Dulceturi si papanasi de sept - oct 2007 (192)
Raspunsuri - Pagina 5
cecilia L spune:
Eu va invidiez in ce priveste mancatul, sincer nu mai stiu ce sa-i fac lui Cristi sa pape, nu mai vrea sa puna limba pe branza, cu fructele ne luptam, doar daca ii este foame foame mananca banana sau nectarina/piersica, papa insa struguri cu placere cand are chef, de alte fructe nici nu se atinge( mar cahhhhhhh), asa ca dimineata este o mare dilema pt noi, de biscuiti nu se mai atinge, mai primeste afara( momeala sa stea in carut) pufuleti. Deci dimineata calvar la masa, la pranz papa cu placere ciobita de legume cu carnita de vitel sau pui in ea/piureul de cartof cu ficatel, in rest luptam cu alte legume,....... vrea carnita in manuta lui si o papa, deci nu intra in calcul 2 felurri de mancare cel putin momentan....iar mai pe seara incepe alt calvar, in afara de iaurt cu cereale( o lingurita de cereale) nu papa altceva. Nu vrea orez cu lapte sau budinca(paste cu branza/lapte/ou la cuptor, nu gris cu lapte, 2-3 ling de mamaliguta dupa care pas...am o mare problema in ce priveste mancarea pt el........ma gandesc ca este si din cauza maselelor, azi spre exemplu am fost pana la niste prieteni care stau la curte, iar cand am ajuns acasa am vazut sange la gurita, m-am speriat, dar imediat am verificat in gurita mai sparsese un colt( ultimul la o masea -stanga jos)....problema asta cu mancarea o avem de vreo 10 zile, bine mesele de dimineata si seara mereu au fost mai problematice, dar manca......
Cecilia si Cristian Matei(07.09.2007)
poze
cecilia L spune:
demezeluri sau alte minuni nu se pune problema sa-i dau, cel putin momentan.
Cascaval a papat la un moment dat...acum e cahhhh, o sa incerc sa-i fac tarte cu fructe, sau prajiturele cu fructe.....astept retete, cine are mai simple sau rapide.
revin ........
poze
myral spune:
ANDREEA11, daca iti spun ca eu pana acum nu am facut niciodata supa cu galuste te simti mai bine?
Cea mare a mancat doar la gradinita si prima data ce se mai mira ca ce sunt alea
ce or fi zis doamnele educatoare, ca nu a mai vazut saracul copil galuste
Nici noi nu mancam mezeluri, fff rar pastrama feliata mai facem sanvisuri.AAAAA si deci castanele chiar se mananca
La Elisuca mea ce doua feluri de mancare, ce mese, e totul haotic, din pacate acum e si in plina eruptie dentara asa ca nu prea mai vrea nici paine cu unt (felul ei preferat
) Si mai mananca cu placere bucatele de carne. Eu i-am mai facut si paste cu ou si branza dar i-a placut doar prima data cand a mancat. Eu nu vreau decat sa manance nu conteaza la ce ore, cate feluri...nici ce mananca daca ma gandesc mai bine.Asa, am cumparat si noi Sanzyme (multumesc BERNIX) cred ca e ceea ce-i trebuie s-o ajute putin la digestie. Cu analizele nu am fost la pediatra, dar cred ca nu digera bine carnea din cauza ca o vrea bucatele.Nu mai stiu ce mai vroiam sa zic
Mi-am cumparat si eu niste vitamine, calciu, ulei de peste, suc de orz verde, ca m-am simtit tare nasol, la mine e si lipsa de calciu acum cred si mai mare din cauza alaptarii, fierea
, nici nu stiu cum sa fac sa le iau pe toate
Pt fiere oricum mai bagam cate un armuhep (pastile naturiste) desi sunt de evitat in alaptare.Myral, mami de Elisa(30.08.2007) si Isabela(9.08.1997)
myral spune:
Revin pe fuga sa urez sarbatoritii.
LA MULTI ANI, MIHAI SEBASTIAN, ANDREI, GIULIA, ALEXANDRA ELENA!
