Oameni buni, am probleme la capitolul incredere

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui cryna77

Ooooo... Simali... eu, am primit chestia asta: "asa-zis rechini care cauta motive de-astea pentru porcariile pe care le fac altora", drept scuza-explicatie la raul facut mie de persoana respectiva... ntzzz, ntzzz... daca toti ar proceda asa... "sa paruiasca" pe altii pt. ca altcineva i-a "paruit" pe ei... unde am ajunge? Sau poate am ajuns deja acolo... si eu nu stiu ... Adicatelea, principiul asta al meu "Sa nu faci altuia ce tie nu-ti place", l-am vazut aplicat, cu varf si indesat, pe propria-mi piele din pacate ... cam asa: "Ce tie nu-ti place altuia ii face!". Bla-bla-bla...

"Singura lectie de morala care este potrivita pentru un copil, cea mai importanta lectie pentru fiecare moment al vietii lui, este aceasta: ''Nu rani niciodata pe nimeni.'' " - autor: Denis Breeze . - eu completez: ... pentru ca, nu vei putea sti niciodata cat de mult rau si cat de multa suferinta poti cauza!!!

Nu, nu. Era un raspuns pentru Ingeras.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:

Da, Simali. Stiu ca era un raspuns pentru Ingeras70... n-am vrut sa se inteleaga gresit... eu vroisem sa subliniez ideea ta ... cam asa ceva... Adica, neincrederea in oameni, chiar daca o ai, indiferent din ce fel de motive a aparut, nu o poti folosi drept scuza in a-ti bate joc de ei, ai calca in picioare, etc. ... ca, oricum toti is la fel... si daca ala/aia mi-a facut rau, eu de ce sa nu fac, etc.? Cam asa ceva vroisem sa scriu... dar, se pare ca a iesit altceva ...
Adica, nu-i bine nici o extrema, nici cealalta...

"Singura lectie de morala care este potrivita pentru un copil, cea mai importanta lectie pentru fiecare moment al vietii lui, este aceasta: ''Nu rani niciodata pe nimeni.'' " - autor: Denis Breeze . - eu completez: ... pentru ca, nu vei putea sti niciodata cat de mult rau si cat de multa suferinta poti cauza!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui ingeras70

Mai prieten este cel care iti spune realitatea si te aduce cu picioarele pe pamint decit lingusitorii sau visatorii,sau mincinosii,cred...

Prieten este cel care te place cu bune si rele, cel care nu te judeca prea aspru atunci cand calci in strachini, cel ce stie sa-ti spuna realitaea in fata, cum zici tu, dar numai acea realitate care conteaza cu adevarat pentru tine, nu pentru el (daca ma duc la prietena mea si-i spun "draga, esti cam grasa" sau "mie nu-mi place de sotul tau" sinceritatea asta nu ma face o mai buna prietena, ci dimpotriva, va spune ceva despre incompetenta mea sociala).

Cryna.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marami spune:

`neata!
Am sa incerc sa povestesc pe scurt ce a dus la aceasta indoiala. Acum o luna si un pic primim un telefon de la sotul prietenei mele (nu lucreaza in tara)si imi spune ca ne-a gasit o masina super buna cu toate dotarile si cat se poate de ieftina, dar sa mergem noi dupa ea. Buuun... prietena mea, pentru ca o consider de departe cea mai buna prietena, zice ca merge ea dupa masina...deh, curiozitate de femeie (sau de sotie?) el de acolo, nu si nu invocand o mie si una de motive pentru care nu ar trebui sa mearga la el. A doua zi un alt telefon in care imi spune ca-i asa de faina masina ca ii vine sa o pastreze pt el, da` ca abia asteapta sa ne-o aduca.... in sfarsit, ajunge masina in RO, de la ei nici un semn si ca sa nu ma mai lungesc, masina nu mai este a mea.... concluzia ce am tras-o dupa toate astea a fost ca prietena mea nu trebuia sa mearga acolo sub nici o forma, problema a fost de ce nu ne-am dus noi dupa ea, eu sau husbandul. Cum in tot raul e si un bine, daca o luam m-ar fi costat o gramada de euroi taxa de vama si taxa de mediu, asa ca dintr-o masina luata super ieftin acolo, aici ar fi costat o gramada de bani inmatricularea. Asta e n-a fost sa fie... merg mai departe cu batrana doamna care nu m-a dezamagit atat de mult incat sa renunt la ea... oricum aveam ganduri cu ea.... de revizie, binenteles, chiar daca ma costa cat o masina noua spre disperarea husbandului.... saptamana trecuta am facut un drum Alba- Cluj si ca o recompensa mi-a dezaburit geamurile din primii km si mi-a dat caldura de m-am crucit ca iarna trecuta am inghetat in ea. Am constat cu ocazia asta ca e buna si neincrederea la ceva.... nu am fost dezamagita ca in alte dati

mandrutzele mele D(29 sept 91) & D (18 iul 05)

pozne-npoze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marami spune:

