Cum va pedepsiti copiii (2)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Am gasit-o in spaniola, acum citesc despre carte.

Sibylle

Nasterea ariciului junior *****POZE ***** Cum a intrat Anna in viata mea

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">SONIA ARE NEVOIE DE AJUTOR! UN CONT PAYPAL VA STA LA DISPOZITIE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

cred ca titlul topicului e prea dur, nu cred ca e vorba de pedepse( cuvintul are conotatie negativa) ci de disciplina.
Ar fi mult ma relevant Cum va disciplinati copiii

va mai recomand o carte:

How to Talk So Kids Will Listen & Listen So Kids Will Talk de Adele Faber

http://www.amazon.de/gp/product/0380811960/ref=pd_luc_chashrec_02_03

-------
mamica fericita de M(06/02/2000), R( 02/10/2004) si MV 02/08/2008
........
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui gazzella

recitesc o carte zilele astea
e despre competentele copilului, valori, construirea autostimei copilului, increderii in sine (sunt doua concepte care nu trebuiesc confundate)
sunt multe de spus, tendinta mea acum e sa iau cartea si sa traduc fraza cu fraza, mi se pare totul relevant
dar n-am timp pentru ca ai mei copiii trebuie sa fie vazuti, trebuie sa li se confirme faptul ca exista ori asta inseamna sa le fiu prezenta atunci cand exclama "mama, uite-ma!"
in fine...am spus deja suficiente ca sa trezesc interesul unora
cartea e www.amazon.ca/Your-Competent-Child-Jesper-Juul/dp/0374527903" target="_blank">aceasta
lectura placuta cui se incumeta
dupa mi-ar placea un grup de suport cu cele care au citit cartea, lucrez si eu mult la mine

Felix (4 ani) Bendis (2 ani)
"Il bambino e l'unico essere ragionevole in un mondo folle"
Daiario clinico, Sándor Ferenczi

Gazzella, al meu (interes) l-ai trezit cu siguranta. Mai ramane sa vad cum fac rost de carte.

Anca si Alex (1 an)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Buna!

Va urmaresc si eu pentru ca ma intereseaza subiectul. Fetita mea e inca mica (1 an si 1 luna), dar incerc sa ma documentez din timp. Recunosc cinstit si ca uneori imi ies din fire si ridic tonul, si ca alteori simt ca innebunesc de oboseala si frustare si ma trezesc spunand cuvinte nu tocmai frumoase, gandidu-ma ca ea e mica si nu intelege! E o greseala, stiu! Mare greseala si fac mea culpa de fiecare data! Vestea buna e ca exercitiul ajuta, in sensul ca de ceva vreme am observat ca aceste "iesiri" ale mele s-au rarit. Sper sa le elimin cat mai curand.
Am si eu 2 probleme de actualitate: cum fac sa comand si eu cartile de pe Amazon? Stiu ca in Romania nu livreaza. Aveti ceva idei? Am prieteni in afara, dar ma tem ca nu avem aceleasi preocupari si drept urmare ar dura mult prea mult sa intru in posesia cartilor.
A doua problema e chiar la "subiect": fetita mea a descoperit ca poate musca. Si o face, in joaca, desigur...Ma prinde cu dintii de bluza cand ne jucam si rade...De fiecare data am oprit-o si i-am spus ca nu e bine, nu e frumos, ca pe mami o doare (chiar daca nu m-a muscat efectiv!). Ma lupt cu toata lumea in jurul meu sa aplice aceeasi politica. Din pacate, nici macar sotul nu intelege chestia asta. Adica lui i se pare f. amuzant ca pitica face diferenta intre "pupa pe mami" si "musca pe mami". Am aflat aseara ca acum vreo 2 zile cat eu eram la bucatarie ocupata cu altceva, el si musafirii nostri s-au distrat exersand "musca pe X"...Bine, se jucau, dar eu ii spusesem clar sa nu faca asa ceva! Drept urmare, fiica-mea acum crede ca muscatul e ceva amuzant si m-a capsat de obraz, aseara, in timp ce ne jucam. M-a durut rau si m-a infuriat. Am oprit joaca si i-am spus pe un ton cat se poate de sever ca nu e bine, ca ma doare, ca plang si ca e pedepsita, ca nu ne mai jucam. A pus botic si a inceput sa planga. S-a lipit de pieptul meu si a plans destul de tare pana cand i-am zis ca mami o iarta, stie ca n-a vrut si ca ne impacam... Sa cred totusi ca a inteles ceva? Sau doar s-a speriat de reactia mea? Ar fi trebuit sa procedez altfel? Cum?
Stiu ca secretul sta in consecventa si lupt cu mine insami si cu sotul/soacra/mama/prietenii pe tema asta. Dar orice alte sugestii sunt binevenite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andusha spune:

adelamaria, eu am comandat carti pe amazon.co.uk si le-am primit. numai ca, intr-adevar, sunt carti pe care nu le livreaza in romania. am observat ca nu le livreaza pe cele pe care le comanzi prin amazon de la alti comercianti parteneri sau pe cele care nu sunt noi (used). din nefericire, multe dintre cartile interesante de parenting sunt in editii mai vechi si nu le mai gasesti decat used, deci nu le trimit la noi.
cartea recomandata de gazzella - Jesper Juul: Your Competent Child - nu o livreaza in romania, am incercat sa o comand deja.
eu am comandat John Holt, How Children Learn si Learning All The Time si le-am primit - daca esti interesata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Amazon livreaza in Ro, am comandat eu de la ei.

Cat despre muscat...ar fi indicata o concordanta intre cerintele tale si ale sotului. Altfel pitica nu intelege de ce e cand asa-cand asa. Eu o patesc cu fie-mea cu saritul pe burta. Sare pe burta lu tac'su de zici ca e trambulina, ori eu chiar nu vreau sa am 13 kile topaitoare pe stomacul meu. Ea are 2 ani jumate, si tot nu pricepe de ce la tati se poate si la mami nu.

Mergi la inceput