Apocalipsa (2)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

M-am razgandit - uite asta imi place cel mai tare:
117. M-am lacomit la munca. Am muncit peste puteri, incat poate chiar m-am si imbolnavit.

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui BeLucci

Draga Ham,
Citat:
de ce ar fi curva ma-sa lui Iisus, Myriam, care traia cu tac-su, Iosif,
da-mi si mie sa citesc unde scrie in Biblie ca Maria mama lui Isus "traia" cu Iosif. Sau ca ar fi ramas insarcinata cu Iosif?

1. In Matei 13:55-56 se spune: ¨Nu este El Fiul tamplarului? Nu este Maria mama Lui? Si Iacov, Iosif, Simon si Iuda nu sunt ei fratii Lui? Si surorile Lui nu sunt toate printre noi?¨ Aici sensul este clar: ei credeau ca Isus este fiul lui Iosif, fiul Mariei, fratele lui Iacov, Iosif, Simon si Iuda, si fratele surorilor lui. Tata, mama, frati si surori.

2. Matei 1:25 : ¨Si n-a cunoscut-o pana cand ea L-a nascut pe Fiul ei Cel Intai nascut si I-a pus numele Isus.¨
Din acest verset rezulta doua lucruri: a. Iosif nu a avut relatii cu Maria decat dupa nasterea lui Isus. b. iar termenul ¨intaiul nascut¨ arata clar ca Isus a fost primul copil din mai multi. Ar fi putut foarte simplu sa scrie : ¨unicul¨ copil al Mariei.

3. Matei 1: 19-20: Cand Iosif a aflat ca Maria este insarcinata, Dumnezeu i S-a aratat intr-un vis, spunandu-i sa nu se teama sa o ia pe Maria ca nevasta. Ce inseamna casatoria? Nu este ea o taina sfanta, instituita de Dumnezeu? Daca El ar fi intentionat ca Maria sa ramana fecioara toata viata, nu i-ar mai fi spus lui Iosif sa o ia de nevasta.

N-am acu' timp - da sunt mentionate pe undeva si surorile lui Iisus - vreo 2 ...

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Citat:

Draga Ham,
Citat:
da-mi si mie sa citesc unde scrie in Biblie ca Maria mama lui Isus "traia" cu Iosif. Sau ca ar fi ramas insarcinata cu Iosif?

1. In Matei 13:55-56 se spune: ¨Nu este El Fiul tamplarului? Nu este Maria mama Lui? Si Iacov, Iosif, Simon si Iuda nu sunt ei fratii Lui? Si surorile Lui nu sunt toate printre noi?¨ Aici sensul este clar: ei credeau ca Isus este fiul lui Iosif, fiul Mariei, fratele lui Iacov, Iosif, Simon si Iuda, si fratele surorilor lui. Tata, mama, frati si surori.

2. Matei 1:25 : ¨Si n-a cunoscut-o pana cand ea L-a nascut pe Fiul ei Cel Intai nascut si I-a pus numele Isus.¨
Din acest verset rezulta doua lucruri: a. Iosif nu a avut relatii cu Maria decat dupa nasterea lui Isus. b. iar termenul ¨intaiul nascut¨ arata clar ca Isus a fost primul copil din mai multi. Ar fi putut foarte simplu sa scrie : ¨unicul¨ copil al Mariei.

3. Matei 1: 19-20: Cand Iosif a aflat ca Maria este insarcinata, Dumnezeu i S-a aratat intr-un vis, spunandu-i sa nu se teama sa o ia pe Maria ca nevasta. Ce inseamna casatoria? Nu este ea o taina sfanta, instituita de Dumnezeu? Daca El ar fi intentionat ca Maria sa ramana fecioara toata viata, nu i-ar mai fi spus lui Iosif sa o ia de nevasta.

N-am acu' timp - da sunt mentionate pe undeva si surorile lui Iisus - vreo 2 ...

Sorana si Monica (5 ani)

Belluci acum te astept sa-mi demonstrezi tu mie ca exista Dzeu folosind legile fizicii

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Sorana
Orice forma de materie are densitatea maxima, in forma de agregare solida. Asta este o lege general valabila, exista totusi o substanta care face exceptie de la regula asta intr-un mod misterios. APA! Daca nu ar fi asa toti pestii marii ar murii. Asta e doar un mic exemplu, dar mai sunt alte mii de exemple. Axa de inclinatie a pamantului si precizia cu care pamantul se invarte pe o axa invizibila. Distanta intre pamant si soare, perfecta pentru ca sa avem o temperatura la care sa putem traii. Anotimpurile, atmosfera pamantului, ziua si noaptea...toate dovedesc existenta unui plan, existenta unui Creator. Ca sa crezi ca nu exista Dumnezeu de fapt iti trebuie multa credinta, pentru ca toate lucrurile din jurul nostru ne indica existenta unui Creator.

