Topic - concediul medical, prenatal, postanatal

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Citat:
citat din mesajul lui andre_ea

Citat:
citat din mesajul lui annablue

Citat:
citat din mesajul lui andre_ea

Eu sunt mult prea gravida la ora asta.

diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul. inseamna pe limba mea, diferenta de la 85% brut, la 100% brut, da?

Multumesc!

Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 39+ am tot ce am visat

Delu Prichindelu'
Prichinduta

Tot de la o foarte gravida
Da, daca suma indemnizatiei (prenatal/postnatal sau CIC) este mai mica decat suma pe care o luai in mod normal ca si salariu net.
Lamurita?

Annablue & Adita & Bb2
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

Nu.
Logic, la o persoana care nu ia nici un fel de spor, brutul va fi intotdeauna mai mare decat netul. Si CIC ce legatura are? E vorba de cei 15% din concediul de maternitate (pre/postnatal).
Deci, am sau n-am dreptul la diferenta de pana la 100% brut? Ca mi-ar prinde tare bine.

Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 39+ am tot ce am visat

Delu Prichindelu'
Prichinduta

Ok, revin cu lamuriri, ca mi se par necesare.
Am gresit adaugand si CIC in propozitia mea
Dar, in ce priveste ceea ce am scris, cand am pus net, m-am gandit la cazurile clasice de mame care intr-adevar nu au sporuri mari.
Pt cazurile cu sporuri, din ce inteleg eu din lege, nu se vorbeste de net, ci de brut - ca si salariu de baza, deci "brutul tarifar" cum i se mai spune...
Cine stie mai bine, sa ma corecteze...
Eu stiu ca sigur pana la 6 sapt de concediu trebuie sa se compenzeze de catre angajator, cf legii si ca este vorba de o suma ce se va impozita numai pt angajator, pt ca mama nu plateste in acea perioada decat CAS din minim pe economie.

Annablue & Adita & Bb2
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loveaur2001 spune:

D-le Marius am si eu cateva intrebari la dvs.Am 10 luni si 15 zile vechime la actualul loc de mca si sunt insarcinata in 7 saptamani +.De pe 22.12.08 mi-am luat fara plata pana pe 11.01.09, dc imi continui mca apoi beneficiez de indemniatie bebe?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Da, dar nu va jucati pentru ca se poate interpreta. Legal raspunsul ar fi NU. Intrucat o sa apareti pe ambele state de plata DEc si ian. probabil nu se va observa.

Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_rubi spune:

D-le Marius, va rog sa ma ajutati cu un raspuns, nu stiu unde sa mai intreb:c

Daca sotul are intrerupere 22 zile calendaristice intre doua joburi, in decursul celor 12 luni ce se cer a fi lucrate, mai poate beneficia de CIC?

28+ cu Mara 18.01.2007

Mergi la inceput

Da, este acceptata o fractiune de luna.

Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilena spune:

Sper ca postez bine aici.

Problema:
- in 2006 am intrat in concediu prenatal si inainte de acesta mi-am efectuat toate zilele de concediu de odihna

- ian 2007 am nascut

- in feb 2007( din cate imi aduc aminte) am intrat in concediu ingrijire copil

- Concediul de ingrijire copil se termina in ianuarie 2009 cand trebuie sa ma intorc la munca.

Vreau sa stiu daca pe anul 2009 am dreptul la concediu de odihna ( mi s-a spus ca ..nu )si daca imi puteti spune care este baza legala pe care va fondati raspunsul.

Multumesc din suflet, anticipat.

Mergi la inceput

Cred ca mai degraba ar trebui sa raspunda care este baza legala cei care afirma ca nu aveti dreptul. Nu?

Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilena spune:

Trebuie sa va marturisesc ca am aflat acest lucru in urma unei discutii la telefon in care mi s-a explicat ca in 2006 mi-am efectuat toate zilele de concediu desi am lucrat doar din ianuarie 2006 pana in noiembrie, deci doar 10 luni pe an, in conditiile in care concediul de odihna este proportional cu numarul zilelelor lucrate.

Se presupune ca eu mi-am luat deja zile de concediu in plus..sau ceva de genul asta.

Luni o sa ajung la angajator si o sa cer mai multe explicatii dar as fi vrut sa stiu ce baza legala sa aduc in discutie.

Multumesc inca o data pentru promtitudine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_rubi spune:

Din pacate cele 22 zile sunt astfel: 6 zile dintr-o luna si restul din cealalta. In aceste conditii, mai are dreptul la CIC sau nu?

28+ cu Mara 18.01.2007

Mergi la inceput

Este similara situatia cu cea de mai sus loveaur2001. Poate sa incerce este discutabil insa viata bate filmul.

Pagina legislativa

Mergi la inceput