Topic - concediul medical, prenatal, postanatal

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fllo spune:

buna,
am citit aproape tot topicul dar nu am gasit raspunsul cautat. in clipa in care ati solicitat platirea diferentei de 15% pe 6 saptamani,in concediul de maternitate si ati intampinat probleme,ce ati facut? am trimis cererea catre angajator,am primit raspunsul lor - negativ si acum ma adresez cui? itm-ului? tribunalului?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atlantiana spune:

Te adresezi Tribunalului, sectia civila (cerere e chemare in judecata). Rasfoieste topicul asta: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62989

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mh spune:

Buna ziua!

Revin cu o noua problema, am fost la medicul de familie pentru a-mi acorda concediul prenatal in varianta 84 pre/42 postnatal.
Am fost refuzata pe motiv ca legea nu permite decat 63/63 sau nimic in prenatal si numai 42 postnatal.
Desi am insistat ca OUG 158/2005 spune altceva, medicul a replicat ca ca e in cunostinta de cauza cu legea. Mentionez ca am scrisoare medicala de la ginecolog pentru sarcina cu risc obstetric crescut ( 1 luna cu iminenta de avort si concediu medical, iar acum am restrictie de crestere).
Medicul a dat din umeri si mi-a spus sa imi dea ginecologul concediu.
Spuneti-mi legal ce pot sa fac, inafara de schimbat medicul.
Mai mult am sunat ieri la CASMB si mi-au confirmat ca am dreptate si ca e o situatie nemaintalnita, m-au sfatuit sa fac reclamatie la colegiul medicilor.
Aveti alte idei? Si cum fac sa demonstrez ca am fost refuzata? Sa-i cer o negatie in scris?

Mihaela 28+ & Irina ( nov 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Citat:
citat din mesajul lui mh

Buna ziua!

Revin cu o noua problema, am fost la medicul de familie pentru a-mi acorda concediul prenatal in varianta 84 pre/42 postnatal.
Am fost refuzata pe motiv ca legea nu permite decat 63/63 sau nimic in prenatal si numai 42 postnatal.
Desi am insistat ca OUG 158/2005 spune altceva, medicul a replicat ca ca e in cunostinta de cauza cu legea. Mentionez ca am scrisoare medicala de la ginecolog pentru sarcina cu risc obstetric crescut ( 1 luna cu iminenta de avort si concediu medical, iar acum am restrictie de crestere).
Medicul a dat din umeri si mi-a spus sa imi dea ginecologul concediu.
Spuneti-mi legal ce pot sa fac, inafara de schimbat medicul.
Mai mult am sunat ieri la CASMB si mi-au confirmat ca am dreptate si ca e o situatie nemaintalnita, m-au sfatuit sa fac reclamatie la colegiul medicilor.
Aveti alte idei? Si cum fac sa demonstrez ca am fost refuzata? Sa-i cer o negatie in scris?

Mihaela 28+ & Irina ( nov 2005)

mh

asta cu 63 si 63 e raspunsul preferat al medicilor!! dar asta pe care am subliniat-o chiar nu am mai auzit-o!!! Unii sunt de-a dreptul ..imbecili, zau!! Nu ai ce face decat sa-i faci o adresa in scris, cu art din lege, eventual sa-i duci si de la ginecolog recomandarea de prenatal. Daca nu merge ii faci reclamatie!!! Desi pana se rezolva..nasti.

Mami de fetita si de baietel 37 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Super topic, m-am lamurit intr-o gramada de privinte care-mi erau neclare! Felicitari initiatorului!
Acum am o angoasa de alta natura...am impresia ca secretara noastra mi-a gresit calculul indemnizatiei de maternitate si nu stiu de unde sa cer o a doua parere, ca n-as vrea s-o jignesc aratandu-i ca am dubii! Eu am facut o estimare luandu-ma dupa ce am gasit despre asta (85% din media salariului brut pe ultimele 6 luni, din care se retine CAS 9,5% rap. la salariul minim pe economie) dar imi da o diferentza de aproape 200 de lei fatza de ce a estimat secretara pt. luna care urmeaza, martie (sunt intrata din februarie in concediu, dar prima sapt. a fost concediu de odihna-vacantza intersemestriala, sunt profesoara).
Deci salariul meu brut în ultimele 6 luni este a#351;a:
august: 1549 lei
septembrie: 1584
octombrie: 1766
noiembrie: 1766
decembrie: 1747
ianuarie: 2015
Ce suma ar trebui sa primesc pt. concediu prenatal pe luna martie?...Va rog frumos, daca ma poate ajuta cineva priceput la calcule si legislatie, as fi mai mult decat fericita

32Sophia
http://community.webshots.com/user/Ilinca_M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.n spune:

Buna Ilinca, nu cumva te referi la banutii pe care tre' sa-i iei pt prenatal pe luna februarie(eu de ex acum pe aceia ii astept stiu ca se dau in martie la ziua de lichidare)
La sumele date de tine ar iesi ca tre sa iei (suma de sal brute/ nr total zile lucratoarea *85%)70.34Ron pe fiecare zi in care ai fost in prenatal, iar in sapt. in care ai fost in concediu de odihna remunerarea ca pt o sapt normala de lucru. Bine din total se mai scade si acel 9,5% din sal minim adica 50-60Ron.
Eu asa vad ca s-ar calcula.

32+ cu Maria-Natalia
Vine barza!

Mergi la inceput

Dada, acum pe aia din februarie ii astept, da' la aia nu ma inham sa calculez ca e mai complicat cu concediul de odihna etc.
Sunt curioasa pe martie (ca atunci trebuie sa iau prenatal "pur") pentru ca atat eu cat si alta persoana cat de cat priceputa am incercat sa calculam conform grilei de calcul pe care ai scris-o si tu, si ne-a iesit amandurora cam cu 200 de lei mai putin decat mi-a estimat secretara pe martie! Si nu pricep de ce...SPER ca s-o fi grabit, nu ca mi-a bagat ceva impozite-fantoma sau altceva...

32Sophia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.n spune:

Aha te gandesti in avans undeva pe la 1500ron ar trebui sa iasa pe martie.
Oricum poti cere atunci si un fluturas sa vezi cum au calculat ei si iti dai seama asa unde gresesc.

32+ cu Maria-Natalia
Vine barza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alic spune:

mie pentru martie mi-a iesit 1442 ron , asta daca am calculat bine zilele lucratoare pentru cele 6 luni!

ALICe
eu

Mergi la inceput

Super, va multumesc! Chiar daca nu e perfect calculul (cam atat mi-a iesit si mie, vreo 1490) tot nu e cat a "estimat" draga noastra secretara, si anume 1280 lei!. Bine, ca inca nu a facut statele de plata pe martie, normal, dar testez eu piatza pana atunci, o pun sa faca acel calcul de fatza cu mine, si daca va fi ranita de moarte in amorul propriu (ca asa face ea de obicei, "se ataca")

32Sophia

Mergi la inceput