Comori de nov-dec 04(186)
Raspunsuri - Pagina 19
onitza spune:
'Neata, dragelor!
MIRIA, ce febra mare a avut!!!! Bine ca i-a scazut! Iti spun cum faceam eu cu Paul cand pateam raceli nasoale si eram anul trecut la gradi: il tineam acasa pana se facea bine, cu tratamentul de la doc, apoi imediat ii dadeam ceva pt imunitate, dar ducandu-l la gradi, pt asta nu il mai tineam acasa...deci dupa ce se pune fata pe picioare, o duci, dar ii dai si ceva pt imunitate. Ai putea sa ii dai si acum picaturi vit C, eu i-am dat lui Paul cand era un pic racit. Sanatate multa! Sa ne tii la curent cu ce mai face fata!
PAXELA are astazi doi prescolari, m-am gandit sa ii uram O SAPTMANA FRUMOASA LUI SILVIU SI DELIEI , FARA RACELI SI ACOMODARE USOARA PENTRU DELIA LA CRESA!!!!!

FELIS, am mai vazut la Paul al gradinita copilasi cu ochielari. Vrei sa ii intreb pe parinti de unde i-au cumparat si cam cat au costat? 
IONELA, cum sa trimita copilasii nemancati la scoala?????????? Doamne feresste! Si se mai mira profii de ce sunt copiii agitati peste masura. Paul de dim a servit o omletica cu iaurt, paine de secara si a gasit in frigider un kinder cu cereale...
MIRA, tare faza cu bulina albastra!!!!!

Lui Paul ii place la calc dar avem program, il lasam decat duminica. In fiecare zi in schimb ne uitam pe carti....dar il mai las si la desene, limitat.
O zi buna, fetelor.
Oana
si
Paul Constantin (28.11.2004)
PUIUTUL MEU, PAUL
Varsta Paul
ionela roxana spune:
Miria imi pare rau ca Damiana este bolnavioara
; stiu cum este sa aiba febra maaare, am trecut si eu printr-o situatie asemanatoare cu ambele cucuiete; este greu dar TREBUIE SA VA INSANATOSITI!!!; ai grija de tine si nu te da batuta, febra tre sa-si faca nebunia ei acum, organizmul ei se lupta cu microbul, ai sa vezi ca o sa fie bie
; cu dusul inapoi nu stiu ce sa-ti spun, eu una nu as duce-o imediat, caci eu mis mai panicoasa din fire, daca m-am fript odata a doua oara nu mai am puterea necesara s-o iau de la cap, dar eu cred ca ar fi bine daca ai tine-o macar 1 sapt. acasa pe trat. de inviorare si apoi te mai gandesti tu

numai bine
si eu le am pe amandoua mucioase, tusesc, si imi este asa de teama sa nu ajungem la alte minuni; dar maine mergem la doctora lor si vom cere antibiotic, ptr. ca prima tura de medicamente s-a terminat si a fost asa apa de ploaie, si vad ca si culoarea mucilor este ciudata; saracuta Emily ia le prinde din zbor "cadourile" aduse de Arisa din diferite colectivitati, dar asta este, ne tratam

Monica ce frumos povestesti tu acolo de la voi de la scoala, parca as trai un vis cu ochii deschisi!
mda, mai vedem ce-o mai fi pe la noi pe la scoala, eu sper din tot sufletul sa nu mai fie nika, dar ma indoiesc!
luna asta care vine trebui sa merg sa vad ce mananca fica-mea la masa de pranz acolo, normal ca am platit deja ceea ce voi manca; sunt tare curioasa sa vad la masa, oare cum s-or comporta, ei laudandu-se ca jap. sunt f. rapizi in tot ceea ce fac, mai ales la masa!; oricum cu fiica-mea nu-mi fac probleme ca n-ar manca ce i se da acolo, caci ea mananca orice leguma, carne nu poate fi vorba ca o refuza, are ea cateva sosuri pe care le refuza, dar i-am explicat ca daca nu-i place ceva sa refuze si gata, ca de obligat nu o obliga nimeni; de fffff. multe ori imi spune ca mai cere cate o portie
;
ne-au anuntat astia de la scoala ca o sa mai ajusteze portiile si chiar si ingredientele vor fi din ce in ce mai putine ptr. ca banii sunt din ce in ce mai putini, si nu mai pot face fata cheltuielilor, ptr. ca sunt ffffff. multi parinti(asa s-or numi asemenea oameni???)

