Copiluti de mai-iunie 2005 (86)
Raspunsuri - Pagina 12
andutzy spune:
denisa, care sunt simptomele pe care se bazeaza cand cred asta?
Andra, mami de
Horia Andrei si
Dragos Alexandru
CELE MAI RECENTE POZE CU DRAGOS, HORIA SI NOI...![]()
Nasterea Micului Print, Horia Andrei
denisa73 spune:
deficit de atentie si hiperactivitate,deocamtata poate o trece testu....Caci pe doctor il asculta sa face cei spunea,aici cica ar fi problema ca face numai ce vrea si nu e atent la exlicatii
andutzy spune:
parca mi-l descrii pe Dragos dar eu inca pun pe seama varstei si a energiei debordante pe care de cele mai multe ori nu are unde sa si-o consume. Plus ca gemenii prin natura lor sunt superficiali, se plictisesc repede, nestatornici, fara rabdare.
Andra, mami de
Horia Andrei si
Dragos Alexandru
loreen spune:
Buna seara ...
Vai ce liniste e in jurul meu ... ma si sperii naibii de respiratia mea ... puradeii dorm, blonda creata sfoaraie si eu ma lafai ...
Azi e marti sau ma rog fuse si nu ma dezminte de luat suturi in partile carnoase ale partii dorsale ...am intarziat la munca 5 minute din cauza lui Delia care se miorlaia la farfurie si normal ca a trebuit sa dau cu subsemnatu' ... da-n puii mei cand veneam de la 6 dimineata sau plecam pe la 11 noaptea atunci nu mai faceam note explicative...in semn de protesc am frecat o menta originala ...
Cuscra ca sa vezi ca Filip e chiar darnic ... dar parca nici asa... sa fi luat de la gradinita cu pricina virusu?! Asta ar insemna sa mai fie si alti copii ... plus ca va trebui sa duci again avizul epidemiologic ...dar macar sa fie asta unica problema de adaptare la rigorile sistemului...
Monu ce sa-ti doresc oare ... la ora asta am o scarba profunda de sistemul nostru ... mi-e sila si mi-e scarba dar asa cum astia mici mergi cu de-a sila la scoala si gradinita , asa si noi sau eu tre sa inghit... dar acomodare usoara si insanatosire grabnica...
Gabitza ai intrebat cat au termen de garantie la gradinitza asta?!Sa nu va treziti ca dupa sarbatori hop inchid ca nu mai au zapada pe acoperis ...
Nelia din pacate sau din vericire nu am avut asemeni probleme cu laptele ... si acuma aia mica a mea bea vreo 600 ml de lapte pe zi
Pisik m-am scobit vreo juma de ora dupa pozele cu cel mic dar nu le gasesc ... in orice caz sa-i dea Dumnezeu puterea sa treaca peste hopul asta si sa-l aveti acasa in we ...
Denisa eu am suspectat-o pe Delia multa vreme de sindromul asta ... mi-au spus multi ca eu trebui sa ma tratez de alte sindroame ca fata nu are nimic doar ca-i mai energica decat altii, eu ii zic bolnava de tupeu ... la gimnastica n-ar face ce zice antrenorul nici batuta, la gradinita imi spun alea ca este foarte impunatoare ( sigur nu fizic) si ca-si vede de ale ei ... dar concluzia a fost ca deocamdata nu are rost sa discutam de alte probleme la ea ... prima intrebarea care mi-au adresat-o 2 psihologi si-un psihiatru este daca doarme toata noaptea si cate ore ... pai sa tot fie vreo 8-9 pe noapte si 2 la pranz ...fara intrerupere ...
Care-o fi legatura naiba stie dar au zis ca atuncii nu discutam acuma...
Laura cu
BIANCA si
DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
omustata spune:
Nelia-imi pare tare rau ca se chinuie Lisandru atat de tare cu dintii. Maya a fost unul dintre copiii care a trecut peste asta fara nici o problema.
Cat despre lapte, dupa ce am intarcat-o la 14 luni nu a mai vrut sa auda de lapte pana acum cateva luni. Dar il manca totusi cu cereale si mai manca si alte lactate. Poate daca incerci sa-l ascunzi cumva in alte mancaruri, nu stiu ce sa zic.
Succes la examen!
monu-inceput bun maine la servici!
Androix, Tdi-sanatate voua si copiilor.