Si uite aici ti-ai raspuns singura

Citat:
Ce inseamna casatoria? Nu este ea o taina sfanta, instituita de Dumnezeu?
de ce este pacat sa avem relatii intime in afara casatoriei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Pedeapsa Divina nu exista, fiindca de consecintele actiunilor unei creatii, fiinta vie sau mecanism, nu este vinovata creatia (nevinovata ca este cum s-a dorit sa fie), ci Creatorul, oricine-ar fi El.
Dumnezeu NU greseste si stie totul, trecutul si viitorul, asa ca stia cand ne-a creat EXACT cum vom actiona in toate situatiile in care ne va pune.
Porcul e facut sa grohaie, Dumnezeu nu-l pedepseste pentru ca este asa cum L-a creat El.
La fel si la om. Tot cea ce noi consideram pacat este dat de la Dumnezeu, a carui logica n-o putem intelege, asta neinsemnand ca lipseste.
Nu poate fi pacat sa fi cum a dat Domnul sa fi.
Diavolul, tot creatie Divina (caci El a facut tot ce exista pe lume), nu poate face decat ce-i permite Dumnezeu sa faca; daca n-ar fi asa, daca diavolul ar putea sa faca o lucrare impotriva Domnului, atunci Dumnezeu n-ar mai fi Atotputernicul, Atoatefacatorul, Atoatestiutorul.
Singura pedeapsa pe care ne-o primim este urmarea faptelor noastre negandite, pe care o suportam aici si acum si nu are legatura cu Dumnezeirea decat in masura in care am fost dotati de Divinitate cu creier pe care nu totdeauna ni-l folosim; asta, intotdeauna costa!

Mergi la inceput

Ham legile lui Dumnezeu sunt ca legile de circulatie. Daca mergi pe contrasens suporti consecintele(si poate pateste si altcineva ceva). Asa e si cu pacatul, poti sa mergi pe contrasens dar la sfarsit....suporti consecintele. Noi suntem vinovati de deciziile noastre bune sau rele.

Mergi la inceput

Citat:

Draga Ham,
Citat:
Daca vorbim de cele 10 porunci da este pacat sa ai relatii intime inafara casatoriei. Chiar daca se iubesc si se inteleg oamenii. Dar scuza-ma ca isi ia o femeie un barbat care o bate sau ii provoaca orice rau...nu e vina nimanui, doar a celei care a hotarat sa-i fie alaturi. Doar nu vezi ce-ti iei?
Citat:
Eu zic ca desfranata este ultima, nu primele, si ea va arde in iad (iad pe care il traieste acum si aici!).
Aici lumineaza-ma ca m-am pierdut!:)):))
Myriam a fost femeia lui Iosif; ca apostolii spun ca o femeie naste un copil fara act sexual este o alta poveste, in care eu nu cred.
Sa stai cu un barbat fata de care nu ai decat sentimente de respingere si sa ai relatii sexuale cu acesta, mi se pare prostitutie.

Mergi la inceput

Citat:

Ham legile lui Dumnezeu sunt ca legile de circulatie. Daca mergi pe contrasens suporti consecintele(si poate pateste si altcineva ceva). Asa e si cu pacatul, poti sa mergi pe contrasens dar la sfarsit....suporti consecintele. Noi suntem vinovati de deciziile noastre bune sau rele.

Nu putem fi pacatosi decat daca Dumnezeu ne-a facut asa, deci nu este motiv sa fim pedepsiti ca suntem cum a vrut Domnul.

Mergi la inceput

Myriam a fost femeia lui Iosif; ca apostolii spun ca o femeie naste un copil fara act sexual este o alta poveste, in care eu nu cred.

Dar este adevarat desii este supranatural ca sa zic asa.

Citat:
Sa stai cu un barbat fata de care nu ai decat sentimente de respingere si sa ai relatii sexuale cu acesta, mi se pare prostitutie.
[/quote] Unde ai citit asta ca eu nu am stiut.

Citat:
Nu putem fi pacatosi decat daca Dumnezeu ne-a facut asa, deci nu este motiv sa fim pedepsiti ca suntem cum a vrut Domnul.

[/quote] Pana sa mance Adam cu Eva din pomul cunostintei binelui si raului spune-mi ce pacate au mai facut Adam si Eva. ?
Si ca ei au incalcat porunca "Sa nu mancati din pomul cunostintei binelui si raului, caci in ziua in care veti manca negresit veti murii". Li sa spus si porunca si consecinta si ei tot au pacatuit. Unde e vina lui Dumnezeu? Noi avem libertate, Dumnezeu ne lasa sa decidem nu decide El pt noi.

Mergi la inceput

Povestea apostolilor (fiecare apostol o scrie altfel) contrazice legile dupa care Dumnezeu a lasat sa se guverneze toate cele; am invatat sa nu cred nici-o poveste care contrazice aceste legi; de fiecare data astfel de povestile s-au dovedit...povesti.

Mergi la inceput