darius...
...eu sunt racita cobza...si ma dor de mor furunculii astia

Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008

ingerasul Darius-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

truli merci, si tin pumnii cu raceala.

Mdaaaaa, tot nu mi-e clar cu capul. Il mai tzin? Nu il mai tzin? N-am date suficiente nici de una nici de alta. Mi-e clar ca ar trebui sa il pun mai des pe burta. Dar despre asta am citit ca: nu cand e obosit / nu cand e nervos / nu cand e flamand / nu dupa ce a mancat. Si daca ma iau dupa astea ... tre' sa stau de 6 toata ziua k sa gasesc un moment . Mama lui de kupil si mama ei de mama.
Bine k nici nu se omoara sa stea pe burta, evident ...

Biri multumim de sfaturi!!! Io am inceput sa fiu fata prevazatoare (which I am not ... usually) si sa-mi copiez intr-un word sfaturile de la fetele astea - guru, care is mame a doua oara. Ce a zis Biri si ce a mai zis Mada de raceala ... si ... va astept mamelor cu experientza! Bagati k eu is nepatata ca o floare .

http://community.webshots.com/user/my_margaret

Mergi la inceput

Vreau sa zic ca m-a apucat nostalgia si curiozitatea si am inceput sa recitesc odiseea. Desi eu nu prea am scris (acum imi pare rau).
bujo a fost prima care mi-a urat bun venit (pe la capitolu' 8 am intrat)
Hilar este ca niciodata n-am inteles cum sa fac sa-mi apara cuvant in loc de link si uite ca am gasit ce mi-a explicat Mada tot pe la capitolul 8 si abia acu' am priceput . Deci nu eream mai desteapta inainte .

A ... si de ce tot lipsesc bujo si atatea alte fete??? Nu mai dau nume ca tre' sa copiez toata lista. Gagix, daca cititi si nu aveti timp de raspuns ... ziceti si voi macar un simplu "PREZENT". Por favor. Macar atatica .

Iar Mada, boti, anka, DianaM, diarux ... etc scriu din an in paste. Da mia mi-e dor de vooooooi .

Alte curiozitati:
1. cu ce pisici e indulcit laptele praf????
2. cum ii dati sa manance dc il apuca foamea in marsupiu???

Shi sa deie naiba sa nu raspundeti. Grrrrrr.

Pozici

Mergi la inceput

Mai da' mie chiar imi sunteti draaaaaaaaagi

'Opaaa ... semne de instabilitate emotionala .

pofa, fah infidelo ... las' ca ma razbun io. Hai nu mai visa la batbata-to k e clar ca nu te baga in seama. Uita-te si tu mai bine cine te iubeste

Pozici

Mergi la inceput

Nah!

Uite cum e luni dimineata si nu-mi baga nimeni sentimentele in seama. Uite cum cersesc io atentie aici ...

In dimineatza asta is miorlaita k nu mai am barbat acasa. Estimez k imi trece in fo' ora si dupe aia ma apuca spumele . Asa k ... mai stati ascunse oleac. K pun io gheara pe voi!!!

Pozici

Mergi la inceput

cucu bauuuuuuuu

Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gini75 spune:

ileanno, mie de tine mi-e frica...

Raspunsuri:
1. habar n-am
2. -asezat mamica pe o banca
-scos copilul din marsupiu si tinut in brate