Vroiam sa va zic cate ceva despre cum sunt gradinitele aici.Mai exact vroiam sa ma refer la cat ajutor primesc copiii din partea educatoarelor. Incepand de la varsta asta se duc singuri la WC, nu-i supravegheaza nimeni, numai daca cer ei ajutorul educatoarelor. Nu ma intrebati cum se sterge Maya la fund. Unoeri ma intreb daca se sterge, dar aste este situatia. Iar acum ii si invata sa se imbrace singuri cu geaca si puloverul. Au ei o metoda de a-i invata care este hilara de-a dreptul, dar functioneaza. De mancat mananca singuri, nu-i ajuta nimeni. Ideea este ca trebuie sa se invete independenti. Aici se pune mare accent pe a-i invata pe copii sa devina independenti. Deci ce vreau sa zic este ca nici aici nu primesc prea mult ajutor din partea educatoarelor. Daca cer sa fie ajutati, atunci sunt ajutati, dar altfel nu. La cresa binenteles nu era asa, acolo erau ajutati. Parerea mea este ca sunt alte lucruri ingrijoratoare la gradinitele din Romania, asta cu faptl ca nu-i ajuta nimeni nu mi se pare prioritara. Dar faptul ca nu respecta alergiile copiilor sau ca nu au jucarii mi se pare strigator la cer. Nu mai vorbesc de uitatul la TV la gradinita. Aici nici nu exista asa ceva. Sunt foiarte revoltata cand citesc povestile voastre despre gradinite si-mi pare rau ca situatia este atat de urata acolo.
Va las acum ca trebuie sa plec acasa. O seara frumoasa va doresc.
Aurasa spune:
Buna dimineata!
Monu - bafta la serviciu! Sanatate tuturor!
Simona - sincere condoleante!
Pisik - la multe kg micutului Gabriel , sa fie papacios in continuare.
Gabitza - bafta cu gradi si acomodare usoara lui Andrei. Am vazut si pozele: frumosi toti, iar Raducu e total cu zambetul lui.
Beatrice - vazut poze. Supeeeer!!! Si eu am fost la cules de mere la mama acasa in weekend.
Oana lu'Alex - m-am speriat de intamplarea povestita de tine. Multi nebuni la volan ca si aici.
Nelia - cu laptele nu am avut probleme. Ai mei beau lapte praf de sting, cel putin pitic mic ajunge la 1 litru pe zi, iar Catalin alterneaza varianta Junior cu laptele la cutie si ajunge la 600 - 700 ml pe zi. Cu dintii am tras la Alexandru si inca trag la canini. Eu ii dau Nurofen sau Paracetamol, dar numai cand incepe sa maraie si sa muste tot ce intalneste.
Mai am de citit....
Noi... rau spre bine. Cred ca v-am zis la un moment dat ca era Catalin un pic infundat. EI bine, am ajuns la camera de garda cu el, febrra mare si prelungita, tuse urata rau de tot. Concluzia: rinotraheobronsita acuta cu aspecte sinuzale. Asa ca acum e pe antibiotic, acasa, cu schema clasica antitermica, siropel de tuse Stodal de 4 ori pe zi, Olinth in nas. Azi noapte e prima dupa 5 npt nedormite, in care el a dormit linistit, fara sa tuseasca, sa fornaie sau sa sse inece si sa vomite. Si cum sunt 2, totu-i la dublu, numai ca ALexandru nu are antibiotic, in rest, aceeasi medicatie (lui ii erup caninii de vreo luna, s evad in gingie si nu mai apar odata).
Luni m-au sunat de la gradi sa vin sa il iau pe Catalin ca a facut 39 temperatura (dimineata, la triaj, ne-a spus ca e infundat si are un pic de rosu in gat, dar poate ramane). M-am dus intr-un suflet sa iau copilul. Ii administrase de la cabinet Nurofen, l-am gasit intins in patut, educatoarea tocmai il intreba daca poate manca putin. Cand m-a vazut, s-a pus pe plans ca el nu merge, ca lui ii place si ca pierde ce fac copiii la gradi, iar acum se simte bine. Ardea inca. Educatoarea i-a spus ca nmerge la dr, apoi se intoarce, am reusit sa il imbrac si sa mergem acasa.
Aventura noastra cu gradi e una frumoasa. La prima sedinta, directoarea a prezentat planul de alimentatie al copiilor, modul cum stabilesc meniurie zilnice, ce carne le da (piept si pulpe de pui si carne de vita), ce marca de lapte consuma copiii. A spus ca ei nu prajesc, nu folosesc delikat la mancare, nu fac sosuri, nu le dau prajituri din comert. Toate lucrurile astea au coincis cu ceea ce spunea copilul ca a mancat si ce scria la panoul cu meniul zilnic. Primesc lactate(iaurt, cascaval, unt, smantana). De cele mai multe ori au fructe la desert, doar de 2 ori au primit biscuiti la ora 16., in rest tartine cu unt, cascaval si ardei sau iaurt sau un fruct. Untul e unt, nu margarina.
