Apocalipsa (2)
Raspunsuri - Pagina 5
BeLucci spune:
Pai Ham noi 2 nu am putea sa descriem un eveniment, la care luam parte, indentic. Esenta este aceasi dar este compusa diferit.
Citat: |
Nu putem fi pacatosi decat daca Dumnezeu ne-a facut asa, deci nu este motiv sa fim pedepsiti ca suntem cum a vrut Domnul. |
larissa_79 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui sorana
In exemplul dat m-a deranjat ala care l-a suparat pe prietenul meu. Altfel ma deranjeaza doar ala din cartier care bate in usa ca disperatu la ora la care doarme copilul Si m-a mai deranjat ala care tinea slujba in curtea scolii tipand din toti rarunchii in microfon pe la 8.30 dimineata In mod normal, daca ne intalnim pe strada, trebuie sa recunosc ca pana acum nu m-a deranjat nici unul cu nimic. Sorana si Monica (5 ani) |
Sorana, prietenul tau este ortodox pentru ca asa doreste el sa fie. Daca esti ortodox si vrei sa te impartasesti cu Sfintele Taine te supui canoanelor.
E simplu stii. Ca si in viata. Daca de exemplu te inscrii la scoala cu predare in germana si cand sa dai primul examen le zici ca tu vrei sa fie in chineza s-ar putea sa ai probleme. Adica sa il cam pici. Si sa te cam supere profesorul un pic, in speta.
Prietenul tau are drept de alegere ca fiecare om de altfel. Nu il tine nimeni cu forta in ortodoxie. Iar daca tot ce vrea el de la o religie e sa se impartasesca cu ceva, eventual pe baza de buletin banui ca exista si asa o religie sub soare. Trebuie doar sa o caute.
Legat de faptul ca te deranjeaza din cand in cand preotii cu diverse. Am iesit si eu azi sa imi cumpar rosii. De dimineata. Vroiam si sa i-au putin aer. Da' nu'sh de ce erau multe masini pe strada, mult zgomot, unii care imi aruncau fumul de la tigara in nas, copii tipand. Nu'sh ce cautau aia in zona mea de interes. Eu vroiam doar sa ma plimb nitel.
A...si din cand in cand mai sunt unii ce suna la mine la usa. Secte, evident. N-ar fi bai, insa mai mereu imi trezesc fetitza din somn.
Larisa si Alexia (13 iulie 2006)
http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/
S-o ajutam pe Alexia!
Alexia27 spune:
BeLucci, Pamantul nu a fost creat fix asa cum e pentru ca noi sa putem trai. NOI, ne-am format ca specie si am evoluat in conditiile oferite de mediul inconjurator. Si nu am aparut chiar de la innceput, pamantul a trecut prin niste faze pana a ajuns sa fie propice dezvoltarii omului (in erele glaciare de ex, nu ne puteam "manifesta" ca sa zic asa). E o diferenta aici.
Si tot nu m-am lamurit cu invierea. Si cu religiile - ailalti unde ajung? Si cu contabilizarea pacatelor. Se face suma celor doua categorii , pacate vs fapte bune si vezi daca iesi pe plus sau pe minus? sau e de ajuns un pacat mai baban ca sa le anuleze pe celelalte bune? Si daca eu sunt ateu dar duc o viata ok?
Eileen Nicole
larissa_79 spune:
Citat: | ||||
1. In Matei 13:55-56 se spune: ¨Nu este El Fiul tamplarului? Nu este Maria mama Lui? Si Iacov, Iosif, Simon si Iuda nu sunt ei fratii Lui? Si surorile Lui nu sunt toate printre noi?¨ Aici sensul este clar: ei credeau ca Isus este fiul lui Iosif, fiul Mariei, fratele lui Iacov, Iosif, Simon si Iuda, si fratele surorilor lui. Tata, mama, frati si surori. 2. Matei 1:25 : ¨Si n-a cunoscut-o pana cand ea L-a nascut pe Fiul ei Cel Intai nascut si I-a pus numele Isus.¨ Din acest verset rezulta doua lucruri: a. Iosif nu a avut relatii cu Maria decat dupa nasterea lui Isus. b. iar termenul ¨intaiul nascut¨ arata clar ca Isus a fost primul copil din mai multi. Ar fi putut foarte simplu sa scrie : ¨unicul¨ copil al Mariei. 3. Matei 1: 19-20: Cand Iosif a aflat ca Maria este insarcinata, Dumnezeu i S-a aratat intr-un vis, spunandu-i sa nu se teama sa o ia pe Maria ca nevasta. Ce inseamna casatoria? Nu este ea o taina sfanta, instituita de Dumnezeu? Daca El ar fi intentionat ca Maria sa ramana fecioara toata viata, nu i-ar mai fi spus lui Iosif sa o ia de nevasta. N-am acu' timp - da sunt mentionate pe undeva si surorile lui Iisus - vreo 2 ... Sorana si Monica (5 ani) |
Sorana, draga mea, cand mai dai copy/paste la ce gasesti pe net, asigura-te ca cei carora te adresezi nu stiu sa foloseasca google. Altfel risti sa devii penibil. Si e mai bine sa te declari nestiutor decat sa fii in vazul lumii plagiator.
http://www.crestinortodox.ro/forumactive/index.php?act=pl&t=1707 ( cea ce spune kokom)
Avand in vedere ca nu stii cele 10 porunci mi s-a parut prea de tot sa dai acum citate din noul testament insotite de comentarii. Totusi!
Da' numai xenocid, e de vina pentru treaba asta ca ti-a sugerat sa te documentezi mai bine!
