Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (22)
Raspunsuri - Pagina 20
alina_anto spune:
Ylari, am pus un morcov in storcator, si am pus sa se scurga direst in biberon, apoi am diluat cu apa plata 20ml suc, 20 ml apa. Asa i-a placut. Eu cred ca poti sa-i dai si bebelunei si sunt sigura ca o sa-i placa.. Oricum, pana la supita si alte mancarici, trbuie sa pape si suculet de morcov, mar, portocale, care sunt foarte bine acceptate de copii.
Cu tetinele ti-am spus ca inca nu le accepta, dar nu ma las...![]()
Tocmai m-am uitat pe site-ul mamasandpapas.co.uk E super! O sa comand de acolo ceva cadouri pt un botez la care mergem. Sunt super toate lucrurile de argint..
Sara la Breaza
Scortisoara
Alina
SARA-MARIA - Scortisoara cu gene lungi!
Botez Sara-Maria
ralu_t spune:
Hello
Am zis ca va citesc din urma si abia dupa va scriu dar creed ca mai bine o iau invers. Am citit cateva pagini din capitolul asta pe sarite.
Noi avem si vesti bune si proaste
Vestile bune: am fost in vacanta la mare, la bulgari, a fost f frumos, am avut vreme excelenta, am fost cu mai multi prieteni si am facut cu randul cu sotul la stat cu copilul seara si asa am iesit si noi , cate o seara el, una eu. F bine, chiar si in serile in care nu ieseam, stateam pe balcon citeam si ascultam marea. F frumos.o sa pun si eu poze curand. Vestile proaste acum: unul cate unul, incepand cu barbata-miu, apoi sor-sa, apoi alt cuplu cu care am mai mers, au dat-o intr-un deranjament stomacal de zile rele. Cu frisoane si dureri, ceva cumplit. Eu m-am bucurat ca am scapat eu si bebe, dar cu barbata-miu am crezut ca ajung la spital in prima seara cand am ajuns inapoi acasa. Buuuun, isi revine sotul si plecam noi la sibiu, la socra-miu, sa stam vreo 2 nopti, si dupa aia aveam rezervate la balea inca 4. abia asteptam, balea e un loc care mi-e tare drag. Ultima data am fost cand am ramas gravi. Numai ca in prima noapte la sibiu, m-a luat un rau nene, cu febra si tot tacamul si de a doua zi si tudor a fost varza. A inceput cu o voma in jet, el care nu regurgiteaza ever, si apoi febra, maraiala, si bineinteles diaree. mi-a incoltit un gand urat in minte, ca e viral, tudor n-a mancat ce am mancat noi,si ne-am intors acasa, i-am facut analizele la medlife la urgenta: rotavirus
.Ce sa va zic, macar el a avut noroc, pediatra a zis ca e cea mai usoara forma de rotavirus pe care a vazut-o la tudor. a fost ca o raceala cu 2 seri de febra 38,5 si vreo 3 de kk moale.L-am hidratat acasa, pe guritza, fara spital si alte nebunii. Rau a fost ca eu am ramas fara lapte datorita deshidratarii mele proprii si personale care a fost mult mai rea ca a copilului, iar lui trebuia sa-i dam nan fara lactoza care nu i-a placut nicicum. Am incercat si milupa nh25, cu linguritza, scuipa tot, habar n-are sa manance asa, mi-e groaza acum cand ma gandesc la diversificare. Asa ca a trebuit sa ma indop de lichide desi nu-mi venea sa pun gura pe nimic, numai sa revina lapticul ca tudor facea greva foamei. N-a avut cine sa ne ajute cu spalat, calcat, gatit, ai mei sunt in franta la sor-mea, a fost greu. Sau mi s-a parut mie greu ca mi-era asa de rau, tudor si-a kkt toate hainele groase, care evident nu sunt multe. Incredibil tudor a rezistat cel mai bine, si cu ocazia asta ne-am linistit de tot, suntem ca si vaccinati, ca tot stateam io stresata de boala asta avand in vedere ca am refuzat vaccinul, ma pregatisem psihic de mult mai rau, dar n-a fost,a avut noroc, eu eram. Incep sa vb cu prietenele mele cu copii, ceva mai mari, sa ma plang si io , deh
, si cand colo, vreo 5 dintre ele imi raporteaza ca ori sunt in spital, ori tocmai au iesit, cu copii de 1,2,3 ani, toti cu rotavirus. Asa ca fetelor,cele care ati ales sa nu faceti vaccinul,sa stiti ca e epidemie. Ne-a zis si pediatra, spitalele sunt pline. Nu mergeti la baby expo si alte aglomerari impreuna cu copiii. Desi , acum daca stau bine sa ma gandesc, tati a fost cel care ne-a adus viermisorul nenorocit, puteam noi sa fi stat numai in casa. Si fiti cu ochii pe copii, orice diaree-acum am aflat si cu se recunoaste-e ca maioneza taiata, voma sau ceva anormal, duceti la dr. o proba de kk sa va faca testul de rotavirusi sa stiti sa ii hidratati la timp. Si la adulti nu-i deloc o fericire, cam toti s-au simtit tare tare rau, asa ca spalati-va bine pe maini ca e contagios cam ca hepatita A. Si mai e ceva, cu ocazia asta am dat jos 3 kg
, ca sa nu fie dracu chiar asa negru, sa fie mai gri un pic 
Acestea fiind zise sa trecem la altele mai vesele : LA MULTI ANI ANCA!!!, sa fii sanatoasa, LA MULTI ANI bebeilor care s-au aniversat intre timp (mine included).
Laura, al meu a crescut mai putin ca al tau luna trecuta, 5 mm again
. Asa creste el. S-a nascut la 55cm, la o luna avea 55,5cm , la 2 luni 60, la 3 luni 66 si acum la 4 66,5. asta e, nu e de la mancare, e fiecare cu ritmul lui, tudor a luat un kg in ultima luna, adica a crescut numai in latime. A mai dat 200g inapoi cu diareea si acum are 7kg. Felicitari pt botez, ma bucur mult ca a iesit asa cum v-ati dorit
Ieri ne-am aniversat 2 ani de casnicie, am fost cu bebe la resto ca nu aveam cu cine-l lasa. Am zis sa mergem la Chelsea, ca aveau salon de nefumatori. Cand ajungem : RENOVARE !!. mergem la Mica Elvetie ca era in zona : Desfiintat. Barbata-miu zice : hai sa iau o sticla de vin si o bem studenteste in parcul icoanei [ :D][ :D]. Io nu si nu, ca am iesit sa mancam in oras, era prima zi cand ne trecuse diareea. Asa ca am ajuns la restaurantunl lui dan chisu, pe care eu nu pot sa-l inghit, si culmea, era chiar seara cand gatea el. I-am mai iertat din pacate, gateste f bine, ne-am lins pe degete si a fost o seara superba, desi tudor n-a dormit deloc, ce, el nu fusese invitat?!?
Magnetism si mama se lauda ca-mi creste copilul. Acum zice ca mai sta la serviciu, ca-l creste cand o fi mai mare. Asta e, ma gandesc ca-i mai bine cu bona una peste alta, si de la 2 ani il duc la gradi, poate ma apuc de bebe2, poate, deocamdata negociez zilnic cu mine.
Gabitza vreau si eu contul si parola, pls, stiu ca mi le-ai mai trimis dar mi s-a strers mesajul din inbox si am uitat. Felicitari si voua pt botez.
Am citit explicatia caderii parului dupa nastere, chiar intr-un articol pe prima pagina a DC-ului. Cica in gravidenie hormonii impiedica caderea naturala a parului. Dupa 3 luni de la nastere, se duc hormonii si cade si parul care trebuia sa cada timp de 9 luni, si ala care tre sa cada in mod natural zilnic. Cica nu chelim, sa nu ne impacientam. Tunsul nu ajuta, doar la moral poate, ca se vede mai putin par in perie fiind mai scurt
sper sa nu bata astia campii ca io i-am crezut.
Cu comenzile pe net, eu am comandat mereu la mothercare in anglia direct, dureaza 14 zile, de ce trebuie sa comand prin alta firma? E mai ieftin asa? Lamuriti-ma si pe mine. E adevarat ca transportul e scump,25 de lire sterline, dar ne strangeam mai multe fete la o comanda si imparteam banii.
vineri merg si eu la targ. pe bebe il las in parcul de alaturi cu cumnata-mea. poate ne vedem pe acolo
m-am intins mult, va citesc mai bine si va mai scriu.
a venit toamna...cu un bebe albastru
RALU-
de minune TUDOR ![]()
![]()
![]()
poze tudor
alina_anto spune:
ralu_t Vai, ce spui tu acolo..ma sperii! Imi pare rau ca ati fost bolnaviori..si ca nu ai avut pe nimeni sa te ajute.. Asa e, cum zicea si Lavinia, atunci cand ai nevoie de parinti, socrii sau frati, ei ''tocmai'' au alte treburi mai importante... Eu stii ce imi spun in astfel de situatii? Ca subt puternica si ca tot ce nu ma doboara ma intareste! Si chiar simt asta! Sunt tare mandra cand reusesc sa depasesc singura o situatie critica.
Cenia Am uitat sa-ti spun ca am notat adresa verisoarei din Iasi si o sa mai vorbesc si cu alte prietene sa-i trimitem cete ceva pt copilasi.
Sara la Breaza
Scortisoara
Alina
Botez Sara-Maria
Victoria_mami spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ancaurn Desiree si Dragos vomita tot timpul. De fapt regurgiteaza non-stop. Cum da putin di picioare cum scoate ceva. Si de multe ori si daca nu se agita. Dar culmea e ca nu zilnic mai are uneori cate o zi, doua cand regurgiteaza doar putin dupa ce mananca si gata. De obicei insa e dezastru. Zilele astea merg si eu la pediatra si vedem ce ne zice. POZE Poze 2008 Povestea nasterii lui Dragos cel capos Mami de Cezara (19.07.2003) si capos Dragos (11.06.2008) |
Anca, problema e ca Victoria nu doar regurgiteaza; astea nu m-ar alarma, dar ea vomita in jet si de cele mai multe ori ii iasa, saracutza, si pe nasuc si pe gurita... Miercurea viitoare am programare la medic, la vaccinul de 4 luni si atunci o sa-l mai intreb o data! Ca imi vine sa-i iau la bataie cand ii tot aud ca e ok, atata timp cat nu se deshidrateaza... si nu e, ca toate membranele mucoase sunt umede, fontanela nu e bagata inauntru... dar, totusi, mi se pare prea mult!!!
_
Victoria Isabella

http://picasaweb.google.ca/nadia.boga/VictoriaIsabella02
Nicole1980 spune:
Fetelor am avus un vis minunat: David avea 6 luni si mergea in picioare. Eram super fericita. L-a vazut pe taica-sau si s-a ridicat in doua picioruse si a alergat zambind, apoi m-a vazut pe mine si a venit hohotind de ras catre mine. Imi venea sa nu ma mai trezesc, dar a inceput bebe sa planga si s-a risipit visul, ca o pulbere….
Legat de babyexpo doctora mi-a zis sa nu ma duc cu piticul ,k circula o viroza foarte nasoala si il expun. Sper sa ajungem...
Iulia – am inceput de ieri si vad ca ii place forte mult . Astazi i-am dat 1 rondea si jumatate, ar mai fi vrut eu, dar i-am bagat sanul. Nu, doctora zice sa incep de la 5 luni si jumatate, insa ma ghidez dupa instinctual meu….sa zicem
Ancaurn –yamiii, ce bunatate in poza aia. Na, ca am fost si mi-am luat 2 gogosi babane, le-am pus dulceata de fructe de padure si smantana si le-am papat. Superrrrrrrr
Cleo – ai dreptate. Eu voi fi pe la 11 pe acolo(sper), cu aparatul foto pregatit. Daca ma vedeti sau daca va vad facem si poze.
Poze
Bebe David Adrian 16.06.2008
cenia spune:
Salut
Ce mai faceti,am citit de vremea rea si parca nu imi mai amintesc cum e...hm... la noi e foarte cald, ieri am fost la bazin, mai avem luna asta de plaja si apoi va fi un pic rece, adica tot soare zilnic.
zic si eu ca si Doloress ca nu as pleca de aici ca e soare mult si imi incalzeste oasele batrine!
mai, odata ce ai introdus orice aliment in afara de lapte inseamna ca ai inceput diversificarea! si cu cereale si tot diversificare se cheama.
noi mergem cu legumele la borcanel. eu m-am saturat de legume, dar fructe dupa 5 luni avem voie. nu le dati portocala bebeilor ca e acida. au timp sa o manince mai tirziu. insistati cu legume.
si niste poze sa nu ne uitati: http://picasaweb.google.com/celapopa/Septembrie2008?authkey=sKZH2Hd3Xek#
eu cu slabitul o duc rau, nu slabesc defel! si am multe zeci de kg de dat jos. mi-am luat o bautura si o beau seara la 6 ca sa nu mai maninc dupa ora 6. nu mai alaptez, deci pot incepe sa bag chimicale in mine! am incercat sa merg pe banda 30 min dimineata. m-am lasat ! o lenesoaie!
plec in California 2 zile las copii prin straini, sper sa le fie totul bine. am incredere in familiile la care ii las, ne sunt prieteni si au si ei multi copii. pt David va fi cel mai amuzant, va sta cu un baietel de virsta lui.
cenia spune:
Alina: ma bucur ca o sa primeasca hainute! cind eram acasa aveam grija mereu de familia lor dar uite, sunt plecata departe si nu am mai avut cum (departare, uitare, copii). Eu am dat mereu hainele care le-am avut la bebei mei, am pastrat doar cele care imi aduceau aminte de ceva. Si apoi am primit multe haine la al doilea copil si noi si de la alt copil, nu am facut mofturi.
asa facea si mama: mereu dadea din casa, daca zicea cineava ca ii place bluza ei, ea i-o dadea! incerc si eu sa fac ca ea, dar nu-mi reuseste! as vrea sa nu fiu atit de egoista si sa am capacitatea de a imparti cu altii. A! si mama avea multe surori si venea sa se imbrace de la ea, ca erau tinere si mergeau la intilnire cu baietii! hi hi!
aici sunt centre de colectare pt haine dar eu o sa le trimit in RO prin mama cind o sa plece in primavara.
hainute pt copii gasesti superbe si la pret mic fata de Romania, mai ales la sale. si eu eram inebunita dupa expo baby cind eram in Ro. acum sunt magazine, cam cum e metro de maare numai cu produse pt copii, stau cu orele si nu ma satur!!!ar trebui facut si in Romania un supercentru din asta pentru bebei....
dar stiti ce hainute le plac americancelor? cele europene ca nu insista asa mult pe roz la fetite si bleumarin la baieti. na, fiecaruia ii place ce nu are. dar te duci la anumite magazine si cumperi cu 4 usd bucata hainute si sunt altele cu 120 usd bucata. yupiii cine are bani ....
altceva ce sa mai zic? cam atit, crestem mari, nu ne rostogolim, nici primul copil nu s-a intors , nici in patru labe nu a mers doar in picioare direct. asa o fi si fata cine stie?
alina_anto spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cenia Alina: ma bucur ca o sa primeasca hainute! cind eram acasa aveam grija mereu de familia lor dar uite, sunt plecata departe si nu am mai avut cum (departare, uitare, copii). Eu am dat mereu hainele care le-am avut la bebei mei, am pastrat doar cele care imi aduceau aminte de ceva. Si apoi am primit multe haine la al doilea copil si noi si de la alt copil, nu am facut mofturi. asa facea si mama: mereu dadea din casa, daca zicea cineava ca ii place bluza ei, ea i-o dadea! incerc si eu sa fac ca ea, dar nu-mi reuseste! as vrea sa nu fiu atit de egoista si sa am capacitatea de a imparti cu altii. A! si mama avea multe surori si venea sa se imbrace de la ea, ca erau tinere si mergeau la intilnire cu baietii! hi hi! aici sunt centre de colectare pt haine dar eu o sa le trimit in RO prin mama cind o sa plece in primavara. hainute pt copii gasesti superbe si la pret mic fata de Romania, mai ales la sale. si eu eram inebunita dupa expo baby cind eram in Ro. acum sunt magazine, cam cum e metro de maare numai cu produse pt copii, stau cu orele si nu ma satur!!!ar trebui facut si in Romania un supercentru din asta pentru bebei.... dar stiti ce hainute le plac americancelor? cele europene ca nu insista asa mult pe roz la fetite si bleumarin la baieti. na, fiecaruia ii place ce nu are. dar te duci la anumite magazine si cumperi cu 4 usd bucata hainute si sunt altele cu 120 usd bucata. yupiii cine are bani .... altceva ce sa mai zic? cam atit, crestem mari, nu ne rostogolim, nici primul copil nu s-a intors , nici in patru labe nu a mers doar in picioare direct. asa o fi si fata cine stie? |
Ce frumosi sunt copiii! Si sa stii ce te invidiez putin ca estio acolo, la soare, caldura...
Eu sunt ca mama ta. Daca cineva imi spune ca ii place ceva, eu imediat ii dau..sunt de o generozitate exagerata..Iar asta nu e intotdeauna o calitate.. Insa nu ma pot abtine, asta sunt eu.. Nu poate trece o zi, o saptamana fara sa daruiesc ceva, fara sa donez ceva...
Sara la Breaza
Scortisoara
Alina
SARA-MARIA - Scortisoara cu gene lungi!Botez Sara-Maria
alina_anto spune:
Ma duc sa-i fac baita, apoi ne uitam la meci. Nu sunt stelista, de fapt nu ma uit decat la meciurile in care joaca nationala, dar m-am uitat si lameciul de aseara cu CFR-ul si mi-a placut!
Noapte buna!
Sara la Breaza
Scortisoara
Alina
Botez Sara-Maria

Cezara (19.07.2003) si
capos Dragos (11.06.2008)