Pacientele optimiste si gravidutze dr.Tutunaru 77
Raspunsuri - Pagina 20
lalitica2000 spune:
rocsy eu stiu ca analize genetice se fac le Genetic Lab si Tutu chiar a colaborat cu clinica asta, asa ca daca vrei sa-ti faci ceva analize genetice la ei iti sugerez sa te duci.
georgia_c spune:
lucicus .. venira venira ... nu cumva sa ma lase vreo 9 luni asa ![]()
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
georgia_c spune:
rala din pacate e cam pe cerute ... caci tov tutu nu prea are de unde sa stie in ce zi de cm suntem fiecare ... asta-i baiul
Albert Einstein
tamaryllis spune:
fentili, la mine pica operatia in z15. poate trece cu vederea o zi.
o sa incerc sa-l sun si daca nu raspunde trec pe la cabinet miercuri, caci o sa raman in Bucuresti seara.
...mi-am imaginat cum as intra la tutu in cabinet razboinica si as da cu pumnul in masa ca vreau histero
rad eu , rad, dar nu ma vad bine saptamana viitoare, caci eu sunt kkcioasa tare cand vine vorba de spital. imi vine sa-mi plang singura de mila!
lucix, m-ai speriat cu Ob-ul ala! eu il cam folosesc tot timpul! citeam la endoresolved cauzele endometriozei si am vazut ca o cauza ar putea fi menstruatia "retrograda" (nu stiu daca traducerea e cea mai fericita); m-am gandit ca ob-ul e ca un dop si am stat pe ghimpi la servciu pana am ajuns acasa sa-l dau jos. dar ma mai gandesc in timpul noptii nu se intampla acelasi lucru? cand stai la orizontala lichidul si celule endometriale pot sa treaca dincolo de trompe....ehe.... teorie, teorie... caci in practica cine stie!
cu toate astea se pare ca exista o problema de imunitate, caci 90% din femei au mentruatie retrograda. Am facut teoria chibritului aici, sunt off topic si e posibil ca tu sa ai o alta explicatie.
lucialu spune:
Parerea mea ...si sa stiti ca am citit tot depsre histero si laparo...laparo e mai tare ca histero.Histero se mai face si cu motiv,adeca ai facut un chiretaj de curand si sa vaza deca nu te-ai ales cu niscaiva chestii...e usoara pt ca nu necesita anestezie totala...blabla.
Ganditi-va un pic,la laparo se vad trompitele si ti se spune exact cum stai cu ele(cea mai concludenta pt trompy e laparo)...si atunci uterul nu se poate vedea la fel de bine merci?Ca doar prin el incepe sa bage substanta albastra...neh?Eu cand i-am spus ca mi-ar fi placut sa fac si histero mi-a spus ca uterul e ok si nu s-a vazut nimic cand L-A CERCETAT!
Da se pot face 2 in 1,dar daca laparo nu prezinta riscuri pt o eventuala sarcina proaspat instalata...deci ai mai multe variante de zile sa o poti face,la histero nu mai e chiar asa.
Eu spui asa:stati linistite,eventual vorbiti si cu dl dr ca sa nu fie nevorbita profi,dar daca nu va stiti in absoluta necesitate histero puteti sa o faceti si haltadata...important este sa faceti LAPARO.Parerea mea
Georgi
te lasa cand vrea BB ca el isi are scris destinul lui si nu stii tu ce zodie tre sa fie pruncu tau...deci rusnacii chiar daca aparent!ne strica planurile au si ei rolul lor in barzismu' asta. ![]()
Tamy
uite care-i treaba:cand te stii cu musca adeca endometrizoasa incepi sa faci neste obsesii...in speta OB-le nu sunt sanatoase(asa zic multi),ca tin tot acolo,devine o chestie statuta...dar mie personal dl rus isi facea evaporarea de pe tamponel cu 2-3 zile inainte de vreme,in schimb el era bine merci inauntru...fresh ca in ziua1,2...
,iar eu fraiera-vesela crezand ca am scapat.Da este retrogada la toate femeile aproape-sau asa spun ei doctorii,dar atat timp cat cauzele nu sunt decat teoretice...eu imi iau masuri preventive:cercetez cum il am,cat e,am grija sa aplic marul lui Newton,deci si daca mor de dureri stau cat pot in picioare si pedalez...merg,nu bag nimic acolo ca doar mai exista inca una teorie care spune ca endo se face si de la fufu la vreme de rusi
...sunt putini care zic treaba asta din pacate sunt doctori si iaca na ce s-au scos!problema e ca nu toate endometrioasele fac clestii de-astea,dar...mentalitate turceasca,dar eu nu stiu uite asta e buba!Asa ca prefer sa nu-mi reprosez mie nimic.Cand dorm...sunt un pic mai sus ca doar stau pe perna
inca n-am invatat somn in pozitia gluga de coceni,ca n-am facut armata
dar nu se steie cat de paranoica pot deveni
Stiu ca unii spun ca steriletul agraveaza treaba...deci nixen in pasarixen ca e mai safe,macar la cap![]()
www.flickr.com/photos/14052028@N08/" target="_blank">
nu mor caii cand vor cainii...
