Topic - concediul medical, prenatal, postanatal
Raspunsuri - Pagina 15
![](images/user_woman.png)
rein spune:
Eseea, multumesc, ai dreptate, cred ca e relevant sa merg cu ultima fituica de la indemnizatie.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
tanima_i2002 spune:
Rein de la primarie iti da o adeverinta cum ca esti in CIC. Prin aia se dovedeste ca esti platitor de CAS. Te duci exact unde ai depus dosarul de CIC.
Mamica lui Rares (15 oct 2006) am 2 ani poze ,
matahut spune:
Am inteles ca pe durata Cic-ului si a oricarui concediu medical, pre sau postnatal contractul de munca se suspenda. De cand s-a aplicat legea aceasta, dintotdeauna? Eu am fost cu primul copil in postnatal in anul 2003 si apoi cateva luni in CIC in 2004. In cartea de munca nu scrie ca s-ar fi suspendat contractul de munca, nu am primit nici o decizie in acest sens (cum am primit 2 ani mai tarziu pt cel de-al doilea copil). In momentul de fata cum mi se va calcula vechimea in specialitate? Se vor scadea si lunile din 2003 si 2004 in care am fost in postnatal, respectiv in CIC? Banuiesc ca da, dar...vreau sa fiu sigura, pt a stii pe ce contez
beatrice1971 spune:
Pe durata concediului medical de orice tip contractul NU se suspenda. Doar in perioada CIC contractul de munca este suspendat.
In 2003 CIC-ul avea alt regim, daca-mi amintesc bine, functiona pe baza legii 19, figurai in continuare pe stat iar banii ii primeai de la firma, din CAS-societate. Mai mult de atat, o mamica aflata in CIC beneficia de indexari(majorari). Indemnizatia de maternitate se indexa cam din 3 in 3 luni, odata cu indexarea pensiilor.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Gresit:
Concediul pentru incapacitate temporara de munca (adica medical) suspenda INTOTDEAUNA de drept Contractul individual de munca.
Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
beatrice1971 spune:
Da, da, ai dreptate, se suspenda conform
Art. 50. din Codul Muncii
- Contractul individual de munc#259; se suspend#259; de drept în urm#259;toarele situa#355;ii:
a) concediu de maternitate;
b) concediu pentru incapacitate temporar#259; de munc#259;;
c) carantin#259;;
d) efectuarea serviciului militar obligatoriu;
e) exercitarea unei func#355;ii în cadrul unei autorit#259;#355;i executive, legislative ori judec#259;tore#351;ti, pe toat#259; durata mandatului, dac#259; legea nu prevede altfel;
f) îndeplinirea unei func#355;ii de conducere salarizate în sindicat;
g) for#355;#259; major#259;;
h) în cazul în care salariatul este arestat preventiv, în condi#355;iile Codului de procedur#259; penal#259;;
i) în alte cazuri expres prev#259;zute de lege.
IliesClara spune:
Buna ziua!
Un 2009 frumos va doresc alaturi de sotul meu si cele doua fetite din burtica, care asteapta (speram pana)in Martie sa se nasca.
Sunt noua pe forum, dar sper ca postez intrebarea mea in locul potrivit, chiar daca e vorba de sarcina gemelara.
As dori sa aflu unde gasesc directive legislative cu privire la faptul ca femeile cu sarcina gemelara ar putea intra mai repede in concediu prenatal.
Suntem in 27/28 de saptamani, sarcina e cu risc: am RH- fara anticorpi(sotul+), una din placente este destul de jos inserata, am avut probleme si internari pana acum. Am dus sarcina in pat. Am trecut de o comisie la expertiza muncii la 24 de saptamani, pentru ca epuizasem cele 90 de zile de concediu medical.
Tarasenia cu inca o comisie ar fi riscanta pentru mine (procedura si asteptarea pe tot felul de holuri cu burta la gura e... de nedescris).
Auzisem ca la sarcinile cu risc, mai ales gemelare se intra mai rapid in prenatal (mai ales ca sarcina nu se duce pana la termenul de 40 de saptamani, ci in cel mai bun caz pana la 38, dar in medie la 35-36 de saptaman se naste).
A avut cinevA experienta asemanatoare cu intrarea in prenatal mai repede de 32 de saptamani? sau stie cineva sa indice un document lamuritor in acest sens?
Va multumim!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Eseea/Eseea.jpg)
Eseea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui IliesClara Buna ziua! Un 2009 frumos va doresc alaturi de sotul meu si cele doua fetite din burtica, care asteapta (speram pana)in Martie sa se nasca. Sunt noua pe forum, dar sper ca postez intrebarea mea in locul potrivit, chiar daca e vorba de sarcina gemelara. As dori sa aflu unde gasesc directive legislative cu privire la faptul ca femeile cu sarcina gemelara ar putea intra mai repede in concediu prenatal. Suntem in 27/28 de saptamani, sarcina e cu risc: am RH- fara anticorpi(sotul+), una din placente este destul de jos inserata, am avut probleme si internari pana acum. Am dus sarcina in pat. Am trecut de o comisie la expertiza muncii la 24 de saptamani, pentru ca epuizasem cele 90 de zile de concediu medical. Tarasenia cu inca o comisie ar fi riscanta pentru mine (procedura si asteptarea pe tot felul de holuri cu burta la gura e... de nedescris). Auzisem ca la sarcinile cu risc, mai ales gemelare se intra mai rapid in prenatal (mai ales ca sarcina nu se duce pana la termenul de 40 de saptamani, ci in cel mai bun caz pana la 38, dar in medie la 35-36 de saptaman se naste). A avut cinevA experienta asemanatoare cu intrarea in prenatal mai repede de 32 de saptamani? sau stie cineva sa indice un document lamuritor in acest sens? Va multumim! |
Cand ai DPN? Chiar daca ai gemeni si termenul practic ar fi cu cateva saptamani inainte, legal tot la 40 de saptamani ai termen. Dpdv egal se poate intra in prenatal cu 84 de zile calendaristice inainte de DPN (126-42). De ce la 32 de saptamani?
Mami de fetita
![](copilas.gif)
![](fetita.gif)
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Eseea/Eseea.jpg)
Eseea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gyulina ce inseamna cic?daca am intrat in 7 luni pot sa intru in concediu? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() CIC este concediul pentru ingrijirea copilului, care se ia dupa ce termini pe cel de maternitate ( sau macar postnatalul de 42 de zile). ca sa vezi cand poti intra in prenatal, vezi raspunsul meu de mai sus. |
Mami de fetita
![](copilas.gif)
![](fetita.gif)
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)