Topic - concediul medical, prenatal, postanatal

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maria_rubi spune:

Marius, te rog sa ma mai ajuti inca o data, am cam multe nelamuriri dar zic eu ca e bine ca ma informez

Am iesit din CIC (2 ani) in ianuarie. In martie nasc iar, deci din 19 ianuarie sunt in prenatal. Salariul meu actual este de 1200 ron brut. Cu ce suma ar trebui sa mi se plateasca prenatalul si postnatalul pana intru in CIC?

Multumesc!

AMR 7 s cu Mara 18.01.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa101 spune:

Dl.Marius sau fetele care ati nascut de curand si stiti, va rog spuneti-mi cum se procedeaza cu actele pt. indemnizatie cand se depun, dupa terminarea celor 126 zile?
Adika eu pana acum am fost in Risc Maternal, iar de la 1 Februarie 2009 am intrat in Prenatal.
Si actele pt. indemnizatie trebuiesc depuse dupa ce iesi din spital sau cand termini cele 126 zile?
Eu conform DPN ar trebuii sa nasc intre 19-26 martie, dar cred ca se va intampla mai devreme dupa cum a spus dl. doctor pe la 38 saptamani ma va opera.
Va rog care puteti sa-mi dati detalii, va multumesc.
35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mh spune:

Buna ziua!

VA rog sa ma lamuriti si pe mine, cu urmatoarea situatie.
Intentionez sa intru in prenatal cu 84 de zile inainte de DPN in asa fel incat sa ramana 42 de zile in postnatal, motive ar fii col scurtat si restrictie de crestere intrauterina, cu recomandare de la ginecolog. Intrebarea e urmatoarea ce se intampla daca nasc dupa DPN ? (in situatia in care raman mai putin de 42 de zile postnatal)
Multumesc,

MIhaela 27+ & Irina ( nov 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamiseli_11 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexa101

Dl.Marius sau fetele care ati nascut de curand si stiti, va rog spuneti-mi cum se procedeaza cu actele pt. indemnizatie cand se depun, dupa terminarea celor 126 zile?
Adika eu pana acum am fost in Risc Maternal, iar de la 1 Februarie 2009 am intrat in Prenatal.
Si actele pt. indemnizatie trebuiesc depuse dupa ce iesi din spital sau cand termini cele 126 zile?
Eu conform DPN ar trebuii sa nasc intre 19-26 martie, dar cred ca se va intampla mai devreme dupa cum a spus dl. doctor pe la 38 saptamani ma va opera.
Va rog care puteti sa-mi dati detalii, va multumesc.
35+

Alexa

Alexa, actele pt indemnizatie se pot depune in termen de 2 luni din ziua imediat urmatoare terminarii concediului medical postnatal (adica cele 126 de zile la care faceai tu referire). Nu are importanta DPN-ul, ci ziua exacta a nasterii pt ca din acea zi trebuie sa ai minim 42 de zile de concediu postnatal. Daca sunt mai multe e f bine, mai putine sa nu fie.

Mihaela de Miruna Cosmina (13.11.2008)

Pozele mele

Mirunica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamiseli_11 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mh

Buna ziua!

VA rog sa ma lamuriti si pe mine, cu urmatoarea situatie.
Intentionez sa intru in prenatal cu 84 de zile inainte de DPN in asa fel incat sa ramana 42 de zile in postnatal, motive ar fii col scurtat si restrictie de crestere intrauterina, cu recomandare de la ginecolog. Intrebarea e urmatoarea ce se intampla daca nasc dupa DPN ? (in situatia in care raman mai putin de 42 de zile postnatal)
Multumesc,

MIhaela 27+ & Irina ( nov 2005)

mh

DPN-ul reprezinta implinirea a 40 de saptamani de sarcina iar tu daca ai sarcina cu risc, mai mult ca sigur vei naste mai repede. Atunci iti ajung zilele dupa nastere. Eu asa am facut, stiind ca voi face sigur cezariana, am calculat 42 de zile de la DPN (40 saptamani), restul le-am bagat in prenatal. Am nascut la 39 de saptamani, socoteala de acasa s-a potrivit cu aia din targ
Nu mai stiu ce se intampla daca sunt mai putin de 42 de zile, dar stiu ca legea specifica expres un minim de 42 de zile dupa nastere.

Mihaela de Miruna Cosmina (13.11.2008)

Pozele mele

Mirunica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada79 spune:

Poate ma puteti ajuta si pe mine cu un raspuns.
In prezent ma aflu in CIC, sotul meu a primit preaviz de la servici in care e anuntat ca incepand cu data de 17 martie va fi data afara ca urmare a restructurarii activitatii. Noi vrem ca el sa intre in CIC si eu sa ma duc la serviciu. Daca el pana pe 17 va avea venit ar insemna sa intre in CIC cu data de 18 martie, dar o fi oare ok pt ca la acea data el va avea practic contractul de munca desfacut. Cei de la firma au zis ca ar trebui sa depuna cererea in timp ce lucreaza nu dupa. Acum eu stiu ca legea te obliga se ai continuitate in cele 12 luni anterioare nasterii copilului nu la data depunerii actelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bellapa spune:

Marius,
am nevoie de un raspuns urgent!!!!1
Concediul de maternitate se poate plati si retroactiv, pentru lunile septembrie, octombrie, noienbrie si decembrie 2008, deoarece de la al doilea loc de munca mi s-au dat informatii gresite ca nu beneficiez dar ulterior am aflat ca nu este asa. Mentionez ca al doilea contract era de cumul.
Merci,
Beatrice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zubeen spune:

si eu tot cu intrebaari,dar cocrete:
- in a cata sapt pot lua concediu medical?si cast se plateste?sal.meu brut este 1525, net 11oo ron
- concediul prenatal se paote lua cam din luna a saptea?si cum se plateste?
-cum fac pt cele 16 ore pe luna acordate pt efectuarea analizelor,tre sa fac vreo cerere?
multuesc mult,am probl mari la serv...este un stres psihic si as vrea sa fiu cat mai linistita pe per sarcinii si nu situ c emodalitate ar fi sa stau cat mai putin timp la birou

Zubeen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

In a cata saptamana de ce / de la ce? Daca te referi la sarcina, poti lua oricand este nevoie, se plateste cu 100% sau 75 % dupa caz, din cate stiu eu.

Concediul prenatal se poate lua cu maxim 84 de zile inainte de DPN. Se plateste cu 85% din media veniturilor din ultimele 6 luni ( sper sa nu gresesc).

pt cele 16 ore libere faci o cerere la serviciu, s-ar putea sa ti se ceara sa demonstrezi ca ai fost la dr, depinde de sefii tai.

Mami de fetita si de baietel 36 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zubeen spune:

multumesc mult Eseea..ma refeream la faptul ca tre sa ai max 90 de zile concediu medical...eu nu am probl cu saricna,dar in schimb ma termin psihic la serv...multumesc frumospt raspunsuri

Zubeen

Mergi la inceput