GArGAritza27 spune:
Buna
fetelor ajutor! Sunt pacienta lui Tutu si m-a pus sa fac analize la IDS, insa printre analize trebuie facuta si Inhibina B, pe care astia nu o fac....Intrebare: unde se poate face aceasta analiza (poate sunt printre voi si fete care s-au lovit de situatie si poate stiu daca are Tutu vreo preferinyta pt vreun laborator pt aceasta analiza) si daca nu am avut CM luna asta mai are rost sa o fac (stiu ca trebuie facuta in Z3 a CM)?
Va multumesc si va
pe
, sa auzim toamna asta de cat mai multe
!
Speranta moare ultima!
lalitica2000 spune:
tamy dar tu parca i-ai scris in sms ca vrei laparo+histero si i-ai scris si perioada, nu? Daca a fost de acord si te-a programat in perioada mentionata de tine eu zic ca te-a notat cu ambele operatii. oricum cand te duci cu o zi inainte la analize nu poti oare sa o intrebi pe Ioana sau pe Bogdan daca au vreo lista cu operatiile de a doua zi in care sa vezi daca esti notata cu ambele operatii?
rala spune:
Lucialu, bine zis! Facem laparo si mai vedem. La laparo Dr. T o sa se uite bine, bine cu benoclu peste tot ca doar n-are niciun interes sa nu scape de mine cat mai repede, sa ma vada cu burta mare, "sa-mi nasca" si copilu si sa ma taie de pe holul lui supra-aglomerat.
...pararea mea!
magdita spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui GArGAritza27 Buna fetelor ajutor! Sunt pacienta lui Tutu si m-a pus sa fac analize la IDS, insa printre analize trebuie facuta si Inhibina B, pe care astia nu o fac....Intrebare: unde se poate face aceasta analiza (poate sunt printre voi si fete care s-au lovit de situatie si poate stiu daca are Tutu vreo preferinyta pt vreun laborator pt aceasta analiza) si daca nu am avut CM luna asta mai are rost sa o fac (stiu ca trebuie facuta in Z3 a CM)? Va multumesc si va pe , sa auzim toamna asta de cat mai multe !Speranta moare ultima! |
Gargarita
, stiu de la fetele de la FIV ca inhibina B se face la Bios Diagnosis. Pune-le si lor o intrebare, ca sigur au date de contact de la laborator, numar de telefon, ceva. Ce mai faci? Te pregatesti de FIV? Tinem pumnii stransi sa reusesti
.Cu siguranta se va intampla minunea
!!!aspiranta
din aprilie 2004Doamne ajuta tuturor

In asteptarea ingerasului
"Am invatat ca indiferent cat de mult suferi,
Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta."
"Avem timp" - Octavian Paler
www.flickr.com/photos/12786534@N04/" target="_blank">
georgia_c spune:
HISTEROSCOPIE
Examen care permite explorarea cavitatii uterine cu ajutorul unui histeroscop (tub dotat cu un sistem optic) si, eventual, tratarea leziunilor constatate. O histeroscopie este indicata in cursul cautarii anomaliilor mucoasei uterine (sinechii, polip, fibrom, cancer).
- Histeroscopia diagnostica utilizeaza un histeroscop lung si subtire de 2 milimetri in diametru, care transmite imaginea captata fie direct de ochiul observatorului, fie, prin intermediul unei camere de luat vederi si a unui monitor de televiziune, pe un ecran. Dupa amplasarea speculului si dezinfectia colului uterin, instrumentul este introdus prin orificiul colului si, sub control vizual, este impins in uter. La femeia care nu este inca la menopauza, examenul este practicat intre a 10-a si a 14-a zi a ciclului, adica inainte de ovulatie. Histeroscopia diagnostica este un examen nedureros, care dureaza cateva minute si poate fi efectuat in cursul unei consultari la cabinetul medicului.
- Histeroscopia operatorie utilizeaza un histeroscop inconjurat de o teaca ce permite alunecarea in interior a instrumentelor operatorii. Este necesara o anestezie, fie generala, fie regionala (rahianestezie prin injectarea produsului anestezic in canalul rahidian). Chirurgul indeparteaza atunci leziunea uterina, polip sau fibrom, pe cai naturale. Interventia nu dureaza vreodata mai mult de o ora, iar pacienta, spitalizata in dimineata interventiei, poate sa paraseasca spitalul in aceeasi seara.
sursa: sfatul medicului.ro (scris legat)
asta zice nenea astia ... so, tovarasa histero , examineaza uterul pe interior , fata de laparo care il vaza pe exterior... bonnn... cunosc cazuri , chiar de pe forum , care a avut cavitatea uterina modificata din nastere , si din acest motiv pierdea sarcina ...prin operatie s-a remediat situatia si toate "e" bune si frumoase acum ... si ne rugam sa stea bb in burtik la mamik
io de-aia ziceam ca nu e o treaba rea sa incercati , io asa as fi facut numai ca na , la vremea respectiva a fost un context .. si bine am facut ca n-am mai amanat oeratia , ca bunica mea era pe moarte , s-a prapadit , si nu ma mai operam io asa cum imi propusesem ..si am zis hai macar laparo ..deci ..cele care inca nu au programarea .. pot incerca macar o discutie cu dr t ...e un sfat cu ceea ce io as fi facut ..
Albert Einstein