, care nu vor sa plateasca masa care le este asigurata copiilor la scoala, dar ei isi pot cumpara alcool, masini, tigari, etc
, sau si mai de necrezut isi construiesc vile si mai stiu eu ce si vor ca masa pruncului la scoala sa fie gratuita, ca ei sunt saraci!!!
;
or sa ajunga meniurile la scoala de ras, dar mai vedem noi; oricum nu mai este japonia cum era acum 10 ani de exemplu, sunt din ce mai egoisti, avari etc, etc
, iar paturile sociale se difentiaza din ce in ce mai vizibil; banuiesc ca peste tot in lume este la fel in ultimul timp, dar asta este trebui sa traim oricum ar fi!!!
Emily isi face somnicul de pranz, a mancat tot, frumos, ne-am jucat, am cantat, si acum o las sa doarma si ma duc dupa Arisa la scoala, si apoi s-o duc la gimnastica, si stau la ganduri, ce sa fac s-o car si pe Emily dupa mine, afara ploua si este friiiiig, mai ales daca ma duc cu bicicleta, distanta de dus si intors 30 minute, ea daca este ramane singurica acasa ; parca imi este teama, mmmmmm, ma mai gandesc!
scuze daca va stresez
ionela roxana spune:
"IONELA, cum sa trimita copilasii nemancati la scoala?????????? Doamne feresste! Si se mai mira profii de ce sunt copiii agitati peste masura. Paul de dim a servit o omletica cu iaurt, paine de secara si a gasit in frigider un kinder cu cereale..."
am vazut la tv aici, un dr, prof. ffff. batran, spunand ca nu trebui sa servesti nika dimineata, doar la pranz si seara
; no yo mis tare grea de cap si nici nu vreau sa inteleg aceasta problema, si tin la ideea ca ideal este sa mananci dimineata(sotul meu este contra!); pai de-aia sunt agitati ca nu mananca!!!
acum chiar ca fuuuuuug!
miria_cristina spune:
Am dormit cu ea azinoapte. Mi-a fost a sa mila de nu am putut pleca de langa ea. Am culcat-o cu 38, dar peste noapte a urcat tare. Nu i-am mai pus termometrul ca sa n-o trezesc, dar ardea toata.
De tinut acasa am s-o tin o saptamana, cred ca si antibioticul i-l voi da mai mult de 5 zile la cum este acuma dupa 3 zile de tratament.
ONITZA - Am 10 zile de BRONHOVAHON date, dar ite ca tot mi-a racit. Nu stiu daca ii pot combina medicamentele pentru imunitate. In luna octombrie urmeaza sa-i dau seria a 2-a.
Ma rog sa fie bine ca nu stiu chiar deloc cum sa fac sa fie bine.
Azinoapte ma gandeam, ca dupa ce se va vindeca si va fi in perioada de convalescenta, iar organismul ei, deja are asimilat antibioticul si restul medicamentelor, o voi duce din nou si iar imi va face ceva.
Pai, ce fac atunci?! Iar ii dau de chimicalele astea?! Nu-i va face rau la rinichi, ficat..? Ca le ia, saraca, de la 17 sept., de cand a inceput gradinita. Si la cum sunt copiii pe acolo nu-s sanse sa nu vina in contact cu bolnavi.
Cristina si D
amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
roserb spune:
Miria, imi pare rau ca a incaltat-o asa de rau Damiana. Eu in general nu ma stresez foarte tare la bolile pe care le mai iau colilasii de ici de colo, dar la temperatura 40 intru in panica, recunosc , si asta pentru ca nu am patit-o din fericire decat de vreo 2 ori cu fiecare; de fapt Bianca nu a avut niciodata atat, s-a oprit pe la 39.5!
Fii atenta si cu antibioticul, daca dupa 3 zile inca mai face febra eu stiu ca inseamna ca nu l-ai nimerit pe cel potrivit; sistemul asta romanesc de a da antibiotic fara analize poate fi uneori cam pacatos, daca nu il dai pe cel potrivit.Pe de alta parte la bronsite si alte cele nu iti permiti sa risti sa astepti nu stiu cat.
Multa sanatate deci si Damianei si lui Vladut!
Aime, m-am intristat la povestea cu colegul lui Vladut, of...
Cat priveste nepasarea parintilor, constat si eu acum la scoala cate de crasa poate fi, sunt cateva personaje care ma scot din minti la Bianca in clasa; unde pana acum nu am avut de-a face cu asa oameni indolenti la gradinita, sunt cam bulversata.
Astazi merg si la sedinta de la gradinita, o sa cunosc si parintii colegilor lui Mihnea, sa vedem ce mai e si pe aici.
