Oameni buni, am probleme la capitolul incredere
Raspunsuri - Pagina 2
IonescuOana spune:
Si eu la fel : nu ma imprietenesc cu diverse persoane pe criteriul cat de placuta e sau nu respectivul/respectiva. Pentru ca am vazut ca aparentele inseala, si daca tie ti se pare cineva placut pe fata cine stie ce poate zice prin spate. Asa ca si eu merg pe pricipiul: cu cat mai selectiv, cu atat mai bine. Asta nu unseamna ca dau bir cu fugitii daca ma intalnesc cu cineva sau ca nu ne intalnim cu prieteni din cand in cand. Doar ca sunt foarte atenta ce zic si nu dau detalii personale.
INsa ii inteleg si pe cei/cele care simt nevoia de a "confesa" prietenilor/prietenelor: omul din greseli invata, poate ca si eu la 20 de ani nu eram atat de precauta
O DAU PE SOACRA-MEA, DAR NU LA SCHIMB, CI PE DEGEABA! DAR NICI ASA NU CRED C-O SO IA CINEVA!
marami spune:
Mai... mie sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac sa am increderea ce o aveam pana nu demult. Ce ar trebui sa fac sa nu-i indepartez pe oamenii care au ramas langa mine si cand mi-a fost greu, care au tras de mine pana am luat-o de la capat, oamenii pe care ii intalnesc poate odata pe luna, dar sunt langa mine in minutul urmator daca am nevoie de ei, fara sa ma intreb "dar daca....?" Fuse si duse... Ieri ma suna prietena mea sa ma intrebe ce fac azi "Ce vrei tu?" Cu alte cuvinte am dus-o sa-si depuna dosarul la masterat la Alba, iar pe colega ei la Cluj, colega care intrebase in gluma daca nu o duc si pe ea la Cluj.... de ce nu? O ocazie minunata sa ma intalnesc cu cei mai rabdatori furnizori ai mei...parerea lor in ceea ce ma priveste "Omul care zambeste mereu ori e prost ori e inconstient" ... imi place sa cred ce-mi convine
mandrutzele mele D & D
pozne-npoze
simali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramona J Asta e felul meu de a fi, n-am loc in viata mea pentru persoane de calitate indoielnica. La cea mai mica tradare ma descotorosesc de ei. The best thing you can do for your children is to love your wife. |
Tu esti alb-negru. Si eu tind sa fiu la fel. Ba mai mult, am lungi perioade in care nu-mi trebuie nimeni si nimic, ceea ce, normal, nu da bine la imaginea de animal social...
Dar nu cred ca e bine. Adica... ar trebui sa avem si relatii asa, de categoria a II-a, cu oameni pe care-i apreciem pentru ca si nu-i apreciem pentru ca... Relatii in care sa nu ne punem sufletul pe masa dar in care sa putem bea un pahar de vin impreuna. Pe vremuri, cand lumea avea timp de relatii sociale, toti cunoscutii veneau in vizita unii la altii, ramaneau peste noapte, petreceau chiar zile si saptamani pe la cunostinte. Dar asta nu insemna ca sunt prieteni intimi. Prietenii intimi erau una, relatiile sociale alta...
Ce faceu bine tipul asta de relatii: oamenii aveau exercitiul socializarii, cand se intalneau pe strada aveau ce vorbi ("buna ziua, ce face copilul"," sotia s-a insanatosit", "ce ziceti de prima balerina in spectacolul de aseara", "ce parere aveti ce-a facut primarul", etc., etc.), comunitatile functioneaza si au un sens, afla lumea de X-ulescu ca are o problema si poate se pune de-un ajutor, etc. Deci nu trebuie sa fi prieten la toarta sau sa dai pe dinafara de admiratie, ci doar sa intreti niste relatii sociale.
alice
Ramona J spune:
Simali, ai explicat foarte bine, asa sint.
