Topic - concediul medical, prenatal, postanatal

Raspunsuri - Pagina 41

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Revin si eu cu o intrebare caci tot incerc sa ma lamuresc cum sta treaba cu salariile acestea :

- inteleg ca, concediul medical de nastere este de 126 zile si se calculeaza 85% din brut pe media ultimelor 6 luni dar acest concediu intra in calcului pentru indemnizatia de ingrijire copil?
- adica daca eu de ex. intru in prenatal la 01.06 si nasc sa zicem pe 02.07 sau 30.07...se iau in calcul banii pt luna iunie si zilele din iulie..sau doar luna iunie?

Si o alta intrebare : e mai avantajos sa intru direct in prenatal sau sa imi iau concediu de odihna in iunie? in conditiile in care eu nasc in iulie dupa 15.07 oricand..

Greu sa pricep si eu odata.....

25+ Eva

Bubi mic poze...din burtica

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns janad7 spune:

Nu vrea sa ne raspunda nimeni la intrebari?
Pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui janad7

Scriu acest mesaj ca o mare rugaminte pentru mintile luminate de aici, am vazut ca au facut multe calcule si poate ma ajuta si pe mine.
Va dau datele importante mai jos cu rugamintea sa-mi calculati si mie cat o sa iau in prenatal pentru luinile iunie si iulie (nasc in jur de 10 august)si la 1 iunie plec in prenatal.
Salariu de baza, adica brut este 2000 ron.
Iar pentru calculul indemnizatie va rog sa luati in considerare ca pe ultimele 10 luni, adica august 2008- mai 2009 inclusiv am un venit net mediu de 1453 ron.
In speranta ca ma ajuta cineva va multumesc anticipat.
Mentionez ca nu mi-am luat nici o zi de co pe anul in curs si vreau sa stiu de asemenea daca indemnizatia de crestere are la baza de calcul si lunile in care sunt platita pentru prenatal (cele 126).
Mii de multumiri.

Nu le stiu pe toate, dar mai invat!

Ti-am facut o simulare pe datele tale mai jos:
www.romleas.ro/modele/model.pdf

Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns janad7 spune:

Multumesc din suflet.

Mergi la inceput

Sarbatori Fericite tuturor din partea www.desprecopii.com !

Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annkkaa spune:

Hristos a Inviat!
Am ciciti intreg topicul, dar nu mi-am regasit "problema" asa ca apelez la voi pentru un raspuns.
Situatia in care ma gasesc este urmatoarea: trebuie sa nasc undeva in jur de 20-30 mai 2009;acum sunt in prenatal; cu firma unde lucrez imi expira contractul de munca pe data de 31 mai 2009( e contract pe perioada determinata si nu vor sa mi-l prelungeasca - la angajare mi s-a sugerat sa raman insarcinata, dar cum nu am ascultat....); in conditiile in care imi expira contractul de munca este obligatoriu sa-mi mai iau cele 42 de zile sau se poate intra direct in concediu de crestere a copilului? (m-ar avantaja sa se poata intra direct, deoarece crestere a copilului isi va lua sotul meu - motivele sunt multe si pt binele nostru ar tb sa intre in concediu cat mai repede)
Va multumesc din suflet!

34+ Bebitza Karina Elena
http://community.webshots.com/user/annkkaa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofia2008 spune:

Citat:
citat din mesajul lui sofia2008

Citat:
citat din mesajul lui sofia2008

Buna ziua !
am o fetita nascuta la data de 08.06.2008 si sunt in cic din data de 04.09.2008 si as avea cateva intrebari:
-am fost in concediul de maternitate incepand cu 01.05.2008 si va trimit datele din fluturasul pe aceasta luna :
tarif incadrare 2150 - 13 lei/ora;
salariu net negociat -1525;
CM buget -2012/21 zile;
Brut pt. impozitare- 2012;
CAS 9.5% -48;
venit net -1964.
De aici am dedus ca 1964 reprezinta 85% din venitul brut impozabil si ca diferenta de 15% care ar fi trebuit sa imi fie acordata de firma este de 346.58 lei( pentru 30 zile) , este corect calculul meu sau nu?
-daca solicit acum(14.03.2009) acordarea acestei diferente si a salariului bonus pentru nasterea copilului mai am sanse sa le primesc?
Va multumesc anticipat!

revin cu rugamintea de a-mi raspunde la cele de mai sus!
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

Buna.
As vrea sa stiu daca se poate lua concediul de odihna integral inainte de intrarea in prenatal si daca da, in ce lege scrie acest lucru.
Mentionez ca am 4 luni lucrate anul acesta si mi s-a spus ca am dreptul doar la 7 zile de concediu de odihna. M-ar fi avantajat sa-mi iau tot concediul acum si apoi cit mai ramine pina nasc prenatal, ca sa nu-mi scada banii pe care ii iau cit stau acasa.
La prima sarcina mi-am luat tot concediul in avans insa lucram in alta parte.
Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Viviannie spune:

Buna si Christos a inviat!,

Revin cu o nelamurire:
Cu ce afecteaza declararea unui venit suplimentar din alta sursa decat salariul, CIC-ul?
adica CIC-ul se va calcula tot 85% din media sal net/12 luni + 85% media venit suplimentar/12 luni????
Parca era undeva in lege ca daca ai venituri suplimentare, io stiu cu cat ti se scade cic-ul.... ma insel?

Multumesc,

Mergi la inceput

Viviannie: Nu am auzit de asa ceva
Ela2001: Au dreptate.
sofia2008: Nu prea am inteles ce ai calculat insa daca intrebarea este daca pot sa soliciti salariul bonus sau nu raspunsul este da.
annkkaa: Se intra in prenatal

Pagina legislativa

Mergi la inceput