Gazella, si noi tot cu joculetele de care pomenea Mirandolina ne jucam, nu stiu cum am putea sa-ti trimitem sau poate sa rogi pe mama ta sa iti aduca, cred ca ti-ar place.Daca vrei , iti pot da cateva titluri si editura. Sunt educative, pun si mintea la contributie unele si le mai apreciaza uneori si Bianca la 7 ani. Eu pe Mihnea il mai las si pe net, sub supraveghere, ca sa nu nimereasca aiurea. Sunt niste joculete dragute pe lego.com, ii pplac tare mult. Eu le-am dat liber la calculator si poate si din cauza asta, nu-i nici unul disperat sa stea ore intregi; Bianca petrece cam 1 ore -doua la cateva zile , iar Mihnea cate o jumatate de ora, cam asa.
Paxela, acomodare usoara si ferita de boli la cresa!
Onitza, pe Paulica nu-l pota dmira,, fiind pe webshots!
Ma intorc la munci si va doresc o saptamana buna!
PS. Azi nu a mai plans Mihnea dimineata; doamna a fost inspirata vineri si i-a scos de la naftalina un trenulet LEGO pe care nu avea de gand sa-l dea copiilor , fiind prea mici si distrugatori multi dintre ei. L-a scos pt Mihnea si inca un baietel, si el s-a simtit fericit ca are o chestie asa cool, asa incat a plecat azi in pasi de dans in ideea ca o sa se joace cu trenuletul ! Sa speram ca-l tine mai mult pasiunea!
Roxana&Co
Otiliav spune:
Miria, multa sanatate si tie putere sa treci peste situatie.
Ana a facut la o singura raceala 41, acum doi ani si aici nu a primit nici un tratament, a durat 2 saptamani timp in care am tinut-o pe antitermice si sosete/prosoape ude. Am facut 3 vizite la doctori, CRP-ul i-a iesit 41 cand am fost la urgente si desi era carpa tot nu mi-a dat reteta pentru ceva, m-a trimis cu ea in brate la benzinarie pentru Paracetamol sirop.
Am tras o mare sperietura atunci dar in doi ani nu a mai racit asa. Per total in primul an de gradinita am stat acasa 1 zi cand a facut putina febra si a zis doctorul ca-i scarlatina, dar nu a mai ajuns niciodata la 41.
Ioana, ma bucur ca-ti mananca dimineata, Ana nu vrea mai ales ca si eu sar peste masa de dimineata. Cand era cu mama era alta treaba. Acum o trezesc si fugim cat mai repede din casa, asa cu ochii carpiti de somn nu-i arde de masa.
Asa ca fac parte din categoria parintilor care-i trimit nemancati la gradinita
. Pana acum 2-3 saptamani ii puneam casoleta cu sandwichuri micute si rar observam sa le fi mancat. Acum mi s-a spus sa nu-i mai pun ca ma chinui degeaba. Eu o duc in jur de 8.30-9 si dupa ora 9 nu se mai serveste micul dejun. Asa ca ea mananca direct la 10 iaurtul sau fructul de acasa si la 12 ce le da la gradinita, la 14 iaurt/fruct. Acum ii mai pun sandwich doar in ziua cand merg la plimbare.
De dimineata i-am dat ulei de peste si a binevoit sa ia o bucatica de placinta cu mere ca sa scape de gustul nasol de ulei. Dar nu este o regula.
Sper sa ma ocup mai bine de ea cand voi intra in prenatal, acum ne taraim de la o zi la alta cum putem, mi-e din ce in ce mai greu sa o ridic in brate si nu mai spun ca merg ca o rata, cand ma ridic parca ma dezmembrez in zona bazinului.
