Liceu de arhitectura
Raspunsuri - Pagina 2
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/A_Iulia/A_Iulia.jpg)
A_Iulia spune:
Cred ca de fapt te intereseaza ce procent din absolventii liceului de arhitectura intra si urmeaza facultatea de profil. Poate daca ai gasi vreun absolvent al liceului, sau vreun student la arhitectura, ar fi bine sa-ti spuna daca are colegi de la liceul acesta.
Ca altfel, probabil multi raman la stadiu de desenator tehnic, etc.
Oare daca mergi si intrebi pe cineva pe-acolo, un cadru didactic ceva...n-ar fi o idee?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
escu spune:
Cu ce calificare termina liceul asta? Asa poti sa-ti dai seama cam ce stiu sa faca atunci cand termina. Daca sunt pregatiti ca proiectanti, e un lucru bun, ca-i mare nevoie de ei la firmele de constructii, si isi pot face facultatea de arhitectura in paralel cu o colaborare la o astfel de firma. Vezi cu ce medii se termina la liceul asta. Daca sunt mari poate fi un avantaj pentru Ioana. Atentie, pe vremea anilor de liceu ai fiicei mele, era cam frecventat de dealerii de droguri. Aveau clientela serioasa pentru ca ei se considerau un fel de mici artisti "neintelesi".
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Fomalhauti/Fomalhauti.jpg)
Fomalhauti spune:
Rufus, daca Ioanei ii place sa invete si are medii bune, cred ca ar fi mai bine sa o orientezi catre unul din liceele "cu prestigiu", poate-poate acolo se invata ceva carte (ma exprim asa in calitate de mama de doi liceeni si fetita in clasa a 8-a). Daca vrea neaparat arhitectura, decat la liceul de arhitectura e mai bine la "Tonitza". Fac desen tehnic si alte materii mai mult sau mai putin legate de arhitectura si din clasa a 11-a se impart pe specializari, unele fiind "pentru arhitectura" (unde fac si matematica in ultimele doua clase, spre deosebire de celelalte specializari).
dori spune:
Eu am vorbit anul trecut cu cineva care avea nepotul (nu prea interesat de scoala)la acest liceu, si nu era multumit de nivel. Oricum eu sunt de parere ca e prea devreme sa canalizezi copilul spre o specializare. Un liceu bun ar trebui sa asigure formarea de baza, care sa ajute un copil sa se descurce la admiterea in orice domeniu (si sa ii asigure sansa sa dea in alta parte, daca se razgandeste pe parcurs si descopera ca nu i se potriveste arhitectura).
geniest spune:
Eu am terminat liceul despre care se vb...pe vremea lui Ceasca era liceu de constructii transformat de comunisti din liceu de arhitectura.
In 89-90 si-a recapatat titulatura si se numeste "Grup Scolar de Arhitectura si Sistematizare".
Si pe vremuri avea clase de arhitectura si topografie (putine, ce-i drept), majoritatea fiind cu profil de constructii, instalatii...etc...
Eu am terminat o clasa de arhitectura..n-a fost alegerea mea...ma rog, alta discutie.
Ce pot sa-ti spun eu de acum 15 ani (asa ca o sa vb la trecut) e ca, daca omu' e pasionat de desen in general, tehnic in special...acolo erau profesori arhitecti fffff buni. Este drept ca toti colegii care au vrut sa mearga la fac de arhitectura au facut meditatii, in special la desen. Se pare ca acesta este piatra de incercare si nu matematica sau alta materie...pentru mine cel putin...desenul a reprezentat o problema, in consecinta n-am mers pe drumul arhitecturii.
Ce este bine e ca... orice specialitate ai termina iesi cu o meserie...de ex, daca nu vrei facultate, ramai proiectant sau topograf...ai diploma pt asa ceva.
Repet: profesorii de specialitate (arhitectura)erau f buni...se fac multe materii de specialitate...noi aveam ore de instalatii, de ex...
Parerea mea e ca e mult mai usor unui copil sa urmeze fac de arh dupa un liceu de profil...ca si unuia care a terminat liceul sanitar si merge la medicina...Orice ar alege important este sa-i placa ceea ce face. E esential !
www.andreialmeu.piczo.com
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
Banuiam eu ceva...
N-ar fi prea devreme sa se duca pe un drum stabilit, dar faptul ca nu pare un liceu grozav, ma pune pe ganduri.
Incep sa ma interesez, o sa vad si Tonitza. Vedeti voi, pe mine nu prea ma mai impresioneaza ce (mai ales cum) se invata intr-un liceu de cultura generala. Am numeroase semnale. De ex., la Sava, cel mai cel liceu, profesorii pun accent pe studiul individual. E bine, o sa ziceti, dar copii care sa invete din constiinta, mai rar. Ioana nu-i din aia. Invata bine, dar trebuie sa o imping de la spate. Si ma gandeam ca decat sa ma razboiesc cu ea inca 4 ani, ca dupa aia sa intre la o facultate privata (adica pe banii mei), mai bine face ce-i place si apoi ori continua cu facultatea de Arhitectura, ori intra la facultatea aia privata, la care intra oricum. Pe bani.
Ideea mea e sa-i dau o sansa sa se regaseasca in ceva, in loc sa ne chinuim reciproc, intr-un liceu bun.