Myral, mami de Elisa(30.08.2007) si Isabela(9.08.1997)
myral spune:
L-am vazut pe frumosul sarbatorit Darius cu familia si binenteles cu prietena Daria
Si da, am remarcat si eu tortul
Myral, mami de Elisa(30.08.2007) si Isabela(9.08.1997)
cecilia L spune:
La multi ani! sarbatoritilor de azi, sa cresteti mari, sanatosi si norocosi.
poze
gabitz78 spune:
rox - nu ne mai tine in suspans?cum au iesit galustile?????![]()
http://s170.photobucket.com/albums/u270/cgaby/eliza/
Roxana_G spune:
SabinaY,
ma si vedeam in locul surorii tale. Cat despre cina, nu fii atat de sigura ca ai vrea sa mananci ceva facut de mine. Poate doar sa iti insuflu elanul.
Ana, eu sunt fan ciocolata, si am fost mereu. De fapt cu varsta mi-a mai scazut pofta. Insa Alex mananca destul de mult cu cacao, fie Nesquick, fie cereale, fie Kinder (am redus numai in weekend si mai ales cand primeste de la bunici). Dar altfel nu se omoara cu cremele de cacao , prefera ceva usor cu o urma de finetti. In orice caz si Biscottino parca avea ceva cacao, ea l-a mancat atunci fara probleme.
ce m-am distrat cu povestirea despre Miru. Ba sa stii ca Miruna era super pentru un an, spunea foarte foarte multe. Dar la noi slava cerului nu a existat vreau, ci doar "nu". ![]()
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si Andrei Serban (31.08.2007)
Poze
Sa dam si noi o mana de ajutor! http://www.updown.ro/
Roxana_G spune:
Ca tot intreba Ana de galusti, culmea ca au iesit bine de data asta. Cred ca datorita poeziei Mariei ca amestecam si imi rasuna in cap versul cu "mandru galbenus".
Tot la capitolul mancare azi in premiera am mancat toti acelasi meniu la pranz: ficatei cu piure. Lui Bubu i-am dat la blender, nu a mai mancat ficat pana acum. A ras tot fara comentarii.
De fapt eu inca blenduiesc mancarea, pana si Alex care era moftul in persoana manca mai putin blenduit ca Bubu la 1 an. Insa la noi efortul este de diversificare a meniului acum, pe asta ma focusez, ca de abia am scapat de borcane de 2 saptamani. Cand o sa il vad ca mananca mai variat o sa pasez mai putin. Pana la urma o sa manance si mai putin pasat, Alex a mancat pasat de furculita mult si bine, la gradi a trecut la bucati. Nu se insoara Bubu cu mancarea blenduita si pana la urma daca are o sotie buna o sa ii blenduiasca si ea. 
Rox ,
Poze
Roxana_G spune:
Tomasa,
chiar ma gandeam la voi. Si asteptam o povestire de la tine.
Sim, hai mah
nici chiar fara cioco deloc, eu ce ma fac fara putina cacao acolo? ![]()
Cecilia, dar din ce citesc eu Cristi mananca suficent si variat. Nimanui nu ii plac chiar toate alimentele, normal ca are preferinte. Ca sa pape si altceva eu ii amestecam Alexandrei in piureul favorit. In aceeasi combinatie de legume ii puneam si spanac, si orez, si ce mai voiam sa ii dau.
Iar ca fructe, poti incerca sa ii dai tot piure si asa ii amesteci mai multe. Alex nu se omoara nici acum sa muste din fructe, cu greu mananca banana, pepene galben si mere dar taiate felii. Mananca insa cu pofta piure de fructe ca pentru bebelusi si ii mai fac si acum. Asa mananca minim 3 fructe pe zi si am considerat mai important sa manance fructe oricum decat sa o fortez sa muste din ele si sa refuze.
Myral, multa sanatate tie, ai grija cu fierea aia pacatoasa. Eu cred ca faci bine ca nu fortezi fata, important e sa manance si usor usor se mai diversifica.
Gabitz, am raspuns mai devreme. Au avut consistenta perfecta, nici pietroaie si nici zdrobite. Dar parca se topesc asa in gura si imi placeau mai crocante cumva.
Rox ,
Poze