Citat:
citat din mesajul lui ingeras70

Nu v-am facut nici un rau.Pur si simplu m-am exprimat.Si imi mentin punctul de vedere.Voi nu vedeti care-i treaba pe pamint?Eu traiesc pe pamint si astea sunt concluziile mele.Mai meditati,mai traiti si s-ar putea sa imi dati dreptate,mai devreme sau mai tirziu,daca cumva nu ati si facut-o intr-un moment de sanatate mintala si nu de visari.

Ingeras.... cu riscul de a fi nesuferita, noi astea care traim in visare...pe pamant, nu avem nevoie nici de intaritoare, nici de vreo dusca sau si crede-ma ca sanatatea noastra mintala nu este afectata in nici un fel. Sa inteleg ca tu nu ai incredere nici macar in tine ....sau poate doar in tine??? Trist....Viata e frumoasa, chiar si atunci cand iei suturi in fund de la cine te atestepti mai putin.... iti revii si mergi mai departe, cu acea doza de neincredere care te fereste de marile dezamagiri.

mandrutzele mele D(29 sept 91) & D (18 iul 05)

pozne-npoze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aura_m spune:

Nici eu nu mai am incredere in prieteni, am avut o data o prietena care m-a dezamagit foarte mult asa ca eu cu sotul meu am realizat ca cei mai buni prieteni suntem noi doi, ca impreuna trebuie sa luam deciziile si impreuna sa razbim in viata si ne este mai bine asa cand nu stie toata lumea casa noastra, eu cand aud cuvantul "cel mai bun prieten/a" incep frisoanele, ma mananca pielea, nu mai am incredere in acest cuvant. Prietenii foarte buni sunt din ce in ce mai rar, nu contest faptul ca ei nu exita, numai ca eu nu am gasit inca pe cineva care sa pot spune din toata inima:"Da, este prietena mea cea mai buna!", fara nici un dubiu.

AURA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_k spune:

Prietenia...in esenta si atunci cand este pura, este o relatie mai frumoasa, mai durabila decat multe altele, poate in unele cazuri chiar decat casnicia!
Sa spunem ca eu cred 2 lucruri despre Prietenie: 1.Prieten nu iti este cel care iti incurajeaza nebuniile, ci cel care iti critica greselile. 2. Ofera din prima unei persoane "nota 10"... e mai greu de mentinut decat de castigat!
Pri urmare eu toti prietenii(f putini la numar) i-am ales dupa aceste criterii. Prefer omul brutal de sincer, care ar fi in stare sa imi dea o palma ca sa ma trezesc la realitate. Nu cataloghez oamenii dupa cat de mult ma ajuta...ajutorul poate fi returnat si atunci suntem chit. Conteaza pt mine, timpul pe care mi-l acorda, atentia pe care mi-o ofera, simpatia, caldura, apropierea dintre mine si ea/el.
Cand am avut incredere in persoana gresita si a scazut in ochi mei (la "nota 4" -imi lipseste catalogul)...mi-a parut rau ... si atat! Nu pt mine,pt ca s-a dovedit ca eu nu am pierdut nimic de fapt( pe un om asa, de fapt oricum nu il vreau in viata mea), ci pt el/ea...care m-a pierdut pe mine, prietenia mea, si toate acele lucruri frumoase pe care un prieten ti le poat oferii.
Am incredere in oamenii, nu-i las sa zdruncine gandul frumos pe care il am eu despre prieteni...pana acum nu am pierdut nimic, dar in felul asta am gastigat 3 prieteni, langa care pot fi simpla eu, "goala", adevarata.. si asta pt mine este Prietenia!

Moni

http://tt.lilypie.com/J4oNp3.png

Mergi la inceput