Topic - concediul medical, prenatal, postanatal
Raspunsuri - Pagina 14
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Au dreptate.
Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
ankalaura spune:
Bun, dar daca au dreptate, ce se intampla cu restul de zile de CO prevazute in contract? Mentionez ca eu sunt angajata de 2 ani aici, nu am avut nici o zi de medical pana acum, nici o zi de concediu fara plata, am avut doar cele 126 de maternitate si astea 7 saptamani de acum (asta pentru ca scria cursiv ca tre' sa am 6 luni de cotizare in ultimele 12... ori eu le am cu varf si indesat...)
Deci, ce se intampla cu restul zilelor de concediu pentru 2008?
Multumesc maxim
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Zilele de concediu de odihna sa acorda pentru perioada efectiv lucrata. Nu ai cum sa ai concediu de odihna daca nu ai lucrat? Ce anume este ilogic?
Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
ankalaura spune:
1. Ce inseamna stagiu "asimilat"?
2. Ce se intampla cu cele 3 zile din contractul meu? Nu tin sa mi le platesca. Le prefer libere. Daca le am in contract si contractul e valabil, ce se intampla cu ele?
Asta nu e clar Multam
iioanitescu spune:
Buna seara,
Intrebare punctuala: Eu platesc asigurari de sanatate catre OPSNAJ dar pentru moment nu sunt inscrisa la niciun medic de familie. Urmeaza sa imi iau prenatal din ianuarie 2009. Imi poate da prenatalul orice medic de familie sau obligatoriu un medic care are contract cu OPSNAJ?
Multumesc.
Irina 27
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Eseea/Eseea.jpg)
Eseea spune:
din cate stiu eu poti sa ai orice medic de familie ( dar ar trebui sa te inscrii la unul!!). Conteaza unde este inscris pacientul, nu medicul. De ex, fetita mea e asigurata OPSNAJ ( ca si mine ) si e inscrisa la un medic ce are in principal pacienti CASMB. Dar multi medici nu prea vor sa ia pacienti OPSNAJ ( cam stramba din nas) pt ca mai au un drum de facut. la o singura farmacie am avut probleme cu retetele ei , din cauza diferentei de casa de asigurari, si mereu ma certam cu farmacista de acolo, in rest la nici o farmacie nu au ridicat problema asta.
Mami de fetita
si de baietel
25+
rein spune:
Va rog din nou sa-mi raspundeti la o intrebare:
daca in ultimii 1.7 ani am stat acasa in CIC pt cresterea primului copil, acum cand trebuie sa il nasc pe al doilea, ce acte duc la spital? ma refer la faptul ca nu mai pot duce adeverinta de plata asig de sanatate dc am fost in postnatal, nu?
multumesc frumos
janad7 spune:
Pentru cei care sunt in tema!
1.De la 1 ian indemnizatia este 85% din venitul mediu brut sau net pe ultimele 12 luni?
2. Alocatia ramane 200 ron pana la 2 ani?
3. In cele 126 zile de prenatal venitul reprezinta cat la suta si din ce salariu, net sau brut?
Va multumesc.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Eseea/Eseea.jpg)
Eseea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui rein Va rog din nou sa-mi raspundeti la o intrebare: daca in ultimii 1.7 ani am stat acasa in CIC pt cresterea primului copil, acum cand trebuie sa il nasc pe al doilea, ce acte duc la spital? ma refer la faptul ca nu mai pot duce adeverinta de plata asig de sanatate dc am fost in postnatal, nu? multumesc frumos rein |
REin, nu as putea sa-ti raspund exact dar cred ca am vazut la un moment dat niste discutii undeva pe forum, vorbeau fetele ca se duc cu cuponul acela de la posta ( dar daca-ti intra pe card indemnizatia ?! ) sau cu o hartie ceva de acolo de unde iau indemnizatia, din care sa rezulte ca sunt in CIC. Cel mai bine insa ar fi sa intrebi direct prin pm pe vreuna din fetele care au nascut de curand fiind in CIC 1. De ex, imi vine acum in minte monicabo, dar mai sunt cu siguranta multe.
![](icon_smile.gif)
Mami de fetita
![](copilas.gif)
![](fetita.gif)
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alic/alic.jpg)
alic spune:
eu una is plouata rau cu legea asta; tot pentru ei au facut-o...
am vb la directia muncii si au spus ca zilele astea va aparea si aplicarea legii indemnizatiei de crestere a copilului, dar se pare ca se aplica la venitul net, nu brut; asa ca....majoritatea n-au nici o satisfactie...
ALICe
eu