Pentru rechizite am strans bani si se cumpara la toti la fel, dupa lista data de educatoare.
A invatat deja 4 poezii (3 le stia de acasa), cantecele, au lucrat cateva chestii dragute (desene, podoabe din hartie, plierea hartiei pt. pliculete si barcute).
Ce sa zic... eu-s multumita. Si cel mai important mi se pare ca dintr-un copil oarecum retras, a devenit destul de vorbaret, povesteste ce a facut, se joaca si cu alti copii (in parc isi facea jucarele singur sau cu Alexandru, dar nu si cu altiii de varsta lui). Educatoarea a zis ca s-a integrat de la inceput si a relationat cu ceilalti copii.
In sfarsit, am profitat de prezenta lui tati care e in cursa de masinute pe covor cu baietii si am scris un roman.
Sanatate copiilor bolnaviori, dar si parintilor!
gabitzam spune:
Sa va zic primele impresii cu gradinita noua. Inca de aseara am inceput prelucrarea lui Andrei, ca mergem la o gradinita noua, ca o sa fie frumos, ca au curte frumoasa si leagane, ca asa si pe dincolo. De dimineata mergeam pe drum cu el si zicea intr-una (pe limba lui) "mami, mergem la gradinita noua", parca isi facea singur curaj. Acolo nu stia daca sa fie suparat, sau sa-i placa. Curiozitatea a invins. A cercetat locul prima data din ochi, pe urma a inceput tzopaiala. A venit una dintre Miss (toate educatoarele sunt Miss) si l-a luat la vorba, au pus niste stampilute pe niste panouri. Ea tot vorbea in engleza, dar pentu Andrei nu conta, vedeam ca incepe sa-i placa. Ne-a dat un dulapior, i-a pus o floricica galbena (culoarea preferata) cu numele lui pe ea, l-am schimbat cu hainele de interior. Asteptam sa vad cum fac sa plec, daca plange. N-a avut baiatul nici o treaba. I-am zis ca-l pup si el face "Pup mama, du-te acasa la Raducu" (Pup mami, dede acache Odudu) si nu s-a mai uitat la mine. M-am linistit la faza asta si am zis ca daca ma trimite acasa inseamna ca se simte in siguranta si pot sa fiu fara grija. Presimt ca o sa-i placa aici chiar mai mult.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
andreea.a spune:
Buna ziua!
M-am gandit sa mai dau si eu un semn de viata, ca am tot intrat si am mai citit si deh.. acum am simtit nevoia sa ma bag si eu in seama in discutia despre gradinite.
Gabitzam - succes maxim la noua gradi! Si felicitari lui Andrei, ca e asa sociabil si curajos! Bravo lui. El cat timp a fost la "fosta" gradinita?
Noi l-am inscris pe Eric la o gradinita de stat (252), dar suntem inca in dubii daca il lasam acolo sau il ducem inapoi la Primii Pasi, unde a fost de la 1 an si 8 luni. Se obisnuise in sfarsit cu gradinita particulara, si si-au facut vara asta un sediu mai mare cu o curte un pic mai mare... si chiar ii placea .. Asa ca acum ne e cam greu sa-l mutam. Si la Primii Pasi tot Miss au. Eric are si o Miss preferata..
Dar am riscat si am zis ca daca tot ne-am chinuit atat sa obtinem un loc in gradinita de stat, sa-l ducem. Ieri a fost prima zi.. si a fost mai putin tragic decat ne asteptam. N-a fost fericit neaparat, poate putin nedumerit, dar macar n-a plans.. Azi l-am dus din nou.. Pana acum, diferenta ni se pare de atitudine fata de copii - si aici, la stat, par a se purta ok cu ei, dar sunt un pic mai distante.. E mai.. ca la scoala. Si pana la urma, habar n-am daca e spre binele lui sau nu..
Poate reusim sa ne hotaram zilele astea..
Va pup cu drag!
gabitzam spune:
Andreea, ma bucur ca ai mai scris aici
Voiam sa-l mai vad pe frumuselul vostru, ai poze mai noi cu el pe undeva? Succes cu gradinita, oricare ar fi ea pina la urma.
Andrei a fost inainte la gradinita Aladin 5 luni. Acum imi dau seama, amintindu-mi de ce vedeam pe camera de supraveghere, ca Andrei se juca mereu mai mult singur, nu prea se amesteca impreuna cu ceilalti, nu aveau cine stie ce activitati. M-as bucura daca aici l-ar implica mai mult si l-ar ajuta sa fie alaturi de toti copiii. El e inca destul de timid (doar acasa ni se suie in carca
).
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
andutzy spune:
gabitza, tot raul spre bine atunci, nu?
Andra, mami de
Horia Andrei si
Dragos Alexandru