FIV 191

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fragutza spune:

Girls,

aveti idee, prolactina marita e factor de esec in fiv?

Prolactina mea (la 2,5 luni de la fiv 1) e 2007 (limita max este 395)..Maine merg la RMN sa vedem ce si cum.

R

Mergi la inceput

Mimi,

Din cate stiu eu nu se da concediu medical, dar poti cere la ginecologul tau. Eu asa am facut si mi-a dat concediu pt 2 saptamani, evident un alt diagnostic:)

R

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Uh, Raluca, nu e deloc bine sa ai prolactina marita. Ai facut comparativ, la minutul 1 si la minutul 20, da? S-a petrecut totul bine in intervalul de pauza? Te intreb pentru ca eu prima data am avut o valoare uriasa a prolactinei, pentru ca mi s-a facut foarte-foarte rau dupa vreo 10 minute (prima si singura data cand mi s-a facut rau dand sange - eu, care sunt si donator de sange in trei tari, in viata mea nu am avut probleme, dar atunci nu stiu ce s-a intamplat, dar daca nu eram intinsa, clar lesinam, nu mai vedeam si nu mai auzeam decat foarte vag, mi se inclestasera maxilarele etc.). Prolactina e un hormon cu valori foarte volatile, "explodeaza" la orice factor de stes. Mie mi-au luat totusi si in circumstantele alea, ca tot aveam cateterul infipt in vena, dar mi-au zis clar ca nu e reprezentativ, va trebui sa repet. Iar a doua oara a fost valoare normala.

In acelasi timp, nu stiu cat de reprezentative sunt analizele doar doua luni si 1/2 dupa fiv. Stiu sigur ca nu sunt reprezentative la mai putin de trei luni de la nastere / avort spontan, sangele fiind inca perturbat hormonal.

Mimi, cere concediu medical pentru o problema ginecologica de ordin general. Si bafta multa-multa la punctie &co!

---------------------------
http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Luca,

Nu inteleg exact cu minutul 1 si minutul 20..Mi-a luat sange o data si m-a trimis acasa. Anul trecut, in august am descoperit ca prolactina e foarte marita si m-am pastilat (Dostinex) vreo 7-8 luni si in martie era ok, in limite. Fiv-ul l-am facut in iunie fara sa mai repet inainte prl. Si na, acum a explodat iar.

R

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisic77 spune:

Buna fetelor,
Catalina, multa multa bafta. Iti tin pumnii pentru zilele astea la greci si abia astept sa te intorci cu vesti bune din Grecia.
Raluca, nu e deloc bine cu prolactina marita. In primul rand ca nu poti ramane insarcinata cu o asemenea valoare a PRL si in al doilea rand poate sa arate o suferinta a glandei hipofize. Daca ti-a dat sa faci RMN cerebral, vei sti cu siguranta maine ce si cum. Spune-ne cum esti. Iti tin pumnii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dymomo77 spune:

Raluca obligatoriu RMN sa vezi cum stai cu hipofiza. Eu nu ma pregatesc pt FIV inca dar va urmaresc cu mare drag si ma documentez in caz ca va fi nevoie. Problema mea e tot prolactina(dubla) motiv pt care nu ovulez. La RNM am descoperit un adenom de tija pituitara pe care il tratez deja de 9 saptamani cu dostinex iar peste 5 luni repet RMN-ul. In acest timp nu bb, nu anticonceptionale, nu stimulari ca nu e voie. Mult succes.

Mergi la inceput

E un pic ciudat, PRL mea e atat de mare, dar nu pare sa fie afectat nimic, adica am si ovulatie si ciclul e ceas.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Raluca, nu stiam cum se face in Romania, aflu acum de la tine. Mie insa chiar mi-au explicat procedura care se aplica pentru masurarea prolactinei in Franta, mai ales ca avusesem tentativa aia de lesin: se ia sange in eprubeta imediat ce se intra in vena, ca la orice analiza normala; apoi se pune cateter si pacienta trebuie sa stea asezata, complet calma si relaxata, 20 de minute, dupa care se mai ia o eprubeta, fara sa te mai intepe. Mi-au explicat ca prolactina este o valoare foarte sensibila si variabila, care poate fi deformata de simplul stres indus de bagatul acului in vena. Iar la mine s-a vazut ca asa a fost - din cauza stresului provocat de starea de rau, am avut o valoare uriasa. La urmatoarea prelevare, care a fost fara incidente, valoarea a fost normala (de fapt, se calculeaza un raport intre valoarea la minutul1 si la minutul20). Daca zici ca ai facut o singura prelevare, imediat dupa intepatura, poate sa nu fie reprezentativa, mai ales daca esti genul care se streseaza, fie si interior, fara manifestari vizibile, cand i se ia sange.

Vezi ca era la un moment dat, nu cu foarte mult timp in urma, un topic pe-aici pe subiectul prolactinei marite. Da un search.

---------------------------
http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria08 spune:

Buna dimineata!
Luca: Pentru Romania, ceea ce ne descrii tu nu cred ca exista! Si eu la ultima analiza aveam prolactina marita, desi ovulez fara stimulare.....la Synevo, Constanta, ti se spune ca trebuie sa stai linistita pe scaun 10-15 min si dupa sa recoltezi....cat de linistita poti sa stai mai ales ca am si frica de ace!!!?
Chiar sunt curioasa daca e cineva care a facut recoltarea in Romania si s-a procedat ca in Franta!
Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dymomo77 spune:

Raluca si la mine ciclul era ceas dar ecografic s-a vazut ca ovulul nu ajungea la maturitate(nu crestea suficient). Mai bine refa prolactina ca te coasta doar 30 de lei si apoi dc iese tot mare fa un RMN. Nu stiu cat costa la voi dar eu cu subst de contrast am dat 600 de lei.

Mergi la inceput