Topic - cadastru, asociatii, teren, proprietati
Raspunsuri - Pagina 9
marius spune:
Am calculat si in parti:
Daca nu mai exista alti mostenitori, 1/8 din averea initiala.
Daca ai mama, din 1/8 care se cuvenea tatalui scoti 1/4, restul este al tau (sau imparti cu fratii).
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
MIRCLAU spune:
multumesc mult,mult de tot
MIRELA mami de andreas nazdravan 10.09.2005 si 34+cu codite maria-lavinia
Carrye spune:
Buna!
Am si eu o problema, la care nu credeam ca o sa ajung.
Am cumparat recent un apartament prin credit bancar si cu 20% avans din resurse proprii.
Intelegerea cu proprietarul a fost pentru 70.000 euro finisat. El vroia 75.000 euro cu loc de parcare pe care nu are acte inca. Sotul meu i-a spus ca in ceea ce priveste locul de parcare vom putea discuta dupa ce ii ies actele.
A semnat un antecontract in care se specifica in mod clar conditiile in care il cumparam in sensul ca in acest pret intra si finisajele cu care noi trebuie sa fim de acord. Stabilisem cu proprietarul sa ni-l finiseze cu 5000 euro.
Ulterior, s-a semnat si contractul de vanzare-cumparare care a fost facut la notariatul bancii si in care nu se mai specifica la fel de clar faptul ca apartamentul trebuie sa fie finisat in pretul de 70.000 euro. Dar este trecut si antecontractul ca si document pentru intocmirea contractului.
Proprietarul a inceput sa tegiverseze grav cu lucrarile, sa ne amane, iar ieri cand s-a dus sotul sa discute cu el pentru ca ramasese ca se apuca de finisaje, l-a dat afara din apartament, si i-a spus ca fara cei 5000 euro (pentru locul de parcare) nu discuta! Ca este proprietate privata si ca sa nu mai calce pe acolo decat atunci cand o sa vina cu banii.
Ne e groaza de procese si avocati. Si nu stim ce solutie avem.
In momentul acesta, toate actele sunt semnate, el are in cont avansul de la noi iar restul de bani, obtinuti prin credit, sunt la sotul meu in cont. Nu i-am facut inca transferul...
Daca aveti vreo idee sa iesim din situatia asta, astept raspuns.
Multumesc tare mult!
ellymer spune:
Buna ziua!
As avea si eu o intrebare, daca se poate.
Dorim sa cumparam un apartament prin credit ipotecar, ne-am inteles asa informativ, cu vanzatorul asupra unui pret, urmand ca banca sa trimite evaluatorul cu care colaboreaza pentru a intocmi acel raport de evaluare necesar pentru a putea contracta creditul imobiliar.(eu si sotul meu) .Evaluatorul a venit si a evaluat apartamentul, suma la care l-a evaluat fiind cu 10.000 euro mai mica decat ce am vorbit noi initial cu vanzatorul (fara a incheia nici un act)
Intrebarea mea: suma data de evaluator reflecta valoarea reala a apartamentului pe piata sau evaluatorii trec , de obicei, sume mai mici decat este valoarea reala, pentu ca asa le cere banca? Imi cer scuze daca nu am explicat prea clar.
Va multumesc mult pentru orice raspuns.
Carrye spune:
Ellymer, in primul rand aveti grija sa spuneti alora la banca de cati bani aveti nevoie si creditul sa fie plus comisioane. Noua ne-a dat tampita aia fix cat am cerut si comisioanele le-a oprit din credit. A trebuit sa scoatem din buzunar 1800 euro, bani care erau pentru altceva.
Apoi, ai grija, intereseaza-te la notar, vei plati o suma destul de mare ca devii proprietar.
Evaluatorul nostru a fost platit de banca, trimis de banca, ne-a evaluat apartamentul corect. Stiu de la o prietena ca in general te poti intelege cu ei, sa iti treaca in raport un pret mai mare.
Daca evaluarea s-a facut, e destul de aiurea, pentru ca banca isi mai ia masura de precautie cu inca 10% peste raportul de evaluare, tocmai pentru ca si ei stiu ca exista riscul ca evaluatorul sa fi fost "lingusit".
