Topic - concediul medical, prenatal, postanatal
Raspunsuri - Pagina 23
gologanii spune:
Multumesc Essea pentru raspuns,
nu conteaza, dar mi-e frica sa nu-mi respinga dosarul daca adeverinta e facuta gresit; ma rog, voi vedea...
alic spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui maria_rubi Marius, am aflat ca pentru nastere firma angajatoare este obligata sa acorde un supliment egal cu un salariu mediu pe unitate, indiferent ca este privata sau de stat. As dori sa aflu: 1. daca este adevarat acest lucru |
Marius, am vazut ca ai raspuns afirmativ!
eu m-am interesat asupra acestui aspect si am inteles ca beneficiaza de acest drept numai cele care lucreaza in institutii de stat si unde se aplica prevederile contrcatului colectiv de munca la nivel national!
eu lucrez la o firma privata si inteleg ca, avand in vedere ca in contractul de muca nu se stipuleaza nimic cu privire la aceasta indemnizatie, nu am dreptul la acesti bani!
unde e adevarul pana la urma? multumesc anticipat pentru raspuns!
ALICe

eu
ilema spune:
Buna dimineata! Vreau sa va intreb ceva in legatura cu concediul prenatal. Eu ar trebui sa nasc prin 20 aprilie si as vrea tare mult sa intru in concediu prenatal din 2 feb. dar medicul de familie mi-a zis ca trebuie sa primesc o hartie de la medicul ginecolog prin care recomanda sa imi iau concediu prenatal mai repede de 32 saptamani. Medicul de fam. spune ca legea nu ii da voie sa imi dea concediu prenatal mai repede de 32 saptamani de sarcina fara motiv medical. E adevarat?
Din 2 feb. pana in 20 aprilie sunt 78 zile, ceea ce insemana ca dupa nastere mi-ar mai ramane 48 zile. Nu sunt suficiente?
MIRCLAU spune:
va rog ajutati-ma si pe mine daca stiti
am anuntat angajatorul ca sunt insarcinata printr-o instiintare simpla si am atasat de la medicul ginecolog dar cineva mi-a spus ca trebuia sa iau nr de inregistrare ca altfel nu este valabila
va rog de unde se ia acest nr de inregistrare si daca este adevarat ca aceasta instiintare care am trimis-o eu este "apa de ploaie"
va multumesc din suflet
MIRELA mami de andreas nazdravan si graviduta 9+
alic spune:
Mirela, eu am anuntat printr-o adresa scrisa cu adev de la medicul de familie atasata...si fiindca la noi e o firma mica, nu mi s-a dat nr de inregistrare, in schimb adresa a fost stampilata si semnata cu specificatia "am luat la cunostinta"; eu zic sa revii si sa ceri asta, e mai bine sa fii asigurata!
dupa acest lucru, normal firma e obligata sa anunte instructorul de protectia muncii si medicul de medicina muncii; acesta la randul lui trebuie sa faca o vizita sa constate daca locul de munca prezinta conditii corespunzatoare pentru o graida; la mine nu a venit nimeni, dar deja asta nu ma mai priveste...
ALICe

eu
gologanii spune:
Revin,
am depus dosarul la sect 4 cu concediul postnatal de 42 zile cu tot cu ziua nasterii, sper sa nu am probleme;
Sa aveti la voi toate actele, inclusiv CI sot, cert nastere alt copil, livret.
marius spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui alic
Marius, am vazut ca ai raspuns afirmativ! eu m-am interesat asupra acestui aspect si am inteles ca beneficiaza de acest drept numai cele care lucreaza in institutii de stat si unde se aplica prevederile contrcatului colectiv de munca la nivel national! eu lucrez la o firma privata si inteleg ca, avand in vedere ca in contractul de muca nu se stipuleaza nimic cu privire la aceasta indemnizatie, nu am dreptul la acesti bani! unde e adevarul pana la urma? multumesc anticipat pentru raspuns! ALICe ![]() ![]() ![]() eu |
Fals! Citeste te rog art. 2 din CCMN si in speta notele clarificative de la asterisc(*) unde se specifica angajatori si ce anume prevede legea prin angajatori. Mai mult decat atat contractele individuale de munca sau cele inferioare celui national cuprind prin lege cel putin prevederile din contractul national dar pot sa cuprinda prin negocieri clauze superioare in nciun caz inferioare. Ar fi bine sa se citeasca cu atentie prevederile legilor.
De povesti sunt satul (asta asa in particular) de atatia ani genul noi nu am semnat asa ceva la noi nu se aplica eu nu am auzit... etc etc. Legea e clara.
Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
marius spune:
| citat din mesajul lui MIRCLAU va rog ajutati-ma si pe mine daca stiti am anuntat angajatorul ca sunt insarcinata printr-o instiintare simpla si am atasat de la medicul ginecolog dar cineva mi-a spus ca trebuia sa iau nr de inregistrare ca altfel nu este valabila va rog de unde se ia acest nr de inregistrare si daca este adevarat ca aceasta instiintare care am trimis-o eu este "apa de ploaie" va multumesc din suflet MIRELA mami de andreas nazdravan si graviduta 9+ |
Poti demonstra ca ai depus acea adresa? Daca nu ai numar pe exemplarul tau practic nu ai nicio dovada. O pot rupe si o arunc la gunoi. Demonstreaza contrariul. Refa-ti cererea in doua exemplare si pe exemplarul tau sa apara numarul de inregistrare dat de institutie. Si pe viitor asa se procedeaza altfel cum scrii tu, "apa de ploaie"
Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
alic spune:
| citat din mesajul lui marius Fals! Citeste te rog art. 2 din CCMN si in speta notele clarificative de la asterisc(*) unde se specifica angajatori si ce anume prevede legea prin angajatori. Mai mult decat atat contractele individuale de munca sau cele inferioare celui national cuprind prin lege cel putin prevederile din contractul national dar pot sa cuprinda prin negocieri clauze superioare in nciun caz inferioare. Ar fi bine sa se citeasca cu atentie prevederile legilor. De povesti sunt satul (asta asa in particular) de atatia ani genul noi nu am semnat asa ceva la noi nu se aplica eu nu am auzit... etc etc. Legea e clara. |
ai dreptate, asa sunt majoritatea privatilor

dar m-ai pus pe ganduri si daca asta e dreptul meu, n-am de gand sa ma las; in sensul asta te rog sa ma ami lamuresti in privinta unor probleme:
1. ar trebui sa fie sti****t aliniatul asta in contractul meu? carui organ public sa ma adresez pentru toate lamuririle si pentru a-i putea dovedi angajatorului ca am dreptate? itm sau altceva?
2. cand se depune cererea pentru acest venit? inainte sau dupa nasterea copilului?
3. ce valoare are aceasta compensatie? ce inseamna mai exact un salariu mediu pe unitate?
multumesc anticipat!
ALICe

eu
ingrid70 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui alic
eu m-am interesat asupra acestui aspect si am inteles ca beneficiaza de acest drept numai cele care lucreaza in institutii de stat si unde se aplica prevederile contrcatului colectiv de munca la nivel national! eu lucrez la o firma privata si inteleg ca, avand in vedere ca in contractul de muca nu se stipuleaza nimic cu privire la aceasta indemnizatie, nu am dreptul la acesti bani! unde e adevarul pana la urma? multumesc anticipat pentru raspuns! ALICe ![]() ![]() ![]() eu |
36+