40 ani

40 ani | Autor: coltofeanu

Link direct la acest mesaj

Ma grabesc spre...40 de ani. Mai am doar doi pasi (adica aprox. doi ani )

Cum ati trecut acest prag, ce schimbari au intervenit, cum v-ati pregatit emotional pentru schimbarea prefixului ? Cum este viata dupa implinirea varstei de 40 de ani? Eu, de exemplu, ma gandesc cu teama la perioada cand se va instala menopauza...

Sa vorbim in general despre varsta de 40 ani...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Hehe, pai 2 ani e mult!in loc sa zici ca esti mai aproape de 35...
Menopauza la 40 ani? Cand altele fac copii la 45?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta spune:

...tocmai TU iti pui probleme de genul asta?
Glumeam...acum sase ani nu imi mai aduc aminte exact,dar nu cred ca am sarit in sus de bucurie...de fapt oricum nu ma bucur cand vine ziua cu pricina...dar perioada cu menopauza...recunosc...e ca bau-bau si pentru mine.
Colto...la mine s-au schimbat multe...nu neaparat in bine sau in rau...dar e adevarat, pentru unii poate fi ca o perioada de criza, pentru mine clar a fost si mai este...tu parca esti mult mai echilibrata decat mine, chiar si Adina, posibil sa fie mai simplu la voi,eu inca cu gargauni, cred ca eu am fost facuta pentru o altfel de viata, mai zbuciumata.
As putea sa-ti spun mai multe, dar parca sunt chestii prea intime ca sa le supun dezbaterii publice...dar trag de anii astia, ultimii cum spun eu, ca si cum mor maine ; noroc ca ma ajuta fizicul si situatia materiala si faptul ca imi plkace ce fac si parca trec mai usor peste...crize...mai vorbim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marami spune:

Citat:
citat din mesajul lui coltofeanu

Ma grabesc spre...40 de ani. Mai am doar doi pasi (adica aprox. doi ani )

Cum ati trecut acest prag, ce schimbari au intervenit, cum v-ati pregatit emotional pentru schimbarea prefixului ? Cum este viata dupa implinirea varstei de 40 de ani? Eu, de exemplu, ma gandesc cu teama la perioada cand se va instala menopauza...

Sa vorbim in general despre varsta de 40 ani...

Schimbari? Pai, schimbari majore nu intervin asa ca ...relax....
Cum este viata dupa 40 de ani.... vezi tu atunci... din punctul meu de vedere, mult mai frumoasa decat la 20, cand parca aveam prea multa minte... eu inca mai copilaresc.
Menopauza...deocamdata ignor "fenomenul" intai trebuie sa ma maturizez

Viata e frumoasa!.... asta ca sa o citez pe mandrutza mea

Mandrutzele mele Diana (29 sept.1991) si Oana (18 iul.2005)

pozne-npoze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=107464&whichpage=1&SearchTerms=35

uite aici despre inceputul declinului...sau nu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

eu cred ca totul e la nivelul mintii! ce declin? ce negare? doar acum viata e cea mai frumoasa, mie asa mi se pare! esti matura, ai multa experienta, ai invatat din greselile tineretii, ai crescut un copil, doi, sau poate acuma se nasc....e maturitatea aceea absoluta, ca o floare inflorita, eu spun ca sunt anii cei mai minunati!
eu nici nu ma gandesc la lucruri negative, ce-o sa fac la menopauza, daca imi apar riduri, daca....daca....
traiesc la maxim, profit de orice ocazie sa fac ceva deosebit.
singurul lucru pe care il regret intrucatva, este ca nu am reusit sa mai am, macar un copil! pentruca viata este extraordinara cu ei, nu concep sa traiesc fara copii mei. in vara asta, au fost plecati in vacanta departe...si dupa trei zile...simteam ca mor acasa! am indurat 6 saptamani, de dor si chin, nesomn... si le-am schimbat biletele, doar ca sa-i vad mai repede.
si nu pot descrie in cuvinte fericirea si sentimentul extraordinar pe care l-am trait cand i-am revazut!

asa ca la 40 de ani si dupa, sa ne gandim cum sa traim mai intens, sa profitam de orice ocazie sa urcam mai sus.

