Topic - concediul medical, prenatal, postanatal
Raspunsuri - Pagina 9
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anca_27/anca_27.jpg)
anca_27 spune:
Din alte raspunsuri date tot pe-aici pe forumuri, eu am aflat ca se calculeaza asa:
Aduni salariul brut realizat pe ultimele 6 luni la un loc. Brut inseamna cel fara retineri. Aduni zilele lucratoare din perioada celor 6 luni.
Inmultesti salariul tau adunat pe cele 6 luni de mai sus cu 85 si imparti la 100. Rezultatul il imparti la numarul de zile lucratoare de mai sus. Rezultatul obtinut va fi indemnizatia ta pe o zi. Ramane fixa. Se va inmulti aceasta indemnizatie cu nr de zile lucratoare din fiecare luna si va rezulta indemnizatia pe luna respectiva. Din aceasta ti se va retine 9.5% asigurari de pensie. Restul il vei primi in mana.
Nu gasesc acum nicaieri legea exacta, e pe undeva da-mi scapa, stiu cum e sa trebuiasca sa le bagi legea sub nas, dar mai caut.
Si nu uita de cei 15% compensati de unitate pe perioada cel putin 6 sapt, e si legea asta undeva, dar poate ca despre asta stii deja.
Pupici si spor!33+
Sara
pozici
_
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in. (L. Cohen)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
beatrice1971 spune:
CAS 9.5% aplicat la salariul minim pe economie! Adica se retine suma de 51lei = 540leix9.5%
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anca_27/anca_27.jpg)
anca_27 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui beatrice1971 CAS 9.5% aplicat la salariul minim pe economie! Adica se retine suma de 51lei = 540leix9.5% |
Sigur?
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
pozici
_
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in. (L. Cohen)
iubu77 spune:
Buna fetelor si Marius
Eu am fost in Cic 1 pana in 6 octombrie 2008.. Pe 7 m-am prezentat la birou si am anuntat ca intruu in prenatal, anterior depusesem instiintare ca ma voi intoarce la birou si instiintare ca sunt insarcinata in 7 luni.
Pe data de 8 octombrie am depus prenatalul la birou..iar ieri trebuia sa mi se vireze salariul. Stupoare insa nu mi-au virat nimik..
Am sunat sa intreb..mi-au zis ca verifica dar ca se mai intampla..
Am crezut ca nu aud bine...
A mai patit cineva asa ceva? Io as vrea sa le fac reclamatie undeva si sa-i oblig sa mi-l plateasca..intrucat sunt obligati.
Cum se procedeaza?
iubu77 spune:
A.. si eu am studii superioare... sunt angajata pe pozitia de manager zona care eu cred ca necesita studii superioare..
Salariul minim pe economie care se ia in calcul pt concediul medical nu ar trebui sa fie cel de 10 milioane?
cleo_todinca spune:
Buna Marius!
Ajuta-ma te rog si pe mine cu niste informatii.
Sunt PFA din sept 07. Pt. anul 2008 am platit contributia pt fondul de concedii medicale pt tot anul, dar pe baza declaratiei estimative de venit. Am nascut in aug. 2008.
Cand am fost la Casa de Sanatate mi s-a spus ca vor calcula valoarea pt concediul medical pe baza venitului estimat. Este corect?
Eu din cate am inteles, se calculeaza 85% din media veniturilor nete din ultimele 6 luni. Cei de la Casa de Sanatate nu au vrut sa puna la dosar adeverinta cu veniturile nete pe care le-am dus-o. Vreau sa mai merg inca o data la ei, dar trebuie sa stiu exact ce OUG reglementeaza acest lucru. Doamna de la Casa de Sanatate tot imi spunea ca in baza codului fiscal se calculeaza asa.
Multumesc mult de tot
iubu77 spune:
Dragelor...
Stie cineva dar ma intereseaza si legea unde scrie..ce anume se retine de catre stat din concediu medical? Eu stiam ca nu se retin doar cei 9.5%..
dam am citit pareri si pareri. Am probleme ca din salariu minim pe economie, cu toate ca am studii superioare ei imi calculeaza din 540 brut ca raman cu 3 milioane net..ceea ce mi se pare ff putin.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/silvana_salajan/silvana_salajan.jpg)
silvana_salajan spune:
Of... atatea intrebari pe aici. Multumesc celor care isi fac timp sa raspunda tuturor Am si eu o intrebare: in perioada concediului prenatal, respectiv postnatal, se suspenda contractul de munca? Daca nu, care este baza legala? Multumesc.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Eseea/Eseea.jpg)
Eseea spune:
Silvana, cum sa se suspende?? E concediu medical, asa vei figura, abia cu data CIc se suspenda.
Mami de fetita
si de baietel
21+
mickaella spune:
Am si eu o intrebare pe care a mai pus-o cineva in alta parte, dar la care nu a primit nici un raspuns, poate ma puteti ajuta.
Cum se calculeaza numarul de zile de concediu de odihna pe care le poti efectua in anul in care urmeaza sa nasti ? Spre exemplu, eu am dreptul la 22 de zile lucratoare pe an. Daca as naste in luna iulie 2009, la cate zile de concediu de odihna am dreptul?
Se calculeaza proportional cu timpul efectiv lucrat pana la nastere sau ai dreptul la tot concediul de odihna aferent anului, respectiv 22 zile lucratoare in cazul meu. Multumesc.