S-o ajutam pe Alexia!
larissa_79 spune:
Citat: | ||||||
Belluci acum te astept sa-mi demonstrezi tu mie ca exista Dzeu folosind legile fizicii Sorana si Monica (5 ani) |
O, da! Cum sa nu! Imediat...stai sa caute fizica on-line si dupa aia!
Gata, acum chiar ies de pe subiect. Cam cu strangere de inima tre' sa ii dau o floare lui denizel. Da' in comparatie cu ceea ce se scrie pe aici...
Be_Lucci, Doamne ajuta!
S-o ajutam pe Alexia!
ham spune:
larissa_79, numai prostii devin agresivi cand nu mai au argumente; inteligentii recunosc ca au gresit; citatele sunt corecte, care-i problema, nu-ti convine ce scrie in ele? Fa o plangere la BOR, sa modifice Biblia.
Iisus era fiul tamplarului Iosif, Mesia (adica Unsul, urmas al lui David la Tronul Israelului) dar era om, un om deosebit si cu har, dar totusi om.
Nicaieri in Biblie nu scrie ca El este Fiul Domnului, mai mult decat suntem noi, oamenii, toti purtatori ai Duhului Sfant al Vietii.
capcaunul spune:
citat din mesajul lui BeLucci legile lui Dumnezeu sunt ca legile de circulatie. Daca mergi pe contrasens suporti consecintele(si poate pateste si altcineva ceva). Asa e si cu pacatul, poti sa mergi pe contrasens dar la sfarsit....suporti consecintele. Noi suntem vinovati de deciziile noastre bune sau rele. |
Analogie gresita! Pentru ca oamenii sunt creatia lui Dumnezeu in timp ce automobilistii nu sunt creatia politistului.
larissa_79 spune:
citat din mesajul lui ham larissa_79, numai prostii devin agresivi cand nu mai au argumente; inteligentii recunosc ca au gresit; citatele sunt corecte, care-i problema, nu-ti convine ce scrie in ele? Fa o plangere la BOR, sa modifice Biblia. Iisus era fiul tamplarului Iosif, Mesia (adica Unsul, urmas al lui David la Tronul Israelului) dar era om, un om deosebit si cu har, dar totusi om. Nicaieri in Biblie nu scrie ca El este Fiul Domnului, mai mult decat suntem noi, oamenii, toti purtatori ai Duhului Sfant al Vietii. "Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..." |
hm. Nu citatele sunt problema. Sorana n-a dat doar citatul ci si comentariul facut de o alta persoana pus sub semnatura ei.
N-am zis niciodata ca as fi desteapta! Asa is eu mai proasta da' vorba aia...inca mai vad bine ce scrie negru pe alb!
Daca tot v-am dat link-ul de unde a copiat Sorana citatele cu comentariile userului cu tot citi si mai departe raspunsurile.
Sunt multe talcuiri la evanghelii care explica ce si cum. Cautati pe net, veti gasi. Sunt carti intregi.
Oricum chiar si cel mai neortodox om de pe pamant e in stare sa realizeze ca pe vremea aia nu se folosea cuvantul "unicul". Da' na!
Prostii cu prostii desteptii cu desteptii! Ma car la ai mei..prosti!
S-o ajutam pe Alexia!
xenocid spune:
citat din mesajul lui larissa_79 http://www.crestinortodox.ro/forumactive/index.php?act=pl&t=1707 ( cea ce spune kokom) Avand in vedere ca nu stii cele 10 porunci mi s-a parut prea de tot sa dai acum citate din noul testament insotite de comentarii. Totusi! |
Din universul de intelepciune si traire crestin-ortodoxa indicat noua de Larissa, citire:
Este o injosire adusa Maicii Domnului. Daca ei n-o cinstesc, au ajuns s-o batjocoreasca, ca e femeie de rand , ca a mai avut copii. Ce dracie in capu lor!!
O batjocoresc dar vor vedea ei la Judecata cand Ea va sta de-a dreapta Fiului Ei! in ziua judecatii va fi vai de capul lor de sectari. Arhanghelul Gavriil o numeste pe Maica Domnului mai cinstita decat heruvimii si mai marita fara de asemanare decat serafimii, cea mai Sfanta dintre fapturi si tu drace, putoare si putregai imputitule si satana fara de coarne hulesti pe Maica Domnului?
Semnat : 'Atata timp cat va exista pe lume un singur legionar constient de misiunea lui, Miscarea Legionara va fi vie, activa si de neinvins. Legionar'
Daca ar exista suflete ale voastre ar fi negre si marunte!
larissa_79 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui xenocid
Din universul de intelepciune si traire crestin-ortodoxa indicat noua de Larissa, citire: Este o injosire adusa Maicii Domnului. Daca ei n-o cinstesc, au ajuns s-o batjocoreasca, ca e femeie de rand , ca a mai avut copii. Ce dracie in capu lor!! O batjocoresc dar vor vedea ei la Judecata cand Ea va sta de-a dreapta Fiului Ei! in ziua judecatii va fi vai de capul lor de sectari. Arhanghelul Gavriil o numeste pe Maica Domnului mai cinstita decat heruvimii si mai marita fara de asemanare decat serafimii, cea mai Sfanta dintre fapturi si tu drace, putoare si putregai imputitule si satana fara de coarne hulesti pe Maica Domnului? Semnat : 'Atata timp cat va exista pe lume un singur legionar constient de misiunea lui, Miscarea Legionara va fi vie, activa si de neinvins. Legionar' Daca ar exista suflete ale voastre ar fi negre si marunte! Come to The Dark Side ... we have cookies! |
Sa inteleg ca printre atei n-or fi oameni hazlii?
Ia citeste putin din urma!
Ai vrut sa fim kit cumva?
S-o ajutam pe Alexia!