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Eu am avut marea depresie la 30 de ani. La 40 eram fericita, gravida cu Daviducul, deci ma simt excelent! Sa vedem cum mi-o fi in noiembrie, cand fac 41. Dar ocupandu-ma intens de asta micu' sunt sanse bune sa si uit de ziua mea

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coltofeanu spune:

Fetelor multumesc pt.raspunsuri.
Aveti dreptate...
Viata este frumoasa la 40 de ani. Asta simt si eu. Dar sa va spun ce ganduri imi "circula" prin minte.....Ma gandesc uneori ca as vrea sa am un al treilea copil... sa am acum un bebe mic, sa-i simt mirosul, sa ma joc cu el, chiar mi-as dori sa ma trezesc noaptea sa-l schimb etc. Mi-e dor de un bebe mic.

In vara aceasta am participat la un concurs in domeniul in care lucrez. Cand m-am prezentat acolo am nimerit initial intr-un grup de tineri ( 20- 30 ani) si am avut un moment de nedumerire : Oare ce caut eu printre copiii acestia? Noroc ca incet, incet...s-au alaturat grupului si persoane mai mature 40 -50 ani si mi-am revenit.

E totul in regula cu mine? Sau varsta e de vina?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

coltofeanu....si pe mine ma incearca gandul asta. chiar am avut ceva "actiune" in acest sens anul asta....dar...nimik...mai ales ca si copii mei vor, iar de cand au venit din America, m-au innebunit sa mai fac un bebe!

e adevarat ca imi doresc, vad copii mici si incep sa ma topesc...dar organismul asta nu vrea nicicum sa mai prinda o mladita!

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

In primul rand cred ca putem gasi pe undeva data despre misiunile spatiale americane. Si veti vedea ca majoritatea participantilor au in jur de 40 de ani si comandantii misiunilor au spre 45 (asta fiindca atat implinesc eu la inceputul anului viitor...). Ceea ce vrea sa spun este ca 40-45 de ani este....apogeul, varsta de maxima forma (nu fizica, dar..."combinata").

Daca apare acest subiect din nou peste 10 ani, despre varsta de 50 de ani, voi scrie tot despre misiunile spatiale americane si voi scrie ca 40 de ani este varsta de "maxim" fizic+psihic, dar probabil 50-55 este o varsta de maxim echilibru psihic....

Dar ce mai scriu daca apare subiectul peste 20 de ani, despre varsta de 60 de ani? Ei, atunci cred ca voi scrie ca cel mai important este ceea ce ai facut pana atunci...

Cat despre menopauza...Eu am facut un bebe la 40 de ani si unul la 42. Nu a fost chiar ca la 27, dar...merge. La 38 de ani, nici nu mai discut...Vrei bebe? Nu stiu ce te-ar putea opri... Chiar am vorbit cu cineva care tocmai se marita, prima data, la 34 de ani si vrea cel putin doi copii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Citat:
citat din mesajul lui coltofeanu

.Ma gandesc uneori ca as vrea sa am un al treilea copil... sa am acum un bebe mic, sa-i simt mirosul, sa ma joc cu el, chiar mi-as dori sa ma trezesc noaptea sa-l schimb etc. Mi-e dor de un bebe mic.

eu zic sa " go for it !"
Exact asa am facut eu si am acum la 38 al 3-lea bebe care are 7 saptamini ! A fost cea mai usoara dintre sarcini, desi am pus 20 de kg, la fel ca la celelalte 2, nici nu le-am simtit ! Nu tu greturi, nu tu dureri, nimic, nada, aproape nici un discomfort , nici macar oboseala decit ceea ce e normal in sarcina. Ajunsesem la 41 de sapt si io nu vroiam sa nasc, asa de bine ma simteam, ( fara exagerare)

Si cred cu tarie ca un bebe mic te intinereste, cel putin pe mine ma face sa ma simt de 20 de ani, dar cu mai multa rabdare, intelepciune si calm!

-------
eu si cele 3 minuni ale mele
........
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !

Mergi la inceput