Am relatii din astea de categoria a doua, dar nu facem nici un fel de confesiuni, n-au cum sa ma raneasca la o adica. Plus ca am mai adoptat din relatiile sotului meu, ca el e mult mai prietenos.
ingeras70 spune:
Mai fratilor,ce atita vorbarie??In timpul asta faceti bani!!Daca aveti cu oamenii aflati ca asta a fost de la inceput,de la Adam si Eva.Poate sfintii sa fi fost altfel.Nu va mai incredeti atita in oameni!O sa o luati imediat!Maturizati-va!E timpul!Daca nu rezistati altfel,luati un intaritor,o dusca de cava sau un medicament de intarire, sau o acupunctura,ceva..Nu mai pierdeti vremea cu vorbe pe degeaba,ca oamenii sunt dupa interesul propriu,e la mintea copiilor.Va urez sa cresteti in sfirsit si sa priviti viata pe bune,nu cu nazuri de pension.
simali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ingeras70 Mai fratilor,ce atita vorbarie??In timpul asta faceti bani!!Daca aveti cu oamenii aflati ca asta a fost de la inceput,de la Adam si Eva.Poate sfintii sa fi fost altfel.Nu va mai incredeti atita in oameni!O sa o luati imediat!Maturizati-va!E timpul!Daca nu rezistati altfel,luati un intaritor,o dusca de cava sau un medicament de intarire, sau o acupunctura,ceva..Nu mai pierdeti vremea cu vorbe pe degeaba,ca oamenii sunt dupa interesul propriu,e la mintea copiilor.Va urez sa cresteti in sfirsit si sa priviti viata pe bune,nu cu nazuri de pension. |
Iar "oamenii sunt rai" este pentru tine o justificare pentru a calca peste oricine fara nici o problema... Am vazut atat de multi asa-zis rechini care cauta motive de-astea pentru porcariile pe care le fac altora...Trist.
Intr-o zi te vei trezi, ingeras, si vei vedea ca rechinii nu tinde cald...
alice
Tethys spune:
Ooooo... Simali... eu, am primit chestia asta: "asa-zis rechini care cauta motive de-astea pentru porcariile pe care le fac altora", drept scuza-explicatie la raul facut mie de persoana respectiva... ntzzz, ntzzz... daca toti ar proceda asa... "sa paruiasca" pe altii pt. ca altcineva i-a "paruit" pe ei... unde am ajunge? Sau poate am ajuns deja acolo... si eu nu stiu ... Adicatelea, principiul asta al meu "Sa nu faci altuia ce tie nu-ti place", l-am vazut aplicat, cu varf si indesat, pe propria-mi piele din pacate ... cam asa: "Ce tie nu-ti place altuia ii face!". Bla-bla-bla...
"Singura lectie de morala care este potrivita pentru un copil, cea mai importanta lectie pentru fiecare moment al vietii lui, este aceasta: ''Nu rani niciodata pe nimeni.'' " - autor: Denis Breeze . - eu completez: ... pentru ca, nu vei putea sti niciodata cat de mult rau si cat de multa suferinta poti cauza!!!
ingeras70 spune:
Nu v-am facut nici un rau.Pur si simplu m-am exprimat.Si imi mentin punctul de vedere.Voi nu vedeti care-i treaba pe pamint?Eu traiesc pe pamint si astea sunt concluziile mele.Mai meditati,mai traiti si s-ar putea sa imi dati dreptate,mai devreme sau mai tirziu,daca cumva nu ati si facut-o intr-un moment de sanatate mintala si nu de visari.
ingeras70 spune:
Altfel,cu visarile ajungeti sigur la pastile in urma frustrarilor.Asa,macar vedeti realitatea,cu sinceritate.
ingeras70 spune:
Mai prieten este cel care iti spune realitatea si te aduce cu picioarele pe pamint decit lingusitorii sau visatorii,sau mincinosii,cred...