Acum sa mai vedem si media cu care termina, pentru ca media generala e mare, dar tezele unice...
poze multe cu noiAna a implinit un an
2006
2007
dianocica spune:
rufus, eu nu am terminat liceul de arh dar, pe vremea cand faceam pregatire pt admitere, la acelasi prof a venit si un tip care termina liceul de arhitectura. arh cu care faceam pregatire era cam cel mai tare la vremea aia si era destul de greu sa intri la el. asa ca primele cateva sedinte erau un fel de testari sa vada daca ai potential. no, baiatul asta nu a reusit.
si am sa iti explic un pic de ce. el stia foarte bine desen tehnic, avea o dexteritate de ne cam lua pe toti. dar...atat. nu avea nimic din gandirea necesara pt un arhitect. probabil a ajuns un desenator tehnic excelent. dar cam atat.
plus ca era convins ca, terminand liceul de arh, e cumva mai bine decat cei veniti de la un liceu normal. si da, gandea in termeni tehnici. dar era cumva o etapa sarita. exact aia mai importanta. adica iti putea face un bloc din ala comunist, sau desena in detaliu nush ce piesa (gen suruburi speciale...). dar nu mai putea gandi o casa. nu putea face compozitii abstracte.
nu stiu cat reusesc sa ma fac inteleasa. sfatul meu, ca absolvent de fac de arh e sa nu o dai la acest liceu. daca vrei, prin cls a X-a, o poti duce intr-un birou de arh (unul mai amarat, sa deseneze inca la plansete :)) ), sa traga cu ochiul, sa vada daca ii place. poate gasesti pe cineva dispus sa o familiarizeze un pic cu tot ce tine de desen...apoi, prin cls a XI-a, sa mearga regulat la un arh. cred ca ar fi mai bine asa. cred eu :)
Parent like there's no tomorrow!
flori_deni spune:
fetita mea este la liceul de arhitectura in acest moment in clasa a 9a, a facut si clasele 5-8 in acest liceu , iar eu sunt foarte multumita, un copil daca vrea sa invete,in orice scoala ar fi invata, dar pot sa spun caci la specialitati au niste profesori minunati care se ocupa in mod special de elevi, spre bucuria mea si dirigintele ei este profesor de specialitate.Ea a intrat cu media 8,45 .
sebra spune:
Hello mamici:)
Sunt in aceasi situatie ca si Rufus,fetita mea fiind in cls a 8 a ,iar optiunea ei pt viitor este sa urmeze arhitectura;in urma discutiilor pe care le-am purtat cu mai multe persoane (avizate sa-si dea cu parerea)am ajuns la concluzia ca urmand un liceu de specialitate ii va fi mai usor la admitere;examenul de admitere la facultatea de arhitectura nu are nici o legatura cu materia ce se face la un liceu teoretic sau mate-info,cum spunea cineva fac de arhitectura a ramas ultimul bastion al facultatilor,se intra in continuare f greu si necesita meditatii multe(2-3 ani spun unii,urmand un liceu de specialitate i-ar fi mai usor.
Cat despre faptul ca in aceste licee nu se face "carte",nu stiu cat este de adevarat intrucat din ce spun cei de acolo( am purtat discutii la 2 licee cu clase de arhitectura) se face cam "doua scoli intr-una"elevii avand program si de 10 ore pe zi ,trebuind sa acopere si programa la celelalte materii si specialitatile.Media de admitere la CTA si GL (fiind din Tulcea m-am indreptat spre aceste 2 licee) se face 25%media teza unica si gimnaziu,75% nota la examenul de desen pe care trebuie sa-l sustina.
madic spune:
Raspund si eu prin prisma de matusa cu nepoata in clasa a 9-a la liceul de arhitectura, clasa de arhitectura, e drept, in Ploiesti.
Acolo media de admitere la clasa de arhitectura a fost peste 9, la celelalte clase din liceu nu stiu, nepoata mea aici a intrat.
Ce voiam sa-i spun lui Rufus este faptul ca daca Ioana se simte atrasa de arhitectura, poate ar fi bine s-o lase sa-si urmeze calea.
Cand nepoata mea ne-a spus ca ea da la arhitectura am sarit tot neamul in sus ca acolo nu se face carte si etc, cam ce s-a spus si aici.
Numai ca Ruxi a fost de neclintit si si-a sustinut opinia hotarata, asa ca a inceput pregatirea la desen pentru admitere intrucat proba de desen este eliminatorie la acest profil.
A muncit foarte mult anul trecut, facea pregatire la desen cu profesor din liceu de cate 2-3 ori pe saptamana, mergea si la unele ore de desen la liceu, cert este ca a facut totul cu foarte multa pasiune si dragoste.
Acum a inceput scoala si, din spusele surorii mele, niciodata nu a mers nepoata la scoala cu atata avant si drag.
Asa ca poate e bine uneori sa ascultam si dorintele copiilor, acum facultatea nu mai este atat de decisiv legata de liceul urmat.
Repet, eu vorbesc prin prisma liceului si clasei de arhitectura din Ploiesti, pentru care am luat referinte f. bune de la o fosta colega, acum profesoara de mate la acest liceu, nu a celui din Bucuresti.
Succes si sa luati cea mai buna hotarare pentru Ioana .