Evaluatorii sunt ai bancii, da trec cam cu 10% mai putin. Se pierd aproximativ 20% din pretul apartamentului. Daca ai spus 10.000 euro, eu zic sa mai cautati sau sa negociati cu proprietarul, este clar ca apartamentul este supraevaluat.
ellymer spune:
Carrye, iti multumesc mult pentru raspuns, m-a ajutat si mi-a confirmat niste chestii pe care le banuiam.
Problema e delicata, vanzatorul e soacra mea si nu vrea sa lase din pret, dar evident ca apartamentul e supraevaluat, dar ea o tine sus si tare ca evaluarea nu e reala.N-o fi.....dar nici diferenta de 10.000 euro nu e normala.
Sotul meu vrea neaparat acest apartament, dar eu, oricat as vrea, nu pot fi de acord cu o asemenea suma umflata numai pentru ca asa are chef soacra mea.Asta e, o sa pice totul, desi am cheltuit deja destul pe actele preliminare si aceia sunt bani pierduti.
Mersi inca o data.
Carrye spune:
Puteti aduce un evaluator (pe care sa il plateasca dansa :p) si sa ii spuna direct care este pretul real al apartamentului.
Altfel, sper ca ai o relatie buna cu sotul tau, o sa ramana cu el pana cand o sa scada din pret. Din fericire pentru noi cumparatorii si nefericire pentru vanzatori, preturile au scauzt...
Proprietarul de la care am cumparat noi este foarte inversunat ca am declarat pretul intreg la notariat si a platit 9000 lei impozit pe venit si mai are de platit 400 euro la retragere numerar din contul in care i-am virat banii.
Acum suntem nevoiti sa ne facem finisajele singuri...
ellymer spune:
Da, e nasol ca acuma trebuie sa va faceti finisajele, desi initial v-ati inteles altfel....am citit ce ai scris mai sus...mai, eu nu inteleg cum pot fi unii oameni asa, de ce nu mai exista buna-credinta, de ce toti vor sa traga tepe intr-un fel sau altul? E retorca intrebarea, desigur...
Dar, iata-ne in situatii care putea fi evitate daca ne-am putea intelege omeneste, civilizat, asa cum ar fi normal.Voua, ma indoiesc ca va face cineva finisajele gratis, deci alti banuti(ca doar ne pica din cer, ocazional, nu-i asa?) iar noi am fi luat o teapa monumentala, platind o suma exagerata.
Da, cu sotul am o relatie practic perfecta...sau cel putin asa era, acuma io zic ca nu e vina mea ca maica-sa isi bate joc si profita de el.Nu trebuia eu , din start, sa fiu de acord cu asa ceva, dar stiam ca si-l doreste ala si am vrut sa-i fac pe plac.Sper, cumva, sa revenim la normal, ca deja incep s-o iau razna..
Sa va bucurati de noua voastra casa, sa fie intr-un ceas bun, bine ca o aveti, lasa ca si finisajele se rezolva.(stii cum se zice:daca totul e perfect, ceva nu e-n regula).
leokris spune:
buna,am si eu o problema de rezolvat si nu stiu de unde sa incep,bunici mei au cumparat o casa in anul 1958 de la o doamna batrina cu conditia sa stea intr-o camera pana va muri, doamna respectiva avea un singur baiat care a dus-o pe batrina in alta localitate,acum mama mea vrea sa refaca cartea funciara a casei si are nevoie de certificatul de deces al doamnei respective si nu stim pe unde sa cautam nu stim anul in care a murit sau daca baiatul ei mai traieste ,in cazul asta ce este de facut?
marius spune:
Ar fi mult mai usor daca ai incerca sa gasesti certificatul de deces (e greu de crezut ca mai traieste dupa atata vreme, iar dreptul de habitatie este unul personal, deci fiul nu l-a mostenit).
O prima incercare ar fi la Serviciul de evidenta a persoanei de la ultimul domiciliu cunoscut al doamnei (in cerere explici legitimul interes, eventul atasezi copie dupa contract).
Daca nu - in instanta de judecata, actiune in constatare. Ca sa eviti timp si bani, incearca intai sa gasesti macar o informatie, si apoi mergand pe ea poate afli si unde s-a inregistrat decesul.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa