Apocalipsa (2)
Raspunsuri - Pagina 7
capcaunul spune:
ipoteza 1: ham este ateu.
ipoteza 2: omul este creat dupa chipul si infatisarea Domnului.
---------
concluzie: Domnul este ateu.
Ingrid S spune:
Ipoteza no 2 a fost citata din Biblie. Biblia a fost scrisa de oameni. Probabilitatea ca ei sa greseasca este mare, deci...concluzia poate fi falsa. Samd.
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo
Alexia27 spune:
BeLucci, draga mea. Imi pare rau sa aud ca nu mai raspunzi la intrebarile mele. Eu, ca o agnostica ce mi-s, pun intrebari pana cand ma lamuresc pe deplin intr-o directie sau alta. Si pana acum, raspunsurile date de tine nu m-au lamurit.
Pe de alta parte, nici nu imi place sa vorbesc singura, daca iesi din greva intrebarilor putem continua discutia, daca nu, nu te mai deranjez.
Eileen Nicole
ham spune:
Citat: |
citat din mesajul lui larissa_79 ham, tu esti ateu? |
Nu doar ateii judeca si-si dau seama ca Biblia se contrazice de la o pagina la alta, fiindca este o colectie de scrieri cu tema data- Doamne-Doamne- scrieri produse pe parcursul a aprox. de 2500 de ani (distanta in ani intre scrierea Pentateuhului si a Evagheliei lui Ioan), de zeci de autori diferiti, niciuna din carti neajungand la noi in original, ci printr-un intreg lant de copii si traduceri, si care carti, sunt reunite in cartea biblica la inceputul evului mediu (cand s-or aprobat ce scrieri sa fie incluse in Biblie si care nu).
Au facut-o inaintea mea bisericile crestine netrinitariene.
Raspuns la intrebarea cu ham-ateul, NU, nu sunt ateu, cred in Dumnezeu creatorul, dar nu-mi conduc viata dupa basme scrise de niste neni destepti si inspirati de Divinitate, dar inerent influentati de vremurile in care traiau.
Nu accept dogmele niciunei religii fiindca toate mascheaza un bijnitz multimilenar bazat pe de-o parte pe inteligenta + lipsa de moralitate + pofta de putere ale unora, cei putini din varful ierarhiei, iar de partea cealalta pe naivitatea + frica de necunoscut + spiritul de turma ale celor multi si marunti.
De ce cred intr-un creator, Dumnezeu, Jehova, Alah sau cum i-o zice?
Fiindca cele necreate de om sunt perfecte si se intrepatrund atat de bine in functionalitatea lor, incat nu vad cum ar fi aparut la intamplare, printr-un lant prea lung de coincidente ca sa mai poata exista (matematic vorbind) sanse prea mari sa fie coincidente.
b.nica spune:
Ham tu nu esti ateu dar te preocupa averile pe care le fac preotii ortodocsi.
Daca ai stii ce am donat unei biserici(aceea care se presupune ca-i apartin)si parohul mi-a spus ca este prea valoroasa ca sa fie expusa in Biserica, ai fi si mai suparat!
Eu am facut o donatie de suflet,ff. mare intradevar,dar daca nu s-a respectat intentia mea pe capul aceluia care s-a lacomit va cadea necazul!Eu ma simt impacata pt. ca am facut ceeace am considerat ca trebuie facut.
BeLucci spune:
Alexia am spus ca nu mai raspund la intrebarile despre inviere pentruca nu mi se pare ceva important. Mi se pare mai importanta trairea nostra aici acum decat ce va fi dupa moarte. Dupa ce vom muri nu ne va mai ajuta cu nimica " ce va fi cu judecata si invierea" etc. Trebuie sa punem accent pe ce putem face cat suntem vii, nu ce se intampla dupa moarte. Daca mai citesti odata ce am scris data trecuta o sa vezi ca am specificat la ce intrebare nu mai raspund! Daca putem face ceva ...este acuma, cat suntem vi. Dupa moarte doar mergem unde ne este pregatit locul.
Sincera sa fiu nici nu am citit in special despre asta(nu am studiat)pentruca nu ma atras. Ce ti-am zis eu ti-am zis din Biblie. Eventual daca ai Biblie si timp sa citesti tu mai mult, gasesti vorbindu-se despre inviere in Apocalipsa cap 20, sau in evanghelii.
BeLucci spune:
nu-mi conduc viata dupa basme scrise de niste neni destepti si inspirati de Divinitate |
Ham care basme?Denumeste cateva.
Stanescu spune:
citat din mesajul lui capcaunul ipoteza 1: ham este ateu. ipoteza 2: omul este creat dupa chipul si infatisarea Domnului. --------- concluzie: Domnul este ateu. |
Sau ham nu e om...extrapoland - ateul nu e om.