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica
30+
Pozele noastre
ad_rianna spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui FELIS
Adrianna... ... m-ai terminat... sunt topita toata... dupa ingerasii tai![]() Felis si Mihai-Cristian (06.12.04)pozele noastre, "Caracterul fara inteligentza poate mult, dar inteligentza fara caracter nu valoreaza nimic" Cicero |
. m-am cam inrosit sa va mai mai zic din ciclul "fata mea este model"
si asta dupa ce ieri o juma' de zi i-am explicat de ce trebuie sa-l ia, ba am si scotocit in "arhiva" sa caut poze de-ale mele de la gradinita in care si eu purtam uniforma
....si mi-am zis e ok, a priceput fata...azi la fel. buuuuun. cand a ajuns la gradi, doamna educatoare a certat-o ca nu are uniforma...ma gandeam ca daca o sa primeasca observatii se va cuminti...cica nu a schitat niciun gest si s-a dus linistita la masuta ei. dupa ce s-a intors de la gradinita am sunat-o sa vorbesc cu ea si sa vad ce zice de "incident"...nici habar nu avea, nu era absolut deloc afectata (in mod normal e prima observatie mai "dura" care i s-a facut). si o intreb "pai ce faci acum, daca doamna te-a certat, inseamna ca ai inteles in sfarsit ca trebuie sa mergi cu uniforma la gradinita, nu?" -zic io. si ea despre educatoare: "treaba ei daca vrea sa merg cu uniforma. ca mie tot nu-mi place"
. "bine, zic eu, dar maine o iei neaparat ca altfel o sa ma supar eu pe tine si nu va fi bine". raspuns "m-am suparat si pe tine" si buf imi inchide telefonul
...si ieri cand vorbeam amandoua "ca fetele" era atat de intelegatoare
ad_rianna spune:
Ionela ce ma bucur ca ai reusit sa mai pui poze cu fetele!!! Gata, nu mai sunt “cucuiete”, arisa e deja o adevarata domnisoara. Si campioana pe deasupra! Eu chiar am crezut ca e uniforma costumul arisei….m-a intristat sa te aud vorbind asa….tu esti puternica si pe tine se bazeaza fetele…si trebuie sa fii puternica orice ar fi. Imi imaginez ca ajungi la capatul puterilor uneori…eu sincer iti spun ca nu as rezista…dar tu ai reusit, si trebuie sa mergi mai departe. Si niciodata sa nu te mai gandesti ca ai vreo vina. De la mine ai toata stima si admiratia
Aime, mi-au dat lacrimile. Mi-l si imaginez pe baietelul acela. Pupici speciali pt vladi care este sensibil si dragut de pe acum
Miria multa sanatate damianei. Ufff saracutza, imi pot inchipui prin ce treci cand o vezi asa
La noi “calculatoristul sef” e tudor! Are si el tot felul de joculetze aducative cu “casper” (pe langa cele cu masini, dragoni, fotbal si alte alea) si ieri i-am mai luat unul in engleza cu un “arhitect” care construieste casute pt catel, maimuta, cal si nu mai stiu ce cu tot felul de obiecte pe care el trebuie sa le gaseasca. Ma bucur ca asa mai invata putin si cuvinte in engleza, chiar ma intreaba ce e door, window, etc ca asa-I cere “arhitectul”. Si ma distreaza ca la cele cu casper care sunt in romana, pune si intrebari de genul “cine-l ajuta pe trenulet sa primeasca baterii noi”, si ei amandoi in cor foarte seriosi: “noi il ajutam”
si se apuca de treaba.
Nu se joaca nici ei la pc decat in week-end ca bunica nu are acolo so, facem pauza in timpul saptaminii. Eu eram cam impotriva pt. ochisori si m-a surprins la tv oftalmologa aceea cu par lung care mai tot apare pe la emisiuni cand a fost intrebata “cat e de daunator tv-ul si pc-ul pt.ochisorii copiilor” iar ea a raspuns ca DELOC. e chiar benefica succesiunea aceea de imagini pt. dezvoltarea atentiei. Probleme apar doar la copiii epileptici pt. care succesiunea rapida de imagini este f.nociva
asta nu inseamna ca stau toata ziulica la tv sau pc ![]()
cat despre internet....eu sper sa-l descopere cat mai tarziu posibil
miria_cristina spune:
Am culcat-o si a adormit tare repede. Azi n-a mai fost asa maraita si vad ca nici temperatura nu s-a mai ridicat decat pana la 38, dar este ziua, noaptea o ia la trap. Este cuminte si inghite tot ce-i dau. Sper sa fie bine ca tare mila mi-e de ea!
Cristina si D
amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
Otiliav spune:
Ce buna sunt la cobit.
Tocmai am ajuns acasa cu Ana. M-au sunat sa vin sa o iau ca are febra. La gradinita am gasit-o dormind de 2 ore, apa nu a baut deloc ca avea sticluta ei in ghiozdan plina. Educatoarea zice ca a avut 38.5 dar eu acasa la subrat am citit 37 si nu este decat o idee infierbantata. Acum canta la Aristocats. I-am dat 6ml Nurofen si i-am pus intr-un pahar o pastiluta de 500mg vitamina C.
Sa vedem cat de repede isi revine.
Aime, chiar acum am vazut si eu un baietel afara intr-un colt in ploaie. Tare trist este dar nu-i cunosc povestea si cum nu stiu norvegiana nu pot discuta cu el. Ce scump a fost Vladut ca ii pasa de baietel ca este trist.
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica
30+
Pozele noastre

Adrianna...
Mihai-Cristian (06.12.04)