Liceu de arhitectura

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sebra spune:

hmm..nu stiu cat de slab poate fi liceul din moment ce ultima medie anul trecut a fost 9.80..ma refer la Liceul de arta si arhitectura din Constanta,poate mediile mai scazut de intrare la liceul din bucuresti au fost afectate de nota la desen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

monicutza
ma bucur mult ca nu te-ai suparat. eu am avut un soc cand am ajuns la facultate . ca primii doi ani n-am facut decat sa aranjam betisoare si panouri in orele de proiectare. si daca pt mine a fost greu, cred ca pt un absolvent de liceu de arh e si mai greu. ca ai impresia de regres, e usor sa iti pierzi avantul.

rufus
nu stiu daca e o idee f buna. adica ma gandesc ca un esec acum poate duce la pierderea increderii. si poate chiar e facuta pt asta. numai ca e greu sa faci totul fara ajutor, nu toti sunt asi in ceva, nu din oricine poate iesi un zaha :), dar ar putea iesi macar un www.dsba.ro/mainEN.php?lang=RO&news=1" target="_blank">dorin stefan :).

poate ar fi bine sa o intrebi ce crede ea ca fac arhitectii, la ce se asteapta. poate chiar sa stea de vorba cu un arhitect.

Parent like there's no tomorrow!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Mie mi se pare un liceu foarte slab.Spun asta din urmatoarele motive:liceul are doua specializari:mate-fizica(clasa de elita-unde ,ca medie de intrare,este pe ultimele locuri la acest gen ) si specializarea tehnica,unde situatia e si mai cruda :locul 167 din 220 de specializari in BUC.
Sa duci un copil bun din cate inteleg intr-o clasa cu medii frecvente sub 7 mi se pare un lucru rau.
Si uita-te si la scolile de provenienta ale copiilor,majoritatea nici nu vin din BUc ci din Ilfov si numai despre pasiune pentru arhitectura nu prea cred ca este vorba.
Daca la admitere obtine o medie peste 9 iti dai seama ce prapastie ar fi intre ea si restul clasei?E pacat ca in anii de liceu sa se alinieze la media liceului.Si mediul conteaza foarte mult.Liceul este o perioada importanta si dificila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mospes spune:

Si ce s-a intamplat pana la urma ? A intrat Ioana la Colegiul de Arhitectura ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lenyi79 spune:

Buna,
Uite am dat si eu de subiectul acesta. Pentru ca sunt in paine, am sa incerc sa ofer si eu o parere. Eu am facut un liceu de mate-info(multa matematica oricum). Treaba e ca prin a 10-a am concluzionat ca placandu-mi geometria in spatiu ar trebui sa dau la arhitectura (fara sa stiu cu ce se mananca - ideea ca acolo inveti doar sa faci case e un pic cam superficiala; se invata ff multe materii in Facultate). Asa ca am facut 2 ani de meditatii in Bucuresti ca sa ma pregatesc pentru admitere. Trebuie sa spun ca nu a fost deloc usor. Am invatat ceva cu totul nou, ceva ce nu se invata la liceul obisnuit. A fost greu, insa tot ce am facut mi-a placut, am avut si momente de renuntare dar m-am ambitionat si am reusit. De ce povestesc de meditatii? Pentru ca doar cu ceea ce invatam la liceu(matematica analiza si geometrie) nu era suficient pentru a reusi la Facultatea de acest profil. E ff important sa ii placa copilului ceea ce face, sa vrea, e ff importanta matematica (dar numai pentru admitere, caci in facultate nu se mai invata decat 1 an). E important talentul si dedicatia, caci nu e deloc o faculatte usoara(nu o poti face la FF). Cunosc colegi din liceu care au renuntat ulterior, buni la matematica si cu talent la desen, insa ...e nevoie de vointa. Poate ca trebuie analizata bine varianta liceu dedicat de arhitectura (de unde nu stiu exact ce alte optiuni ai daca te razgandesti, avand in vedere faptul ca se invata materii dedicate) si un liceu obisnuit +meditatii cu profesorii specializati (chiar si pentru matematica meditatiile cuprind probleme diferite), insa daca se razgandeste poate alege si ...chimia, la extrem vorbind. Sper sa ajute cumva in decizie ceea ce am incercat eu sa spun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Rufus, nepoata profesoarei de statistica din facultate a terminat Jean Monnet si a decis in clasa a XI/a ca vrea arhitectura. Din acel moment a facut meditatii cu un profesor din facultate si cu un arhitect...a muncit pe rupte si a intrat. Spune ca i/ar fi prins bine sa cunoasca mai multa matematica, ea venind de la profil uman.
Sincer nu as alege un liceu slab cotat. In plus isi poate schimba optiunea diametral opus. Fetita de care iti vorbeam in clasa a 8/a a vrut drept si a ales profil uman spre disperarea parintilor. Au sustinut/o, desigur, dar iubitul fetei a ales arhitectura asa ca si ea si/a schimbat orientarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

N-am vazut reactivarea subiectului.
Pana la urma Ioana a ales un liceu teoretic, Iulia Hasdeu, la profil uman. Si eu cred ca, daca va mai dori arhitectura, va pune osul la treaba, iar eu o voi ajuta cu meditatii. Nimic nu-i definitiv.
Factorul hotarator la ea a fost calitatea liceului (ma refer la factorul uman) care aici, in Bucuresti, nu-i grozava. N-am contrazis-o, desi eu, om batran, as fi ales acest liceu din care ieseai cu o meserie palpabila.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

N-am vazut reactivarea subiectului.
Pana la urma Ioana a ales un liceu teoretic, Iulia Hasdeu, la profil uman. Si eu cred ca, daca va mai dori arhitectura, va pune osul la treaba, iar eu o voi ajuta cu meditatii. Nimic nu-i definitiv.
Factorul hotarator la ea a fost calitatea liceului (ma refer la factorul uman) care aici, in Bucuresti, nu-i grozava. N-am contrazis-o, desi eu, om batran, as fi ales acest liceu din care ieseai cu o meserie palpabila.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Rufus , i eu eram curioasa ce ati hotarat pana la urma.
Cred ca e mai bine asa , ca in 4 ani de zile se poate razgandi de multe ori si in plus , vorba ta , daca se hotaraste sa ramana la arhitectura va merge la meditatii si va intra fara probleme la facultate. :)

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput